Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ytg

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagy nap ez a mai. Megérkezett az első olyan Swordfish, amellyel Core javításokat is kaptunk, nem is akármilyeneket. Javult a Gyorshívó és a Jelszó-szinkronizáció is. Ezen felül kettő, sokak által jelentéktelennek tartott funkció is fejlődött. Az egyik a Ctrl+klikk. Az Opera…..
Magyar Opera Opera Mail frissítés 2011.05.16 12:35:00
Az utóbbi pár napban karbantartás jeleit lehetett felfedezni az Opera Mail szolgáltatásban (is), ma pedig megérkezett a sokak által várt frissítés. Tervezik az egész felület lokalizációját, beleértve a mobilböngészőknek szánt változatot is. Változások listája (Opera…..
ytg 2011.05.16 18:16:03
@penge™: például ha a kedvenc, de gagyi levelezőkliensem nem támogatja az IMAP-ot, nagyon hasznos lehet a POP3.
szintén jó dolog olyankor, mikor a vállalati tűzfalon a kedves rendszergazdák csak a 80-as és a 110-es porton engednek kifele irányba is.
ja, és akkor egy olyan ok is, hogy mire képes a POP3 amire az IMAP nem: bármilyen külön beállítgatás nélkül képes megakadályozni, hogy a felhasználó felfele irányban képes legyen leveleket pakolni a szerverre.
Annak idején, a Windows Mobile fénykorában az aktuális Opera Mobile maga volt a megváltás a gyalázatosan rossz beépített Internet Explorerhez képest. Aztán - párhuzamosan a PC-s piaccal - felélénkültek az események a mobil üzletágban is. Az utóbbi évek két legjelentősebb…..
ytg 2011.03.20 20:21:36
@cousin333: nyilván nem dolgoznak kétszer (sőt, egyszer sem teljesen), mert az 100%-osan Webkit alapú és nem a Chrome JS motorját használja.

Engem a zoom érdekelne, nem a multitouch. A moultitouch szvsz leginkább csak parasztvakításra jó (mert egyáltalán nem egyértelmű, hogy hogyan kell multilnom a taccsot, hogy az történjen amit szeretnék) viszont egy nem csak két állapotot ismerő (olyan kicsi, hogy nem tudom elolvasni + olyan nagy, hogy nem tudom elolvasni) zoomnak nagyon tudnék örülni.
ytg 2011.03.20 20:29:54
@cousin333: oppá. :) ez esetben elnézést kérek. (mentségemre szóljon, nálam még 2.1 fut :))
Nem újdonság, hogy bizonyos oldalak böngészők használatával kapcsolatos statisztikákat adnak közzé. Az már ritkább, hogy ha a nem ritkán megkérdőjelezhető számok helyett valami látványosabb bemutatóra vállalkoznak. A Browserrank nevű honlapon most egy érdekes bejegyzés jelent…..
ytg 2011.03.04 18:09:00
A cím láttán sokan azt gondolják megőrültem, pedig nem. Egy alternatívát kínálok az advanced userek számára, amit talán nem ismernek. Kezdjük a legelején: Az opera.exe folyamatból nem lesz több, éppen ezért szükségünk lesz egy normális Task Managerre (tehát nem a Windows…..
Nagyon ritkán írok politikával kapcsolatos témákról ezen a blogon. Akkor is jobbára a netsemlegesség kapcsán. És a jövőben sem szeretnék gyakrabban. Kivétel: Bár a kormány a médiatörvény angol nyelvű magyarázatában még azt állította, hogy nem kell a blogokat regisztrálni,…..
A szinte mindig szoros fejlesztési időket tekintve jogosan merül fel a kérdés, hogy a kód refaktorálása nem igényel-e plusz erőforrásokat, és nem veszélyezteti-e a projekt határidejét? Azt gondolom, hogy rutinos fejlesztők esetében a refaktorálás nem okozhatja a fejlesztés…..
Ahogy azt korábban megígérték, a mai napon Android operációs rendszeren is bárki számára elérhetővé vált az Opera mobiltelefonos zászlóshajójának a Mobile-nak a 10.1-es béta verziója. Már korábban is sokszor írtunk róla, ezért bele is vágnék a közepébe. A Mobile…..
ytg 2010.11.10 17:54:07
A Skype pár órája kitolta az Android Marketbe ingyenes alkalmazását. Úgyhogy nem kell többé béna kényszermegoldásokat választani ahhoz, hogy androidos mobilon is utolérhetőek legyenek skype-os ismerőseink. A csetelés mellett a wifi-n és mobilneten keresztüli Skype-to-Skype…..
ytg 2010.10.05 18:04:20
@charlie: kösz az infót, akkor el sem kezdem túrni miatta a Marketet és káromkodni, hogy miért nem találom :)
Mint bizonyára már észrevettétek, történt az elmúlt órákban pár változás a Facebookon. Talán a legszembetűnőbb, hogy a bal hasábban a menüpontokhoz kikerültek számlálók, melyek azt jelzik, hogy az adott hírtípusból mennyi olvasatlan van még.További változás, hogy…..
ytg 2010.09.22 21:40:23
@mertcsak: igen, letiltottam őket. csak kicsit lusta vagyok naponta letiltani valami idióta alkalmazást ami éppen felbukkant. bár ha csak a játékoknál tiltották ezt, akkor továbbra sem menekültem meg. :S
Több kutatás is foglalkozik azzal, hogy mire és hogyan használják az emberek az iPadet. Röviden úgy foglalhatjuk össze az általános tapasztalatokat, hogy az iPad és a többi hasonló gép elsősorban passzív médiafogyasztásra (olvasgatásra, videónézegetésre), valamint játszásra a…..
Változások listája (Cross-platform): Szinkronizálható urlfilter.ini fájl. DSK-304462 (A Személyes sáv csak egy ablakban jelenítette meg a tartalmát) Változások listája (Linux/FreeBSD): DSK-307161 (A parancsikon dialógus a platform információkat a parancsikon elején…..
Mark Gillespie írt egy kis programot, ami automatikusan frissíti Operában az urlfilter.ini-t azok kedvéért, akik megszokták ezt a funkciót Firefoxban. A szoftver futtatásához szükséges minimum a .NET Framework 2.0 megléte a Windows-on. Fontos tudnivalók: A program 7 naponta…..
Sok egyéni keresőd van ami már teljesen átláthatatlan a helyi menüből (jobbklikk->Keresés ezzel) indítva? Esetleg az akadályozott meg eddig benne, hogy sok legyen, mert akkor átláthatatlan lenne? Feleslegesnek tartod, hogy ennyi keresőd van kilistázva, mikor egy részével csak…..
Változások listája (Desktop/UI): DSK-295905 - A letöltések környezeti menü használata után kilépéskori összeomlás. DSK-299461 - A HTML5 videók és a GIF animációk működése leállt a jobbklikk menü esetén. DSK-302188 - Nem lehetett gépelni a fájlbeviteli mezőbe a…..
ytg 2010.06.26 07:32:49
@Bácsfi Diána a Centrálból: én ilyesmit utoljára akkor láttam (bár szövegdobozzal nem hiszem, hogy megeshet ilyen... esetleg a szövegdobozt tartalmazó iframe-mel) mikor valami reklámeltüntető szabály sikeresen eltüntette az általam használt oldal 90%-át. Szóval azok között talán érdemes lehet körülnézni.
(Egyébként ilyen esetre a profil-könyvtár törlését szoktam ajánlani, de csak ha már minden kötél szakad.)
Úgy vélem, a tegnapi előzetes jól jellemzi az Operánál fújdogáló új szeleket. Amíg ugyanis a 10.5 megjelenése előtt, a sietség okán indokoltnak tűnt a szombati munka is, addig - nem megsértve, de helyiértékén kezelve a Unixos közösséget - a 10.6 felé haladva ez már kevésbé…..
Véget ért az első Opera designversenyünk nevezése, amit az ezredik blogbejegyzés alkalmából hirdettünk meg itt a blogon, és amelynek a fődíja egy Opera póló. Nagyon jó képek érkeztek, amelyeket használhattok háttérképnek vagy Gyorshívó háttérnek is: elég jobb gombbal…..
ytg 2010.05.27 18:35:48
Webisztán Ingyen wifi a BKV-tól? 2010.05.23 16:25:00
Tudom, hogy van most ez az új busz tesztelés Budapesten, de annyira nem merültem bele a témába, hogy feltűnjön: egyik-másik busz ingyen wifit is szolgáltat az utasoknak. Úgyhogy annál nagyobb volt a meglepetés, amikor átkelve a Krisztina körúti zebrán egy wifis matricát…..
Magyar Opera Mobile újdonságok 2010.04.24 20:45:00
Noha a Magyar Opera blogon általában a PC-s változatok kapják a legtöbb szerepet (hiszen ez érinti a legtöbb olvasót is), nem felejtkezhetünk meg az Opera egyik legsikeresebb termékéről, az Opera Mobile-ról sem. Annál is inkább, mert maguk a fejlesztők sem teszik ezt. Az utóbbi…..
Az Opera néhány napja küldte be az Opera Minit az AppStore-ba, azóta is lehet várni (és tippelni is egy iPhone-ért), hogy mikor fogadja el az Apple a miniböngészőt. Az Opera az új Miniről azt állította, hogy ötször gyorsabb, mint a Safari, főleg lassú hálózatokon, és ehhez…..
Több előzetes és hosszú betatesztelés után az Opera ma mindkét mobilböngészőjének kiadta a végleges változatát: a minden telefonon használható, viszont valamivel egyszerűbb Opera Mini 5-öt, valamint az okostelefonokra szánt, nagyobb tudású Opera Mobile 10-et is. A két…..
ytg 2010.03.16 18:17:22
ytg 2010.03.16 18:18:47
@Rahsid: sokáig kell nyomni a középső (ok) gombot (Legalábbis az én Nokiámon.) és felugrik a helyi menü.
Frissítés (február 17.): Ahogy tart a MWC, egyre-másra jelennek meg az Opera új bejelentéseinek hírei. A már említetteken túl szerdán közölték, hogy megállapodtak Indonézia vezető szolgáltatójával, a Telkomsel-lel. A távközlési cég az első 3G szolgáltatást nyújtó cég az…..
ytg 2010.02.16 17:28:16
Alig néhány napja adtunk hírt arról, hogy a barcelonai Word Mobile Congress rendezvényen (WMC 2010) az érdeklődők többek közt megtekinthetik az Opera Mobile legújabb, 3-as bétáját. Akkor még úgy gondoltam, hogy ezt követően 1-2 hónap kell majd a megjelenésig. Tévedtem.…..
Bár a keddi Google-bejelentéskor újságírói kérdése már megerősítették, hogy a Buzz felhasználóinak aktivitásai alapból publikusak lesznek, azt azonban elfelejtették hangsúlyozni a Google vezetői, hogy a Buzz élesítésével láthatóvá válik a felhasználók kapcsolati hálója…..
ytg 2010.02.12 18:10:38