Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szépszabóházi

201 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A Hang Seng és a Sensex az elmúlt héten egyaránt jelentős felértékelődést mutatott. És hogy állnak a többiek?   Hang-Seng A Hang Seng kínai tőzsdeindex az elmúlt héten jelentős felértékelődést mutatott. A counter trend alól kitört, ez talán megerősíti az…..
Maradnak a medvék Londonban is? Szürke felhők Frankfurt felett? Orosz rulett - belevenni? Viccesek az amcsik? Mindenre választ kap eheti elemzésünkben!  Hang SengA technikai elemzők számára igen megtévesztő jeleket mutat Hong Kong meghatározó tőzsdeindexe. A pénteki…..
 A TBSZ mindenkinek ajánlott, aki több évre félretehető megtakarításokkal rendelkezik. Kifejezetten a legalább 3-6 évig rendelkezésre álló források elhelyezése javasolt TBSZ számlán, így biztosítható, hogy az ügyfél kedvezményes adózás mellett jut megtakarításának…..
Egy frissen közzétett kutatás eredményei szerint a kanadaiak jelentős része véli úgy, hogy a Valentin-nap túlságos kommercializálódott ünneppé vált. Ennek ellenére sokan tervezik, hogy apró ajándékokkal, romantikus programmal kedveskednek párjuknak február 14-én.Ámor esete a…..
 A Workania állásportál által működtetett Merces online fizetési felmérés (www.merces.hu) munkatársai legutóbbi kutatásukban azt vizsgálták,mennyiben befolyásolja a munkavállalók fizetését a kor, és hogyan alakulnak a különböző korcsoportok szerinti bérek az ország…..
 Még egy hetük van a döntésre azoknak, akik idén a szja-bevallásukat az adóhatósággal akarják elkészíttetni az egyszerűsített bevallás keretében. Az erről szóló, kitöltött, aláírt nyilatkozatokat ugyanis február 15-ig küldhetik vissza az arra jogosultak. Idén bővült…..
 Beigazolta az előzetes várakozásokat a 2009-es kötelező kampány: az évi végi átkötési időszakban egy millió ügyfél cserélte le biztosítóját, amelyből mintegy 800 ezer a lakossági váltók száma. A Genertel biztosító tavaly november-decemberben 75 ezer kötelező…..
 A nemzetközi Generali Csoport adatai szerint világszerte továbbra is jelentős a biztosítási csalási kísérletek száma. Az elkövetőket az sem érdekli, hogy egyes országokban akár 15 év börtönbüntetést is kaphatnak, de hazánkban is 10 év a maximum.A statisztikák…..
 A nagy érdeklődésre való tekintettel még egy hétig lehet pályázni az energiatakarékos izzók cseréjére: a zöldtárca 2010. február 12-ig meghosszabbította az Izzócsere Program pályázatának végső beadási határidejét. Az Izzócsere Program keretében a Környezetvédelmi…..
 2010. január 1-jétől az Országgyűlés által korábban elfogadott adótörvény-módosítások értelmében bevezetésre került a személyi jövedelemadózásban a köznyelvben szuperbruttósítás néven ismertté vált adóalap-kiegészítés. A gyakorlati életben ezzel a…..
 Egy, az európai HR-sek körében készült felmérés eredményei szerint a munkaadókat képviselő szakemberek közel fele ellenőrzi az állásra jelentkezők online profilját mielőtt felvételéről döntene. Közel negyedük a közösségi portálokon tapasztaltak alapján utasított…..
Jogszabályokat sértettek eddig azok, akik melegétkeztetési utalványaikkal eddig hideg élelmet (kenyér, tej, cukor, stb.) vásároltak. Azonban a sokak számára ismert kiskapura ezentúl lesújt az APEH a törvény teljes szigorával. Az APEH állásfoglalása az ügyben: A meleg…..
 A 283/2009. (XII. 11.) Kormány rendeletet rendelkezik a korengedményes nyugdíjba vonulás lehetőségének meghosszabbításáról.  Azokra a munkavállalókra, akikkel munkáltatójuk 2009-ben kötött korengedményes nyugdíj megállapítására vonatkozó megállapodást -…..
 A kormány rendelete február 2-től a fűtési időszak végéig vagyis április 15-ig moratóriumot rendelt el a kilakoltatásra és a lakásárverezésre. A rendkívüli hideg télre tekintettel a holnapi naptól április 15-ig tilos utcára tenni azokat, akik nem tudják fizetni…..
 A magánszemélyeknek ebben az évben is lehetőségük van arra, hogy a személyi jövedelemadó bevallási kötelezettségüket az önadózás keretén belül az állami adóhatóság közreműködésével elkészített egyszerűsített bevallással teljesítsék.Az egyszerűsített…..
 Mint korábban, a 2009-es év végén is sikeres egyeztetések végére tettek pontot az Országos Érdekegyeztető Tanács, munkáltatói - munkavállalói érdekképviseletei, valamint a Kormány, tárgyaló delegációi a minimálbérről és a garantált bérminimumról.A teljes…..
A Klímabarát Otthon Program részeként a zöldtárca pályázatot írt ki hagyományos lakóépületek klímavédelmi célú energiahatékonysági felújításra, megújuló energiaforrások alkalmazására, valamint új építésű energiatakarékos lakóépületek támogatására.A Klímabarát…..
Tavaly december végéig 69469 magánnyugdíjpénztári tag kérte visszalépését a társadalombiztosítási (TB) nyugdíjrendszerbe. Mellettük 1823 olyan volt pénztártag kérte öregségi nyugellátásának módosítását, s visszatérését a tisztán TB rendszerbe, aki jelenleg már…..
Tőzsdei elemzéseink 2010-ben is folytatódnak. Elsőként ezúttal néhány egzotikus csemegével jelentkezünk! A megszokottakon túl most India, Kína, Brazília vár rád! S&P 500 A Standard and Poor’s 500-as amerikai index napi grafikonján jól látható, hogy a középtávú…..
Minden régióban meghatározták azt a tíz-tíz szakmát, amelynek elsajátítását szakiskolai ösztöndíjjal támogatják. Az ösztöndíjrendszer célja a kereslet-vezérelt szakképzéssel segíteni a versenyképes gazdaság megteremtését. Az intézkedés vonzóbbá teszi a…..
 Az Alkotmánybíróság 2010. január 26-án elfogadott határozatában alkotmányellenessé nyilvánította az egyes nagy értékű vagyontárgyakat terhelő adóról szóló törvénynek a lakóingatlanok adójára vonatkozó rendelkezéseit, s azokat visszamenőleges hatállyal…..
Hazánkban a lakosság 17 százaléka gondolja úgy, hogy a következő 12 hónapban félre tud tenni. A banki termékek közül még mindig a folyószámla a legnépszerűbb, viszont jelentősen lecsökkent az értékpapír, mint befektetési forma népszerűsége. Közép-Európa…..
A GfK Hungária és a Corvinus Egyetem közös felmérésének legfrissebb eredményei szerint stabilizálódott a fogyasztói bizalom, értéke nem változott 2009 októbere óta. A válaszadók 63 százaléka szerint rosszabbul él mint egy évvel ezelőtt és rövid távon nem is bízik a saját…..
Nem tartja megfelelőnek a vagyonadó-kalkulátor jelenlegi működését az adatvédelmi biztos. Jóri András ezért kezdeményezi, hogy a vagyonadó-kalkulátor adatrögzítés és azonosítás nélkül is használható legyen. Az eloszto.hu szoftvere továbbra is név nélkül használható!A…..
A társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvényt (a továbbiakban: Tny.) módosító, 2010. január 1-jétől hatályos 2009. évi XL. törvény rendelkezései jelentősen érintik a nyugdíjba vonulás feltételeit. A fontosabb tudnivalók a következők:…..