Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bulba

54 bejegyzést írt és 113 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bevezetés A 2007 szeptember 6-án éjfél után végrehajtott izraeli légicsapást egy szíriai nukleáris létesítmény ellen mély hallgatás követte. Egyik érintett fél sem kommentálta a történéseket. A hadművelet ismételt iskolapéldája volt a kockázatvállalásnak és profin kivitelezett végrehajtásnak. A…..
Bulba 2023.05.03 23:47:22
@gigabursch: nyilván ölbe tett kézzel kellene néznie, hogy a szomszédai atofegyvert gyártanak egy olyan környéken, ahol velük ellenséges vallási szeparatisták és diktátorok váltják egymást. Gondolom téged sem zavarna a helyükben...
Hét tenger Korfu hadművelet 04. 2022.06.10 09:24:23
Bár a Szent István elsüllyesztése az adriai hadszíntér talán legjobban dokumentált eseménye, a támadás pontos lezajlása körül mégis sok a kérdőjel. Már az sem teljesen biztos, valóban a füstöt vették e észre először, mivel a Tegetthoff kéményeiből szikrák is szálltak, a Szent István előárbocán levő…..
Várhatóan a jövő héten érkezik meg. Hogy kicsoda-micsoda, addig is megtippelhető. Pár barátja már tiszteletét tette a blogon korábban, nem fogja magát egyedül érezni. Elvileg a képkeresővel nem fog menni :)..
Bulba 2020.08.06 20:43:40
@Bulba: nem is. Inkább Akula (971 Shchuka-B)
Bulba 2020.08.10 16:33:08
@Maga Lenin: elsőre az ugrott be, de a Kora és az MRKP közt van egy rakat antenna, ezért a poszt képe finoman szólva is megtévesztett, de ez van :-)
Bulba 2020.08.10 18:21:28
@Maga Lenin: neeeem, csak rettentő jó barátom a google és elég sokat bújtam, hogy megoldjam a rejtélyt...
Mi mással tölthetné az ember a szombat estéjét, mint egy égből pottyant IKEA-látogatással és az azt követő bútorösszeszereléssel. A barkácsolni szerető férfi számára ez amolyan könnyed edzés, melynek során újra gyerek lehet kicsit. Stábunk tehát egyik pillanatról a másikra egy fészekrakási lázban…..
Bulba 2020.07.01 07:13:36
@Leooo: körvinkli?
     Szóval az elég vicces, hogy a KDNP nagyjából 0 társadalmi támogatással rendelkezik, mégis 2/3-al kormányoz már 10 éve. Annyira marginálisak, hogy sokan azt se tudják hirtelen, hogy KDNP vagy KDMP. Na tényleg amúgy melyik? Na most legyen okos az olvasó. Jó, elárulom… KDNP, de amúgy ez nem is…..
Ebben a részben már valóban a múzeumban töltött időről lesz szó. Előre szólok, hogy kicsit hosszú lesz. De gondoltam úgy is sokan hosszú hétvégét csinálnak a munka ünnepéből, hát akkor legyen mit olvasni. Az előző részben ott hagytam abban, hogy beértem végre Souchax-ba, abba a francia kisvárosba,…..
Nagy örömmel hívnám fel a Tisztelt Olvasók figyelmét arra, hogy Horváth úrnak az egyik témájából megszületett egy e-könyve. Magyar nyelven érzésem szerint mindenképpen hiánypótló! Belenézve pár mintaoldalba, igazán igényes kiadványról van szó, úgyhogy feltétlen ajánlom. További infok: ITT (egyben…..
Bulba 2018.07.11 10:39:41
Azt gondolja, Mészáros Lőrinc nem érheti utol a közvagyonból akár a világ leggazdagabb embereit is? Téved!..
Bulba 2018.01.04 10:23:56
@guvat: Ezt jó volna átgondolni.
Államadósság (forrás: KSH):
- 2017: 26771 mrd Ft
- 2018 (tervezett): 28043,6 mrd Ft

Munkanélküliség:
valóban csökken, de sajnos ez nem sokat jelent. Főleg annak a függvényében, hogy 2010-hez képest több foglalkoztatottal is alacsonyabb a termelékenységi mutató. Ez pedig több, mint probléma, mert hol lesz így a fejlődésnek tere, ha megszűnik az EU támogatás?

Infláció (forrás: MNB, tény és prognózis)
- 2016: 0,4%
- 2017: 2,3%
- 2018: 2,5%
- 2019: 2,9%
- 2020: 3,0%

Fogyasztás: na ez valóban nőtt.

Életszínvonal: g7.24.hu/allam/20171011/csak-negy-orszagban-rosszabb-az-eletszinvonal-az-eu-ban-mint-nalunk/

Foglalkoztatosság: valóban nőtt.

Biztonság: ez mondjuk relatív, de azt meg kell hagyni, hogy a bűncselekmények száma csökkent, ugyanakkor az okozott kár mértéke nőtt.
A legősibb építőanyag a vályog, legalább 8000 éves múltra tekint vissza. Az évezredek során azért változott az előállítási módja: a kézi vetésű téglák helyébe a gépi előállításúak léptek. Ezzel a módszerrel rövidebb idő alatt nagyobb teherbírású és egyforma méretű téglák készíthetők. Kiválóan…..
A mai poszt kicsit a blog gyökereihez nyúlik vissza. Alapvetően érdekel a hadihajós wargame, de maga a hajózás is - mivel ezt hazánkban teljes érdektelenség övezi (tudom, nem vagyunk egy hajós nép, így logikus, hogy a kutyát nem érdekli a téma - bár azért mondjuk a fantasy/scifi játékoknál több…..
Bulba 2016.09.21 06:20:49
@pati13: 1/1200-as Navwar brit flotta. Az volt az igazi, nem ezek a gőzhajtású szörnyetegek...
Egyébiránt nagyon jó csataleírások itt: acelmonstrum.host22.com
A mai poszt egy igen rövid, gyors, inkább a képekre koncentráló valami lesz - szeretném lassan megmutatni nektek az egész eddig elkészült harckocsi hadosztályomat, de ehhez kicsit gyorsítani kell a részek bemutatásán :) A szovjetek a NATO komoly légi fenyegetésére egyrészt a saját, frontrepülő erők…..
Patkány kacatbirodalma Irak 2003 2016.07.19 23:42:00
A magyarázkodás A mai napon, jó fél év kihagyás után (miközben befejeztem mindenféle tanulmányokat, lakást felújítottam, kapkodva szaladgáltam föl-alá) végre újra jutott egy kis időm leülni a blog elé - illetve végre lefotóztam azt a sok száz figurát, amit az elmúlt egy évben lepingáltam. Mindezek…..
Kicsit rendhagyó poszt következik. A napokban volt egy kiújult véleménycserém pár klubtárssal, miért is vannak fenntartásaim a 40K rendszerrel, miért nem vágtam bele annak ellenére, hogy számos játékot megnéztem, kipróbáltam már. Szeretném itt összefoglalni mi az amit én tapasztaltam ebből a…..
Bulba 2016.03.13 19:14:49
@MeyilKree: Epicben minden sereg megtalálható, ami a 40K-ban megvan, fordítva közel sincs így... Az Army List Compendium 12 faj, összesen 70 sereglistáját tartalmazza...
BUÉK 2016! Kicsit megkésve bár, de azért hozzám is elért az újévi hangulat. A tavalyi (2015) év elég keményre sikerült, kicsit túlvállaltam magam - ami kevéske időm maradt, azt pedig a családdal töltöttem, így a hobbi, a blog, stb háttérbe szorult. Az új évben sem lesz kevesebb a dolgom, de talán…..
Epic HQ Hungary A titánok harca 2015.10.27 13:07:56
Csatajelentés Mr. Meaneye tollából Ha két titánsereg összecsap, ott kő-kövön nem marad. De sok titán sem marad talpon. Legalábbis nálunk így történt. A képekkel illusztrált csatajelentés talán kedvet ad másoknak is ismét csatajelentést írni... Hölgyeim, uraim, 23-án,…..
  „Y-szárnyúakat fogunk használni a nagyobb tűzerejük miatt. De vigyázzatok mert úgy mozognak, mint egy álomkóros Hutt.” - Luke Skywalker, a Kile II elleni támadás alatt A Koensayr Manufacturing által gyártott BTL Y-szárnyú hajótípus a Lázadók Szövetségének legrégebbi,…..
Gyűlnek a plüss oroszlánok és más plüssállatkák egy minnesotai fogorvos háza előtt. Dr. Walter Palmer volt az a semmitől vissza nem riadó vadász, aki helyi segítőinek közreműködésével íjpuskával levadászta Zimbabwe nemzeti kincsét és leghíresebb oroszlánját, Cecilt. A…..
  Az Imperial Knight Codex tavaly debütált a 40k-hoz, egy igen gyönyörű és nagy méretű "figurával" együtt! A Knight  az Imperium-ban gyártott "legkisebb" osztályú Titán lépeget, vagy szebb nevén Isten Gép. (^^) Ezeket a monstrumokat irányító pilóták, a 40k lovagjai,…..
  Kissé rendhagyó és szomorú poszttal jelentkezik ez alkalommal a blog.   Életének 66. évében elhunyt Terry Pratchett. Ehhez nem tudok mit hozzáfűzni, nyugodjon békében.     Emlékezzünk rá zenével..
Blogger-alapfilozófiám, hogy csak olyan cikket írjak, ami engem is nagyon érdekelne mint olvasót. Ezért döntöttem úgy, hogy összeválogatok 30 filmet, amik amilyen nagyszerűek, legalább olyan ismeretlenek a nagyközönség számára. Teszem ezt azért, hogy minél több műkedvelő…..
Bulba 2015.02.10 15:03:12
Hosszas kihagyást követően ismét szemezgetünk kicsit Epices konverziókból. Az elsőre olyan büszke vagyok, mint ha én csináltam volna, pedig nem. Annak idején felfedeztem magamnak a Dragon által 1/144 léptékben gyártott II. világháborús Thor löveget, ami nosza azonnal le is…..
Az idei év első posztja szervesen illeszkedik a felvázolt elképzeléseimbe -sikerült végre kipróbálni a Daimyo nevű szamurájokra (16-17. sz) írt wargamet. A játékot ingyen el lehet érni egy régi honlapról, amíg még létezik: http://www.oocities.org/duncanis100/daimyo.html…..
Ezt a road movie-t elnézve nem sok kollektív emléke maradhatott Döglégyéknek az ezredforduló körüli időszakból, amikor annyira szaladt a 2107-esük, hogy mázsa fölé hízott a csürhe minden tagja a rapsztárkodással járó nagy delíriumban. A Kartel tagja volt a kokótól…..
Azt hiszem, kicsit csalódást fogok okozni azoknak, akik ide kattintva lenge ruhába öltözött topmodellek képeiben szerettek volna gyönyörködni, de ez így szilveszter után, az év első bejegyzéseként talán megbocsátható lesz nekem, ez a kis tréfa. Ugyan nem annyira látványos, de…..