Regisztráció Blogot indítok
Adatok
OM617.912

0 bejegyzést írt és 76 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szocialista rendszer alatt országszerte több millió lakás épült fel, volt olyan év, amikor az új lakások száma meghaladta a 100 000 darabot! Az 1960-as évektől egyre felgyorsuló lakásépítési program ellenére nem tűntek el a nyomortelepek nyomtalanul, s újabb slumosodott gettók jöttek létre.…..
OM617.912 2016.01.30 14:59:29
A napokban több (a mai napig négy) amerikai F-15-ös érkezett Kecskemétre azok közül, melyek augusztus folyamán települtek át az Atlantic Resolve megerősítő intézkedéssorozat, illetve a Hadszíntéri Biztonsági Csomag (TSP) részeként Európába. Ha nem számítjuk az A-10-esek…..
Az Egyesült Államokban, az Arizonai Tucson városának Davis-Monthan nevű légi támaszpontján található a világ legnagyobb repülőgép-temetője. Egyes becslések szerint a nagyjából 5-6000 darab, forgalomból kivont és leselejtezett repülőgép és helikopter között rengeteg…..
OM617.912 2015.05.22 19:10:26
1954. április 2-án, a kora délelőtti órákban a Los Angeles Times fotósa John Gaunt éppen a kaliforniai Hermosa Beachen található otthonában heverészett, amikor meghallotta a szomszéd kiáltását: "Valami történt a strandon!" Gaunt azonnal megragadta a Rolleiflex fényképezőgépét…..
A bombázás a Papírgyárat és a Gubacsi hidat is sújtotta. Balra a mai Csepel SC stadion látható Hetvenegy éve, a második világháború befejezése előtt egy évvel, a náci Németország már hatalmas vereségeket szenvedett a szovjet vörös hadseregtől, az angolszász haderőtől…..
OM617.912 2015.04.03 19:12:06
Michael St. Maur Sheil fotográfus fotóiból nyílt kiállítás a londoni St. James’s Parkban augusztus 4-én, azon a napon, amikor Anglia 100 éve hadat üzent Németországnak. A The Fields of Battle/Lands of Peace című, a Brit Királyi Légió által szponzorált, november 11-ig…..
OM617.912 2015.01.28 18:42:32
@halor: a Benelux államokban nem kerítenek ekkora feneket a dolognak mint nálunk. Ha egy gazda talál vmilyen cuccot kiteszi az út mellé és az időközönként arra kerülő járőrők összegyüjtik.
60-100 év után nem különösebben veszélyesek azok.
Nálunk is a para az un. Vécsey- kézigránátból (35M) és a szovjet 82mm AV-ból van a kialakításuk miatt.
OM617.912 2015.01.28 18:44:04
@Átlagos Nevű: igen, de a talaj folyamatosan mozgásban van + erodál, ezért "kerülnek" elő ezek a leletek. így van itthon is.
Új hívószavak születtek néhány éve a sokszor új erőre kapó, néha megroggyanó, esetenként pedig délibábként csalogató magyar gasztroforradalomban: újhullámos kávézó, barista, speciality kávé.    Tény, hogy elindult a fokozott érdeklődés az igényes, szakértelemmel…..
Kábelt tesztelni nem túl nagy élmény, még akkor sem, ha a rendszerben hallható hatása egyértelmű hangminőség javulás. Közellenség Régi és elég olcsó poén azon lovagolni, hogy a kábelek - főként a hálózati kábel - egyetlen feladata, hogy áramot szállítson a…..
Lehet, hogy unalmas mindig a BKV angolságain és egyéb marketingakcióin szórakozni, de erre tényleg nem találtunk szavakat: a népligeti metróállomáson egy kis papirosra a következők vannak felírva ékes külföldiséggel (a kép kicsit homályos, de sajnos csak nemokos telefonnal…..
Belsőség Fűtesz, vagy megfagysz 2013.10.12 09:58:35
Miután megvettem a BMW-t, két hónap alatt tulajdonképpen minden égető problémát sikerült orvosolni: a kasztni rendbetétele után a futómű és a fékek következtek. Így már csupán egyetlen dolog maradt, amit idén, még a tél előtt mindenképpen meg akartam ejteni, ez pedig a…..
Holtan találták meg Kínában Kováts Viktor extrémsportolót, a szárnyasruhás ugrás magyar bajnokát, miután kedden egy sikertelen próbaugrás következtében a Hunan tartományi Tienmen-hegy völgyében lezuhant. A legfrissebb jelentések szerint Kováts egy sziklaszirtnek…..
Az ACU megjelenése óta egyre inkább “divatba” jöttek a különféle könnyű, sivatagi bakancsok. Az elmúlt években gyakorlatilag arany korukat élték, ugyanis egyre-másra ontották magukból a nevesebb, és kevésbé nevesebb gyártók a modelleket. A Converse nem a katonai…..
Nem titok, hogy az utóbbi hónapokban keményen dolgoztunk azon, hogy valamerre ismét továbblépjünk, ráadásul lehetőleg előre mozdítva ezzel a Totalcar szekerét. Tudjuk mi itt mindannyian, hogy ha nincs motiváció, akkor következik a helybenjárás, után pedig törvényszerűen a…..
A 195 ezer négyzetméteres föld alatti világ a magyar repülőgépgyártás egyik titkos fellegvára volt. A pincerendszer egyik részlete (Fotó: Falanszter.blog.hu)..
Szerkesztőségünk egy emberként borult földre az új Rolls-Royce Wraith előtt. Már az Égéstérben is hosszan lelkendeztünk egy korai gyári teaser-fotón, amin csak a tetővonal látszott, meg kell adni, a PR-részleg remekül csepegtette az anyagokat, elhitetve a szakmával, hogy itt…..
TComment Turbót a botmixerre is! 2013.02.13 05:45:37
Javában ássuk a szívómotorok sírját. Nekem hiányozni fognak. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Belsőség Így készül a Totalcar 2012.12.28 19:51:02
Van egy elméletem, miszerint a Hangyásznak is köszönhető, hogy nem jött el az éppen aktuális világvége. Egész pontosan az egyik jelképe lehetne annak, hogy miért is nem jött el. Elmondta ezer és egy ember, hogy 2012-re a világ olyan erkölcsi válságba került, annyi természetes…..
Hirtelen felindulásból csatlakozott az Omegához, egy évtizeddel később már ő jegyezte az együttes legsikeresebb lemezének számító Időrabló címadó dalát, mégis úgy érzi a mai napig, hogy különbözik a többiektől. A leghosszabb ideje működő magyar rockzenekar gitárosa…..
Ritának sokat evett a Merci, nekem meg sokkal kevesebbet. Ugyanakkor, ugyanott. Itt valami vezetéstechnikai gebasz lesz, de együtt ritkán megyünk, jobb ötletnek láttam egy fordulatszámmérős-economys műszeregység beszerzését, és elmagyarázni, hogy nem kis fordulaton gyorsítunk,…..