Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tentike

1 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Praxis Nem adta be az oltást 2009.11.22 10:44:00
Egy nagyon kedves barátom küldte nekem az alábbi E-mailt még csütörtök délelőtt. Sokat gondolkodtam azon, megírjam-e a vele lejátszódó bizarr történetet, vagy csendben maradjak és hallgassak, mint a sír. Végül úgy döntöttem, életre keltek egy blogot, ami a hasonló…..
Tentike Az eltűnt cipő 2009.10.30 20:07:00
A Sex and the City egyik jelenete ugrott be. Carrie indult épp haza egy házibuliból, és a rengeteg, kötelezően levetett cipő között a sajátját kereste az előszobában. Ami azonban nem volt sehol. Pedig egy Manolo Blahnik volt... De csak volt, mert valakinek megtetszett, és a…..
autózz! Jogsit a bringásoknak! 2009.05.14 10:05:00
Sitti kerékpárosként gyakran autóba pattan, és szomorú tapasztalatairól számol be nekünk, melyeket négy keréken közlekedve élt át. Ti mit gondoltok, hogyan lehetne megreformálni a kerékpárral közlekedők hozzáállását? Talán ők is szerezzenek valamiféle jogosítványt? Nem…..
tentike 2009.05.14 14:19:49
Szerintem nem aszerint kellene felcímkézni magunkat és álláspontot kialakítani, hogy autós, vagy biciklis, vagy gyalogos. A legtöbbünk valószínűleg hol ez, hol az. Én mindhárom minőségben elő szoktam fordulni a belvárosban, de ha biciklizem, az tiszta gyomorgörcs. Szerintem iszonyatosan veszélyes, kerékpárút ide vagy oda, meg persze az a legritkább, hogy az ember házától a célig kerékpárút vezet. Az úton veszélyes, a járdán tilos, szóval nincs jó megoldás. A pasim mostanában biciklivel jár dolgozni, de nem vagyok túl nyugodt a gondolattól. A másik oldalon meg gyalogosként már ijesztett halálra kerékpáros futár a Váci úton egy forgalmas járdán, nem egyszer el kellett ugranom előlük. És a harmadik oldalon: autósként többször kellett kanyarodáskor satufékeznem, mikor a zebrán a kedves biciklis out of the blue ezerrel átszáguldott akkor, mikor már meggyőződtem róla, hogy az összes gyalogos elment az útból és épp indultam (emiatt a pasim autójába bele is mentek egyszer egy telezöldnél, balra kanyarodáskor, és mivel a biciklis miatt ő nem adta meg az előnyt a szembejövőnek, természetesen ő volt a hibás - a biciklis meg továbbtekert, mint aki jól végezte dolgát). Tény, hogy sok fizikai feltétel is hiányzik, de ami legjobban hiányzik, az a közlekedési kultúra, ami szerintem semmivel sem több, mint az, hogy odafigyelünk a másikra és felmérjük a magatartásunk lehetséges következményeit. Meg persze betartjuk a szabályokat, nem utolsó sorban.
tentike 2009.05.14 14:56:25
@702: Bár nem értek egyet az általánosító véleményeddel, azonban szerintem sem lenne ördögtől való, ha bizonyos évente meg kellene újítani a kresz-vizsgát. Egyrészt a kresz időről időre változik, másrészt az ember a gyakorlatban nem használt szabályokat tényleg elfelejti. De az is igaz, hogy a súlyos balesetek általában nem a szabályok nem ismeretéből, hanem azok be nem tartásából szoktak adódni.
Nem baj, ha nem értitek a címet, Tboyka mindjárt elmagyarázza az összefüggést az újabb "Dögöljön meg a szomszéd tehene is!" esetünkről. Biztos a hormonok zavarták össze a szülés előtt álló kismama agyát. Ha mégsem a terhességtől volt, akkor előre sajnálom…..
tentike 2009.04.30 14:50:12
@becher: Ez komoly??? Sztem ez baromság. Ez az alkohollal van így, ha ittál, mindenképp hibásnak tekintenek, még ha egyébként szabályos voltál is. De a terhesség???

Amúgy meg "hormonkitörései" nemcsak a terhes nőknek vannak. Ezek szerint a menstruáció előtt is meg kéne tiltani a nőknek, hogy vezessenek? Ugyanmennyenmá...
Toto minden bizonnyal rendelkezik némi önkritikával is, hisz a címet egy az egyben a nekünk küldött leveléből emeltem át. Azt tudjuk, hogy csúnya vége is lehet annak, amikor két nő kerül egymással szembe, mert olyankor a tündibündi hölgyek pillanatok alatt sárkánnyá tudnak…..
  Mi férfiak a nagy dudákra gerjedünk. Állítólag tudat alatt bennünk van, hogy a csöcsös csajok jobban szoptatják majd az ivadékainkat, így hatékonyabban örökítjük a génjeinket. Vélemények az azonos című publikációnkról...
Csütörtökön a HÉV végállomásáig saját lábán, onnan közúton érkezik a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumba egy Ganz motorkocsi, hogy április 8-tól a skanzenben addigra elkészülő vasútvonalon szállíthassa a látogatókat. Megszokhattuk már sajnos, hogy az igazi…..