Regisztráció Blogot indítok
Adatok
-Bianka- (törölt)

16 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Chris Isaak romantikus dala, a Wicked Game egy viszonzatlan szerelemről, méghozzá az igaznak vélt szerelem elvesztéséről szól. Igazából ez egy szomorú nóta, tele fájdalommal, amit át is érzek, mégis van benne valami érzéki. Nem tudom, talán a klipp teszi. Lessük meg az eredetit…..
Folytatódik a karácsonyi sorozatunk. Ma ünnepeljünk a Let It Snow-val! Az eredeti nótát Sammy Cahn és Jule Styne szerezte. Az első felvétel  Vaughn Monroe-hoz kötődik, 1945-ben készült.   Híres verzió még Dean Martin 1962-es feldolgozása.   Frank Sinatra sem…..
Sokakat kifejezetten irritálnak a karácsonyi zenék, szó mi szó, mostmár nekem is kicsit herótom van, több mint 30 feldolgozás meghallgatása után, de vannak olyan dalok, amik kifejezetten felkeltik az emberben az ünnepi hangulatot. Ilyen a Little Drummer Boy is.     A népszerű…..
Feldolgozás alatt blog A dongó 2009.09.01 06:00:00
A mai feldolgozás története talán az egyik legismertebb a zenei életben. Korszakov Dongójáról van szó. A darab az egyik operjának a részlete, azonban olyan technikás és jól szól, hogy a zenészek kedvenc "erőfitogtatásává" nőtte ki magát. Először is…..
All you need is love a Beatles-től. Az eredeti szám nem valami túl bonyolult, mégis szép. Végülis mi mást várhatnánk a Beatles-től? Lynden David Hall feldolgozása. Egy nagyon kicsi gospeles szaga van a számnak, de ez nem teszi rosszabbá... Egy Olaszországi koncert, rengeteg…..
Rick Astley-nek ez a száma lett az összes közül a leghíresebb. A '80as években rejtély, hogy miért is szerették, de az biztos, hogy manapság a rickrollolásnak köszönheti a népszerűségét. Ez annyit tesz, hogy ismerősödnek elküldesz egy linket, amiről ránézésre nem lehet…..
Valamiért eszembe jutott egy pár évvel ezelőtti tanulmányi kirándulás, amikor Ausztriában, Murauban töltöttünk egy hetet a sulival, és az ottaniak meghívtak minket az iskola zenekarának őszi koncertjére. Volt akkor egy kb. 17 éves lány, aki fellépett és nem tudtam, mit énekelt,…..
Utálom azt a közhelyt, amikor egy zeneszerzőt "minden idők egyik legjobbikának" tartanak. Miért is? Mert töketlen válasz arra a költői kérdésre, hogy milyen is a fickó. Mondja meg nyíltan, hogy ő-e a kedvence, vagy sem. Ha nem, nem, ha igen, akkor meg hurrá, ha már eleve…..
Csak most jutottam blogközelbe, így kicsit késve, de bejelentem, hogy mégegy szerzővel gyarapodott kicsinyke oldalunk. Lassan több szerkesztő lesz mint olvasó. :DBeemre már hozzá is látott aktívan az oldal gyarapításához. Köszönöm neki, remélem sok jó feldolgozást gyűjt nekünk…..
Rövid, mert ma már sajna nem marad időm hosszabban kifejteni a következő dalhoz tartozó feldolgozások hosszú sorát.   Remélhetőleg, ha azt mondom alternatív rock, sokaknak ugrik be többek között a The Cure nevű formáció, hiszen a banda elég korrekt módon 13 stúdió-, 7…..
1993-ban Steven Spielberg rendezett egy kissé hatásvadász filmet, ami a hollywood-i cukormáz ellenére, vagy éppen amiatt, kultfilmmé nőtte ki magát. Persze így megy ez az álomgyárban, de legalább tényleg értékelhető és élvezhető filmzenéket gyártanak.   Szóval a film a…..
A mai dalcsokor a Guns & Roses slágerét, a Paradise City-t veszi alapul.Klikk a továbbra! A Paradise City 1987-ben jelent meg az Appetite for Destruction lemezen. Szerintem a Guns egyik legjobb száma. Nemcsoda, hogy népszerűsége máig töretlen. Jól eltalált riffek, király szólók,…..
Minap a Juventuson felejtettem a rádiót és egy régi nagy kedvencet játszottak éppen, ami igazán megérdemel egy posztot a blogon, úgyhogy sok szeretettel, tőlem nektek: Duran Duran: The Wild Boys.   Pici háttérinfó a dalról: Russel Mulcahy, aki a banda klipjeinek rendezője,…..
Hát igen, a héten délutános vagyok, úgyhogy most állok neki a posztszerkesztésnek. Stílszerűen (mint a fűrész) a Beatles egyik alapművét, a Hard Days Night-ot választottam. A dal címét Ringo Starr aranyköpése nyomán kapta, aki a készülő filmjük egyik hosszúra nyúlt…..
Megint Beatles. Úgy látszik ez egy ilyen hét. Ma időhiány miatt a medley rovatot bővítjük. Angyalunk küldte az ausztrál gitáros Tommy Emmanuel akusztikus medley-ét. Kattints tehát a továbbra. Az úriember technikája különleges, az úgynevezett fingerpicking. Amikor egyszerre…..
Angyalunk küldte a bejegyzés dalainak majd felét. Szép kis csokor gyűlt össze a Beatles, With a Little Help from My Friends című dalából. Az eredeti nóta 1967-ben jelent meg Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band lemezen. Kis bohém dal.   Kezdjük a személyes favorittal. Joe…..
Egyik kedvenc dalom, a Charlotte Church féle Dream a dream feldolgozásainak akartam ma utánanézni, de kiderült, hogy ez is egy feldolgozás :) Az eredeti szerzemény Gabriel Fauré, francia zeneszerző nevéhez fűződik, címe Pavane. És egy kicsit elrugaszkodunk az eredeti sémától,…..
Végre elkészült az oldal tartalomjegyzéke. Jobb oldalt találjátok, a legfelső oldaldobozban van kategóriákra szedve, minden rovatnak külön tartalomjegyzéke. Az ötletkosár és a hibabejelentő is oda került.A tartalomjegyzékben minden poszt be lett linkelve, kivéve a kazánház…..
Az elkövetőnk a Candlemass nevű svéd doom metál zenekar, akik az elmúlt húsz évben is aktívan tevékenykedtek, és nagy örömünkre készítettek egy Black Sabbath medleyt, amit az 1988-as Ancient Dreams c. albumukra tettek fel.   A dalok: - Symptom of the Universe, az 1975-ös…..
 Jó estét, jó szurkolást, a ma esti Sport Klubban egy jó kis pörgős nótát hallhatunk. A piros sarokban a legendás nehézsúlyú Survivor, aki 1982. július 24.-én kapta a világbajnoki címért járó övet, amit egészen hat hétig viselhetett a Billboard Top 100 Singles listán,…..
Feldolgozás alatt blog Legyen... 2009.07.01 15:46:00
Hello mindenki... Ma egy kis nosztalgiázás lesz a régi idők zenéivel... A mai szám amit választottam a The Beatles-től a Let It Be...   Mint azt tudjuk, a brit származású Beatles, a nagy Beat korszak idején jött létre. A zenekart John Lennon és Paul McCartney. Később…..
Ma egy régi tartozásom fogom leróni, ugyanis még jórég kérte Angyalka, hogy keressem össze a Scarborough Fair feldolgozásait. Most megtettem, lesz is itt minden, mint a vásárban. Az eredeti ballada még a középkorban készült, így egyenlőre nem sikerült róla hanganyagot szerezni,…..
Ha már a kedves kollégák osztoznak a mély fájdalomban, én sem maradok ki a sorból, és álljon itt egy újabb poszt Michael Jackson tiszteletére. Nézzünk utána pár Beat it feldolgozásnak.   Én sem húznám az időt felesleges szócsépléssel, itt az eredeti, 1983-ban jelent meg…..