Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jamesblond

0 bejegyzést írt és 694 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dubajról legtöbbünknek minden bizonnyal a jólét, a gazdagság és a fényűzés jut eszébe. Hatalmas felhőkarcolók, mesterségesen épített sziget, minden utcasarkon luxusautók, százmilliós járművekből álló rendőrségi flották. Az igazság azonban az, hogy 2009-ben az Egyesült…..
Belsőség Ekkora tömeg nincs 2014.04.29 16:20:23
A legnagyobb DMC-koncentráció azon a napon az egész világon Leszakadt az arcunk, amikor megkaptuk a hétvégi Oldtimer Premier pontos látogatási statisztikáit. 16 052 fő látogatott ki az esős idő ellenére azért, hogy csodálatos öreg és még öregebb autókat simogathassanak. Ez…..
Azt hiszik, hogy egy ekkora dögöt csak kompenzáló barmok vesznek? Ez egyáltalán nem biztos, lehet, hogy csak nyugalomra vágynak.    ..
Jamesblond 2014.04.28 12:31:56
@Túrós Rudi: Teljesen egyet ertek veled. Libakergetoket gyart europa a nepnek, azt hiszik a gyartok ezt le fogjak tudni nyomni a vasarlok torkan, erre 235% novekedik a Mazda forgalma ugy, hogy szivo motorokat szerel be. A nagy downsizing, meg kornyezetvedelmi torvenyekre hivatkozva szart arulnak arany aron. A kornyezet vedelmi torveny mar-mar felulirhatja az EU-ban a fogyaszto vedelmi torvenyeket. Fizesd ki a kis szart, aztan jarj a szerelohoz... Hovab tunt a minoseg? Az USA 4-5-6-8 literes motorok meg kimennek a vilagbol meg akkor is ha nem szep a muszerfal vagy leesik a karpit. Nem tudom mit szolna az USA fogyaszto ha 20ezer merfold utan jonni kene hozzank Novoth Tibihez :) Azt hiszem kerne idopontot az ugyvedjehez es kidolgoznak a pert. :)
Csendes kis rendezvénynek indult még tavaly az Oldtimer Premier árnyékában, annak társeseményeként a Retropartyzánok. A rendezők félig-meddig maguknak akarták csak bebizonyítani, hogy bele lehet túrni a magyar autós-motoros múltba ízléssel is, össze lehet hozni itthon is valami…..
Karma-geddon Mi van velem? 2014.04.22 18:35:37
Picit eltűntem mostanában, egy hosszabb írással szeretnék mesélni nektek az okokról. Nem kell megijedni, jól vagyok. Mentális higiéniámat megőriztem, fogazatom ép, szőrzetem rendezett. Indiát nem véletlenül tették jó messzire Európától a Nagy Monopoly-ban. Harmadik éve…..
Elkezdődött hát ismét. A 14 éve létező Totalcar tévéműsorának új évadja. Nagyon kimerítő tavaszunk volt, de a műsor - remélhetőleg - magáért beszél majd. Fogadjátok szeretettel! ..
A világ legnagyobb autós showja, amiben Jeremy Clarkson, Richard Hammond, James May és a titokzatos sofőr, Stig is szerepel, most először érkezik hazánkba. A show látványos mutatványaival, szuper-verda parádéjával és a legabszurdabb átalakításokon átesett autóival a…..
Jamesblond 2014.04.09 14:18:39
Belsőség Cirkusz Barcelonában 2014.04.01 11:34:46
Barcelona kikötőjében sétálva érdekes élményben volt részem. Nyilvánvalóan LSD, vagy meszkalin pernyét hordott felém a szél és óvatlanul belélegeztem a tudatmódostó hatású szereket. Hirtelen apróvá zsugorodtam és egy vasúti terepasztal diorámájába csöppentem. A…..
A Porsche remekül beplántálta a vevői fejébe, hogy az autói elpusztíthatatlanok. Meg is van erre minden alapjuk, hiszen kevés más gyártó tud ennyi versenykilométert felmutatni, útfelülettől és versenytávtól függetlenül. Nézzék meg például a 911-est: ötven évnyi evolúció…..
Jamesblond 2014.03.22 14:56:53
@Ada: Hát még ha azt is hozzátesszük hogy kiborítottam véletlenül 4 liter fáradt olajat, az csak a "szép". A kombájn vágóasztalát hajtó lánc sem növényi olajat/zsírt csapkod magáról, a kardánok zsírzás után is kipörgetnek magukból egy adagot, a munkahengerek is cseppentenek, amikor a hidraulika csöveket szétcsatlakoztatod is kimegy 3 cent, a trakikból is cseppen, légtelenítéskor gázolaj csöpörög a fűbe, a kerékcsapágyakból nagy melegben kiolvad a zsírból és egyébként bármikor kimegy egy tömítés, vagy szimering, ott környezetszennyezés van, a balul elsült dolgokról nem is beszélve, mint pl amikor kilyukad a Rába tank 900 liter gázolajjal, vagy kiüti a hajtókar a blokk oldalát, stb... És ezek a dolgok a vadiúj John Deere-re is vonatkoznak. Ha fűteni kell a fa nem szalonnát sütni, megy ott minden ami van. És zöld a fű, virágoznak a virágok, donganak a méhek, mert ennyit gond nélkül elvisel az az adott mikrokörnyezet. Sőt sokkal többet is elviselne.
Sportkormány, pótféklámpa, sportlégszűrő, xenon? Akár ezekért is ugorhat a műszakid. A rendőrök már akcióznak. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Tények és elméletek, csak a miheztartás végett. Szándékosan ugrasztották ki a nyulat a bokorból? Beáldozták Ricciardo pontjait? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Szerkesztőségi levelezőlista, kedd este: Tibby:Kinek esik utba gyongyos? Sziporkazo riporttema, kombi swift prokee:Fotosopp, tuti. Tibby:Allitolag a sedanra van rateve az otajtos hatuljaEs 1800 ccm prokee:Hát ezt én is látom, de szerintem fotosopp. Ha meg IRL-fotosopp, tuti nincs…..
Ted Kravitz nem egy nyeretlen kétéves. Ted Kravitz egy olyan szakértő (a Sky Sports riportere) , kinek szavára, mondanivalójára érdemes odafigyelni. És Ted Kravitz mondanivalóját ezúttal a tények is alátámasztják: komoly a baj a RedBull Racing háza táján. Legfrissebb videójában…..
Nem egyszer láttuk már ezeket a videókat, nem is kétszer, de mindig akad, akinek ez még friss. Ráadásul most össze is hasonlítjuk, és nektek, kedves olvasók, lehetőséget adunk arra, hogy megmondjátok, vajon a zwickaui vagy az eisenachi gyár volt menthetetlenül és kőkorszakian…..
Jamesblond 2014.02.16 00:16:28
A Trabi sok országban volt a legolcsóbb autó. Azért lehetett olcsó, mert a háttér is olcsó volt. Nem fair nyugati gyárakhoz hasonlítgatni, mert a nyugati gép 2x 3x 4x többe került mint a Trabi.
Hogy milyen volt?
Olcsó volt, jött-ment, fékezett, befordult.
100.000 km-t is elfutott egy főtengellyel jobb gazdánál. Jártunk velük kirándulni, családot látogatni, csajozni, nem uzsorát fizettünk rájuk. Igen zsíroztuk, gyertyát cseréltünk, megszakító hézagot állítottunk, OTTHON, INGYEN a segédkönyv segítségével. Akár egy tornatanár vagy egy útkaparó is meg tudta bütykölni.
Meggyőződésem ha a magyar kisipar a gyárihoz hasonló minőségű alkatrészeket tud gyártani, még ma is rengeteg fut belőlük.
Nagyon fontos dolog, hogy akár a Trabi akár a Wartburg tervezésénél fogva nem tudott úgy elromlani, hogy nyomorba döntsön egy családot.
A másik nagyon fontos dolog, hogy a Trabi vagy Warbi gyár nem jutott bevételhez szervizelés címén, a termékeiket eladták, majd azt a felhasználók, vagy más szakik/szervizek javították a későbbiekben. Nem volt márvány a gyár, de ezt nekünk a másik oldalon nem is kellett megfizessük.
Ha lenne jó szabadonfutó, főtengely, tömszelence, bármelyik vállalható lenne oviba dobni a gyereket, bevásárolni, stb... Lemégy -10 fokban és a 2 üteműt beröffented és indulsz. Nem dermedt bele az olaj, nem kell járatni, tűgörgők, golyók szaladnak benne gond nélkül.
Meg munkája, becsülete volt az ott dolgozónak. Én is inkább Ikarust/Csepelt/Dutrát/Rábát gyártanék betonon, kötött pulóverben, mint pl nyomtatót raknék össze overallban márványon. Előző gyári munkás, utóbbi rabszolga.
Meg régen közel volt a meló, elég volt egy Trabi is. Ma meg 2000 km-re járunk dolgozni a biztonságos csendes suhanóval, aztán próbálunk ébren maradni míg hazaérünk... Szép tiszta márványos új világ... Lett sok nyugati autó, meg kígyózó sorok a munkaügy előtt. Meg sok agyhalott.
Nincs nála háromszázezer forintnál drágább autó. Ennyiért viszont Ticót, Corsát vagy akár Volvót is kapsz. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Jamesblond 2014.02.14 15:30:18
@Csokis: Londonbol fogok indulni haza a keleti csucsokbe egy Suzuki Jimnyvel :D Mar feszkelodom pedig meg el sem indultam.
Gratula a gepedhez!
Jamesblond 2014.02.14 17:40:39
@eszkütyü:
Az internetesek egy masik kategoria. Pap, pedagogus, mernok, a meghivott "szakerto" aki pitbull modjara fogast keres, reklamal, elutasit mielott meg elmondanak miert jottek, na meg van az autonepper is akinek csak eladasra kellene 4 uj gumi az X5-re de csak mig elviszik.
Na megkerdezem a haveromat aki nepper ( a A TC neppere utan szabadon Nembecsuletes Nepper nevre keresztelhetnenk. ) hogy meselhetek-e rola milyen az amikor egy "megmihalylott" autot kellene semmi penzbol ugy rendbe tenni, hogy ugy nezzen ki mint az uj, de tegnapra mert mar meg van hirdetve. Sokat nevetunk.
Jamesblond 2014.02.14 17:52:23
@ogy: osszeszedem a gondolataimat, hazamegyek a magyar billentyuzetemhez es miutan megkerdeztem az erintetteket, meselek par sztorit milyen autobol mi lett milyen vasak felhasznalasaval... es persze a vevoikrol akik raketaurtechnikat akartak 400-ert meg eredeti festest, meg szervizkonyvet.
Az ilyen videók láttán nehéz nem párás tekintettel a semmibe révedni és elmerengeni, vajon jobb volt-e, mikor még szinte semmi elektronika nem volt a motorjainkban. Mert ebben az oldalkocsis Uralban maximum elektromos alkatrészeket találni, vezérlő elektronikát, érzékeny szenzorokat…..
Jamesblond 2014.02.14 13:49:10
@é̶̸͜͠r̀͜͡d̷̸͟͠e̴̢͠͏k̨͘͢͠e̶̕͞s̵̷̛:
Az a Youtube utolagos digitalis kepstabilizatora. Valojaban remeg a kep, a stabilizator a szelebol lecsip egy picit es a kepet ide-oda tologatja. Igy oltja ki a kezremegesbol adodo kepremegest. Nyujtja is a kepet ide-oda, az idobelyeg a kep szelen van, az nem annira fontos, azt a tartomanyt is mozgatja, nujtogtatja a stabi. Emiatt az olyan amilyen.
Belsőség Fékez az UAZ 2014.02.12 18:06:44
Hatvanról, állóra fékez a 3909-es. Mondjuk sokszor vezettem az ilyen mentőt a seregben, de azon kívül, hogy egyszer - egy hasmarsos újoncot szállítva - lebontottuk vele a Nagyrőcei kereszteződésben egy jobbkezet meg nem adó Octavia egyharmadát, nem emlékeztem rá, hogy ennyire…..
2013. végére elérkezettnek látta meghozni élete legfájóbb döntését. 20 év ralipályákon eltöltött versenyzés után Bútor Robi félreteszi a sisakját. Vannak kemény mondatok az interjúban, amelyből csak kettőt ragadnánk ki: "Sajnos egy picit úgy érzem - de ismét csak a…..
Jamesblond 2014.01.22 15:40:37
:(