Regisztráció Blogot indítok
Adatok
misspony

0 bejegyzést írt és 155 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezt bírta belelátni a felhőkbe Lujzika ma hazafelé, jövünk, nézzük, milyen szépek a felhők, naplemente, miegymás, és az én drága kis tündérem a kis csicsergő hangján felkiált: Anya, ott egy angyal! Vécépumpával!! A fiúk meg én meg sírtunk a röhögéstől, ez annyira tipikus…..
GazPömpöllér & co Szőke 2012.10.26 09:28:03
Üdítő színfolt a családunkban, mert tényleg minden szőke nős vicc róla szól, persze mindeközben imádnivaló, és annyira aranyos, és szép és kedves, hogy mindenki mosolyog, aki ránéz, de attól még én élek vele, és én asszisztálom végig a mindennapokat, amikor pl. a kérsz-e…..
Olyan volt az éjszakánk, mintha megint lenne egy újszülöttünk, éjszaka 2 óránként ébredt Huba, és 30-40 percekig kellett babusgatni, tisztába tenni, szódabikás vízzel lemosni, tutujgatni... Az arcuk már pörkös, de a pelenka alatt rémek laknak. Meg a lábujjak között :S ..
Árulkodó nyomokA poloskairtást megelőzi egy alapos helyszini szemle, meg kell bizonyosodni arról,valóban ágyi poloska okozza-e a rejtélyes éjszakai csípéseket.A poloskafertőzöttség nyomait viszonylag egyszerű megtalálni, régi és kiterjedt fertőzöttség esetén. Árulkodó jelek például a fekete pontok…..
misspony 2013.05.02 14:01:09
@Rovarirtó:
A képek alapján..... Ha gondolod, küldök néhány fotót a csípésekről. Mindkét lábán, térdén, hasonló a fotókon láthatóakhoz.
Minden esetre megnyugtató, hogy így nem tudta hazahozni.
Dédinél eddig nem észleltünk poloskát, sem csípést.
Miután gyanúnkat óvatosan közöltük vele, megsértődött nagyon, így az ágy átvizsgálása esélytelen. Egy olyan ágyon aludtak, ami ritkán van használva és lakótelepi lakásban lakik.

Egyelőre várunk, hátha megérti, hogy nem rosszat akarunk és nem bántani.
Ma délelőtt sajtótájékoztatót tartott a Semmelweis Mozgalom, és hivatalosan is közölték, hogy március 19-én megszületett az első olyan kisbaba, akinek világra jötténél már működési engedéllyel rendelkező bábák segédkeztek. Ahogyan erről beszámoltam, a…..
Enyém az arany, tiéd a réz, Enyém a bilincs, tiéd a kéz, Tiéd a rendszer, enyém a zűr, Enyém az ország, tiéd az űr. (via)   "Magyarországon az elmúlt években helyreállt a jogállam, és érezhetően jobban működik az igazságszolgáltatás!" - mondta Kedves Vezetőnk tegnap,…..
misspony 2012.06.12 20:21:35
@Lucky Larry Silverstein: Ezt gyurcsán-apánkra is mondták, hogy 2011-től hozzáfér majd, aztán nézzed meg!
Sajátos logika mentén fogtak neki a SkiccPali féle kármentésnek nagyjaink. Mintha puszta kézzel akarnák visszatömni a kiömlött szart a szürke -eminenciás- marhába. A küzdelem héroszi, a látványtól már nem csak a jobboldali értelmiségnek, hanem a parlamenti sztahanovbotoknak…..
GazPömpöllér & co Nyissz! 2011.03.27 20:50:00
Ezúton is elnézést minden Gergőhaj-rajongótól, de sajnos a mai napon megtörtént az a drámai eseménysor, amit már régóta jósolgatok, de idáig sikerült halogatni, és lenyírtam a gyerek haját, és ne verjetek meg, légyszi, légyszi, már brutálisan túlburjánzott, voltak szép…..
Ezek itt a kormányrendelet mellékletei, az utolsó módosítások kiemelésével.  1. melléklet a 35/2011. (III. 21.) Korm. rendelethez Az ellátás igénybevételének egészségügyi feltételei és kizáró okai 1. Az ellátás csak a következõ feltételek együttes fennállása…..
Mesehős születésének lehetünk tanúi, kedves Feleim. A népi folklór új bálványa kétségkívül VV Alekosz, az egyszeri érdi biztonsági őr, akit szemünk előtt tesz a bezártság polihisztorrá. A villa S - Modellje (Hódos Hajni után szabadon) egyéni stílusban hordott…..
A kormány a mai ülésén rendeletté nyilvánította az intézeten kívüli szülésről szóló, ősz óta egyeztetés alatt álló rendelettervezetet (a linken a teljes szöveg).A rendelet április 1-jén lép hatályba, és szövegét a május 1. után bekövetkező szülészeti eseményekre…..
misspony 2011.03.06 09:49:18
@zzzsuzsa:
Miért gondolod, hogy aki háborítatlanul akar szülni, az kizárólag OTTHON szül?

Eddig az volt az érv az otthonszülés ellen, hogy kórházban is lehet háborítatlanul szülni, hoztak is erre milliónyi példát!
Most meg ennek az ellenkezőjét állítjátok?

Én nem akarok otthonszülni!
Én háborítatlanul akarok/szeretnék/óhajtok szülni! De erre egyelőre az egyetlen esélyt az otthonszülés adja nekem, hidd el, tudom miről beszélek, a harmadikat várom most. Kérdés, hogy meg tudom-e fizetni, mert az eddigi 50.000 Ft-ot sem tudtam volna egyösszegben kifizetni, részletet kellett volna kérjek. Ha ehhez az összeghez hozzáaadódnak még költségek, lehet, hogy akkorára rúg majd a vége, hogy számomra elérhetetlen lesz.

És arról még nem is beszéltünk, hogy jelenleg úgy tűnik, az eddig othonszülést kísérő bábákat kizárták a körből, olyanok mehetnek csak, akik eddig kizárólag kórházi szülést kísértek!
Ez életveszélyes, így bizony tutira nem fogok otthonszülni!
Nem fanatizmusból, hanem a bizalom totális hiánya miatt, mert ezeknek a bábáknak fogalmuk sincs az otthonszülés dinamikájáról. Elismerem nagyon képzett és hatalmas tudással rendelkező bábák, de kizárólag kórházi szülésre!!!!!

A másik kérdés pedig:
A szülés/születés veszélyes!
Komplikáció mindenhol van, még ott is, ahol a háborítatlanságot betartják! Soha, senki nem mondta, hogy ha otthonszülsz, olyan biztonságban vagy, hogy veled semmi nem történik!
Azt ajánlják fel neked, hogy a természetes szülésedet biztosítják, ezzel megsokszorozzák a biztonságodat, mert nem avatkoznak be egy tökéletesen rendben működő folyamatba, amíg az magától el nem romlik!
Van ilyen is, lehet ilyen is, erre is tudni kell felkészülni!
Ezért van ez az egy hét, hogy fel tudj erre is készülni, hogy ismerhesd a folyamatot, a maga valójában, nem pedig úgy kezdve:
"ha elmegy a víz, azonnal BE KELL JÖNNI a kórházba"

Te nem szereted Geréb Ágit, ezen nehéz túlnézned!
Mi szeretjük, ezen meg nekünk nehéz túl néznünk, mégis jelenleg azt érzem, hogy több észérv van a mi oldalunkon, az érzelmi beállítottságunk ellenére is!
misspony 2011.03.06 16:22:35
@Grabb:
Még pénzt is szánnék rá, nem túl soakt, de istenuccse hozzájárulnék!
Az sem zavarna, hogy addigra picinyke kibújik, csak látnám, hogy tényleg lehet előre, nem csak hátra, rendelet ide vagy oda!

Hmmmmmmmmm

Nem reklámoznád ezt az ötletedet ittott-amott erősebben?
Szerintem Dr.B.B és Dr.G.Á. sem lennének ellene, akadna rá pénzmag is talán, már csak az ideiglenes, pár évig tartó támogatást kellene kiharcolni, felülvizsgálati határozattal és komoly adminisztrációval!
Lássuk, működhet-e, mert addig az ellenzők úgysem fogják elhinni!
Ezen is túl vagyunk drága egybegyűltek. Zugló önkormányzata megtartotta kerületi megemlékezését az 1848-49-es szabadságharcról.A Pákozdi téren felállított emlékmű körül nagy volt a sürgés forgás. Külsőségeiben látványos elemeket vonultatott fel az önkormányzat,…..
A közoktatási törvényen ölik már az illetékesek egymást régóta. Pokorni Zoltán vinné a bolognai vonalat, Hoffmann Rózsa a poroszos keresztény őrmesteri stílust, de lehet mindez hiába: jön Viktor és a Széll Kálmán tervvel elfújja az érveket, mert szerinte nekünk csakis a…..
misspony 2011.03.06 16:42:33
@midnight coder:
Az igaz, hogy nem a 8 általános elvégzése a főcél!

De a problémás kamaszok többsége nem az általános suliban lesz "dinnye", hanem a középsulikban!!!

Onnan is hamar ki fogják baszni, de akkor már csak a vállát vonogatja, hogy faszfejek, ha ez kell, nem megyek többet!

Ezeket a kölyköket még pár év késéssel meg lehetne "téríteni", ha türelemmel kivárod, hogy benőjön a feje!

Nem arrl beszélünk, hogy milyen példát látott, általában nem rosszabbat, mint a gyári munkás apcu és az ápolónő anyu. Ez nem elég motiváció, de ha kiteszd 15 évesen, ugyan mit mutatsz neki???
misspony 2011.03.06 16:58:35
@midnight coder:
Ez tény, ezzel semmi vitám nincs!

Ez a réteg az, akinek mindegy hány éves, nem az iskola az előrelépés lehetősége, innetől fogva tökmindegy hány évesen kerülnek ki onnan és milyen tudással!
Varánusz Virítsd a lóvét! 2011.03.05 06:26:00
Érdekes tendencia kezd kibontakozni a Fideszben: szelektív emlékezetvesztésben szenvedő egykori Fidelitas tagokba botlik az ember lépten nyomon. Mondogatták sokan régebben, hogy a narancsos ifjúsági szervezet agymosoda - példának citálták Ágh Péter bajtársat - de mostanában…..
misspony 2011.03.05 16:33:12
@Bathory:
Állami, sárga.

Mert bizony errefelé nem politika független az élet!
Régóta.
misspony 2011.03.05 16:35:16
@bigthereal:
Hát persze!
Elég versenyképes a diplomám, de továbbra is tartom, hogy szegényebben jobb, mint hűséges trollként segget nyalni!
Így marad a csendes élet és a tartós gerinc!
misspony 2011.03.05 16:42:48
@Bathory:
Ühhhüm, hát persze!
Végül mindig én vagyok a hülye ugyebár! :-)
Varánusz Ez a sarc lesz a végső? 2011.03.04 13:29:28
Sokat találgattam, vajon meddig terjednek országunk Szent Jobbjának határai? Hol jön el az a pont, ahol Orbán Viktor számára is nyilvánvalóvá válik: a matolcsyzmus vallásnak még elmegy, de követői maximum a bibliai kenyérszaporítós csodában reménykedhetnek.A népszabi online…..
Varánusz Más faszával 2011.03.02 19:15:00
Van nekünk egy zsír új, egykulcsos, állítólag mindenkinek jó személyi jövedelemadónk. Esetlegesen, véletlenül, nagyon-nagyon ritka esetekben előfordulhat, hogy mégis rosszabul jár valaki, azt persze 'kompenzálja' a jóságos állambá' mert senki de senki nem kaphat kevesebbet, mint…..
misspony 2011.03.05 11:26:56
@nu pagagyí:
és még azt mondjuk, hogy hülye a kormány, emg hogy nem tud számolni!

Egyre jobban látnivélem, hogy nem is annyira faszok, éppen csak hazudnak arról, mit és miért tesznek!
Csetten és az... Le a pelenkával 2011.02.12 14:37:36
Gábor hónapok óta szobatiszta, de ennyi erővel azt is mondhatnám, hogy legalább egy éve. Mert benne meg volt a jó szándék, csak a "biztonság" kedvéért mi nem hagytuk le róla a pelust. Aztán vmikor tavaly ősszel meguntam a biztonságot, és mondtam, édes fiam, eddig volt…..
Egy évvel ezelőtt kezdtem el anyagot gyűjteni az orvosválasztási preferenciáinkról (és természetesen lesz róla cikk is). Ismert és népszerű vitatéma például, hogy férfi vagy nő legyen a nőgyógyászunk, de erre a kérdésre kizárólag személyes válaszok léteznek: csaknem…..
misspony 2011.02.14 09:15:21
Egy férfi az esetek 90%-ban sosem fog tudni együtt érzeni egy nővel.
Mert nem!
Ha egy férfi mesél a prosztata vizsgálatról egy másik férfinak, ott azonnal észrevehető, hogy egymással mennyivel empatikusabbak!
Biztosan egyetlen nő sem tud tökéltesen azonosulni egy férfi félelmeivel ezügyben. Innentől fogva nem értem, hogy miért is kellene férfinak résztvenni ilyesmiben. Mintahogy a női urulógus sem egy befutó szakma!!!

Én jelen terhességemnél kerülöm a nőgyógyászokat.
Ha csak lehet, egyáltalán nem engedélyezem és kérem a hüvelyi vizsgálatot.
Természetesen a "kötelező" (mert ugyan nem kötelező semmi, de ha nincs strepto szűrés automatikusan antibiotikumot kap a baba, akár fertőzött akár nem) vizsgálatokat (terhesség igazolása: itt is nem elég az uh, manuális vizsgálat szükséges) kénytelen vagyok elvégeztetni.
Sajnos voltam már olyan női nőgyógyásznál, aki nem hogy ideges nem volt, de önelégült és pökhenid is mellé.
Találkoztam már fakezű nőgyógyásszal, aki még harmadik esélyt is kapott, mégis minden alkalommal fájdalmat okozott, viszont rendkívül tájékozott és szolgálatkész volt. Találkoztam finom kezű de bunkó orvossal is....

Mi motiválja a választásomat?

Ma már semmi. Mikor kell valamilyen vizsgálat, akkor bemegyek a rendelőbe és elvárom, tegye a dolgát!
Ha valami nem tetszik esetleg szólok, természetesen európai módon!
Ha (ne adja isten) valamilyen komolyabb gondot állapítanának meg, akkor és csakis akkor, azonnal nekiállok a keresésnek, hogy minden tekintetben a legtökéletesebbhez kerülhessek!

A szüléshez pedig egy bábát kértem fel kísérőnek. Van már kórház, ahol orvos nem kell jelen legyen a szülésnél. Ennél a keresésnél motivált voltam! :)
Philadelphiában a bábakonferencián Ina May Gaskin beszélt nekem először Wendy Savage-ről. Ő egy köztiszteletben álló brit szülész-nőgyógyász doktornő, 1935-ben született, tavaly a British Medical Journal életműdíjára is jelölték.1985 áprilisában azzal került a brit…..
misspony 2010.11.22 06:24:00
@Vica1982:
Mivel minden írott anyagot elvittek a születésházból ez hamarosan ki fog derülni!
Én bízom, hogy nem vártak túl sokáig.....
Bízom csak, mert az érzéseim vezetnek, bevallom.
Remélem, hogy nem vétett olyan hibát, ami miatt sokaknak meginoghat a bizalma Bennük!

Amíg nincs tiszta adatunk, csak csapkodunk magunk körül sajnos.... :(
misspony 2010.11.22 06:25:34
@zzzsuzsa:
Ki fog derülni, türelem!

Addig felelsleges fröcsögni!
Ontario tartományban, ahogy az előző posztban erről szó volt, a nyolcvanas évek közepén az egészségügyi szabályozás felülvizsgálata és egy tragédiával végződő eset tárgyalása együtt vezetett el az egészségügyi miniszter közleményéhez, amelyben 1986 januárjában megígérte, hogy mindent megtesz egy jó…..
Csetten és az... Hogy mit szóltak 2010.08.24 20:42:00
a fiúk. Háát, hozták a formájukat :).Miklós mélyen magába roskadt, azt hittem elszomorította a tesó-hír. De kiderült, hogy az bántja, hogy az utóbbi hónapokban örült, nem csak ő eresztett pocakot, hanem én is. És megnyugtatta magát, hogy biztos genetikai alapon pocakosodunk.…..
GazPömpöllér & co Help 2010.06.02 16:46:00
Mondjatok már valami okosat, a lány kerek egy hete lázas, csütörtök óta antibiotikumot szed, de semmit nem használ, a dokink már csináltatott neki egy vérképet, amiből az derül ki, hogy teljesen jól van, nincs a szervezetében gyulladás, a crp-je alacsony, szóval papíron királyul…..
Varánusz Megúszható a korrupció 2010.05.28 08:00:00
Tegnap Pintér Sándor éppen az emberjogi bizottság meghallgatásán beszélt arról, hogy szigorúan kell fellépni a tyúktolvajokkal szemben, mikor ezzel nagyjából egy időben született egy ítélet a Fővárosi Bíróságon.Nagyon helyesen gondolja, hogy a vidéki szabadrablók…..