Regisztráció Blogot indítok
Adatok
s-ombre-ro

1 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tavaly 16 évesen környezetvédelmi aktivistaként robbant be a köztudatba egy svéd tinédzser, Greta Thunberg, aki azóta már a világ vezetőivel tárgyal, találkozott Barack Obamával és Angela Merkellel, beszédet mondott az ENSZ New York-i klímacsúcsán, szerepelt a TIME magazin címlapján, találkozott a…..
s-ombre-ro 2019.11.15 02:52:46
@kiskutyauto: Itt és most nem a kislányról szól a történet! Ő csak egy kor(kór)jelenség, aki némi hátszéllel beletenyerelt egy nagyon is aktuális témába. A világ vezetőinek, kormányoknak és tudósoknak éppen elég idejük volt a cselekvésre. Köztudottan megkéstek a várható ökológiai világkatasztrófa megelőzésében. A fejlődők által zsarolhatók is, mert a "mi" kultúránk vétkesen pazarló, élén a legfejlettebb államokkal. Nem a kis(nagy)lány imbecillis, hanem azok, akik mozgatják, adják kézről-kézre. Sajnos az sem tagadható, hogy a prognosztizálható természeti katasztrófa nem bennünket fog érinteni, inkább az utánunk jövőket. Itt és most tehát egy váratlan és eléggé szokatlan, de alapjában véve indokolt mozgalomról van szó. A nevetségesnek tűnő jelenség mögött egy ma már teljes egészében reális veszély és a világ vezetőinek rossz lelkiismerete húzódik meg. Majd, ha már a "plankton szintjén vegetáló lények" és egyáltalán, az egész emberiség is kipusztult, akkor jön el Földanyánk aranykora. Már nem lesz ki s mi rongálja! Borzasztót állítok: alig vagyok képes elképzelni, hogy a Föld további története során a miénkhez hasonló értelmes (?) lény evolválódjon, ha egyáltalán lesz még erre alkalmas élőlény a Földön. Azt kérem hát, hogy ne a kislánnyal, ne a mozgalmával törődjetek, inkább tegyetek meg minden tőletek telhetőt Földanyánk megmentésére! (van mit tenni - egyénileg is!) A világunk egésze, benne Európa is belesüllyedt az önzés és tehetetlenség mocsarába! Az egyenlőtlenség, a földi javak igazságtalan elosztása ma még előre kevéssé felbecsülhető, csupán prognosztizálható katasztrófákat generál. Milliók indulnak meg egy jobb élet ígéretével, mert még iható víz sem jut nekik. Erre figyeljetek! Az utánunk következő nemzedékek és a világ egésze iránt súlyos felelősség terhel bennünket! Felesleges a felelőtlen, elfogult fecsegés, ötletelés. A kislány és mozgalma előbb-utóbb devalválódik, megszűnik, de az égető problémák velünk maradnak. "A királynőt megölni nem kell félnetek..." Dehogynem!!!
 Szerzők: Merkl Ottó, Vig Károly „Tudom, rosszak a viszonyok,de azért gyengécske ez a fény” – fitymálta le a Szentjánosbogarat a Telihold„Lehet – felelt a bogár – de az enyém” Trilussa: A szentjánosbogár (La lucciola) A 2015. év rovarát – internetes szavazás végeredményeként – a Magyar…..
"Aki ballib, az csak feltétel nélkül, lihegve imádhatja a menekülteket, aki meg jobbos, az csak szittya indulattal gyűlölheti őket. Baromság" - szólt szívemből nemrég Geszti Péter a menekültügy kapcsán. Az utóbbi hetekben gyakorlatilag az egész világ a menekültekről beszél.…..
s-ombre-ro 2015.09.19 21:23:41
@hipo: Tisztességes a hozzászólásod! Én személy szerint köszönöm és egyetértek vele. Gond nélküli világ soha nem lesz. A problémák megoldása pedig általában problémás. Örülök annak is, hogy a lehetőségek határain belül emberek tudtunk maradni! Szép dolog! (a jövőtől való félelmem azonban nem múlik - az európai nemzetek túl sok bűnt követtek el a világban - a nagyhatalmakról inkább nem mondanék semmit sem - még sok megpróbáltatás vár ránk!).
Országszerte látni a kidőlt-bedőlt, elhagyott csillagvizsgálókat, kupolákat. Tele a net csillagászklubokkal, csak fel ne hívd őket, mert már rég feloszlottak, megszűntek. Úgy tűnik, nem most van a bemutatócsillagászat aranykora. Erre Sülysáp fölött ezt látom:   A mező…..
A meglepő kijelentést Csókás András irodalompszichológus teszi Fekete István híres ifjúsági regényével kapcsolatban egy, a múlt heti Élet és Irodalomban megjelent tanulmányában. „A Tüskevár beavatási mű, méghozzá – nem félek kimondani – homoszexuális beavatási mű. Már a regény címe is tükrözi ezt a…..
Már évek óta járom a Természetet, gyűjtöm a gyógynövényeket, használom is őket, mert érzem, tudom, és meg is győződtem arról, hogy jól kiegészítik a hivatásos orvoslást.A történet azonban sokkal korábban kezdődött, mivel a természetet már eszmélésem óta járom, míg a…..
A Szevasztok! blogon már olvashattatok arról, hogy ezentúl blogotokhoz néhány kattintással hozzáköthettek egy indanetes közösséget, így olvasóitokkal már nem csak a kommenteken keresztül tudtok kapcsolatot teremteni, hanem egy valódi közösségi felületen. Most néhány mondatban…..
Az elmúlt hetekben komoly sajtókampánynak lehettünk tanúi, melynek tárgya egy állítólag szenzációs magyar találmány, az őssejtek termelődését fokozó készítmény. Újságcikkek, rádió- és tévéinterjúk sora foglalkozott az új csodaszerrel, mely olyan súlyos betegségek gyógyításában játszhat szerepet,…..