Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kisa

169 bejegyzést írt és 5272 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
       A 444.hu-n találtam meg a Magyar Nemzeti Bank 10 éves reformtervét.  Ez sok mindent megmagyarázhatna. Ha ezt Matolcsy Orbán orra elé merte dugni, ha nem félt attól, hogy a helyszínen filézik ki, akkor ezek ezt az egészet, legalábbis részben, komolyan gondolják.     Itt ugye arról beszélnek,…..
kisa 2018.07.10 18:38:33
@ijontichy: Az a baj, hogy nem a lipóton vannak, és hogy "van benne rendszer". Ja, az megszűnt, ezért az egész országból csinálnak lipótot.
        A képen látható bácsi a Legfőbb Hadúr cím büszke birtokosa és ellentengernagy volt.       ..
     Az ír miniszterelnök Leo Varadkar is KISZ-vezető volt fiatal korában, de az a Konzervatív Ifjúsági Szövetség volt, nem a kommunista. A jogi karra jelentkezett és az egyetemen is lelkesen politizált a Fine Gael képviselőjeként, végül orvos lett és éveken keresztül dolgozott körzeti orvosként.…..
    ( MOST ÉRKEZETT (a Nature szerkesztőségi cikke az MTA vegzálásról: Aggasztó változások Magyarországon))    A Professzorok Batthyány Körének elnöke lendületes cikkben támadta hátba a Magyar Tudományos Akadémiát az újfasiszta Magyar Időkben. Náray-Szabó Gábor akadémikus a következőt bírta…..
kisa 2018.06.28 08:23:42
@jaegtoer: Hát, valahogy így van ez... Jól összefoglaltad a lényeget. "Ceterum censeo Academinem esse delendam".
   Az Európai Bizottság javaslatára évek óta készül egy U-Multirank nevű egyetemi rangsor. Ebben az évben 925 európai egyetemet rangsoroltak. (Különös módon Magyarországot a resztli országok közé sorolták Európában, nem az uniós országok közé. ) A tudományos kutatás minőségét két érdemjeggyel is…..
kisa 2018.06.21 17:06:57
@lüke: Szerintem a reszli is tökéletes, így is, úgy is használják.
kisa 2018.06.21 22:14:04
   A parlament.hu oldalon látható az Alaptörvény hetedik módosításának tervezete. Ebben található az alábbi módosítási javaslat.    Az Alaptörvény R) cikke a következő (4) bekezdéssel egészül ki:„(4) Magyarország alkotmányos önazonosságának védelme és a struccokkal folytatandó - akár intimnek is…..
           "Lánczi András, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora napjaink problémáit arra vezette vissza, hogy a felvilágosodás korában teret nyert az igazságot az emberen belülre helyező, az objektív igazság létét tagadó felfogás, amivel szemben legutolsóként a kereszténység lép fel az európai…..
kisa 2018.06.11 13:27:01
@Jean Claude: Hivatkoznak is rá rendesen. Ugyanúgy ki fogják üresíteni, mint a nemzeti, polgár szavakat.
          Kiválasztottam egy teljesen random káslerséget és eltöltöttem vele tíz percet. íme az eredmény. Ez a pasi tényleg nem tud hibázni. "Az első hasüregi műtétet például 1780 körül végezték, valamelyik amerikai farmon. Egy nőnek nőni kezdett a hasa, azt hitték, hogy terhes, de csak nem…..
       Nyugalom.... Mondom, nyugalom. Még el sem kezdtem a posztot.      A kérdés az, hogy konszolidálhatja-e úgy Orbán a hatalmát, hogy azzal már egy tisztességes ember teljes önfeladás nélkül együtt tudjon élni.       Macron és Merkel válaszút elé állíthatja Orbánt. Vagy elkezd többé-kevésbé…..
kisa 2018.04.30 11:59:46
@jotunder: Na, akkor már értem..
Miért nem updatelted? Vagy PP-ben ezzel a kommenteddel.
Nem jó ez így, Tündér, csináld vissza, mert szerintem sok okos gondolat van az egészben. Pl. hátha elolvassa az új emberminiszter és megfogadja a tanácsokat. :-)
   "Aztán jött a matematika, a Gödel-szabály, amely annyit tesz, hogy nem lehet olyan matematikai képletet felírni, amit ne lehetne egy másik matematikai képlettel megcáfolni. "  (Kásler Miklós)  ..
kisa 2018.04.25 15:46:41
@ámbátor: Sajnos, de tudnék mesélni az OOI-ról. A káoszról, szervezetlenségről, agyonhajszolt nővérekről, kizsigerelt orvosokról, órákig várakozni kényszerülő beteg, gyenge emberekről - bár ez nem csak a kékgolyóra jellemző. Ott egyetlen osztály működik normálisan, a fájdalom ambulancia, de tudtommal az többé-kevésbé független az ooi-tól.
         Mokhallad Rasem az antwerpeni Tonnelhuis színház társulatával szokott dolgozni, egy belga, aki Bagdadban született és tanult színészmesterséget.        Mostafa Benkerroum a másik belga. Ő Belgiumban született, a szülei marokkóiak.         A harmadik belgát Ehsan Hematnak hívják, ő…..
kisa 2018.04.20 11:01:38
@velőtanya: :-)
De előtte jól meginzutálnák őtet, és Balázs mindezt élőben közvetítené.
kisa 2018.04.20 14:44:03
@incze: Ha márszóba hoztad: a magyar nők gyermekvállalása teljesen rendben van. Külföldön.
kisa 2018.04.22 08:40:19
@jotunder:
"A videó Beta Film GmbH tulajdonában álló anyagot tartalmaz, aki letiltotta azt az országodban szerzői jogi okok miatt."
    "Mostanra emiatt mindenki, aki a ballib körökben adni akar magára, becsatlakozott a »listázás« elleni tiltakozók közé. Így a Magyar Tudományos Akadémia, amelyben még ott ülnek a komcsi időszak múmiái is, illetve neveltjeik,...."  (Schmidt Mária)     Nemrég írtak a lapok a Kádár-korszak kiváló…..
   Egy amerikai egyetemi oktató írt egy review-t Lánczi András Political Realism and Wisdom című kötetéről.  A viccesebb rész nyilván az, hogy a baloldal nyelvtudásáról értekező ideológusunk könyvéről ezt írta a szerző:   "With nary a page free of grammatical, syntactical, and other errors,…..
kisa 2018.04.19 17:18:58
@velőtanya: Akkor ezek szerint a fáraók birodalma és a középkori feudalista rendszer volt a legeslegdemokratikusabb a világon, esetleg az indiai kasztrendszer, a sztálini Szovjetunió, hát, most hirtelen bajban vagyok, hogy melyikre is voksoljak.
Számomra teljesen egyértelmű a válasz: a rezsimidióta logika újabb gyöngyszeme, egy paradoxont axiómának beállítani. Vagy valami ilyesmi.
Örülünk, Vincent? 1968 üzenete 2018.04.16 19:41:15
       1968 júniusában tartották a francia nemzetgyűlési választások két fordulóját. A 487 mandátumból 354-et szerzett meg a gaulleista-független republikánus koalíció és még 42-t kisebb jobboldali pártok. A baloldal két pártja összesen csak 91 mandátumot szerzett.       Charles de Gaulle egy…..
kisa 2018.04.18 12:16:18
@balmoral: ugyehogyugye... másképp nem lehet. :-)
kisa 2018.04.18 12:26:56
@balmoral: Sőt... :-))))))
        Balázs Zoltán egyetemi tanár (aki a FIDESZ önkormányzati képviselője volt, vállaltan és nem csak az elmúlt három hónapban konzervatív) fájdalmas hangvételű írást közölt a Mandineren.        A Kommentár főmunkatársának avanzsált rezsimpöllencs (jogi képviselőnk kérésére egyre gyakrabban…..
   Szájer Józseffel kapcsolatban jogi képviselőnk kifejezett kérésére mellőzni szeretném a jelzők és a határozószavak alkalmazást, a biológiai jellegű hasonlatokról mit sem szólva. Vannak persze elképzeléseim. Szájer most az ellenzék hétszeres médiafölényéről írt párttársainak az EPP-ben. Nem erről…..
Örülünk, Vincent? Maposzt 2018.04.08 09:06:04
        Legyen egy ilyen poszt is. Holnap majd lesz holnapposzt. Mert lesz holnap. Nyugi.        Nincs tippem. Az nem igaz, hogy bármi történhet, de aránylag sok minden...
        1971. április huszonhetedikén Pak Csong Hi dél-koreai elnök megnyerte  az elnökválasztást. Nem, nem kapott közel száz százaléknyi szavazatot, mint az északabbra történt volna. Ellenfele Kim Dedzsung a szavazatok 45.3 százalékát szerezte meg. Közel nyolcvan százalékos volt a részvételi…..
kisa 2018.04.06 15:40:34
@balmoral: először teroristának olvastam, még rá is akatam írányítani a figyelmet a kér"r" hiányára.
Oszt a magyar férfiak miért is nem tenorizálhatnak valamely operaházban? (Állítólag a hamburgi új Staatsoper valami csodálatos, hajrá...)
kisa 2018.04.06 17:48:20
@balmoral: És a kóreaiak meg tudnak? nincs ez így jól, olvtársam... Nehogy már az operaházak döntsék el, ki tud énekelni!
        Nem lehet ezt ide most nem felrakni.....     Nyakkendő  Az érthetetlennek tűnő okokból elpusztultMagyarország egyik legutolsóminiszterelnökéről beszélik, hogyfiatal szabadságharcos korában,fiatal szabadságharcos-csapatával– tüzes, vidéki és egyenlő fiúk közt is első –szakállasan és…..
kisa 2018.04.06 15:19:11
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: továbbá saját különbejáratú titkos nyakkendőigazítót alkalmazni, havi 1millió forintért
       I. Miklós, minden oroszok cárja, szerette a "Holt lelkek"-et. Pontosan tudta, hogy Gogol az ő korrupt hivatalnokairól, az ő mélységes mély orosz szartengeréről írta a darabot, mégis szerette a "Holt lelkek"-et és szerette Gogolt. A Cár támogatta az irodalmat, a balettet, és életrajzírói…..
kisa 2018.04.04 11:05:05
@seol: Miért húznád ki a gyufát? Nem ismerem vonát, fogalmam sincs, milyen ember. Deviszontellenben azt gondolom, hogy a politika nem más, mint marketing, amit a köznépnek jól hangzó ideológiákkal próbálnak eladni. A politikacsinálás nagyon jól leírható a marketing terminológiával, kereslet-kínálat-szükséglet-igény felébresztése-piaci rés és hasonlók. Pont, mint egy új kütyü esetén.... Szerintem aki politikai ambíciókat dédelget, az alapvetően elvtelen, irányultságai talán vannak, de ezek hajlékonyak, ha kell, hord sapkát, ha nem, hát nem. Megpróbálja magát eladni, igazodik a meglévő igényekhez, miközben persze ezeket az igényeket a rendelkezésére álló eszközökkel manipulálni is igyekszik.
Hát, dióhéjban ennyi jutott eszembe vonáról - de erre a marketing-dologra egyébként orbán és aző politikai pályafutása a legeklatánsabb példa
kisa 2018.04.05 10:52:05
@Bogomil: 30 éve a "kisebbik rosszra" szavazok, sokszor befogott orral, félrenézve és utána gondosan kerülve a tükröt. Végre van egy párt, amelyikre nyugodt szívvel tudok szavazni!
   Nagyjából egy órával ezelőtt megszólított bennünket valaki a Sainsburyben (az olyan, mint a Tesco).  Egy nagyon kedves fekete bőrű fiatalember, aki tizenöt évig élt Magyarországon.   Múltkor a Man-szigeti kompon egy fideszmagyar ember szólított meg bennünket, teljesen ártalmatlan fideszmagyar…..
kisa 2018.04.01 12:48:36
@chicks_for_free: "féreértés ne essék, én nem csak az elitre gondolok, az egész magyar társadalom lop. "
Azt hiszem, ezzel nagyjából meg is ragadtad a lényeget. Amíg az össznépi lopás - ki mennyit tud, ebben ugye vannak nagyságrendi eltérések - amolyan "jófejség", amíg az "adóoptimalizálás", bliccelés, egymás átverése, az ilyen-olyan stiklik, nem gazemberségnek hanem "fineszességnek" minősülnek, addig bizony elég reménytelen a helyzet, és persze mivel minden mindennel összefügg, a fejekben lévő káosz is angyban hozzájárul mindehhez, szóval én valahogy úgy gondolom, hogy sose lesz itt normális ország, vagy ha esetlegg netántán mégis, akkor az minimum 3-4 generáció.
        Ha én német gazdasági vezető lennék, lehet, hogy inkább választanám Orbánt, mint az ellenzékét.  Karácsony, Szél és igen, a Vona Gábor, olyan baloldali politikát képviselne, ami a német befektetői érdekekkel ellentétes lenne.          A magyar export majdnem akkora, mint a teljes magyar…..
kisa 2018.03.25 12:59:33
@közösperonos átszállás: ráadásul emlékeim szerint a bóvli-bóvli aljára pont orbánbasi a idején kerültünk....
kisa 2018.03.25 14:03:41
@Mickey Pearce: őszintén szólva fogalmam sincs, hogyan súlyozzák a dolgokat az elemzők. És nem is okvetlenül gondolom túl mérvadónak a dolgot, csak a "topictárs" hozta fel a témát, ráadásul helytelenül
kisa 2018.03.30 17:27:46
@seol: Erről beszélünk, ugye?

grafikavilag.blogspot.ch/2018/01/a-kerites-amely-megvedi-europat-d.html

Ez kizárólag ner-i értelemben nevezhető sikernek.
               "Felejtsek mar el a szoros talpuak, hogy ok magyarok! Romaniaban elnek, ott rendezkedjenek!"       "Azért mer tud magyarul attól még nem magyar én is tudok németül mégsem vagyok német Erröl ennyit"       "Csak a DK fogja eltörölni a szavazati jogukat, és az ukrán…..
kisa 2018.03.26 14:54:37
@Muad\\\'Dib: Nos, azért amit a tévében láttunk, az elég tiszta... itt mindenki áldozat volt, a felbujtott "csürhe" csakúgy, mint a szerencsétlen befosott rendőr. Amikor meg már nem volt tele a gatyája, na onnatól "szemkilövő".
És sajnos nincs igény arra, hogy kicsit objektíven szemléljük a dolgot, de talán majd 50-100 év múlva
kisa 2018.03.27 12:34:45
@közösperonos átszállás: Nagyon egyszerű lenne a megoldás: minden magyar állampolgár - akár itt született, akár nem -, aki a választos nem tartózkodik Mo területén, menjen szavazni a külképviseletre. És akkor már nem éreznénk magunkat hátrányosan megkülönbözetetve, már nem gondolnánk, hogy ez a levélszavazás khmmmm, és akkor az is kiderülne, hogy ht véreink mennyire elszántak a szavazásra.
kisa 2018.03.28 12:04:57
hvg.hu/w/20140326_Vonzasok_es_valasztasok

Totál aktuális most is. Sajnos
         Nem szeretnék egy igazán liberális Magyarországot.        Egy igazán liberális Magyarországon nagyon sokan éreznék magukat rosszul azok közül, akik lényegesen konzervatívabbak az európai átlagnál, tisztességes emberek, akikkel a legtöbb kérdésben szót lehet érteni, pár dologban meg nem.…..
kisa 2018.03.25 14:08:00
@velőtanya: én csíptem Lendvai-t, a humorát, ahogy Kunczét is. Aaah, azok a régi szép idők... Amikor még egy Torgyánon lehetett röhögni.
kisa 2018.03.27 19:19:30
@ámbátor: Erről annak idején reneteget vitáztunk az ndk-s ismerősökkel: nekik volt pénzük doszt, de nem utazhattak, nekünk nem volt pénzünk - még a 3 évente engedélyezettre se -, így aztán mindenki csücsült otthon.
De azért jó volt a tudat, hogy ha ..., akkor
szerintem az a mostani rendszer MÉG nem kádári, de sok hasonló vonást vélek felfedezni köztük, és szerintem, ha orbánon múlna, akkor valami olyasmi lenne.
       Ez 2018-ban jelent meg, nem 1972-ben, de nagyon jó.  Kilencéves gyermek íráskészségével is lehetsz a Magyar Népköztársaság védelmezője az imperializmus elleni békeharcban, a szocializmus építésének uuutján.     Ha vesztek elégtételt fiúk, vegyetek mellé egy kis babérlevelet is, mert már…..
kisa 2018.03.17 08:07:31
@Geo_: Hát nem ez az önzetlenség netovábbja? Könnyű úgy neristának lenni, hogy abból személyes haszna is van az illetőnek.
Mellesleg csak engem emlékeztet a ner egy jól felépített MLM szervezetre? (Már ha eltekintünk a maffiához való hasonlítgatástól)
kisa 2018.03.17 09:05:48
@RontoPal: Maffia-téren nem vagyok ismerős, boho ifjúkoromban azonban egy ideig voltam MLM-tag. Csak sajnos túl későn csatlakoztam.
kisa 2018.03.18 10:47:58
@jaegtoer: csak nehogy weimari legyen az az utolérés...