Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kisa

171 bejegyzést írt és 5655 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szemléletes példa mutatja be, hogyan lehet egy kétszobás lakást úgy átalakítani, hogy mindenki megtalálja a saját zugát, ne legyenek zsúfoltak a helyiségek, még akkor se, ha egy gyermek érkezésével több helyre van szükség. Lenyűgöző átváltozás, inspiráló ötletek…..
Egy igazán időtálló, modern lakberendezést mutatunk meg 65m2-en – praktikus és stílusos otthon került kialakításra, harmonikus színekkel, letisztult megoldásokkal. Ebből tényleg könnyű lesz inspirálódni! Háromfős család 65 négyzetméteres otthonát tervezte meg a belsőépítész. Letisztult, modern…..
Zsákfalu 7 év 2022.06.14 23:27:30
    Hónapok óta, Magyarországon és Angliában ezernyi fenyegető és trágár üzenetet kapok egy B. Mátyás nevű személytől. Ma a blog.hu szíves közreműködésével, jotunder néven tudott belépni egy citromailes címmel és több kommentelőt is zaklatott. Amíg nem történik változás, a blogolást felfüggesztem.…..
kisa 2021.04.28 09:18:24
@rdos: Velem is ezt csinálja. + nem tudom megnyitni az "értesítés" fület ( a harang jel), hogy megnézzem, melyik követett blogban írt valaki, a többi fül helyett meg csak egy szomorú arcocska van...
@jotunder: Nagyon sajnálnám, ha nem írnál, inkább vidd át a blogot máshova. Én éjjel 18-szor kaptam meg B. Mátyás üzenetét.
       "Media organizations’ goal of profit-making has been further integrated into the disciplinary power of capitalism, the hegemony of heteronormativity and patriarchy. "        A Fudan Egyetem januári "New Media and Gender Studies" online konferenciájának ismertetőjéből idéztem.        Ha…..
kisa 2021.04.23 13:49:22
@fortin2: nálunk dialektikus materializmusnak hívták. És volt tudományos szocializmus (tudszoc) nevű tantárgyunk is.
kisa 2021.04.24 21:43:34
@fortin2: No, megint tanultam valamit. Sose hallottam a dialektikus logikáról, de bevallom, hogy én már a sima logika nevűvel is irgalmatlanul megszenvedtem.
     Lánczi András, Lukács József kádárista ideológus egykori jobbkeze, a következőt találta nyilatkozni a rezsimlapnak.    “a CEU-nak világos politikai hitvallása volt és van, márpedig ha valaki politikailag exponálja magát, akkor politikai eszközökkel fognak vele bánni”.     Tekintsünk el…..
      „Árpád fejedelem sem állította hadbíróság elé az Európát végigfosztogató vitézeit, hanem kitüntette őket. A rablást, gyújtogatást és erőszakot – »kalandozást« – pedig nem jogi határozatok állították le, hanem az augsburgi csata. Ott az történt, hogy a büdös magyar migránsok ugyan váltig…..
kisa 2021.03.26 08:02:11
@balmoral: Hány törvénye van Vincentnek? És hány van a tükrön? Naugye...
kisa 2021.03.26 08:58:20
@velőtanya: Bakker, az utolsó mondatig komolyan vettem... :)))))
kisa 2021.03.26 16:01:29
@velőtanya: Oké, helyesbítek: az utolsó előtti mondatig...
Nem ismerem a Sógunt, de ezek szerint nincs új a nap alatt. :)
  Lovász László és Avi Wigderson kapta az Abel-díjat.      ..
kisa 2021.03.17 18:41:45
@wulfer: Érdekes nyelvészeti kérdés az "asszonyság" és az "uraság" konnotációja közti különbség.
kisa 2021.03.18 22:23:12
@rdos: Na, eddig tartott Jakabos Zsuzsa karrierje...
       A jelenlegi adatok birtokában járványügyi előrejelzésekkel foglalkozó szakembernek aránylag komoly pontossággal meg kell tudnia mondania,  hányan fognak meghalni Covidban március huszonhatodikán.      "Nem. Mindig volt 1-2 százalék tévedés, de hálásak is lehetünk nekik, mert az…..
kisa 2021.03.14 18:54:48
@velőtanya: Pont ez jutott eszembe nekem is. Hogy az idős, beteg covidosok már nem jutnak el a lélegeztetőgépig. És hogy vajon mit fognak zsnglőrködni a statisztikával, hogy teszik a + halottakat.
kisa 2021.03.14 18:59:28
@libernyák: Ezzel csak az a baj, hogy akkor sose tudnánk meg, hogy mit nyertünk a határok lezárásával, így aztán végképp népszerűtlen lenne egy ilyen intézkedés.
Ebben a szituban egyszerűen nem lehet jó döntést hozni, hogy a kecske is megmaradjon (aka. politikai) és káposzta is jól lakjon (aka. egészség).
Mert ha jó dntést hozol, és kevesen betegszenek/halnak meg, akkor simán kiátkoznak, hogy feleslegesen emberkedtél. Ha rossz döntést hozol, és sokan betegszenek/halnak meg, akkor is kiátkoznak. És jönnek az utólagos "akkor eztmegezt _kellett_volna_csinálni.
kisa 2021.03.15 00:23:00
@libernyák: Persze. Az egységsugarú populáció arról híres, hogy meglátja az ok-okozati összefüggéseket és nagyobb léptékben gondolkodik, mint a saját tyúkszaros érdekei. Amit persze erősít a kormányzati oldalon zajló piaci- és EU-s források saját zsebbe történő újrafelosztása,és az a (dez)információ, ami zajlik, úgyhogy nem kárhoztatom kovácshuszonötbélát. Tavasszal mekkora volt már a pofánk, hogy mekkora királyok vagyunk... Tanultunk belőle, hogy akkor mit csináltunk jól?
      Amikor a féldebil Szilvay Gergely saját faji felsőbbrendűségétől és vallási fanatizmusától  megőrülve kioktatja a világot, amikor Apáti, Bayer, Megadja és a többi nyilaskeresztes szolga őrjöngve fenyegetőzik, emlékezzünk arra, hogy kb. mennyire baszarintotta el a centrális erőtér, a nemzeti…..
     Orbánék vadkommunisták voltak, a családban 1956-ot ellenforradalomnak nevezték, minden más fizikai megtorlással járt, Fricz Tamás az Ifjúkommunista munkatársa volt, Varga Judit feketeöves besúgüócsaládból származott, Kövért hagyjuk is, ők a munkásmozgalom régi harcosai voltak, Lánczi András…..
     "O, say can you see" a.k.a székelynyuszi az amerikai keményvonalas konzervatívok konferenciáján.    Enjoy.  Minden idők egyik legkonzervatívabb, legnemzetibb, legkeresztényebb és legértékelvűbb amerikai himnusz interpretációja.  Ez a nemzetközi mandinerizmus artisztikuma. ..
  .............................................  Tisztelt testvér! Hálás köszönet a lelkes üdvözlésért!Megtiszteléstek becsét sokszorozza az a körülmény, hogy én nemvagyok szövetségtek tagja, mely szövetségnek törvényeit, czéljait ismerem, helyeslem, méltányolom. Több év előtt felszólított…..
kisa 2021.02.27 20:03:49
@látjátok feleim szümtükkel: Én parafrázisnak mondanám... több sor kapcsán felmerült bennem, de meg nem tudnám mondani, mely versekről van szó.
"Remegett a kezem, amikor eljöttél és
a konyhában a kenyeret kentem.
Remegett a kezed és később
a hangod is a telefonban."
Ez pl. olyan józsefattilás
       Gulácsi Péter, a magyar futballválogatott és az RB Leipzig kapusa kiállt a meleg családok mellett. Emiatt a fasiszta rezsim pogromlapja, a "Vasárnap", megtámadta. Gulácsi nem gyűlölködött, és a nem gyűlölködésre még neki sincs joga.       Semmit nem tudok erre mondani. Ha ő bűnös, én is az…..
kisa 2021.02.25 19:01:19
@ijontichy: Igen, sajnos még mindig meglepődök, ha hazamegyek... Pedig azért itt-ott követem az eseményeket.
kisa 2021.02.25 19:15:54
@BiG74 Bodri: Én ezeket a diskurzusokat számtalanszor lezavartam különböző platformokon. De ezekre a kérdésekre senki nem tudott érdemben válaszolni. Azon túl, hogy "nehogymá' a buziköcsögök házasodjanak". Nettó (pénisz/vagina)irigység vagy valami ilyesmi. Minden más "érvük" csak habverés.
kisa 2021.02.25 19:18:36
@kisa: Ésaz a legszebb, amikor a nagyonkeresztény apukák elválnak egy fiatalabb kedvéért, hátrahagyva asszonyt, gyereket. Mert általában csak a férfi homoszexualitással van bajuk, egyébként vígan khm.... nézik a leszbipornóra.
   "Rendszeresen beszélgettem az előző húsz évben a CEU rektoraival, mindig elmondtam nekik, ügyelni kellene arra, hogy az intézményük ne kis sziget legyen a felsőoktatásban, ahol a liberális oktatók és egykori politikusok dominálnak. Jeleztem, hogy másfajta gondolkodásúakat is be kellene engedni…..
Valaki rákérdezett a fércbukos – Határátkelő – megjelenés alatt, hogy mikor lesz már olyan, hogy az az 5+1, mittomén hány dolog, ami tetszik ott, ahol éppen vagyok. Nos, ez a megjegyzés, vegyítve néhány szokásos "hülye vaggyal" pár dologra világosan rávilágít, ami szerintem problémás egy…..
kisa 2021.02.06 07:35:45
@MAXVAL birсaman közíró: konzervativizmus=sírószoba,ha érted,mire gondolok...
kisa 2021.02.06 07:50:05
@zuzzer: Pontosan. Az avéleményem, hogy Svájc egy nagyon jól felépített "brand". A pontosság és a megbízhatóság szinonímája. Mivel a természeti adottságaik olyanok, amilyenek, ebből hozták ki a legtöbbet. Nem azon siránkoztak, hogy a hegyek miatt nem tudnak rizst termelni, hanem a javukra hajtották őket. Ehhez hozzátartozik a semlegesség is. Aminek persze az volt az ára, hogy a közép- és újkor háborúiban gyakran svájci zsoldosok öltek svájci zsoldosokat - Löwendenkmal, Luzern, szerintem az egyik legszebb emlékmű, amit valaha láttam -, és persze ennek oka aszegénység is volt. A svájci katonák igen-igen jó hírnek örvendtek akkoriban, nem véletlenül lettek ők a pápa gárdistái. De ők már 700 éve feltaláltaák a "svájci EU-t", egymással nem háborúztak. Aztán kitalálták a hosszú téli estéken a kakukkos órát meg a svájci bicskát, amit hallatlan precizitással készítettek, és megalapozták az óragyártást. A bankrendszer meg szintén megérne egy hosszabb fejezetet. Na, szóval Svájc az Svájc, és nekünk meg kellett volna tanulnunk tőlük azt, hogy előnyünkre dordítsuk azt, ami esetleg hátrány lehetne. De mi még a nyilvánvaló előnyöket se tudjuk a magunk hasznára fordítani...
Uff
kisa 2021.02.09 19:27:07
@zuzzer: Ez tényleg meglepett. Bár Tessin nem az a tipikus svájci kanton, se a népességét, se az éghajlatát tekintve. Az, hogy a legdrágább, érthető. A magyar rizstermelés is milyen sikertörténet volt anno.
       A  szabad véleménynyilvánításhoz  való  jog  a  véleménytannak érték-  és  igazságtartalmára  tekintet  nélkül  védi.Egyedül ez  felel meg  annak az  ideológiai  semlegességnek,amelyet az  Alkotmánynak az  1990. évi  XL. törvénnyel  valómódosítása azzal  fejezett ki,  hogy  törölte  az…..
       Eddig az történt, hogy az egykori reformkommunista Stumpf Istvánt, a Hazafias Népfront utolsó alelnökét, aki először alkotmánybíró majd egyetemi tanár lett a törvényes feltételek szelíd megkerülésével, Orbán Viktor nemdiktátor megbízta a magyar felsőoktatás maradék autonómiájának…..
     "Stumpf István eközben a Kossuth rádió vendége volt reggel, és ő azt mondta, hogy egy-két kivételtől eltekintve a magyar egyetemek jókora távolságban vannak a világ élvonalától, ezért van szükség az átalakításra. Ezen kívül a fiatalok itthon tartásához is szükséges, hogy legalább a prágai…..
kisa 2021.02.01 16:54:20
@fáskerti elvtárs: Rotáció. Pár évig pihentetik a megkopott/kompromittálódott megbízható arcokat, aztán előveszik őket újra valami újabb mocskos munkához. Fogunk mi még Kiflicsücsök Gabriellával, Révész Mártiriusszal és másokkal találkozni...
kisa 2021.02.01 18:04:45
@ijontichy: Hálásan köszönöm.
Kettes, szabad rá hivatkozni Vincenten kívül? Természetesen forrásmegjelöléssel.
      Bakó Bea az Azonnalin írt egy igen haragos cikket lockdown-ügyben. Megnéztem, és első ránézésre hülyeségnek találtam. Mintha nem lettem volna ezzel egyedül.     Aztán elkezdtem azon gondolkozni, hogy milyen filozófiai érveket hoznék fel arra, hogy Bakó Bea hülyeséget beszél, és arra jöttem…..
kisa 2021.02.01 13:19:48
@kemény keleti kommentelő: Valószínűnek tartom, hogy Lölö, Garancsi és többiek valamiért nem akarnak beszállni a kozmetikusi, pedikűrösi és műkörmös-iparba, a vendéglátásba annál inkább. Hamarosan az ölükbe pottyan egy csomó becsődölt kocsma,vendéglő, pizzázó, miegymás. Csak egy kicsit kell még kitartani. Nekik. És létrejöhet az "Aranyszarvas" cateringlánc, a "Szittya lovas" vendéglátó vállalat vagy az "Emese álma" italmérés hálózat.
kisa 2021.02.01 14:56:51
@chrisred: A lockdownnalnincs gond. Illetve van azzal is, de az, hogy vannak, akikre nem vonatkozik, holott nagyjából ugyanazok a körülmények, na az a gond. Mindig az egyenlőbbek járnak jól, és ez direkt így van kitalálva. Na, ez a gond. A nemfideszes turisztika és kapcsolódó ágazatai eddig is szarban voltak idén, na, erre tettek rá még egy lapáttal.
Egyenként darálják le az ágazatokat, összeugrasztanak mindenkit mindenkive. Mert mindenki csak a saját kis szaros érdekeit nézi. Pedig évek ótanyilvánvaló, hogy _mindenki_ sorra fog kerülni. A vendéglősök nem tüntettek az eü-dolgozókkal, a tanárokkal, a diákokkal, a trafikosokkal, a.... a.... a...-kal, velük se tüntet senki. Egyébként is késő, hamarosan "Be van fejezve a nagy mű, igen. A gép forog, az alkotó pihen"(het). Megvannak a menekülő utak - szerintem nem véletlenül bratyizunk pont azokkal, akikkel -, megvan a zsé hozzá, nem lesznek itt vezetőszárak meg rohadó lakatok soha.
Egyszer majd... talán megfognak párszáz kisebb halat, azokkal nagy csindadrattával stauálnak, osztjónapot. Azt én már nem érem meg, de talán jobb is így.
Mindazonáltal el kell ismerni, hogy zseniálisan loptak el egy országot röpke 10 év alatt. Rejtő se tudna ilyet kitalálni, neki csak egy cirkálóra futotta a fantáziájából.
Ja, és rohadjon meg az EU - aminek amúgy nagy híve vagyok -, mert ez az ő tamogatása nélkül nem valósulhatott volna meg. Legalábbis nem ilyen mértékben.
     Remélem egyenesen ülnek az egyetemek, mert Prof. Dr. Stumpf István fogja felügyelni az átalakításukat, értsd örökös FIDESZ-tulajdonba vételüket.  Prof. Dr. Stumpf István úgy kutatóprofesszor, hogy az egyetemi tanárság minimálkövetelményének sem felel meg. Politikai hatalma volt, korábban…..
kisa 2021.02.01 10:47:22
@naebneerG: Igen, tudom, hogy sajnos többen vagytok itt értékes tudással rendelkező kommentelők, akik pályát/munkahelyet/országot módosítottak, pedig szerintem a "java" még csak most jön, ahogy fentebb @közösperonos átszállás: írta volt. Nem fekete Volgával jönnek érted az éj leple alatt, csak egyszerűen ellehetetlenítenek, megfagy körülötted a levegő. Mert már _minden_döntéshozó_ pozícióban ők vannak. Ez már nem polip és nem maffia, hanem egy mindent átszövő gusztustalan, ragacsos pókháló. ÉS gondolj bele: ha mindenki elmegy - és előbb-utóbb elmegy -, akkor a józsimaribácsikkal kéne egy új országot építeni. Hogy magyarázod el bárkinek, hogy a fél élete kuka? Ez '90-ben se sikerült, azért lehetnek itt EZEK kétharmaddal. Egyszerűen nem látok kiutat az elkövetkező sok-sok nemzedék számára, mert az oktatással kéne kezdeni. Én nem feltétlen voltam Magyar Bálint híve, de jószerint ő volt az egyetlen, aki _megpróbált valami előremutatót csinálni és még a sajátjai is hátbadöfték. Ami meg most megy, az színtiszta agymosás, amire a kisgyerekek sajnos nagyon alkalmasak.
kisa 2021.02.01 11:55:43
@naebneerG: Természetesen egy normális ország számára értékes tudásról beszélek. Magyarország már nem normális ország (talán sose volt az...). És igen, természetesen a normalitás alatt magasabb színvonalat értek, demokráciát, ha úgy tetszik, amolyan Svájc- és Skandinávia-szerűt. (nem tudom, ezt hogy kell helyesen
írni :) Tudod, amolyan "...szabadság! Te szülj nekem rendet, jó szóval oktasd, játszani is engedd szép, komoly fiadat"
Persze, már hallom is, hogy pattog a zománc... De akár lehetett volna. Nem lesz, soha nem lesz. A még meg nem született unokáim se fogják megérni. Ha egyáltalán itt fognak megszületni, és nagyon remélem, hogy nem.
kisa 2021.02.01 13:24:16
@incze: Hiába, no, a berögzött szokásokat nagyon nehéz levetkőzni. Lopnak, mióta megalakult a fidesz, csak akkor még beérték székházzal, josiptothotokkal, kayaibrahimokkal. Most egy országot lopnal elfele, meglehetős sikerrel.
    Itt nem csupán reformokról van szó, hanem világlátásról, szellemiségről.... nagyobb hangsúlyt kap majd a nemzeti jelleg....mivel nagy igény van történelmi és irodalmi adaptációs filmekre, szeretnénk, ha hangsúlyosabb lenne a hallgatók történelmi témákra való hangolása. " (Sára Balázs SZFE-s…..
kisa 2021.01.28 21:34:03
@labrys: És mi az? Mert én csak Vincent hivatkozást találtam...
kisa 2021.01.28 22:06:23
@labrys: Uhhh... köszönöm.
      Mitch McConnell a szenátus republikánus kisebbségének (oh, yes) vezetője, Trump egykori szövetségese. Felesége, Elaine Chao, Trump közlekedési minisztere volt.      Ezen a videón Mitch McConnell a következőket mondja:     "The mob was fed lies. By the President and other powerful…..
kisa 2021.01.20 22:20:12
@Kettes: A zárójelesek majd azt mondják, hogy ők tkp belülről bomlasztották a rendszert...
Üdvözlök mindenkit, remélem jól telt a karácsonyi szünet és nem betegedtetek meg, vagy ehhez hasonló, manapság „divatos” ménkű nem ütött be a házba. Egy tegnapi tapasztalatom alapján úgy gondoltam, hogy visszatérek Kuntakintéhez, azaz a gyökerekhez, végülis Kolbászkerítésország az Svájc, tehát…..
      Vajon akkor is a Sandhurst Akadémia növendéke lett volna Orbán Gáspár, ha a kedves papa nem az ország miniszterelnöke? Biztos, hogy játszott volna NB I-es meccsen? Biztos kapott volna X milliót a fura egyháza, Y milliót a diákszervezete?      Orbán Gáspárról még azt sem gondolom, hogy…..
kisa 2021.01.15 23:24:36
@kemény keleti kommentelő: Az lenne a gáz, ha ő tisztként talpasokat hágna, akik viszont nem viszonozzák az érzelmeit.
kisa 2021.01.16 12:48:54
@Bryan élete: Nehéz teher ez... Én inkább sajnálom szegényt, nyilván nem tud úgy törleszkedni, mint a lányok, meg egyébként is, egy macsó világ épül-szépül a szemünk előtt éppen, a Gazsi meg valszeg nem teljesen kompatibilis apuci világképével. De asszem, amíg él, Gazsigyerek fog maradni... És bizonyos szempontból még így is jobb neki, mint sok százezer honi kortársának. Ugyanakkor egy normális országban nem is nagyon tudnánk arról, hogy a világon van, mit csinál és mit nem csinál.