Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nyünyüge

0 bejegyzést írt és 7781 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mennyibe került az átlagkereset arányában egy automata- vagy egy keverőtárcsás mosógép és a bele való mosószerek?..
nyünyüge 2020.05.17 12:13:25
@Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember:
Pontosabban 3,60 a fehér kenyér volt, az egyszerű félbarna csak 3 :)
Sokszor megesik velem, hogy főzni szeretnék valamit, de a megszokott ételeken kívül semmi nem jut az eszembe. Ugyanez igaz a köretekre is. Ha már te sem tudsz kitalálni semmit a fehér rizsen kívül, és a krumpli számtalan verzióját is elkészítetted már, van itt néhány tipp, amelyekkel színesebbé…..
Olvasónk, Gamintojas olyan levelet írt nekünk, amin egy pár napig ülnünk kellett, hogy meg tudjuk emészteni. Egy cikket is mellékelt a felvetéshez: A rejtett heréjű kansertések ivari szaga. És akkor jöttek azok a mondatok, hogy: "Megfigyeléseink szerint az ivari szag pszichofizikai élményként…..
Az elmúlt napokban több híradás szólt arról, hogy a Kormány egészségügyi reformlépésekről döntött. A vonatkozó kormányhatározat (1798/2019. (XII. 23.) Korm. határozat), valamint a két új kormányrendelet (a 358 és a 359/2019. (XII. 23.) Korm. rendelet) alapján azonban megállapítható, hogy mindaz, ami…..
nyünyüge 2020.01.06 14:07:41
@rallus: A TVK-t 2004-ben vezette be a gonosz ballib kormány. Az egyéb területeken omnipotens Fidesz kormánynak meg még felülvizsgálni sem sikerült ezt 10 év alatt, nemhogy megszüntetni.
nyünyüge 2020.01.06 14:48:53
@megamovieboy: a fidesz kormány 10 éve azon dolgozott, hogy a társadalombiztosításra, nyugdíjra, szociális ellátásra befizetett összegek ne járulékok, hanem adók legyenek. Már nincs OEP, nincs nyugdíjbiztosító, mind beolvadtak a kincstárba meg kormányhivatalokba. Idéntől már megfelelő nav alszámlákat is összevonták. Az egészségügyre meg sohasem annyit költött a kormány, amennyi bejött járulékban. Hanem amennyitéppen rászánt vagy amennyit az adott pillanatban muszáj volt ráköltenie.
       Kedves János,        Tudom, hogy elég szomorú dolog ülni a egy vidéki kúriában a Nemzeti Rágógumi Program első alelnökeként, amikor az emberedet Márki-Zay szecskává verte Beaverfieldmarketplace-en. Nézed a szarvasaidat, gnúidat, azt a pár orrszarvút, ami megmaradt, és arra gondolsz, hogy…..
nyünyüge 2019.11.17 18:42:40
5*
Egyik gyerek a babakocsiban, másik a tesófellépőn, szuper babakocsi, full irányíthatatlan így, pedig mindenki esküdött rá és még rohadt drága is volt…, kezemben a hipermarket bevásárló kocsija, olyanok vagyunk, mint egy román horror karaván, ha lökök egyet az összesen 60 kilos babakocsin, akkor…..
nyünyüge 2019.08.18 11:25:07
Légyszi, légyszi arc-en-ciel.blog.hu/, ne használd ezt a halványított írást ! Kicsit rosszabb szemmel, kicsit rossz fényviszonyok között gyakorlatilag olvashatatlan !

KÖSZ !
Címes hírben olvastam, hogy a két tévészemélyiség visszatér a nyilvánosságba. A Nemzeti Televíziónak is nevezett N1TV-n Perjés Zoltán moderálásában lesz egy Saller című műsor, amelyben Balogh Gábor, Bencsik Gábor, Gulyás Balázs és Para-Kovács Imre társaságában beszélgetnek közéleti kérdésekről.…..
nyünyüge 2018.11.16 13:01:19
@Zöldi László: Hát nem tudom, hogy Havass vagy Kálmán Olga mire készül. Ha rövidesen megjelennek korábbi szerepükben "a tévében", akkor nyilván igaza van. De szerintem Havass esetében erre nulla esély, KO-nál sem sok. Ha meg évek múlva lesz valahol egy saját műsora, akkor az már egy már egy új káposzta.
Bolgár Györggyel kapcsolatban szerintem nem az a probléma, hogy elkötelezettsége áthallatszik-e a Megbeszéljük-be. Nincs azzal semmi gond ebben a műfajban ha képes nyitottan meghallgatni más véleményeket is. A műsor és közönsége fáradtságán túl az a legnagyobb baj, hogy BGY túlságosan beleszeretett ebbe a szerepbe és önmagába. Rutinból, szerepként nyomja, nyilván így is többet tud a szakmáról és a témákról mint az egyre gyengébb pályatársak, de .....................................
nyünyüge 2018.11.16 16:25:33
@felső határ nincs: Talán rossz a fogalmazás. De nem átmenetileg ment át KO annakidején az ATV-ből a HírTV-be és az sem várható, hogy bármelyikbe is vissza akar térni egyhamar. Havass meg még kevésbé.
Magyarul nem feltételezem, hogy KO kötődik a jelenlegi ATV-hez, még kevésbé a jelenlegi HírTV-hez.
Egészen biztosan tudatában voltak a Fidesz vezető politikusai annak, hogy egy, az emberi méltóságot durván sárba tipró, ráadásul az általuk fabrikált alaptörvénynek is több ponton ellentmondó törvényt alkotnak meg. A cél nem is az volt, hogy a hajléktalanság problémáját megoldják, hanem, hogy a…..
nyünyüge 2018.10.30 12:17:06
@Joooe:
Hátulról: Hogy nekünk a fotelból mi néz ki jobbnak, és mit gondol jobbnak valaki, aki évek óta az utcán él az két különböző káposzta. Ahogy az is, hogy őneki adott pillanatban az alkalmazkodás, a meleg tömegben lét a nagyobb teher vagy az aluljáró hideg köve.
A kormány a törvény életbelépése előtti napokban adott valamennyi plusz pénzt a hajléktalanellátó szervezeteknek. És ez minden támogatás jellemzője lassan egy évtizede. Kiszámíthatatlan, nem tervezhető. (Aztán bunkósbotként egy év múlva jöhet az ÁSZ ha éppen ki akarja nyírni az adott szervezetet: hiszen átláthatlanul költötte a közpénzt. És véletlenül sem a kormány, az állam költései átláthatatlanok :( )
nyünyüge 2018.10.30 13:04:02
@Joooe: Teljesen el vagy tévedve. Az egész történet sokkal bonyolultabb, mint néhány tucat szem előtt lévő hajléktalan "tetves cucca" és annak valahol tárolása. Bár ennek megoldása sincs megoldva, és főleg nem volt eddig. Szerinted az éjszakai átmeneti szállásokon van mód arra, hogy szekrényed legyen hogy abban tárold a számodra értékes dolgokat, akár hónapokig?
Fix helyed csak a fizetős szállásokon van, ahol előre fizetsz egy hónapra. De bemenni oda is csak este lehet. És onnan is ki kell menni az utcára nappal, kivéve az extrém időjárási helyzeteket.
Az előre fizetős szállás meg olyan, hogy ha késik a havi huszonvalahányezer segélyed (mert éppen a kincstárnál szoftver probléma adódott, vagy másik szállóra költöztél), akkor bukod a helyedet, ha nem tudod összekoldulni a befizetendő pénzt. És ezrek vannak ekkora segélyen, mert munkanélkülivé, magányossá váltak tízenéve évtizedes munkaviszony után és most már nincsenek munkaképes állapotban. Jó esetben kihúzzák emberi állapotban addig, amíg elérik a jelenlegi nyugdíjkorhatárt, onnantól az öregségi nyugdíjas minősítés és egy alacsony nyugdíj is már valamiféle minőség.
nyünyüge 2018.10.30 13:26:32
@Joooe: az, hogy az ellenzél, sőt BÁRKI aki hangosan bírálja a hajléktalantörvény tartalmát és megvalósulását a gyakorlatban, az nem a méltányosságért, az emberi ellátásásért harcol hanem a "szarban fekvés jogáért" harcol, meg persze SOROS, meg ÁLCIVIL, az a kormánypropaganda narratívája. A téma meg a szerző szándéka (és az én értelmezésem szerint) pont erről szól. Hogy te írd itt azt, hogy én (esetleg minden jószándékom ellenére) a szarbanfekvés jogát védem és jól essünk egymásnak.
Ezúttal Zala megyében, a Rezi várban jártunk. A várrom Rezi község határában, a Keszthelyi-hegységben magasodó Meleg-hegyen fekszik. A 426 méter magas sziklaoromról gyönyörű panoráma nyílik a balatoni tájra - már csak emiatt is érdemes felkapaszkodni a többé-kevésbé meredek kirándulóúton. Tisza…..
nyünyüge 2018.10.29 08:06:26
@Gazz: téged meg a kommenteléstől, lásd "szakmálya" :)
Amúgy semmi baj a építész munkájával. Ha nincs mód, lehetőség az eredeti helyreállítására, akkor teljesen normális így megoldani az állagmegővást, látogathatóságot.
      Mint azt nyilván sokan olvasták, Barabási Albert-László, Lovász László és Jarik Nesetril megnyerték az egyik ERC Synergy Grant-et. Itt látható az összes nyertes, kizárólag ebben a pályázatban van reprezentálva Európa keleti része. Matematikai jellegű projekt még sohasem nyert Synergy-t.     …..
nyünyüge 2018.10.28 13:02:58
@jotunder: Elkobozni szerintem sem fogják. De azt simán elérik, hogy már lehessen adni egy olyan tisztán ingatlanpiaci ajánlatot, amit ép ésszel nem lehet visszautasítani.
És elsőkörben talán nem szálloda vagy rendezvényközpont lesz belőle, hanem valamelyik közalapítvány által működtetett, de MAGYAR egyetem.
A tavalyi évben összesen 120 ember fagyott halálra. Persze most sokan azt gondoljátok, hogy ők hajléktalanok voltak és egy parkban a padon érte őket a fagyhalál. Igen, az emberek harmadával így történt. De a többség, a kétharmad a saját lakásában fagyott meg, mert nem tudott fűteni. Ez nem egyedi.…..
nyünyüge 2018.10.20 14:42:51
@maxval balcán bircaman: Kamumegfagyás, persze, hogy nem sül le a képedről a bőr! Miközben a fűtetlen lakásban meghalóknak ezer más betegsége is van, ezért legtöbbször amúgy is más kerül az orvosi jelentésbe.
Hogy nem volt a ballib kormányok alatt fagyhalál? Keresd vissza a pártközpont archívumában, bizonyára találsz megfelelő sajtótájékoztatót. Hacsak nem törölté kvéletlenül azokkal együtt, amik most már kínosak lennének: pl. tandíj, privát eü biztosítás, forintárfolyam, .....
nyünyüge 2018.10.20 15:12:56
@Ketrec_rázza_a_majmot: úgy látszik rettentő érthetetetlenül fogalmaztam birka elvtársnak címezve :(
Szép győzelmet aratott a demokratikus ellenzék a XV. kerületben. A Fidesz mindent megpróbált, ezerrel ment a gyurcsányozás, de ez sem hatott. Legyen ez tanulság a Fidesz, de főleg az ellenzéki pártok részére. A Fidesz emelte "Gyurcsány vagy Orbán?" kérdéssé a XV. kerületi polgármester-választást.…..
A szakértelem morzsáit is lesöpörte a Fidesz a közmédia asztaláról, ugyanis mostantól az a Papp Dániel vezeti a közpénzen fenntartott, és a kormány szája íze szerint működő MTVA-t, akinek papírja van arról, hogy hírhamisító. Egyre inkább az az ember érzése, hogy a Fidesz szánt szándékkal köpi szembe…..
nyünyüge 2018.09.30 17:35:15
@LKerekes:
És abból Bánóból utóbb az MTV igazgatója lett vagy lehetett volna ? És akkor az MTI az MTV (magyarul pártkinevezettek) irányítása alatt állt, mint most ?
nyünyüge 2018.09.30 18:46:00
@röf: Azért vannak fokozatok. És a mostantól Papp Dániel által irányított "zájtung"-nak elvileg hivatalból kellene példát mutatni. Na nem hírhamisításban, hanem hitelességben.
Kéri Lászlót gyakran hívják a Budapesten túli Magyarországra. Ilyenkor nemcsak vidéki értelmiségiekkel beszélget, hanem helyi újságokat is lapozgat. Nem fővárosi elefántcsonttoronyból szemléli tehát a valóságot. Kardos Ernő készített vele interjút, amely tegnap jelent meg a FüHü.hu-n. A neves…..
nyünyüge 2018.08.28 14:24:23
@maxval balcán bircaman: és ez a fiatal réteg nyilván net helyett kormánypárti tévéket nézi :)

Boldogok a lelki szegény birkák mert övék a mennyek országa.
„Konzervatív forradalom” van a mi utcánkban, azt mondják (a járda járhatatlan a sártól, az út kátyús és egyirányú, a kukákban bűzölög az itt hagyott szemét, de a házfalakon büszke feliratok hirdetik, hogy „Tiszta udvar, rendes ház”), és bár ez a „konzervatív forradalom” maga a totális…..
nyünyüge 2018.08.12 12:23:31
@conchita wurst: a CEU-n sem indulhat új csoport, az ELTE-n sem, másutt sem. A jelenleg képzésben levők befejezhetik a tanulmányaikat. Mit nem lehet ezen megérteni?
Az egyetemi képzés indítása akkreditációhoz kötött, minden magyar egyetem, fenntartótól függetlenül. A szak akkreditációját vonták(vonják) vissza, nem visszamenőleges hatállyal (egyelőre).
Tegnap bementem egy magyarországi bankfiókba, nem is akármelyikbe, Csányi Sándor bankjába. Gyermekemnek – igen, egy még nem nagykorú személy részére – szerettünk volna junior bankszámlát nyitni. Az ügyintéző kedves volt és segítőkész, mindent elmagyarázott. Jött sok-sok nyilatkozat – például…..
nyünyüge 2018.08.11 14:14:21
@maxval balcán bircaman: Az alkalmazotti és az ügyfél státusz két külön káposzta. Az, hogy a politikusi pénzmosás ellen ilyen (egyébként tök formális) eszközzel védi magát a bank, az szerintem nem normális. Mert ugye ha azért nyitnak a gyereknek bankszámlát, hogy ott dugdossák a fekete pénzt, akkor úgysem fogják bevallani. Ráadásul a bankot nem menti fel a furcsa pénzmozgások bejelentésének kötelezettségétől egy ilyen nyilatkozat. Ha meg azért teszi, hogy ilyen esetben esetleg hallgasson ......
nyünyüge 2018.08.11 16:13:17
@Dragomirov: A pénzmosás elleni törvény természetesen nem a jelen kormány találmánya, hogy ez a 2017-es 8. § (3) bekezdés a nemzetközi megfeleléshez kell-e, vagy nem annak nem jogászként elég sok munka volna utánanéznem.
De mindegy is a poszt szempontjából. Mert nem arról nyilatkoztatták, hogy a számla leendő tulaja kiemelt közszereplő-e, hanem hogy rokona-e ilyennek, függetlenül a rokonság fokától. Márpedig az itt idézett bekezdés csak a közeli hozzátartozókat említi. Úgyhogy véleményem szerint a bank az ügyfél kárára túlóvatoskodja a dolgot.
Annak, aki szereti a vélemények és értelmezések szabadságát, sokféleségét, minden sajtótermék eltűnése rossz érzés. Mindig csodálkozom azokon, akik képesek kárörvendeni akkor, amikor valami megszűnik - legyen az akármilyen politikai oldalhoz tartozó -, ami korábban létezett, ahol emberek írtak,…..
nyünyüge 2018.08.06 07:28:03
@nemecsekerno_007:
Ja, és akár 2118-ban bármelyik ellenzéki pártot kinevezünk "poszt-mszp-snek", csak találunk benne valakit, akinek az apja vagy nagyanyja látott még élő mszp-st.
Hazánkban is egyre népszerűbbek az ingatlant vásárlók körében a panellakások. Egy-egy frekventált helyen lévő, kiváló állapotú lakás szép pénzért cserél gazdát. Azonban mielőtt ész nélkül letennénk a foglalót, vegyük végig az alábbi nélkülözhetetlen javaslatokat. Ezekre érdemes figyelni panel…..
nyünyüge 2018.08.04 16:12:40
@Tiktak58: Boldogan éltek, amíg meg nem haltok. Hacsak nem jön egy lakó hozzátok a kilencedikre, aki ezen poszt tanácsai alapján kikötteti veletik a vizet a lakásotokból. Sőt, még a fűtésből is kizárat, hiszen attól is el lehet ázni :) !
Mai rendkívüli, hétközi posztunkban szakítunk blogunk eddigi hagyományaival, s felkeressük lángoktól ölelt kis hazánk egyik legvarázslatosabb helyét, amely - nem titkolt módon - a bloggazda lakóhelyének közelében helyezkedik el.  Mediterrán hangulat Északnyugat-Borsodban. (forrás: saját)   Nem…..
Simicska Lajost „elszabadult hajóágyúnak” titulálta Urbán Ágnes médiakutató ma reggel, az ATV-ban. Olyan üzletembernek, „akit az érzelmei vezérelnek”. Az úgynevezett G-napra utalt, 2015. február 6-ra, amidőn a Fidesz gazdasági háttérembere szakított miniszterelnök barátjával, és a média-portfólióját…..
nyünyüge 2018.08.02 13:55:36
@Zöldi László: Nem vitatom, hogy voltak ilyen megnyilvánulások. Csak azt mondom, hogy mostanra érdektelenek, akár mit mondtak, akár hogy túloztak. Mert szerintem az aktuális helyzettel és várható következményekkel kell foglalkozni. Meg azokkal, akik ezt létrehozták és így tartják jónak.
nyünyüge 2018.08.02 15:58:27
@Rettegek mert ballib vagyok: Bocs, a Tényeket nem az Rtl esti híradójával kellene összevetni?
Szerencsém van azokkal a CBA-boltokkal, amelyekben vásárolni szoktam. Igaz, van, amelyikbe már vagy huszonöt éve járok, sajnos együtt öregszem az ott dolgozókkal. A fiatal fruskaként megismert pultos hölgy két gyermekes családanya, a hentes kölkei is megnőttek, ismerős arcok, na. És akikkel ilyen…..
nyünyüge 2018.07.12 15:09:05
@Attilajukkaja: CBA Prímák vagy már CBA nélküli Prímák a prémium kategóriás boltok. Ezekben óriási fejlesztések voltak az elmúlt években, és ez meg is látszik rajtuk. Mert drágák ugyan, de a választék és a minőség is javult, helyenként versenyképes. A CBA lánc részei most is.
nyünyüge 2018.07.12 15:33:14
@EU zászlót mindenhova!: és attól már rendben is van a korrupció ?
4 személyre Elkészítés: 40 perc  25 dkg csirkemell1 db cukkini2 gerezd fokhagyma5 gr parmezán50 dkg újkrumpli2 marék petrezselyem2 ek. libazsír2 ek. margarin2 szél répa1 db limebors, só A "könnyed, nyári ízkavalkád" meghatározása mellett, nálam pont ez szerepel. A csirkemell és cukkini tökéletes…..
nyünyüge 2018.06.19 11:14:38
nyünyüge 2018.06.19 11:58:06
@MeSh: a cukkini a kedvenc, mindenféle formában. Így tudom, hogy sok leve tud lenni, óriási nagy tud lenni, ... Ezért javasolnám, hogy a leírásban jelenjen meg valami utalás arra, hogy adott esetben szükség lehet kötőanyagra vagy a cukkini-hús-parmezán arány belövésére. Már csak azért is, mert az "átlagos cukkini" nem egy definíció.
Ezek szerint ez a „régi vágású kereszténydemokrácia” ugyanaz a diktatúra...
nyünyüge 2018.05.07 16:51:10
@Ballib vagyok rettegek:
Aki 56-ban bíró volt (azaz kb 30 éves), az most mennyi szerinted?
90 éves aktív bíró? Viccelsz?
nyünyüge 2018.05.07 17:27:27
@Ballib vagyok rettegek: akkor az alkotmánybíráknak is annyi :)
Györfi András „vállalkozó, újságíró”, ebben a sorrendben. Volt része sikerben és kudarcban, tapasztalt kolléga tehát, a Portfolio Blogger közösség megbecsült tagja. Április 28-án figyelemre méltó elemzést adott közre Tegyük tisztába a hazai médiát! címmel. Végigbogarászta a föllelhető…..