Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bazzgeth

51 bejegyzést írt és 101 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ugyan minden népben lehet találni nemszeretem dolgokat, melyek megosztják a külföldieket, de mintha a franciák az átlagosnál is szélsőségesebb véleményeket generálnának. Akadnak, akik rajonganak értük, mások ki nem állhatják őket. Az alábbiakban következzen hét pont, amit utóbbi csoport tagjai…..
bazzgeth 2020.08.21 10:58:24
@axolotl77: egy évet éltem Bordeaux környékén, egy kis házat béreltem egy osztrák-francia, de elvált házaspár osztrák nőtagjától. A beköltözés után két hónappal felhívott, hogy "mégis, hányan laknak a házban???", a "csak én egyedül, ahogy a szerződésben van" válasz után elmondta, hogy majdnem kétszer annyi vizet használok, mint az előttem ott lakó háromtagú francia család. Kifejtettem neki, hogy napi kétszer zuhany, heti két adag mosás, meg egy vagy két adag mosogatógép-használat történik, erre annyit mondott, hogy "ja, akkor a zuhanyzás miatt lesz az".

Volt, hogy a szupermarket kasszájánál egy csinos, jólöltözött nő után álltam be, kb. 5 méterről lehetett érezni a parfümjét, ami (ha nem ilyen mértékben használta volna) még kellemes is lehetett volna, de aztán közelebbről előbújt a Chanel No.5 mögül valami rettenetes savanyú, dohos seggszag, amit sem előtte, sem azóta még homeless-eken sem éreztem...

@kardio1: nem, az echte franciák is úgy vannak vele, hogy "az útburkolati jelek, a táblák csak ajánlások", amikor ez elhangzott a Taxi 1-ben, ("az csak a gördeszkásokra vonatkozik") akkor még mosolyogtam, a franciáknál már nem. Balra index, jobbra kanyarodik, hajnalban és szürkületkor nem kapcsolnak lámpát (ködben meg aztán minek), az autók 80%-a meg szürke vagy lemattult ezüst, egyenes országúton balra indexelve 60-nal megy a 90 helyett, de mivel köd van, és tudod, hogy nem használnak lámpát és a fene tudja, hogy most arra indexel, akkor arra is fog menni, hát nem előzöd meg. Néha ok nélkül satuznak az arcodba, úgyis te leszel a hibás, majd kijön a biztosításodból egy új autó nekik. A fekvőrendőrön (a kereszteződések legnagyobb része meg van emelve, ez mondjuk pozitív) 50-60-nal mennek át, konkrétan láttam olyat, hogy az ovis gyerek feje a tetőn koppant hátul az előttem levő kocsiban.

Parkolás: bepakoltam vásárlás után, beszálltam, indítottam, és egy fickó a feleségével (látta, hogy épp menni készülök) beállt mellém, majd az anyósülésen ülő nő a szemebe nézve simán ráb*szta olyan szinten a kocsimra az ajtaját, hogy javíttatni kellett. Ott egy két órás laza üvöltözés ment velük meg a kihívott rendőrökkel, mire elértem, hogy kifizessék/elismerjék.

Egyszer hazafelé tartva egy három autós "konvojban" mentem, kis falu, épphogycsak 50-nel. Én elég nagy távolságot tartottam utolsóként (már volt egy kis rutinom), de a középső fószer nem. Az elől haladó Pierre egyszercsak besatuzott, kb 3 méteren belül fékezte 50-ről állóra, persze, hogy Guillaume belement. Rendőr kihív, én maradtam, mint szemtanú. Guillaume elmondta, hogy a tökcsősz rüszügyík Pierre-nek eszébe jutott, hogy egy kereszteződéssel korábban el kellett volna fordulnia balra, hogy a haverjához beugorjon, és ahelyett, hogy a., a homlokára csapott volna, b., a következő balosnál kanyarodott volna le, reflexből megállt, hogy ő akkor ott majd megfordul. A helyszín egy épphogycsak kétsávos utcácska volt, ahol elég magas volt a járda, egy Smart-tal is kb 3 Y lett volna megfordulni (ja, és záróvonal). A minimális francia tudásomat elnézve a rendőrök elhajtottak a francba, hogy van franciául teszek vallomást, vagy sehogy.

- Autópálya, ragyogó napsütés, felhő egy szál se. Toulouse-Bordeaux autopálya, kb 130-cal mentünk ketten, előttem egy Renault. Első-hátsó ablaktörlő folyamatosan ment, anélkül, hogy használta volna az folyadékot. Ez így ment egy jó pár kilométeren keresztül. Amikor már látod mögötte haladva, hogy a fém csúszik az ablakon, mert elfogyott a gumi.

- Szintén autópálya, Lyon felől Bordeaux-ba: hajnali 1, tök sötét, külső sávban avászkodok 110-zel, kényelmesen, enyhén fáradtan. Egyszercsak feltűnik előttem kb 3 méterre egy fekete (!) autó, semmi lámpa sehol, sem elől, sem hátul, a szélső és a középső sáv határán. Az mentette meg az életemet, hogy egy közeli város fényei miatt talán egy kicsivel hamarabb láttam meg a sziluettjét, és egy ezredmásodperccel több időm volt elrántani a kormányt, és hogy ott épp volt (egy üres) leállósáv. A villogást meg dudálást nem is értette, ő látott előre, mindenki más meg dögöljön meg.

- Kollega ment Bordeaux reptérre a nejével anyóst felvenni, előtte egy nyaralásból hazafelé igyekvő Pierre, SUP vagy szörfdeszkák az utánfutón. Az egyik úgy gondolta, hogy ledobja rabláncait, és 130-nál megnézte, hogy milyen jó az ütközéselnyelésben kolléga i30-asa. Pierre ezt fel sem fogta, úgy kerestették meg rendőrrel, az első mondata, amikor szembesítették vele, hogy majdnem kinyírt egy házaspárt: "hahh, de jó, hogy megvan a deszka, már azt hittem otthagytuk a strandon". A fedélzeti kamera videója alapján aztán kicsit azért visszavett az arcából.

Röviden: nagytöbbségük arrogáns, nacionalista, pökhendi, orrát fennhordó f*sz, aki még ráadásul büdös is, mint az ablakpárkányon felejtett camambert.
Tisztelet a kivételeknek, az alatt az egy év alatt szerencsére egy pár nagyon rendes embert is megismertem, akikkel a mai napig tartjuk a kapcsolatot.
Mai barangolós posztunkban teszünk egy kis kirándulást Európában: megtekintünk néhány településnevet, amely ilyen-olyan okból a szélesebb közönség számára is furcsa, vagy mulatságos lehet. Válogatásunk erősen szubjektív, s a teljesség igénye nélkül készült el (így biztosítva a lehetőséget magunknak,…..
bazzgeth 2020.06.08 21:03:51
@BéLóg: "az onnan nem messze lévő Wedding" az olyan cirka 650 km-re van, Petting (Németország) -> 35 km -> Fucking, Ausztria, majd onnan egészen Berlinig kell menni, hiszen Wedding (most már) Berlin egy városrésze
A kislányok között kétféle csoportot különböztetünk meg az oviban: ott vannak azok a kis csajok, akik természetesen Elzák akarnak lenni, és van mellettünk egy másik halmaz, akik inkább másra vágynak...      A Wonder Woman 2017 egyik legnagyobb dobása volt a filmes szakmában. Mondhatni, hogy egy…..
Itt a Papríkató sorozatunk ötödik része! Ti kérdeztetek, papok megválaszolják! 'Miért mondod, hogy tisztelnünk kell másokat és törődnünk velük, ha nem engeded, hogy segítsünk és higgyünk más vallásokban?' Emlékeztek még, mikor a Campus Fesztiválon megkérdeztük, hogy ha egy kérdést tehetnél fel…..
bazzgeth 2020.01.09 14:39:38
@MAXVAL bircaman közíró: az életrajzod szerint végigjártál egy-két oldalt az ateizmustól az ortodoxig... miért, és hogyan? érdekelne, mi változtatta meg a hozzáállásodat, miért kezdtél hinni?
bazzgeth 2020.01.09 15:15:28
@MAXVAL bircaman közíró: és miért pont az ortodox?
Az említett könyv nálunk is megvolt, elolvastam, de nem segített dönteni, de nem is akarok...
bazzgeth 2020.01.09 16:12:02
@MAXVAL bircaman közíró: nem kell a "bocs", csak érdekelt, hogy hogyan jutottál oda, ahol most vagy spirituálisan.
Sziasztok! Eltelt a hosszú hétvége, Isten hozott mindenkit újra a szürke hétköznapokban. Itt egy újabb lista, a sorrend nem tükrözi az értékelést, de ennyi zene talán elég a munkába/iskolába tartó út, könnyebb átvészeléséhez...
bazzgeth 2019.11.06 08:59:56
@Fonyesz: hosszú szülés volt, 2016-ban "adakoztam" Kickstarter-en, két hete jött meg a CD, a bakelit meg még a láthatáron sincs... de nagyon megérte
Forog a Wolverine 3, jöttek képek. Megdöbbentően megöregítették a főszereplőt. Képek a tovább mögötti galériában!..
bazzgeth 2019.10.15 15:17:38
Csaknem két éve, hogy felfedezték az első, bizonyíthatóan a Naprendszeren kívülről érkező objektumot, az Oumuamua aszteroidát. Habár a statisztikai becslések szerint rengeteg hasonló, intersztelláris (avagy extraszoláris, ahogy tetszik) eredetű szikla található a Naprendszerben, ezek kis méretük és…..
bazzgeth 2019.09.27 08:42:01
@dr. mesterséges színezék: vagy inkább: "csókolom, Ati lejöhet játszani?"
Aki követi a Határátkelőt, az alighanem emlékszik Tshabee-ra, aki időről időre Japánból örvendeztet meg minket posztokkal. Legutóbb már az is kiderült, hogy nagy változás áll be az életében, hiszen megnősült. (Amihez ezúton is gratulálok!) Lássuk, miként is zajlott maga az esküvő, illetve még előtte…..
Hazánkban kultusza van a szinkronnak, ami egyfelől áldás, hiszen olyan pluszt kapunk a filmektől, amit sokszor nagyságrendekkel emeli egy film színvonalát, másrészről már ismert tény, hogy a nyugati országokban sok esetben szándékosan nem készítenek szinkront, ezzel segítve a nyelvtanulást – nem is…..
Elsőre minimum furcsának tűnik a láthatatlan szuperjacht ötlete, ám kicsit közelebbről (szó szerint) megvizsgálva nem is olyan butaság. A Mirage nevű hajót ugyanis speciális tükröződő üveggel vonják be, így 50 méternél távolabbról már nem lehet majd észrevenni...
bazzgeth 2018.10.16 09:28:17
@Online Távmunkás: itt van, a képen a kis szigetektől jobbra láthatod, ha jó a szemed:
www.cemexnature.com/wordpress/wp-content/uploads/2017/02/CostaSmeralda-Min.jpg
Napjainkban újra reneszánszukat élik a retró sorozatok a tévében! Ami nem meglepő: a nosztalgia, életünk fontos része. És van is rá igény.  Holnap például a Julieta -indul a Tv2-n, 14:45-től. Főszerepben az Esmeralda sztárja, Leticia Calderon A közmédia M3-as csatornája több százezres nézőtábort…..
bazzgeth 2018.08.08 18:00:00
Balatonboglár Budapesttől 144 km -re fekszik. IC-vel (vagyis a ma lehető leggyorsabb vonatos megoldást választva) 1 óra 53 perc alatt lehet leérni, ennek az útnak az ára a pót- és helyjeggyel együtt 3365 ft. Kocsival mindezt letudhatjuk másfél óra alatt, 8 literes fogyasztással számolva 4608…..
bazzgeth 2018.08.07 08:52:27
@Im just here for the comments: szimpla utastájékoztatás, nem ködösíteni kell, hanem elmondani (nem részletekbe menően), hogy "baleset történt, jelenleg a helyszínelés folyik, sajnos nem tudom megmondani az indulás várható időpontját". Sima ügyfélkezelés. Az okosabbja érteni fogja, a rüszügyík parasztja meg akkor is háborogni fog, ha egy konkrét időpontot mondanak neki.

Példa: Svédország, a vonat lassított a nyílt pályán, 3 (igen, három) másodpercen belül bemondta a kaller, hogy "valamiféle állatcsorda halad át a síneken, biztonsági okokból lassítottunk". Senki nem akarta megverni habzú szájjal, holott elég jelentős késést szedtünk össze.
Amikor a MasterCard megnyitotta a reptéri burzsujváró kapuit a fapados horda előtt - vagyis nemcsak a prémiumkártyásokat, hanem a mezítlábas Wizz hitelkártyásokat is beengedték - várható volt, hogy nem kis számban tűnnek majd fel az ingyen kajára és vodkára éhező, szomjazó ócsójánosok.  Íme hogyan…..
bazzgeth 2018.03.15 11:19:17
@Éhesló: nem azzal van a baj, hogy bemegy oda, eszik és talán repetázik is, mert megteheti. A baj ott kezdődik, amikor visszaél ezzel, és két hétre való kaját akar onnan csomagolni az útjára.
Cippzár elv megvan az utakon? Ha egy innen egy onnan módszerrel mennek, sokkal hamarabb ér minenki a céljához. De amikor beengedek valaki, és a következő is bepofátlankodik, akkor felmegy bennem a pumpa.
Ha valaki szomjas és adok neki egy pohár vizet, az teljesen természetes, és nem várok semmit cserébe, hiszen szüksége volt rá, nekem meg nem akkora plusz kiadás, és csak örülök, hogy jobbá tettem a napját. De amikor ezután feljogosítva érzi magát, hogy mindennap bejöjjönn a lakásba, és vödörrel kezdi hazahordani a vizet, hogy abból oldjon meg mindent, akkor ugyanez lesz a helyzet, egész egyszerűen nem adok neki többet.
bazzgeth 2018.03.15 11:55:52
@Éhesló: Nem szóltam le azokat, akik fapadossal utaznak. Értelemszerűen jó választás a Wizz, mivel amit spórolnak a repjegyen, azt fel tudják használni más programokra, szuvenírre, még egy utazásra, miegymásra. A fapadosok nagyon sok embernek teszik elérhetővé olyan városok és országok meglátogatását, amik más légitársasággal vagy egyéb közlekedési formával jóval drágábbak lennének. Ha valaki jogosult rá, menjen, és használja a szolgáltatást (kultúrált keretek között), hiszen megfelel a feltételeknek.
A bajom azokkal van, akik nem tanultak meg közösségben élni, és az íratlan szabályokat sem tartják be. Jogos, a reptéri személyzet dolga lenne, hogy rájuk szóljon és kordában tartsa őket, ez sajnos Ferihegyen úgy sikerült, ahogy. Nyilván csak azt tudod kordában tartani ilyen módon, akiben megvan a hajlandóság az eggyütműködésre. Sokan próbálják feszegetni a határokat, de ha rájuk szólnak, észbekapnak, és megpróbálnak viselkedni, csak szükségük vagy minimális fegyelmezésre. És vannak azok, akik "csakazértis" parasztul viselkednek, mert "nehogymá' egy kiscsaj mondja meg nekik", hogy nem kéne egy ember jogosultságával a teljes családot etetni. A posztban pont ez került említésre, hogy "mekkora genyóság már, hogy nem lehet szendvicseket csomagolni az útra", pont ebbe kötöttem bele.
bazzgeth 2018.03.16 15:26:54
@qwertzu: "A fentire reagáltam. A vonaton, vagy bármilyen nem helyi közlekedésen kajálás teljesen elfogadott társadalmilag. Csak mondom."

Nem a kajálással magával van bajom, egyen, ha akar, de azt is lehet kulturáltan csinálni. Amikor az istenbarma csakazértis háztáji rottyot meg erjesztett bizbaszokat kajál, amik átható szaggal rendelkeznek, attól durran el az agyam.
Utaztam rajtam kívül csak franciákkal teli repülőn Bordeaux és Párizs között, egy kivétellel (na ki volt az?) mindenki fokhagymát szopogatott. Valahol Poitiers környéként akartam megkérni a stewardess-t, hogy ugyan, nyisson már ablakot, mert elviselhetetlen volt a levegő.

Dohányzás ugyanez, aki akar gyújtson rá, de ne kényszerítsen másokat arra, hogy a kipárolgását inhalálják. Mondom mindezt elég erős dohányosként, de a közvetlen munkatársakat megkérdeztem, hogy mennyire zavarja őket, amikor meg repülővel, busszal, vagy bármilyen más közlekedési eszközzel utazom hosszabb távon, akkor kibírom a rágóval/e-cigivel/tapasszal, mert tudom, hogy elég sokan vannak, akiknek kellemetlen lenne a szagom.
Unásig hallhattuk már önjelölt szociológusoktól és mégönjelöltebb marketing szakemberektől az egyes generációk tudományos elnevezéseit. X, Y, Z és még ki tudja milyen karakterekkel illethetjük a különböző korú fiatalokat. Viszont kutatók szerint pontosításra szorul a rendszer, ha 77 és 83 között…..
bazzgeth 2018.02.07 11:36:54
@]{udarauszkasz: Norton Ghost (és kismillió egyéb megoldás) ma is létezik, külső vinyóra kb 30-40 perc egy mentés készítése, nagyjából ugyanannyi visszaállítani is.
WDS megvan? amikor gyakorlatilag bármennyi (értsd akár 1000+) gépet telepítesz egy jól konfigurált szerverről gyakorlatilag egy óra alatt? És nem csak az OS-t, hanem az összes felhasználói programot, amit az adott részlegen használnak a cégnél...
Freetime A láthatatlan monitor 2018.01.24 12:56:44
  A minap böngésztem a neten, hiszen Vágási Feri óta már többen beszálltunk már az "Internetbe". :) és hát valljuk be, akkortájt számunkra, ha le is esett, biztosan nem koppant olyan nagyot a kijelentése, mint a mai kor emberének. Akkor a mostani képpel a mi hősünk vajon mit kezdene, ha azt…..
bazzgeth 2018.01.27 22:59:01
@Treff Bubi: az úgy megvan, hogy amit bemutattál, az elérhető már manapság is, úgy hívják, hogy síküveg... és még áram sem kell hozzá
Subba Rém álmokat: Kasszás Erzsi 2017.03.02 20:19:54
:(..
bazzgeth 2017.03.03 10:56:52
Egy ismerősöm mesélte pár éve, hogy Franciaországban járva az ott élő barátaik útközben megmutatták az egyik nagy nemzetközi édességgyár két egymás mellett lévő gyártócsarnokát, mondván: az egyikben Nyugat-Európába, a másikban Kelet-Európába gyártják a terméket, ami ugyanolyan márkanévvel,…..
bazzgeth 2017.02.26 10:56:50
@jojó78.: a mosópor, tisztító- és tisztálkodószerek között valóban van különbség, a német tusfürdő Magyarországon jobban habzik, a mosogatószer könnyebben tisztít, satöbbi. A fafejűek ezt az információt felhasználhatnák arra, hogy a saját "bezzeg kint minden jobb" elméletüket erősítsék, a megoldás azonban sokkal prózaibb. Németországban arányaiban több helyen keményebb a víz, mint Mo.-n, ergo több lágyító és egyéb adalékanyag kell hozzá, hogy egy ugyanolyan retkes ruhát/lábast az adott országra jellemző átlagos vízben megtisztítson, vagy látványra azonos habot generáljon. A német és a magyar tusfürdő pontosan ugyanannyira habzik az adott országban. Ha megcseréled őket, valóban szemmel látható lesz a különbség.
bazzgeth 2017.02.26 12:33:32
@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: pont ezt mondom: "ugyanaz a márka Mo-on megvéve, Mo-on használva rosszabb hatásfokú, mint Ném.o-ban megvéve és Mo-on használva". A németet a kemény vízhez igazították, ergo több benne a (tisztítóhatást is jelentősen befolyásoló) adalékanyag. Kint megveszed, hazahozod, és tényleg jobban tisztít.
Subba DIY: Beöntés otthon 2015.08.24 10:30:00
Ennek semmi értelme, de a végén van egy kis sunci B) Köszi Xeno!..
Subba Halló, itt majom 2015.08.21 07:31:00
Kicsit korán kezdődött a hétvége B) ..
bazzgeth 2015.08.21 12:16:44
Subba Beszarás jó buli volt 2015.01.07 14:51:04
Meghajtotta az eksztázis tabletta B)..
Nem üt akkorát, mint az orosz Media Markt projekt, de azért H.P. elég tanár.   ..
bazzgeth 2015.01.08 09:01:42
Jutalmaznád a győztest farba-szájba B) ..