Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pappito

0 bejegyzést írt és 5580 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ember már félve megy fel a különböző közösségi oldalakra, hiszen nem meglepő módon tele van önmagukat a koronavírus szakértőinek tartó megmondóemberekkel, kamu hírekkel és egyéb szépséggel. A félreértések elkerülése végett: nem csak Magyarországon, hanem például Új-Zélandon is, ahonnan Erika…..
pappito 2020.04.17 01:20:19
@SzZoole: a jelenséget alkoholizmusnak hívják
Határátkelő A hét idiótája 2020.04.12 06:30:00
Idiótából általában véve sincs hiány, de a mostanihoz hasonló nehéz időszakokban mintha még a szokásosnál is többen lennének. Ez persze világjelenség, mást ne mondjak, Új-Zélandon is akad belőlük rendesen...
pappito 2020.04.13 02:58:24
@Csodabogár: nem baj, hogy nem érted.

Azért nem lehet kirándulni, hajókázni, szörfözni meg bringatúrára menni, mert ha bármi történik, akkor ésszerűtlenül megnő a fertőzés kockázata, amikor a search/rescue, coastguard, medevac team, mentő összeszedi a hülye fejedet az erdőből, tengerből, akárhonnan, és még el is kell vinni téged a kórházba, ahol olyan eü erőforrásokat kötsz le feleslegesen, amikre éppen szükség van a világjárvány ránk eső részének leküzdésében.

Plusz ha oda kell autóznod ahol fentieket művelni akarod, akkor az úton levés is felesleges kockázat (baleset, műszaki hiba, rosszullét, stb.)
Van logikus gondolkodás és józan ész is a világon, nálunk szerencsére a többség alkalmazza.
A határátkelők körében az egyik leggyakrabban felmerülő kérdés a hazai ízek pótlása. Különösen az olyan élelmiszerek esetében, melyek a legtöbb országban nem kaphatók. Mert hát lássuk be, a cottage cheese azért nem ugyanaz, mint a magyar túró. Ma feloldjuk ezt a nagy…..
pappito 2019.06.16 11:48:39
@gabors: nálunk valami oroszok csinálnak igazi túrót (творог) de rohadt drága és külön el kell menni érte valahova, ami felesleges macera.
egyébként az angol nyelv ismeri a túrót (curd) de nem használják ilyen formában, hanem csak az a cottage cheese van, ami nem ugyanaz. mondjuk pogiba az is jó, de körözöttet nem lehet belőle csinálni
pappito 2019.06.16 13:33:50
@Bredpitt Monika: a patronos szódával meg egyáltalán nem termeltünk műanyag hulladékot, de ha jól tudom, annak már vége :(

visoznt itt azt kezdték el a boltok, hogy felvágottat meg ilyen deli cuccokat adnak úgy is, hogy te viszel dobozt magaddal és abba rakják - nincs nejlonzacskózás, rengetegszer fel tudod használni a dobozodat. át fogunk állni erre mi is, már egy ideje a zöldséget meg a gyümölcsöt is csak úgy natúr vesszük nem zacskóban hordjuk haza. kicsit gurulnak a pénztárnál, de sebaj.
pappito 2019.06.16 14:15:27
@Platonica: ja, a "paki"

persze, hogy van :)
Hát szeptember van. Márpedig ha szeptember van, akkor kezdődik az iskola (van, ahol már el is kezdődött), úgyhogy ezen a vasárnapon mi is részben ezzel foglalkozunk, méghozzá egyenesen Új-Zélandról. Aztán megpróbálunk újrakezdeni Skóciában és ellátogatunk egy felettébb…..
pappito 2018.09.02 15:45:42
@geeeteee: nem véletlen, az agyaggalamb miatt van, a lőtéren csináltam a képet...
a lányos apukának levés miatt van egy pump action 12ga itthon :)))))
pappito 2018.09.02 15:46:32
@geeeteee: a gyerekrabszolgákat csak viccből írtam, a nyílt napon segítő srácokra gondoltam
Határátkelő Hol van az otthon? 2018.03.21 06:30:00
A kérdést, hogy mi az otthon és hol van, szinte mindenki felteszi magának. Határátkelők esetében azonban a válasz kicsit bonyolultabb. Mi az otthon: egy ház, egy város, egy ország? Vagy valami egészen más? Talán egy érzés és nem egy hely? Ahány ember annyi válasz – én most…..
pappito 2018.03.21 22:15:30
@London2009: nem fogod elfelejteni a kéziváltóst, megmarad a muscle memory, csak pár év után, ha véletlenül vezetsz kéziváltóst, nem fogod érteni, hogy miért szopattad magad ilyesmivel évekig :)
pappito 2018.03.22 00:16:21
@Herr Géza: hidrosztatikus lesz az :)

egyébként a cvt is sokat fejlődött ám, de a hagyományos automaták is, a maiak már elég elképesztők. nem véletlen, hogy rendes kamionban se engedik a recsegtetést, azzal csak a baj van. személyautóba meg tök értelmetlen a kéziváltó, ha az autó átlagos, akkor minek a kéziváltó, ha meg erőautó, akkor úgyis a gép tudja jobban :)
pappito 2018.03.22 23:56:37
@geegee: ez ilyen ká európai beidegződés, hogy az automata:

- elveszi a vezetés élményét
- többet fogyaszt
- nagyon drága megcsináltatni
- lassabb tőle az autó
- lassabban vált

miközben egy átlagos automata pontosabb, gyorsabb és okosabb,m int a kuplungégető lakosság.

Én szeretem a kéziváltóst és ha lenne játszós autóm, az kéziváltós lenne, de amivel járok az csak legyen automata
A szakállas viccel élve rögtön vissza is lehetne kérdezni: Miért, jó? Nos, a mai poszt alapján vannak bőven előnyei az ottani életnek. Ráadásul a mai válogatás annyiból is kilóg a Tíz dolog-sorozat többi része közül, hogy nem egy ember, hanem az ottani egyik magyar közösség…..
pappito 2018.03.21 21:22:46
@Virago_1000: újabb baromság. 1913 óta van jövedelemadó az USAban
pappito 2018.03.21 23:41:03
@Herr Géza: tudtam, csak nem sejtettem!!!! :)

külömbe' is, hány tudóst adott a világnak katar? ERRŐL ENNYIT!
pappito 2018.03.22 00:12:26
@M. Péter: de az akkor ideiglenes volt, nem maradt bevezetve.

Csak kipróbálták, hogy klassz-e :)
Több százezer magyar él már Európa különböző országaiban, úgyhogy arra gondoltam, érdekes lenne megnézni, a különböző országokban hogyan készülnek a karácsonyra, illetve mennyiben változik az ünnepi készülődés a határátkelők körében.  Nemrégiben már olvashattátok Ukume sorozatának első részét,…..
pappito 2017.12.21 23:04:44
@London2009: "Nagyon fel van ez az egesz plakat ugy fujva. Ez nagy valoszinuseggel egy taplo ficko, akinek elege lett, hogy a lengyelek, de ha mar a lengyelek, akkor a tobbi kelet-europait is belevette, hazaviszi a halat. Nem a szarmazasukkal volt a gond, hanem a viselkedesukkel."

de nem a viselkedésük alapján tiltotta ki őket, hanem a származásuk alapján. that's a no go, mate.
Egészen változatosra sikerült az eheti válogatás, hiszen kicsit kultúrsokkoljuk majd magunkat a brit fővárosban (mondjuk van mivel), aztán belemászunk a svájci bürokrácia legmélyebb bugyraiba, végül pedig kiderül, hogy finom-e a rókahús. (Igen, a rókahús.) Vágjunk is…..
pappito 2017.12.20 20:55:40
@Arthamyr: de hát az már az ősmagyaroknak is volt, abban szuvidálták a vaniliát meg szegfűszeget
pappito 2017.12.20 22:21:25
@Arthamyr: a nyelv valóban fontos és immanens része az ember identitásának, de korántsem az egyetlen. Van akinek a "turbán" éppolyan fontos, fogadd el. Sőt olyan is van akinek fontosabb, mint az anyanyelve. (a turbit idézőjelbe tettem, oda bátran helyettesíts be bármit a a "csak katolikussal házasodás" a "halal konyha" stb- mellé.)

rajtunk kívül álló ok - saját döntés : az események követkeményére ugyanúgy reagálni kell mindegy miért következnek be. (komolyan nem értem miért csinálsz úgy, mintha ezt nem értenéd?)

meglepődnél mennyi ember véleményére nem vagyok kíváncsi itt, ezért is járok ritkán, miután me lehet "kikövetni" embereket ezért minden alkalommal amikor el szeretném olvasni azok véleményét vagy gondolatait akiket érdekesnek vagy fontosnak gondolok, tíz percig kell szűrögetni meg relódozni meg igen, akarom az összes kibaszott kommenet látni gombot pöckölgetni. macera, én bajom
pappito 2017.12.20 22:24:12
@Arthamyr: nyereg alatt puhított lóbélben!
Az ember kívülről nézve valahogyan úgy képzeli, hogy egy svájci luxusszállodánál összeszedettebb, rendesebb (hadd ne mondjam: unalmasabb) hely a világon nincs. Közben pedig (mint Ütvefúró újabb posztjából kiderül) tele van Rejtő tollára méltó alakokkal. A mai íráshoz a szerző hosszú hónapokig…..
pappito 2017.11.30 08:15:27
@Hari Seldon 2: 15-16-nál nem eszik az többet, pláne ha kuncsaft is van benne.
amikor 25 körül szippant, akkor az utas hátul összehány mindent :)
A magyar (leendő és gyakorló) határátkelőknek hagyományosan megvannak a kedvenc célországai, Ausztria, Németország, az Egyesült Királyság (bár a szigetország érthető okokból az utóbbi időszakban kissé veszített vonzerejéből), Hollandia… Ezzel együtt sem minden tanulság nélkül való az az immár…..
A magyarországi ügyintézés sokszor olyan, amilyen, bár szerintem mindig sok függ az asztal túloldalán ülő embertől, nekem például vannak jó tapasztalataim (meg rosszak is, persze). Mindezt csak azért írtam le, mert Gábor (aki vállalkozóként ment ki Nagy-Britanniába – ha…..
pappito 2017.10.31 09:18:16
@adg: bezony
pappito 2017.10.31 11:24:30
@Mrs. Clayton: arra próbáltam célozni, hogy 2017 van... és, hogy keleteurpai fejjel bár nem férfias normálisan beszélni a többi emberi lénnyel körülöttünk, azért civilizált helyeken mégis ez a helyzet. szavaznak a nők meg autót is vezethetnek és az, hogy más emberek bőrszíne nem fehér akkor számít, ha eltűnt személyről ír a rendőrségi fogalmazó
Ráadásul nem is csak ide a szomszédba, hanem szó szerint a világ túlsó végére, Új-Zélandra. Önmagában már a felkészülés és a repülőút is kész kaland, rengeteg kérdés, praktikus (vagy előtte annak gondolt, utólag már kérdőjeles) ötlet… ilyenkor nem baj, ha akad valaki,…..
pappito 2017.10.31 08:49:33
@swing gitan: szerintem tehetséges zenész, megtalálta azt a likat amit ő ki tud tölteni azzal amire igény van és megél belőle. Ő olyan zenét csinál amit a paszományos közönség szeret, mert az ő pénze abban van. Ő dolga.

Lagzi Lajcsi kurva jó trombitás oszt mégis miből élt? Amivel pénzt lehetett csinálni. Ezek üzleti döntések, nem művészetiek :)
pappito 2017.10.31 09:24:35
@kisrumpf: ez még csak nem is business volt, hanem valami nemtrom milyen class, szóval nem volt privát ágy meg zuhany meg a számba hámozott szőlőszeleteket adogató hurik, de azért kurva kényelmes volt, na. ahogy öregszem, egyre kevésbé találom arcátlannak az extra pénzt amit a kényelemért kap az ember, hogy nem úgy érkezzzen meg, mint akit a célállomásig rugdostak
pappito 2017.10.31 09:34:15
@kisrumpf: igen, vastagon fog a zsírkréta, ha az ember ki akar jönni a turista osztályból...
Külföldre költözéskor sok mindent meg kell szoknia az egyszerű határátkelőnek, és most nem feltétlenül a nagy dolgokra (ügyintézés, lakásbérlés menete, stb.) gondolok, hanem olyan apróságokra, melyekre elindulás előtt nem is gondol az ember, a mindennapi életben azonban…..
pappito 2017.09.08 08:17:57
@gabors: " az ICAO (UN agency) dolgozta ki az otvenes evekben (meg a NATO elott) pont azzal a cellal hogy olyan szavakat talaljanak, amik a legtobb nyelven kimondhatoak"

nem azért csinálták, hogy minden nyelven kimondható legyen, hanem azért, hogy a hasonló hangzású dolgokat, számokat ne keverjék össze a recsegős rádióban. mint az m és az n, az s és az x pl, a kilenc ezért niner és nem nine, amit félre lehet hallani five-nak, stb.
A teljes napfogyatkozás a laikusok számára is lenyűgöző élmény, képzeljük akkor el, mit jelenthet egy csillagásznak, aki ráadásul magyar, viszont az Egyesült Államokban él, így persze izgatottan készülődött a nagy napra. Zoltán leírása azonban nem csak 2 perc 40 másodperc…..
pappito 2017.08.29 06:11:12
A kérdést alighanem elég sok határátkelőnek feltették már (a hangsúly persze nem mindegy), a válasz pedig nyilván legtöbbször az, amit az eheti válogatás egyik posztjának szerzője is adott: jelentem, beszél. Emellett így augusztus végén megnézzük, milyen a kanadai…..
pappito 2017.08.28 00:01:52
@Virago_1000: "Kerdezlek: az eu miben kulonbozik az egykori szovjetuniotol?"

gyakorlatilag mindenben
pappito 2017.08.28 00:05:51
@Virago_1000: "SOHA DE Soha de soha kizarni nem fognak senkit"

miután egyszerűen nem létezik protokoll a kizárásra

"sot inkabb a terjeszkedesen van a hangsuly, mert mi penzt termelunk nekik."

faszt termelünk pénzt nekik, szivattyúzzuk a pénzüket a belépésünk óta, ami addig fog tartani amíg jönnek pénzek a strukturális felzárkóztatásra, utána vége van. Ha azokat a pénzeket nem lopták volna el most nem azon kéne filózni, hogy miért egy mészáros nevű alakon keresztül ejtik túszul az országot,. mint escobar.
pappito 2017.08.28 00:09:31
@LepesMez: "aki kicsikent kerult ki, vagy itt szuletett, annak a kifejezoereje angolul sokkal nagyobb, mint magyarul, es egy ido utan idegesiti, hogy nem tud ugy beszelni, akadalyozva erzi magat beszed kozben, aztan valahogy nem is lesz mondanivaloja otthon, mert nem eri meg a szenvedes, vagy a jo sztori, ami tortent a suliban, csak valami benasagkent jon at tort magyarsaggal."

ezen lehet csiszolni ha odafigyel a szülő, ha megtanul olvasni a gyerek, akkor már lehet mindenféle magyar nyelvű könyvekkel növelni a szókincsét. (már, ha valaki fontosnak tartja ezt)

igen erősen oda kell figyelni, hogy ne utáltassa meg az ember a gyerekével a nyelvet, (muszáj faktor) de megoldható
Zoltán története bizonyos mértékig tipikus: adott egy agyonhajszolt, kifacsart ember, aki emiatt elveszíti a munkáját, és mivel már közelebb van a hatvanhoz, mint az ötvenhez, nem is talál másikat. A már egy ideje Ausztriában élő család régóta hívja, így úgy dönt: belevág. A történet viszont innen…..
pappito 2017.08.25 01:20:07
@Jakab.gipsz: "Tessenek azoknál a politikusainknál reklamálni, akik bezúzták és felszámolták az iparunkat valamint a jól megszervezett mezőgazdaságunkat. "

a harminc éves lemaradásban levő ipart és a szociális foglalkoztatóként üzemeltetett, szintén évtizedes lemaradásban levő mezőgazdaságot a valóság számolta fel. a fent említett remek dolgok ugyanis csak a kgst-n belüli szocialista cserekereskedelemben voltak működtethetőek, ahogy az megszűnt, a valóság beárazta a magyar lemaradást

ha mindenáron reklamálni akarsz, akkor arra tessék nézelődni ahol elvesztek az eu-s strukturális fejlesztési pénzek. azok elkúrása a hazaárulás minősített esete az én szememben, a modern Magyarország történelmi esélyének elkótyavetyélése
pappito 2017.08.25 02:56:35
@medium size devil: kemény szavak de nem nagyon lehet velük vitatkozni
Új-Zéland sokak számára a nyugalom szigete, aminek elég komoly hátránya, hogy rendkívül messze van (Európából nézve ugye nagyjából a világ végén), ami miatt nehezebben mozog az ember, és persze drága is a költözés. Mégis vannak, akik sikerrel próbálkoznak, akár három gyerekkel is – mint a mai poszt…..
pappito 2017.08.24 22:55:43
@Fruka1: "Nekem úgy tűnik, 2000-es években, vagy kicsit előbb, még nem volt ilyen pénzéhes az Új-Zélandi kormány és Ausztrália sem, és akkor még nem volt ennyire megszigorítva a bevándorlás sem"

ez így igaz, sokkal lazábbak voltak a feltételek itt is meg Au-ban is. Mindkét országnak van saját bevándorlási politikája, tudják milyen emberekre van szükségük és a többire nem kíváncsiak. De tudják, hogy van szükség bevándorlókra, csak válogatósak lettek mert megtehetik.

"Vásárlás: persze biztosan van sok dolog ami csak ott kapható,"
pont arról beszéltem amit nem tudsz megvenni akármennyi pénzed van.
pappito 2017.08.24 22:57:52
@FZsuzs: " No meg be lehet vállalni a holiday-work visa opciót is, és akkor helszínről keresel állást ami könnyebb."

plusz turistaként is lehet állásokra jelentkezni, van lehetőség onshore rámenni a work visára, ha kap állásajánlatot az ember, amit azt hiszem Au-ban már nem lehet
pappito 2017.08.24 22:59:24
@flydomi: nem tudom mi az a hung-bung, viszont ez a poszt egy darab, háromgyerekes család egy esetét tárgyalja, nem általános receptet ad, még ha ezt te nem is értetted meg.
Olyan helyre kirándulunk ma, ahová szerintem elég kevés magyar jut el: az amazonasi esőerdőbe. Természetesen Ági jóvoltából, akinek kalandjai előző részét érdemes elolvasni, ha még nem tetted, hiszen bár a poszt önállóan is élvezhető, még jobb, ha a fonalat felvéve ülünk…..
pappito 2017.08.23 01:47:27
A minap a neten keresgélés közben futottam bele a címben megfogalmazott kérdésbe, és az arról szóló írásba. Noha elsőre nem tűnt túl izgalmasnak a téma, amikor jobban belegondoltam, rájöttem, rengeteg érdekes kérdés merül fel a kétnyelvűséggel kapcsolatban, amire ráadásul…..
Határátkelő Az légy, aki vagy 2017.08.17 06:30:00
Az a furcsa helyzet állt elő, hogy a mai egy olyan téma, ami elég jól megmutatja, milyen különbségek vannak két ország között. A két ország ebben az esetben Hollandia és Magyarország, a téma pedig a melegség kérdése, amit Zita vet fel az amszterdami Pride kapcsán. Előre szólok, hogy egymás…..
pappito 2017.08.17 13:36:26
@London2009: a béranyaságról meg spermabankokról nem sokat tudok, nincs véleményem a dologról

az örökbefogadás meg szerintem jó dolog, a fosterszülőkről meg az állami intézetekről csak rémsztorikat tudok, annál csak jobb lehet egy család ahol akarják azt a gyereket. (de az örökbefogadásban sem vagyok járatos, nemtudom mivel jár)
pappito 2017.08.17 13:58:55
@Hari Seldon 2: két ember közötti intimitás is lehet harsány, pláne turisták által ellepett közterületen :) ha jorgosz feldobja a nőjét a strandkorlátra és megszeretgeti tövig, az csak elég harsány, nekik lehet, hogy intim :)
pappito 2017.08.17 22:54:48
@Demi78: "Nem lett kevesebb veszelyeztetes BP utjain a Critical miatt, nem lesz tobb repulogeppilota a Red Bull miatt, nem lesznek toleransabbak az emberek a Pride miatt. Akkor mi a francnak rendezik ezeket? Csak megy el a penz, teljesen feleslegesen."

a CM és a Pride az amolyan Awareness kampány nem az a cé, hogy több bringás/buzis legyen. Szórakoztató ismeretterjesztés kb. Ha nem okozna kényelmetlenséget, akkor nem működne az awareness része. a redbull vs pilótaképzés meg wtf?
Az első határátkelős hónap nagyon érdekes időszak, hiszen ilyenkor az embernek általában még nem is nagyon esik le, hogy mi történik vele, csak kapkodja a fejét, és az is előfordulhat, hogy egyelőre csak egy hosszabb nyaralásnak tűnik a dolog. Az egyik mai, frissen bemutatkozó…..
pappito 2017.07.31 04:18:21
@Zsuzsi65: van mindenféle magyar csoport néptánc meg játszóház meg a bánat tudja

mi szerveztünk magunknak olyan csoport akikkel szívesen összejárunk. (és oda meghívtuk egyébként az idézet blog szerzőjét is :)
pappito 2017.07.31 04:23:45
@Zsuzsi65: " egy Uj-Zeland-Fiji ut lesz"

szeretni fogod :) csak majd figyelj oda, hogy fordítva vannak az évszakok
pappito 2017.07.31 13:11:45
@kisrumpf: evett a kenyeremből szerintem pont. általában a pénteki rendezvényekre nem én szoktam sütni, de most majd lehet, hogy megint kell nekem is
Határátkelő Ki mennyit ér? 2017.07.26 06:30:00
A címben megfogalmazott kérdés mindig is foglalkoztatta az embereket (Magyarországon az elmúlt évben egy kiszólás miatt kapott ráadásul kis mellékzöngét is), és ezen töprengett el mai posztjában Digger is. Vajon aki kijön külföldre, annak mi a kötelező elérés? Munka, lakás,…..
pappito 2017.07.27 05:39:15
@gabors: pont a pénztár tűnt el először, itt már van, hogy egy nagy lcd panelen betapizod, hogy mit akarsz, kifizeted a beleszerelt pos terminálon aztán egyszercsak megjelenik egy szakember a takarmánnyal. persze ezt a könnyebb automatizálni, a burgerpattogtatáshoz sokkal olcsóbb egy betanított munkást odaállítani, azt nem kell karbantartani se, ha elromlik felveszel egy másikat oszt jóvan
pappito 2017.07.27 05:40:33
@Orochimaru: "Az EU sok pénzt adott 2004 óta, de azért az a mennyiség sem tart ki a végtelenségig."

nem. 2004 óta igen sokat kellett lopni belőle, de nemsokára vége a dalnak és nem lesz több felzárkózási pénz
pappito 2017.07.27 05:42:18
@kronikas: az ázsiaiak? mind, úgy 2-3 milliárdan?

okké
Kényes téma a mai, hiszen Tsabus voltaképpen egy szakítólevelet küldött, amin érződik a csalódottság, és a düh. A szakítás napjaink egyik legfontosabb közösségi felületén a Facebookon történt, és elsősorban azért érzem ide tartozónak, mert egyrészt szerintem nem egyedi történetről van szó, másrészt…..
pappito 2017.07.21 06:49:49
@Főgebra: egy teljesen felesleges stadion, amibe az emberek nem mehetnek be mennyi?
Egy teljesen jelentéktelen focicsapatra elköltött 11 milliárd közpénz az mennyi?

félmilliárd a libanoni templomra amiről még ember nem hallott - new low
Juli és családja egy éve költöztek Németországba, miután elegük lett abból, amit Magyarországon napi szinten átéltek. Az egy év már éppen elegendő idő ahhoz, hogy az első tapasztalatokat összefoglalja, még ha csak röviden, címszavakban is. A nekem írt levélben úgy…..
pappito 2017.07.19 12:32:21
@Arthamyr: hát, amikor egyértelmű, nem takarásban levő komoly problémákról nem vesz tudomást az ember mert megengedheti azt magának a kiváltságos helyzetéből, az egy dolog. De amikor magának azt hazudja, hogy minden rendben hiszen vele minden rendben, majd kissé lesajnálóan kommentelget a selected few buborékjából...

ha nincs kenyér, miért nem esznek kalácsot, ugye?
pappito 2017.07.19 13:44:43
@Arthamyr: nekem nincs semmi bajom azzal, hogy ő jól él és hol él. Tartson minél tovább, érezze jól magát meg minden.
Csak ne csináljon úgy, mintha nem ő lenne a kivétel a buborékban, mert az a világ amiben ő él nem Mo, az csak a buborékban van.
pappito 2017.07.19 23:46:27
@Csodabogár: oké ha nem akarod érteni akkor nem fogod, én nem erőltetem
Teljesen hátat kell-e fordítani a tegnapnak ahhoz, hogy valami újat építsen az ember? Ez a heti ajánló egyik posztjának a nagy kérdése, no és persze a változás, amitől van, aki fél, és van, aki várja – embere válogatja...
pappito 2017.07.17 02:44:44
pappito 2017.07.17 02:49:41
@Pink Petsch: írhatnál egy újabbat
pappito 2017.07.17 06:02:36
@adg: azta, köszi, aszittem csak egy stramm zsanér van rajta, mint a budiajtón!