Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bohusek

94 bejegyzést írt és 169 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy budapesti kismama megelégelte a csomagolásokból származó felesleges környezetterhelést. Elővette a varrógépét és a tettek mezejére lépett. Figyelem, addiktív tartalom következik!..
Oké, szép darab, nem mondom. De egy alkoholos filccel lehet, olcsóbban kijövünk mi magunk is. És ez nem az "ilyet ,mint a Picasso én is tudnék festeni" esete. Azért megmutatjuk a helyes, ám kissé túlárazott tárolózsákot.  ..
A rajongást nem lehet időben elkezdeni. Illetve ezek szerint mégis. Menő rágókák fából - bizonyára szálka mentes kivitelben -, eszelősen jó dizájnnal. Kell!..
Bár szerintem a siketség már önmagában sem tartalmaz semmi takargatnivalót, egy kisgyerek esetében, aki nem akar különbözni a társaitól, minden ötlet jól jön, ami a kényelmet és magabiztosságot szolgálja. A CI (cochleáris implantáció) jelerősítője, mely a…..
A gyereket érdekli a részecskegyorsítás? Még nem? Na majd most. A Nagy Hadronütköztető (népszerű nevén az LHC, vagyis Large Hadron Collider) lényege, hogy egy kör alakú pályán gyorsítja fel a részecskéket a fénysebesség közelébe. Az okos koponyák ezen részecskék megfigyelésével az alábbi, minden…..
Mert csak. Nem, egyáltalán nem nyomasztó a termék. Vagy ízléstelen. Vagy ijesztő. Értsük meg: a piacnak szüksége volt erre a műanyag ocsmányságra! És ha ez nem lenne elég: a baba embriója is terhes! Szóval kapható egy baba, amelyik gyereket vár. Ha ez így önmagában nem elég hátborzongató, a…..
Jó, mondjuk ugyanúgy fáj, ha az alábbi, zseniális LEGO elemekbe mezítláb belelépünk, mintha mezei társain át gyalogolnánk az éjszaka közepén. De ez nem a termék hibája. Jöjjön egy építő játék, ami egyben abc is. Nem is akármilyen! Braille-írás játszva, mindenkinek!..
Undorítóan elfogult vagyok az alábbi játszófallal kapcsolatban. Egyrészt odavagyok a tulajdonos családért, másrészt a felhasználó gyerek is messze az egyik kedvenc gyűrnivaló haverom. Szerencsére az alkotó apa nálam higgadtabban tud viselkedni, úgyhogy jöjjenek egy ezermester férfi, Vince szavai, na…..
Gyerekszoba Van hozzá gyomrod? 2016.06.03 10:35:00
Elsőre furának tűnhet belső szerveinket plüssjátékként viszont látni, de Wendynek igaza van, szuper dolgot talált ki.  Wendy Bryan, egy kaliforniai anatómia rajongó fordította le szerveinket puha plüssfigurává. A vigyorgó szervek azontúl, hogy viccesek, sokat segíthetnek…..
Bohusek 2016.06.04 07:43:25
És amikor azt mondom, csinálhat, akkor igen, a nagydologra gondolok. A Squatty Potty amerikai terméknek köszönhetően ugyanis végre egészségesen pottyanthatjuk ki magunkból mindazt, amit korábban elnyeltünk. Gyermek és felnőtt felhőtlen, közös kiválasztása következik! Vigyázat,…..
Hetek óta közbeszéd tárgya, mi olcsó a Belvárosban. Most megmutatjuk, mi az, ami igazán drága. Mert ha hiszed, ha nem, lehet urizálva kegyetlenkedni. A Bástya utcában 980 ezer forintért építettek rácsot egy transzformátorra, csak azért, hogy két, a környékbelieket egyébként nem…..
Bohusek 2015.02.16 19:08:41
@áldorivendel: Szép napot! Érthető, hogy szülőként a gyermekének valaki a legjobbat akarja. Biztonságot, tisztaságot.
Ez azonban embertelen, pazarló és felháborító megoldás.
Attól nem változik a hajléktalan kérdés, hogy - milliós összegért - kerítéseket húznak fel óvodák trafói köré.

Ha tényleg a hajléktalanok ürülékét kellett kerülgetni (ahány jól szituált embert láttam én már kapualjba, fal mellé hugyozni!), talán felmerülhetett volna, hogy ezt a kérdést valahogy konstruktívan meg kéne oldani.

Most két ember arrébb megy x méterrel. Egy másik óvoda, vagy bármilyen más épület mellé. Megoldódott a kérdés? Nem. Eltapsolt valaki 1 millió közpénzt? Igen.

Ez nem "mások érdekeinek a figyelembe vétele". Ez csak szégyen. Amit én nem tudnék a gyerekemnek megmagyarázni.
(Elnézést, tévedek, közben rájöttem, a rácsos ember érdekeit a túlfizetett munkával tökéletesen szem előtt tartották.)
Van, aki aranykanállal a szájában születik. És van, akit ezek után azonnal arany bölcsőbe tesznek.  Íme a világ legdrágább fekhelye. Babáknak. Ára mindössze 3.596.400.000 Ft, azaz hárommilliárd-ötszázkilencvenhatmillió-négyszázezer forint. Suommo Dodo Solid Gold…..
Movie Tank The Babadook (2014) 2014.11.17 07:30:00
Spoileres! Egy anya mindennél jobban szereti gyermekét, és hajlandó őt bármi áron megvédeni. De mi van akkor, hogyha a gyermek teremtette öröm nem képes beteljesülni, mert sötét árnyék vetül rá? Valami megmagyarázhatatlannak tűnő, borzalmas, rontó hatalom, ami a halálát…..
Nemrég söpört végig az országon a "Varró-botrány", őrjöngött az internet népe, apokaliptikus víziók terjengtek a magyar nyelv és irodalom jövőjéről! Mindeközben egy messzi-messzi galaxisban... Jó, államban. Jó, Amerikában. Szóval ott a tengeren is túl, ahol talán szintén…..
"Viselj te is sérült állatokat és segítségükkel tartsd észben, az élet nem mindig könnyű! Ezeknek az apróságoknak minden nap küzdelem!" - üzeni a Los Angeles-i Disablies (Fogyatékoskák) manufaktúra. Nos, empatikus ember vagyok, de nem vagyok 100%-ig meggyőződve róla, hogy egy…..
A foci-őrület nem csak egy négy évente egy hónapig tartó jelenség. De gondolom, ez más családoknak is feltűnt. Az alábbi "lusta székek" alkotója, az Arezzo-ból származó, 37 éves olasz tervező, Emanuele Magini is így vall magáról:"Kiskorom óta, amióta szenvedélyem a foci,…..
Látóként sokszor eszünkbe sem jut, hogy számunkra triviális dolgok, mondjuk, hogyan is néz ki a Föld, milyen alakúak a kontinensek, egy látássérült számára nem evidensen tanulható, megtapasztalható dolgok. Néhányan már gyerekként megbabonázva bújjuk a térképeket és…..
Tallinnban Tallinn Pride 2014.07.05 11:57:12
Észtországban felvonulás helyett az utóbbi években inkább egy helyhez kötött fesztivált szervez a helyi LGBT közösség. A rendezvény szervezője történetesen a mi egyetemünk hallgatója ezért a minap első kézből tudtam tőle megkérdezni a dolog hátterét és információkat…..
Bohusek 2014.07.05 19:11:52
@tisztapista: Nem értem. Ki és hol tiltotta be a szólásszabadságot?
Bárki kimondhat bármit, ami nem uszító, gyűlöletkeltő. A kirekesztés, vagy mondjuk pl. egy felvonulás megtámadása, a résztvevők testi épségének és emberi (emberi!) méltóságának veszéleztetése, valamint a szabad vélemény nyilvánítás nagyon nem ugyanaz. Ezt kéne megérteni. Már. Végre.

Nekem - amúgy heteroszexuálisként - személy szerint sosem volt célom, hogy bárkivel megkedveltessem a homoszexualitást, vagy bármely szexuális orientációt. Azt sem szerettem, ha engem akartak ezzel traktálni. Így sokáig nagyon nem tetszett a Pride. Miért kéne ugye büszkének lenni bárkinek is a szexuális orientációjára? Magánügy. Pont. Aztán láttam, tapasztaltam olyan eseteket, amit az erkölcsi mércém és normáim teljesen elfogadhatatlannak tartottak (volt, hogy engem zsidóztak le gyűlölettel az utcán, pedig nem tudok felmutatni - főleg nem anyai ágon - semmilyen sémita őst). És akkor éreztem először, hogy lehet, mégis csak kell erről az egész témáról beszélni. A vonulás nem az én műfajom, továbbra sem vonz, az intolerancia - sem kisebbségi, sem többségi oldalról - viszont ijesztő és elkeserítő számomra.

A baj az, hogy az átlag magyar IQ mára a kereskedelmi tévék műsoraihoz igazodik és már nem látják az emberek, hogy megint csak átverik őket, gerjesztett folyamatokkal. Nagy kár.
Bohusek 2014.07.05 20:35:46
@tisztapista: Én keresztény nevelést kaptam és bár mára - főként a szószéken történő politizálás miatt - nem járok templomba, életem fontos részének tartom az Újszövetséget és annak tanítását. Amiben, emlékeim szerint sehol nincs benne a gyűlölködés. Vagy legalábbis nem követendő kontextusban. Sőt!

Szuper normális katolikusokat ismerek, ezt igyekszem olyan környezetben, ahol liberális oldalról lép fel intoleráns megnyilvánulás (nyilván ilyen is van bőven) megosztani és nyilván hitelesen képviselni. Szerintem ez a fontos. Mikrokörnyezetben hatni, nem erőszakkal, hanem hitelességgel.

A kereszténység pedig rohadtul nem "zártkörű klub". Ahogy a megváltás sem csak a "kiválasztottaknak jár". Pont ettől szép és szimpatikus számomra a Krisztusi tanítás. Botlik mindenki. A hetero katolikusok is. Néha hatalmasakat. Ettől még nem kerül kizárásra. Mire lenne különben a bűnbocsánat?

A jelenlegi szabad, demokratikus (vagy annak látszó, de szerintem nem a melegek és liberálisok lobbijának köszönhetően erősen köhögő) forma, amiben élhetünk, szerintem elég nagy ajándék. Amiért mások küzdöttek meg és a társadalom mai képviselőinek kötelessége fenntartani, jobbítani. De nem kamu gyűlöletkeltéssel és kreált konfliktusokkal.

Az meg, hogy más országban mit lehet és mit nem? Az minket hol érint? Itt az van, ami. Ha itt nem büntetendő álnéven bármit kommentelni, akkor kvázi minden belefér. Vagyis nyitott a terep minden elmebeteg és/vagy gyáva alak számára. Ennyi.
Ha a korábban bemutatott Braille-ABC elsajátítására alkalmas fejlesztő eszközök nyomán mára kenjük-vágjuk a "pöttyös" betűket, átnyergelhetünk a szórakozás mezejére. És ha játék, akkor legyen Rubik-kocka. Mert hát az mégis csak magyar. A képek magukért beszélnek, a…..
Gyerekszoba Tapintható tudás 2014.07.03 09:35:00
Egy ideje közelebb kerültem a látássérültek világához. Házi kísérletekkel is próbálok ráérezni, milyen lehet látás nélkül élni és boldogulni. A rendkívül tanulságos és sokszor katasztrofális eredményekkel járó próbálkozásaim napról-napra közelebb visznek ehhez a…..
A minap békésen dohányoztam Budapest egyik nevezetes terének névtelen buszmegállójától pont annyi méterre, hogy a törvényszegés gyanújának árnyéka se vetülhessen rám, amikor egy bőröndjét éppen arra toló-húzó, hetvenes éveit taposó hölgy a fővárosi zaj csendjét…..
Bohusek 2014.05.27 08:50:38
@$$$=$$$: Kulturális. Az alacsony iskolai osztályok óta még mindig.
Bár a mozikban manapság a 3D, ultrahang viszonylatban pedig egyenesen a 4D a menő, táska fronton úgy tűnik, jelenleg a két dimenzió a nagy dobás. És bár a 2D táska testünk esetenként felesleges kitüremkedéseit optikailag sem csökkenti, a hagyományos rajzfilmek képi…..
Gyerekszoba Nem a gólya hozta 2014.05.09 09:36:00
Bár a 19. században készült baba elsősorban nem gyerekszobai használatra, hanem oktatási célokra készült, azért mégiscsak magán hordozza a játék-attribútumokat. Jó, meg kicsit az ázsiai horrorfilmekét is. Mivel a felvilágosítás nálam Věra Chytilová Játék az almáért…..
Bohusek 2014.05.11 14:14:06
@Littlewood: Nevet.
Én azt barátságos kis szőrnek néztem.
Nem is egy. Egy rakás. Meg még egy csomó más állat. Róka, macska, pudli. Mégis jó érzés elmajszolni a kalória bombát. Mindezért pedig hála a lengyel Zuzia Kozerska-nak, aki Varsótól nem messze Vałek néven marja szépen lézerrel a mintákat a sodrófákba. És ha valaki nem…..
A koppenhágai Birodalmi Kórházban elszabadul a természetfeletti. Lars von Trier paranormális sorozata tabut tört és nézettségi rekordot döntött a kísértetjárta Dániában. Lars von Trier szeret nagy lélegzetű projektekben gondolkodni. Az Európa-trilógia (A bűn mélysége,…..