Regisztráció Blogot indítok
Adatok
niklex

0 bejegyzést írt és 307 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy ideje extrém hideg volt az országban (hehe, extrém hideg - hallom Szibériából) Aztán jött az extrém mértékű havazás (hehe, extrém hó? - mondják a finnek) meg az ónos eső meg a jég (hehe - hallom a svédektől) Szóval, leesett pár centi hó, és máris nem lehetett közlekedni. A járdák csúsznak…..
Nem írnék nekrológot a tegnap elhunyt „Patakvér doktorról”. Ama közéleti személyiségről tűnődnék inkább, aki a rendszerváltó garnitúrában talán a legügyesebben használta a hatáskeltés eszközeit. Az a benyomásom, hogy ellenzéki politikusként volt igazán elemében. Elküldte például egyik bizalmi…..
Népszabi TA(h)Ok a fociban 2016.12.23 16:29:53
Nem mondunk újat azzal, hogy a drága „elveszíti közpénz jellegét” közpénzekből épülő, és épült stadionok panganak az ürességtől. A polgárok döntöttek. Nem kérnek ebből a színjátékból. A pályán gyengécske kóricálás folyik, míg az egészet felülről egy megalomán, beszűkült érdeklődési körű akarnok…..
Múlt héten adta hírül több portál is, hogy egy veszprémi faluban egy katolikus pap úgy megütött egy gyereket a hittanórán, hogy a gyerek vérezni kezdett, a pap ellen pedig eljárás indult. Egy valamikor ugyanebben a faluban is hittant tanító – névtelenséget kérő – evangélikus lelkész beszélt az eset…..
Publikálta az OECD a PISA-felmérés eredményeit, amelyben 540 ezer diák vett részt 2015-ben világszerte, 72 országból. Az eredmény katasztrofális: a magyar diákok eredményei szövegértésből és természettudományból is romlottak, matekból sem javultak a három évvel ezelőttihez képest. Ebben a cikkben…..
Azt gondolná az ember, hogy nincs lejjebb. Pedig dehogynem. Szalay Ferenc szolnoki polgármester „vénkurvázása” szinte egyszerre látott napvilágot Terry Black azon állításával, miszerint Vona Gábor melegbárokba járt. Tavaly pedig Tóbiás József akkori MSZP-elnök feleségét gyalázták. Ez bizony óvodás…..
A Nagy Októberi Szocialista forradalom 69. évfordulóján Honvédelem érdeméremmel jutalmazott dr. Boross Péter az amerikai imperialisták ármánykodásának a leleplezéséről beszélt...
NemGogol A malőr 2016.10.18 11:03:37
Holjencsik Bertalan aszfaltügyi államtitkár a tekintélyes emberekre jellemző minden tulajdonsággal bőségesen fel volt vértezve. Grandiózus termete, a hozzá tartozó busa fejmérettel, szigorú tekintete, hanghordozása, öltözködése, még kimért járása is mind ezen feladat szolgálatában állt. Holjencsik…..
Beszántották a Népszabadságot, az új, feltehetően Fidesz-közeli tulajdonos érkezésének tiszteletére a MediaWorks egyik napról a másikra a teljes intézmény, nyomtatott és online sajtótermék megszüntetése mellett döntött. A nol.hu korábbi tartalmai eredeti helyükön elérhetetlenné váltak, törlődtek a…..
Jóóóóóóóó reggelt Magyarisztán, ébresztő magyarok! "Mindig jobb az érvényes, mint az érvénytelen (népszavazás), de a közjogi következmények beállnak mindenképpen, hiszen azt vállaltuk, hogy a kérdésben foglalt jogi szabályozást, miszerint csak a magyar parlament dönthet arról, hogy kikkel akarnak…..
niklex 2016.10.02 20:59:30
Politikailag O.V. ezen veszített, valószínűleg már bánja, hogy belement. Mondjuk az eddigi népszavazások iránti érdektelenség figyelmeztető jel lehetett volna, bár az is igaz, hogy maikor tényleg döntésről kérdezték a népet,és nem már eleve eldöntött dolgokról, akkor magas részvételek voltak.
Amikor azt kezdte mondogatni, hogy az érvényesség sem számít, csak a több "nem" nekem 2002 politikai szűkölése jutott eszembe, amikor Bod Péter Ákost "jelölte" maga helyett miniszterelnöknek. Ez már utóvédharc jellegű kitalálmány, amit végig lehet vinni, de a saját magtáborán kívül mindenki kiröhögi.
A baloldal szerény személyi és szellemi ellátottságát mutatja, hogy megint csak Gy.F.-nek működött egyedül a politikai ösztöne, amikor távolmaradásra buzdított, hiszen ez lehetett az egyedüli "győztes" taktika, szintén ismerve a nép előre eldöntött kérdésekkel kapcsolatos "nem elmenni szavazni" üléspontját. Így ő az egyetlen, aki győzelmet kommunikálhat, ami persze valóságosan nem igaz, de a virtuális politikai térben igaz.
A kimeneteltől függetlenül azért igaz, hogy a magyarok túlnyomó többsége nem szeretne beözönlő muzulmán menekülteket, de miután a kérdést sikerült 15 milliárdból (kik is kapták??) eldimenzionálni egy politikai hűségszavazás irányába, és a kormánypárt már előre bejelentette, hogy gyakorlatilag az eredménytől függetlenül azt tesz, amit akar nem volt nagy kedve a népnek az urnákhoz csődülni. Szerencsére az évek óta tartó hülyítési agit prop még nem érte el célját. Sajnos, ez csak arra fogja ösztönözni kiagyalóit és működtetőit, hogy még agresszívabban nyomják a süketelést, pdig egyszerűbb, olcsóbb és hatékonyabb lenne valódi információkat adni a népnek. Dehát ez nem érdekük.
1. A népszavazás tétje nem világos, egyedül Orbán tudja (amint bevallotta), hogy hogyan és mire fogja felhasználni az eredményét -- magyarul a szavazók nem tudják, milyen politikai térbe kerülnek bele, ha részt vesznek az aktusban. Ez olyan, mintha mindenki bekötött szemmel szavazna valójában nem a…..
Az egyik legcsodálatosabb spanyol város. És nem, nem Barcelona, sőt még tengerpartja sincs. Mór hagyományai, iható söre és antik bája annál inkább. Arról nem beszélve, hogy a Sierra Nevada is csak egy köpésre van, tavasszal és ősszel síelni is lehet az egy szál pólós városnézés után. Granada, a…..
Nehéz eldönteni, hogy Örkény Egyperces novelláinak világa, vagy csak egy kafkai szürrealista fordulat köszön vissza abban, hogy az állam 70 millióért, tehát jóformán bagóért megveszi a méltán híres és elismert történelemkutató, Rákay Kálmán, vagy közismertebb nevén Philip kétrészes kötetét a…..
Az elmúlt napok-hetek sorosozásai nagyon jól megmutatták, hogy a magyar sajtó mind szellemi, mind erkölcsi szempontból elég alacsony szintre jutott - és még nincs is itt a kampány, amikor az igazán komoly elaljasodás meg fog indulni, illetve még egyenesbe sem fordult a fideszes médiabirodalmak…..
Néhány igen szép fotót találtam a flickriver-en tegnap. Egy részükről tudható, hogy 1976-ban készültek. és egy nyugatnémet turistacsalád fotói. A beszkennelt polaroid képek készítője ismeretlen (nekem azok tetszenek igazán, kicsit igyekeztem feljavítani a megfakult színeit is). Kérlek benneteket,…..
Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő a menekültválság óta turnézza szét magát a létező összes médiumban, és mondja el az örök igazságot úgy általában mindenről. Érvrendszere kikezdhetetlen, bármelyik laikust képes meggyőzni pár perc alatt. 5 érvet szedtünk össze az internetről azt bizonyítva,…..
A 2000-es évek elején ösztöndíjat kaptam az olasz államtól. Van bármilyen kötelezettségem feléjük? Sokan azzal támadják a miniszterelnököt és embereit, hogy Soros-ösztöndíjasként így viselkednek vagy úgy. Bőven van mivel kritizálni, szidni őket, tegyük mindig olyannal, amivel tényleg érdemes.…..