Regisztráció Blogot indítok
Adatok
calen

0 bejegyzést írt és 127 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Peruban hatalmas felháborodást keltett az a bírósági ítélet, amiben azzal mentették fel a szexuális erőszak vádlottját, hogy az áldozat vörös színű intim alsóneműt viselt.A Peru déli részén, a festői Huacachina oázis szomszédságában található Ica városában tartott eljárás során a bírók szerint az…..
calen 2020.11.08 17:30:57
@Almandin:
Ez rendben van. De mi van akkor, ha egy részeg nő és egy részeg férfi összegabalyodnak és másnap a nő megy a rendőrségre? Hány ilyen eset lehet a feljelentések hátterében?
Ez pedig felveti a kérdést, hogy csak a férfi felelhet ilyenkor? Mintha a nők elutasítanák a gondolatot, hogy ők is felelősséggel tartoznak a döntéseikért és az életük eseményeiért. Ezzel viszont egyfajta gyermeki állapotba helyezik magukat.
calen 2020.11.08 20:22:01
@morph on deer:
Azt a helyzetet vetettem fel, amikor mindkét fél ittas állapotban lefekszik egymással, aztán másnap a nő máshogy kattan és megy a rendőrségre. Jön a letartóztatás, a bírósági tárgyalás, gyakran a börtön.
Azt meg megnézem, ha mondjuk egy nő teherbe ejteti magát a kiszemelt, leitatott férfival, mekkora esélye van bármiféle jogorvoslatnak. Ilyen helyzetekben a férfinak kb. kuss a neve.
calen 2020.11.08 20:59:08
@CSOKKI MÁLNA:
Mázlink van, hogy Európában élünk és a római jog szerint megkövetelik a bűnösség bizonyítását.

Most elképzeltem, milyen lehet egy online befeketítő kampány után bíróság elé állni, miután kirúgattak a munkahelyemről és az ismeretségi köröm is elfordult tőlem. Nem is azért, mert meggyőzték őket a bűnösségemről, hanem félelemből. Aztán bizonyítsam az ártatlanságom. Ilyen esetek még Amerikában is elég ritkán fordulnak elő ahhoz, hogy ne érjék el az általános ingerküszöböt, de elég gyakran ahhoz, hogy a világ iránt érdeklődőbb, értelmesebb emberekben szorongást keltsenek.
Látszólag egyszerű kérdések, érdeklődőek, „igazi” párbeszéd indítók. De valóban olyan téma, amivel bárkit, bármikor letámadhatunk? Aligha. Van az a tárgykör, amellyel bármilyen közel is állunk valakihez, igencsak nagy zűrzavart lehet kelteni. Update! Ezt nem tudom megmagyarázni, de tényleg tudat…..
calen 2020.08.03 12:21:16
@MAXVAL bircaman közíró:
A gyermeknélküliség nem egyenlő a gyerekellenességgel. Én pl. biztosan nem lennék jó apa, vagy férj. Valószínűleg pont ugyanúgy a francba kívánnám szerencsétlen gyereket már az első héten, ahogy engem is a szüleim. Szélsőségesen introvertált emberként azt a felelős döntést hoztam, hogy mindenkinek jobb lesz, ha egyedül maradok.
Érdekes, én nem érzek beteges kényszert mások zaklatására, hogy úgy kéne élniük, ahogy én teszem. Talán mert már elhajtottam a francba néhány ilyen zaklatót.
„Egyszer volt, hol nem volt (…) és boldogan éltek, míg meg nem haltak.” Tízből tizenöten rávágják: ez csakis magyar népmese lehet. De mióta Óperenciás a tenger és mikor tűntek el végleg a népmesékből az inasok, gavallérok, és jöttek helyükre a tarisznyás, szerencsepróbáló szegény legények, az agár…..
Eddig a dél-amerikai esőerdőt tekintették a világ tüdejének, a legnagyobb CO2-elnyelőnek.  Wannes Hubau professzor, a brüsszeli közép-afrikai múzeum környezetvédelmi kutatója azonban a Nature-ben megjelent tanulmányában azt állítja, hogy helyét a Kongói-medence vette át. Az amazóniai erdők…..
Az olvasók körében nagy sikert aratott a 2016-ban megjelent A mi jégkorszakunk című könyv. A sorozat most megjelent kötete egészen más világot mutat be a földtörténet eocén korszakából, amikor még nyoma sem volt a jégkorszaknak, sőt kifejezetten forró éghajlat uralkodott a Földön. Írta: Dulai…..
Férfi - és apaszervezetek közös állásfoglalásukban bírálták az Isztambuli Egyezményt amiatt, hogy az diszkriminálja a férfiakat. Alighanem tevékenységük eredményeképp is az elmúlt időszakban a sajtó több esetben is foglalkozott azzal, hogy az Isztambuli Egyezmény hogyan érinti a férfiakat. Ennek…..
calen 2020.04.16 08:29:28
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Férfi vagyok és így is egyetértek Gamma Leonissal abban, hogy lehet egyedül is létezni. Magam is az egyedüllét mellett döntöttem. Ebben benne van az is persze, hogy kamaszkoromban, huszonévesen köptek rám a lányok. De az is, hogy harminc felett elfogadtam a súlyosan introvertált természetem és beláttam, hogy egy barátnő, vagy feleség (neadjisten gyerek) csak púp lenne a hátamon.
Akik most kétségbeesetten kapálóznak a nők után, azoknak alapos önvizsgálatot kéne tartaniuk. Hogyan alakították ki bennük ezt a kényszert, és miért nem tudnak önmagukban létezni.
calen 2020.04.16 09:33:53
@math0: "mióta hat meg egy agresszív férfit a pszichés "erőszak"?"

A férfiak túlnyomó többsége nem "elég" aggresszív és ez erősen kihat a nők általi megítélésükre. Jellemzően lenézik, megvetik őket, mert nem eléggé férfiak. De jobb híján azért házasodnak velük a nők, erősen fintorogva. Na ilyenkor alakul ki ez a sokat emlegetett pszichés erőszak.
Mindkét félnek azt tudom ajánlani, amit Gamma Leonis is kimondott: lehet egyedül is élni, ne hagyjuk magunkat külső elvárások által házasságba, vagy akár csak párkapcsolatba kényszeríteni.
Épp 87 éve született meg Németországban, 1933 március 24-én az Ermächtigungsgesetz, azaz a felhatalmazási törvény, mely bevezette az egészen 1945 májusáig (vagyis a világháború végéig) tartó náci diktatúrát. A törvény eredetileg 4 évig volt érvényes, ám 1943-ig kétszer is meghosszabbították, majd…..
calen 2020.03.29 21:03:51
@Grimbusz Makszimusz:
Talán annyi, hogy a hitleri Németország velejéig szocialista volt. Annyira nem borultak balra, mint a bolsevikok, de mind a gazdaságpolitika, mind a diktatúra jellege egyértelműen balos. Még mondvacsinált ellenségképet is gyártottak maguknak - pontosabban a csőcseléknek -, csak nem kuláknak hívták, hanem zsidónak.
Az utóbbi hetekben-hónapokban sok szó esik arról, hogy a politikai élet szereplői, a hagyományosan jobb- vagy baloldalhoz sorolt politikai erők miként viszonyulnak az éghajlatváltozás kérdéséhez. Ennek különös aktualitást ad az, hogy az Eu új, ún „Green Deal” tervéhez hogyan viszonyulnak az egyes…..
calen 2019.12.28 21:11:46
@midnight coder: Nem lehetne egyszerűen hagyni, hogy megtörténjen a felmelegedés? Még az eocénban se pusztultak ki a korallok, és láthatóan az óceánok savasodása se okozott gondot (egyáltalán tényleg savasodtak?). Pedig az eocén volt a legforróbb korszak, mióta fejlettebb élőlények élnek ezen a bolygón.
Én a hatalmasra fújt emberi egó működése miatt aggódom, ahogy képtelen békén hagyni a természetes folyamatokat. Szerintem nem kell betojni, a hőmérsékleti adatsorok a XIX század közepétől állnak rendelkezésre, amikor éppen elkezdtünk kijönni a kis jégkorszakból. Most éppen helyre jön a klíma ebből a lefelé kilengésből. De ha nem állunk meg a középkori klímaoptimumnál (túlélték a jegesmedvék), szerintem az se probléma.

Nagyjából huszadjára is leírom: keressetek a neten egy százmillió évet átfogó hőmérsékleti grafikont és látni fogjátok, hogy valójában az utóbbi pár millió jeges év a rendellenesség a bolygónk életében. Ha jól számolom, 6 fokot kell növekednie a globális átlaghőmérsékletnek, hogy normálisnak értéknek tekinthessük. Ennek az egyetlen negatívuma a légkör víztartó képességének növekedése lesz, tehát az utódaink leshetik majd a borús eget és ázhatnak az esőben.
A nyári kerti tartózkodás általában kellemes dolog, főleg délután és estefelé, mikor már enyhül a kánikula, és tényleg kellemes a szabad ég alatt tenni-venni, grillezni, vagy csak láblógatva bámulni az eget, a csillagokat. Nincsen azonban rózsa tövis nélkül, utóbbit ez esetben egy ádáz rovar…..
Váltakozó intenzitással, de évek óta esik szó folyamatosan a világmédiában egy "élő-emberes" Mars-utazásról, mely végre nem csak műszereket, szondákat vagy Mars-járó járműveket, hanem élő, hús-vér embereket is eljuttatna a vörös bolygóra. Most, hogy az InSight űrszonda nagy hírértékű felfedezésekről…..
calen 2019.04.28 22:53:19
@Pervenimus:
Ezt értem. Engem az érdekel, hogy hamis-e. Mert vagy az adatok helyesek és akkor a képek nem készülhettek a Marson, vagy valódiak a képek, de akkor a légnyomás adat hamis.
calen 2019.04.28 22:56:24
@calen:
Mármint a NASA által megadott adatokba kötöttem bele a fentebb írt okból. Nem a posztoddal van bajom.
calen 2019.04.28 23:30:04
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Köszönöm a választ, így már érthető. Gondolom a Mars gyenge gravitációja lehet a válasz arra, hogy miért lebeghet annyi por a "légkörben".
1988. augusztus 14-ről 15-re virradó éjszaka a Csongrád megyei Csengele, 129-es számot viselő Sebők-tanyában 11-en aludtak, mit sem sejtve arról, hogy a falakon kívül három férfi benzinnel teli kannákkal és égő kanócú flakonokkal éppen rájuk gyújtja az épületet. A pártállami idők legszörnyűbb…..
calen 2019.04.27 23:34:07
@pitcairn2:
A cikkben szereplő primitív, erőszakos barmokról írtam. Ennek is volt már előélete.
Breiviket nem tudom hova tenni. Szerintem ő egy intelligens, pontosan tervező, a tetteit és annak következményeit átlátó elkövető. Még az indítékait is meg lehet érteni. Nem indulatból cselekedett, nem is sértett egó irányította. Az általa veszélyesnek és kártékonynak tartott helyi baloldal jövőjét akarta tőből elnyesni. Ő egy magát magasabb eszmének alárendelő hazafi torzképe. Teljesen máshogy torzult a lelke, mint az egóvezérelt indulatbűnözőké.
calen 2019.04.27 23:36:12
@Pierr Kardán:
Neked is azt tudom válaszolni, mint Pitcairn2-nek. Teljesen más típusú elkövetőkről beszélünk.
  Napokban jelent meg a hír, hogy az Európai Bizottság áldását adta a francia kormány azon kezdeményezésére, hogy egy támogatási rendszert dolgozzanak ki és indítsanak el az ország 40 éves és az idén leállítani tervezett atomerőművének részbeni pótlására tervezett 300 megawattnyi fotovoltaikus…..
Egyetlen dolgot még mindig nem értek: miért jó a kormánynak, ha szarul érezzük magunkat saját országunkban? Évek óta mondogatom, ennél rosszabb már nem lehet. És évek óta folyamatosan bizonyítják, igenis lehet. Egy ideig arra gondoltam, kivonulok ebből az egész komédiából, és megpróbálom úgy élni…..
"A következő kormányzás demográfiai súlypontú lesz." — 2018. április 10. A kevesebb néha több — tartja a mondás. Egy népességében nagy Magyarország vajon szükségképpen mennyország lenne? Konszenzus van általában mind a politikai bal- és jobboldalon, mind a szociológusok és közgazdászok, sőt a…..
Legtöbbünk gyerekkorban elsők között sajátítja el az engedelmességet, a szabályok tiszteletét, a tekintélynek való megfelelést. Igen, tudom, az engedelmesség konstruktív, kooperatív és védelmező funkciója szükséges ahhoz, hogy együtt tudjunk élni. Itt most nem is erről a pozitív aspektusról ejtenék…..
Start Blog Nem fogunk megbocsátani 2018.04.03 15:59:09
Unjuk már ezt. Elég volt az értelmiség és a középosztály hamis, békét hirdető retorikájából. Hallgathattuk ugyanezt a baromságot negyven évig, az is milyen jó volt. Ez semmi más, csak a könnyebb út. Ha megbocsátunk, nem kell szembenéznünk azzal, hogy mit nem tettünk meg azokért, akiken igazán…..
A Momentum elkezdte a politikai elit ügynökmúltjának feltárását - legalábbis ezt állítják magukról a lánglelkű fiatalok. Ennek keretében lerántották a leplet Medgyessy Péter múltjáról. Épp időben. A kormányt azonban véletlenül sem hozzák kellemetlen helyzetbe...
Nem akarok anya lenni, de még csak meg sem akarom kockáztatni azt. Aspergeres vagyok, és habár sok autista remek szülő lesz, ez nem az a valami, amit én tovább fontolgatnék. Egyszerűen nincs meg bennem, hiányzik belőlem az az ösztön, ami ahhoz kell, hogy gondoskodjak egy másik személyről, de azért…..
calen 2018.03.25 18:59:55
@fénycsepp:
Tudatosan úgy döntött, hogy sterilizáltatja magát. Az orvosok viszont ezt megtagadták tőle. Igen, szó szerint erőszakot tettek az akaratán.

Gondolom érted:
Nincs olyan, hogy megtagadod valakitől a sterilizáció lehetőségét, mint ahogy olyan sincs, hogy kierőszakolod egy ismerősödből a gyermekvállalást. Ilyesmit egyszerűen nem szabad csinálni.

Szerencsére végül talált néhány magasabb tudati színvonalon létező orvost.
calen 2018.03.25 19:51:11
@inkvisitor:
De nem fogyatékos! Értelmes ember, mint te, vagy én.
A fegyvertartás és –viselés Magyarországon nem egy forró téma. Nem tartom valószínűnek, hogy (hatalmas társadalmi, politikai változások nélkül) valaha is komoly politikai kérdésként merüljön fel hazánkban. Még akkor sem, ha a Fidesz-KDNP kormány az elmúlt évben lőtér nyitási programot jelentett be,…..
calen 2018.02.21 15:24:42
@Larry Silverstein:
Szerintem nyugodtan lehet liberalizálni a fegyvertartást, nem lesz belőle csikágó.
Sok szlovákiai magyar ismerősöm van, valamint dolgoztam huzamosabb ideig Csehországban. Senkit nem tudok mondani, akinek lett volna fegyvere és akiket kérdeztem, azok sem ismertek olyat, akinek lett volna. Mindössze a korhatárt emelném 25 évre, hogy hülyegyerekek ne bohóckodhassanak vele, mert az ilyenekből vannak a balesetek.
calen 2018.02.21 15:29:09
@midnightcoder2:
A baloldallal kapcsolatos meglátásoddal egyetértek, de a taktikailag képzetlen lakosság maroklőfegyverekkel kb. vicc kategória az állami terrorral szemben.
Ahány férfi/pasi/fiú, annyi típus. Vannak elfogadható típusok, és kevésbé elfogadhatóak, illetve szerethetőek. Ebben a cikkemben felsorolok párat, amelyekkel már személyesen is találkoztam. Tapasztalataim hasznosnak tekinthetőek, bizonyos szempontokból… Íme: #akisgyerek Állandó foglalkozást…..
A pirula alapja az ouabain, egy növény olyan szívbénító hatású kivonata, amit afrikai harcosok és vadászok használtak nyílhegyeik megmérgezésére. Afrikai növények két fajtája termel ouabaint, de emlősök szervezetében több helyen is megtalálható, vérnyomás szabályozó szerepe van. Az orvosok…..
calen 2018.01.21 18:13:17
@Olliék:
Valóban illik kivenni a részünket a védekezésből. De mint fentebb írták, az óvszer használata körülményes és rontja az élményt (ahogy hallom, a nők sem szeretik). Itt volt már az ideje, hogy a férfiak is szedhessenek fogamzásgátlót. Eddig kizárólag sebészi beavatkozással lehetett megakadályozni a férfi által nem, csak a nő által kívánt gyermekáldást. Gondolom igazából erre a megjegyzésemre haraptál rá.
A nemi betegségekkel kapcsolatban: rosszul vagyok összerakva, nem dugok fűvel fával.
calen 2018.01.21 19:40:59
@Olliék:
Örömmel és megkönnyebbüléssel fogadtam, hogy hamarosan mi férfiak is szedhetünk fogamzásgátlót. Hogy tudtad ezt így kiforgatni?
calen 2018.01.21 20:16:43
@Olliék:
Na ugye, hogy erre haraptál rá! :)
A jó időzítés a kríziskommunikációban kulcsfontosságú. Az, hogy egy támadás, védekezés, vagy ellentámadás mikor történik, nemcsak a harcászatban döntheti erre vagy arra a mérleg nyelvét, de a kommunikációban is. Shane Tusup Az Év sportolója gálán tartott köszönőbeszéde tökéletes időzítésű, brilliáns…..