Regisztráció Blogot indítok
Adatok
InTheLongRunWeAreAllDead

0 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lilian&Balázs: Balázs elárulja, hogy mindig is arra vágyott, hogy felkeljen előbb, mint az asszony, és reggelit tudjon neki készíteni. Minden egyes nap. Hagyok időt a női olvasóknak, hogy ezt feldolgozzák, esetleg hogy jelentkezzenek a második évadba. A pár ezután duplarandira megy egy baráti…..
Adri&Doma: Breaking news, az álompárnál sz@r került a palacsintába, de ha ennek fejében most az évad végén az lesz a csavar, hogy a másik 3 pár boldogan él, amíg meg nem hal, akkor ha lenne tévém, kidobnám az ablakon. Szerencsére nincs és természetesen a műsort sem nézem.…..
InTheLongRunWeAreAllDead 2017.05.09 13:56:12
Hiába jelentkezett, a jobbikos Varga Dániel végül nem szerepelhetett a Maradj talpon!-ban, egy fideszes háttérember, Holbok Sándor azonban játszhatott, sőt, nyert is kétmillió forintot a köztévén futó kvízműsorban, írta meg az Alfahír, amely Varga ügyéről is elsőként számolt be. Holbok novemberben…..
De tényleg: az első perctől az utolsóig tökéletes, úgy ahogy van. A kis falvak Nógrádban, ahol a nép, az istenadta nép bukolikus nyugalomban éli mindennapjait, migráns- és erőszakmentesen, tehát boldogan ugye, de jaj, veszély van, nagy, migránsok jöhetnek, igaz nem a faluba, mert miért pont oda…..
InTheLongRunWeAreAllDead 2016.09.15 18:10:59
@David Bowman: én nem rettegek putyintól, hiszen még egy putyinnal sem találkoztam. Ugyanezen logika mentén az iszlám állam dzsihádistáitól sem félek, mert még egyet sem láttam a faluban
A 24.hu szúrta ki a Mérték Médiaelemző Műhely észrevételezése után, hogy az MTVA augusztus 22-i Híradója, hogy is mondjuk, hogy érthető legyen, megint nem a teljes igazságról számolt be egy hír tálalásakor. A rendkívül szomorú történet azzal indult, hogy augusztus 21-én a törökországi Gaziantep…..
InTheLongRunWeAreAllDead 2016.08.27 06:57:07
Nézzük csak. A Magellán-Mokka-Tények hármasra (a Magellán most támad fel) a TV2-nek jelenleg egészen pontosan három férfi műsorvezetője van, Pachmann Péter, Váczi Gergő és Szebeni István. Volt több is, de azokat kirúgták vagy felmondtak (Dudás, Kárász, Kőrösi, Tvrtko, stb.), a helyükre érkező Gönczi…..
Friderikusz Sándor az alábbi nyilatkozatot juttatta el az Indexhez. A nyilatkozatot változatlan formában közöljük: FRIDERIKUSZ SÁNDOR NYILATKOZATA Ezen a héten kedden a Blikk című lap valótlan állításokat tartalmazó cikke nyomán szinte valamennyi hírportál arról tudósította a közvéleményt, hogy…..
Itt van ez a fenti videó. Első blikkre semmi baj nincs vele, bár a riporter hangjától az ember a falra mászna legszívesebben, de hát ez adottság ugye. Ha csak ez lenne a baj, nem születne poszt sem. A Saul fia Oscar-díjáról kérdeztek meg benne Hollywoodban dolgozó magyarokat (meg Vajna Andrást, de…..
InTheLongRunWeAreAllDead 2016.03.08 10:05:36
@scsaba1: dehogyis, csak puszta veletlen, hogy a commentcom epp a tv2-n talalt egy boduletes faszsagot :))))))))))))))
Alan Turing brit matematikus (1912-1954) a valaha élt egyik legnagyobb zseni volt, a számítógép-tudomány atyja. Mindenki, aki ezt a bejegyzést olvassa, az ő eredményeinek is köszönheti, hogy ma számítógépet használhat. Kódfeltörő munkájának nagy szerepe volt a náci…..
InTheLongRunWeAreAllDead 2009.08.21 20:04:19
Ütős videóriportunk holnap jön!    ..
InTheLongRunWeAreAllDead 2009.07.02 20:50:04
@vadasmarha balra: conclusio: a fidesz támogatja az mszp-t :D
Bizonyos időközönként megrendezik az "Informatika a felsőoktatásban" nevezetű konferenciát, amelyen több száz szakember tárgyal az informatikus képzés helyzetéről a felsőoktatásban. Így volt ez 2008 augusztusában is, amikor is 350 hazai szakember vitatta meg a dolgokat…..
InTheLongRunWeAreAllDead 2009.06.28 20:13:44
A Szegedi Egyetem c. lap még télen készített interjút egy szegedi informatikus hallgatóval sikeres egyetemi hallgatókat bemutató rovatukban. A srác eszméletlen nagy koponya, az egyik legjobb hallgató, ha nem a legjobb. Két szakot is csinál egyszerre (ami eleve nem egyszerű), mellette…..
...Szabó Mihály szerint a hallgatóknak hozzávetőleg csupán a negyede fejezi be az előírt tíz félév alatt a tanulmányait, 25 százalékuk 10-13 félév között szerez diplomát, újabb negyedük 13 félévnél is tovább jár egyetemre. A maradék negyednyi hallgató sosem szerez…..
InTheLongRunWeAreAllDead 2009.05.14 11:36:02
Informatikus hallgatóknak nem kell megijedni, ez szerencsére nem ránk vonatkozik. Az EduCafe szerint a kommunikációt, politológiát és szociológiát tanuló hallgatók közül lemorzsolódók (nagyjából egyharmados arány) fele később többet keres majd, mint diplomás…..
Jelentősen javulnak az elhelyezkedési lehetőségei azoknak a fiataloknak, akik külföldön szereznek tanulmányi- vagy munkatapasztalatot - derült ki a Mobilitás az Európai Unióban Workshop elnevezéssel tartott csütörtöki debreceni előadássorozaton, amelyen eddigi páláyzatok…..
InTheLongRunWeAreAllDead 2009.04.26 19:27:48
Joel Spolsky, egy Manhattan-i szoftverfejlesztő cég, a Fog Creek Software egyik alapítója érdekes cikket írt informatikus hallgatók számára. Tapasztalt programozóként próbál tanácsokat adni a még tanuló informatikusoknak. Az írás elég tartalmas szerintem, érdemes elolvasni: Az…..
Az alábbi cikkben a hazai programtervező informatikus képzés két (talán legjelentősebb) "fellegvárát" hasonlítanám össze, az ELTE Informatikai Karát és az SZTE Természettudományi és Informatikai Karát. Mindkét intézménynek ez a szak az erőssége informatika…..
InTheLongRunWeAreAllDead 2009.04.17 22:03:06
@programozo: az csak később derül ki, hogy mire lesz szükséged, az előbb én a saját példámat mondtam. Ha pl. grafikával/képfeldolgozással fogsz foglalkozni, vagy játékprogramokat írsz, akkor még akár kevés is lehet a matek, ha Java-ban fogsz kódolni, akkor sok.

Programozni persze, hogy nem tanítanak meg, de nekem magával a fogalommal is bajom van - mi az, hogy valaki tud programozni? Pascal-ban guru-szinten, 4K-s demókat ír (de közben olyan a kódja, mint az ökörhugyozás, és rajta kívül senki más nem érti)? Az tud programozni? Vagy az tud, aki képes egy jól skálázható, formálható, újrafelhasználható, világos szoftvert előállítani, képes csapatban dolgozni, képes projekteket végigzongorázni. A cégek szvsz inkább az utóbbit keresik.A kódolás egy piszlicsáré része az egész folyamatnak, ez az évek során rutinfeladattá válik, a lényeg a jó szemlélet.
A hörcsög is inferior? Meg a vitamin is?..
InTheLongRunWeAreAllDead 2009.04.10 18:27:45
@antaldaniel: az én jövedelmem még nem csökkent le arra a szintre, hogy porschét vegyek :)
Az a hír járja, hogy e blogon rövidesen vita indul a modern makroökonómiai modellek alkalmazhatóságáról. Az apropó természetesen a válság, pontosabban az, hogy az ilyen modellekre épített gazdaságpolitika miért volt tehetetlen abban, hogy megelőzze azt. E tanulmányt azoknak…..
A munkaerőpiaci rugalmatlanságot egyebek mellett az okozza, hogy a dolgozókat nehéz elbocsájtani. Következik-e ebből az, hogy a közismerten merevebb munkaerőpiaccal rendelkező európai országokban a dolgozók védettebbek a válság miatt fenyegető munkanélküliség rémével…..
Van, aki szerint igen. És van, aki szerint nem. Ez már csak így szokott lenni...