Regisztráció Blogot indítok
Adatok
half nelson

101 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
minden napra egy zene azötpecsét! 2015.03.16 23:25:00
Ide azért szerettem jönni, mert ha valamit épp nagyon meguntam a lejátszómon, vagy a posztjaimban pihenő zenékben, akkor itt jó eséllyel belefutottam valami homlokegyenest ellenkezőbe. Itt ki lehetett zökkenni a szokásos körökből. Ezért ma megpróbáltam azokból a kedvenc…..
Elsőre nagyon fura párosításnak tűnik, de ahogy belekóstolsz, rájössz, a két egymástól távol álló dolog még jobb együtt. És már csak együtt vagy hajlandó fogyasztani őket. Ilyen a 70-es évek psych-jazz zenéje és a hip hop. A Wu-Tangból ismerős Ghostface Killah és…..
Fotó: Matthew Parri Thomas   Lassan egy hónapja nem tudok elszakadni a Viet Congtól. Alapos fejbekólintással ért fel az első "rendes lemezük" év elején. Összehoztak egy kiáltvánnyal felérő albumot, amin bebizonyították, hogy lehet még fenyegető, zsigeri, és újszerűnek…..
Kis éji zene, még pont éjfél előtt. Eléggé szürreális élmény volt, hogy Benjamin Clementine-ra majdnem megtelt az A38 egy őszi estén. Furcsa mert, ki gondolta volna, hogy egy halkszavú, a koncertek szokásos (és már néha unalmas) elemeit teljesen ignoráló fekete férfi…..
Mindenkinek van egy szám az életében amibe időnként bele-belebotlik, még tetszik is neki, csak aztán pont olyan helyen hallja, hogy elfelejti megkérdezni vagy lusta utánanézni, hogy mi is az. Tudom, ez elég ósdi felütés a zenefelismerő appok korában, de hát nincs jobb a spontán…..
Egyrészt "a jó habarcs friss állapotában lágy, könnyen bedolgozható, a keverővizet jól tartja, valamint kellő tapadó- és ragasztóképességgel rendelkezik. Megszilárdult állapotában pedig, a rendeltetésétől függően, kellően szilárd, rugalmas, időálló, valamint megfelel a…..
Közeleg a karácsony ünnepe / fülem legyen shoegazzel tele Bocsánat. De amúgy velem így szokott lenni: ahogy egyre hidegebbre fordul az idő a narancsos fahéjas tea és a takaró helyett nekem a gitárzengetős, cipőbámuló zene jelenti a megnyugvást. Rajta, takarózzatok hát be egy…..
A sok fontoskodó, képmutató előadó között néha olyan jó olyasvalakibe futni, aki nem csinál mást, csak hamiskásan beledörmög a mikrofonba, miközben pofonegyszerű basszustémák, szintifutamok és női vokálok kísérik. Az egész mégis - vagy épp ezért - magával ragadó,…..
Gondolom most már lassan mindenki túlesett a Csillagok között-tűzkeresztségen. A film grandiózus látványvilágában senkinek nem volt kifogásolnivalója, de a hanggal már nem mindenki volt teljesen elégedett.  Az még csak hagyján, hogy nekünk, e sajátos fogyasztói szokásokkal…..
Ha csak a bandáról készült fotó alapján kellene megtippelni, ki is a Hookworms énekes-frontembere, aligha a pocakos, szemüveges figurára gondolna a gyanútlan érdeklődő. De a világ majd' negyedét sakkban tartó horogféreg-fertőzésről elnevezett zenekar amúgy is szereti a…..
Brian Borcherdt nevéhez szólókarriere mellet több formáció is kapcsolódik. 2004-ben alapító tagja volt a torontói Holy Fuck instrumentális rock bandának a szintén Borcherdt által csiholt Dependent Music kollektíva keretein belül. Hot Carl Loves The Ladies, Trephines, Burnt Black, By…..
half nelson 2014.10.18 17:12:24
Nincs is annál jobb, mint amikor két szertelen, a konvenciókra és az épp divatos irányzatokra fittyet hányó előadó egy szám erejéig összeáll, és ez az alkalmi összeborulás még jól is sül el. Sem a walesi Cate Le Bon, sem a seattlei Perfume Genius nem tartozik a könnyen…..
Régóta halogatom, hogy idebiggyesszek valamit minden idők egyik legjobb elfelejtett albumáról. Aztán rájöttem, hogy nincs tökéletes alkalom, így most jött el a pillanat, hogy megemlékezzek Bill Fayről, akinek a sztorija leginkább Rodriguezéhez, mindenki Sugar Man-éhez hasonlatos. A…..
Legyen az a kilencker lepukkantabb bugyra, vagy akár Tiszaújváros egyik eldugott játszótere (riszpekt Mr. Klausz, remélem te nyersz!), vagy bármelyik másik város, falu utcasarka, biztos, hogy mindenkinek van legalább egy olyan szeglet a szülő-, vagy lakóhelyén, ahol kicsit lelassítja…..
Nemrég szóba került itt az Allah-Las nevű együttes, és akkor még fogalmam sem volt arról, hogy azon kívül, hogy ez az együttes egész jó kis dalokat ír, az egyik tag még egy ennél is fontosabb ajándékkal kedveskedik időről időre a zenerajongóknak. Aki még nem találkozott a…..
"Itten van gusztus huszadika. estván király, alkotmány, ööö...miazmás." Mióta nyilvánosságra hozták milyen zenék fognak szólni a mai tűzijáték alatt, többször elgondolkodtam, én vajon milyen dalokat hallgatnék szívesen a nagy durranások közepette. Az eredeti,…..
Mindenkinek kijár két és fél percnyi hipnotizálás. Bemutatom Mikhail Sadovnikovot, ezt a barátságos tekintetű orosz úriembert... ...aki csodákat művel a korongozójával, az agyaggal, meg a kezével... ...de most végre lehetősége nyílt szélesebb körben is ismertségre…..
Most már bevallhatom, amit oly sokáig véka alá rejtettem, vagy inkább csak nem vertem nagy dobra. Nem igazán tetszett/tetszik nekem az Alt-J. A nagy felbuzdulás, rajongás, földindulás közepette csak magamban nyugtáztam a dolgot, de megvolt rá a jó okom. Legalábbis most már pontosan…..
Eufória és melankólia nem is állnak olyan távol egymástól. Sőt olykor kéz a kézben járnak. Nem szoktam hangulathoz, vagy évszakhoz zenét választani. Ez a dolog nálam fordítva működik. Hogy jövök én ahhoz, hogy valamiről előre eldöntsem, hogy az majd feldob, vagy épp még…..
Sokáig kerestem, de csak meglett a nyár albuma, így június végére. A Total Control eddig inkább a gitárban hitt, a utolsó, frissen megjelent albumukra (Typical System) azonban előszedtek néhány szintit is, úgyhogy a vadóc zajongások tűpontos, motorikus, a végtelenbe és tovább…..
Nagyjából 24 óra telt el aközött, hogy megnéztem a Nirvana beiktatási ceremóniáját a Rock and Roll Hall of Fame-be, és hogy felfedeztem magamnak a The Wytches-t. Az előbbinél még kissé fanyalogva és magamtól is megcsömörödve néztem végig a szép-szomorúnak szánt ünnepséget;…..
Tudom, a mash-up iszonyat lefutott/ciki/béna dolog 2014-ben, de annak az egy órás vizuál- és poporgiának egyszerűen nem tudtam ellenállni, amit a műfaj császárai, a 2 many dj's testvérpárja, és a köréjük csapódó kreatívok dobtak ki idén májusban. Az egy órás…..
Elment az ember, aki a kertjében is saját biomechanikus kreálmányai közt sétálgatott legszívesebben. Ehhez a rövid nekrológhoz bizonyára jobban illene a "kései szürrealista" Debbie Harrynek rendezett - kordokumentumnak sem utolsó - videóklipje, de egy véletlen egybeesés miatt nekem…..
A Klaus Johann Grobe visszaszerezte a becsületét a popzene tetszhalott, már csak megszokásból létező fogalmának: a megjelenési dátumnak. Nekem legalábbis biztosan. Már szinte furcsának hat, ha valamit csak a megjelenés napján hallgathatunk meg, már rég elfelejtettem milyen is az,…..
Nagyon csapongó leszek ezért előre is elnézést kérek, de azt már gyurmapok kolléga is kellően érzékeltette, mennyire nehéz elmagyarázni, hogy miért is jó lemezt venni, hallgatni. Hagyjuk a sznobkodást, lehet hogy jobban szól, de egy könybven olvastam az egyik legjobb indokot a…..