Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kemény Katalin

35 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Népi áttört fafaragások motívum világát idézi ez a kültérre készült kő mozaik. Egy budapesti családi ház teraszára készült. Nagyon szerettem dolgozni vele, bár elég munkás darab volt a kő vastagsága és a sok íves vágás miatt.  Kismama voltam, a hasam is kerekedett hétről hétre, a fotón ezt…..
 Bevallom, némi izgalommal mentem ki a helyszínre, hogy segédkezzek a mozaik elhelyezésében. Egyrészt mindig várakozással tölt el, hogy az addig csak a műhelyasztalon dédelgetett munka hogyan fog tudni beilleszkedni új környezetébe, másrészt ez esetben különösen izgatott, hogy…..
 Június 11-én a Magyar Televízió Család-Barát című magazinműsorában jártam. A teljes adásért katt a képre. Kb a 14. perctől válik érdekessé... a felvétel közben időnként belepillanthatunk, hogyan készül a mozaik, a végeredmény pedig 1:12-nél látható. Aki végignézi az adást, egy egészen új…..
Mostanában kevesebb idő jut a blog írására, így régen jelentkeztem. Pedig volna itt néhány új munka, amit szívesen megmutatnék azok közül, amik időközben készültek a műhelyben. Itt van például ez a természetes kőből készült mozaik:  Az antik mozaikstílus jegyeit…..
 Időközben elkészült a leveles mozaik, amit az előző bejegyzésben már mutattam.Igazi futóban rakható minta, bármekkora felületre. Akár önmagában, akár nagyobb burkolólapok közé díszítésként téve jól mutat.   A konyhában a konyhapult fölötti…..
Az itt látható leveles mintához hasonlóval már találkozhattunk a Kerámia mozaik egy könnyed otthonba c. bejegyzésben is. Szeretem ezeket a mintákat az egyszerűségük miatt. Sok helyen alkalmazhatóak, sokféle stílus mellett jól mutatnak, visszafogottságuk miatt valóban igaz…..
 A fürdőszoba a felfrissülés szigete otthonunkban. Mikor hazaérkezünk egy kimerítő nap után, jó ide bejönni, magunk mögött hagyni a fáradtságot, ellazulni, pihenni kicsit a vízgőzben, elmélázni, vagy éppen rendszerezni agyunkban a feltorlódott eseményeket.  Aztán,…..
MOZAIKOS BLOG Virágos mozaik 2011.09.29 12:23:00
 Az előző bejegyzésben láthattátok, hogyan készül a virágos mozaik, itt már a kész, 2m hosszú, 50cm széles munkát mutatom be.Az otthon, ahová kerülni fog egy átlagos alaptarületű, mediterrán stílusjegyeket viselő, de a magyar építészeti hagyományokhoz is…..
A kérdés eldőlt, a csempe is megérkezett, készül a virágos mozaik. A részletekről még fogok bővebben írni, most csak méhány kép a munka kezdetéről:..
  A múlt 7végén nyitott a Kopaszi-gát legfrissebb, leghamvasabb, mit szépítsem, legszebb virágszála, a Fruska picnic & bistro. Persze lehet elfogultsággal vádolni, hiszen lakberendezőként - a tulajdonos, Haberland-Isai Anitával közösen - részt vehetettem a hely…..
Egy családi ház mozaik díszítésének tervezési szakaszában tartok. Az otthon majdani lakójával latolgatjuk a lehetőségeket. Kiindulási alapunk a "Csempe helyett mozaik" c. bejegyzésben bemutatott mozaik, ezt szeretnénk megvariálni egy másik virágmotívummal. Ehhez…..
MOZAIKOS BLOG Mozaik kép 2011.06.16 20:00:00
Egy nagyméretű mozaik képen dolgoztam az elmúlt időszakban. Sok időm nem maradt a blogírásra, most kárpótlásul felteszem a képeket.   Kétféle, kültérre is alkalmas lap különböző árnyalataiból készült el a kedvelt görög motívum. Próbáltam úgy körbefotózni, hogy minden részlete látszódjon, ez nem…..
Kemény Katalin 2011.07.13 11:28:03
@Tom Slayer™: Szia! A mozaik hálóra van ragasztva, a háló darabolható, a darabok egymásra csúsztathatók. Ez itt raklapon ment el lefóliázva, de a kisebbek akár csomagtartóba is pakolhatók.
MOZAIKOS BLOG Mozaik kültérre 2010.11.17 15:00:00
Akik rendszeresen olvassák a blogot, azok megszokhatták, hogy időről időre felteszem az érdekesebb munkákat, különösen akkor, ha valamilyen apropója is van a dolognak. Ez a most frissen elkészült mozaik is ilyen.  Az egyik érdekessége ez a legyező minta, amit már a…..
MOZAIKOS BLOG Térkultúra 2010.06.07 12:00:00
 Nemrég megkeresett Nikoletti Petra lakberendező, hogy egy kis írást jelentetne meg a munkáimról. Természetesen örömmel fogadtam a felkérést, a cikk Itt olvasható. Érdemes átfutni az oldalt, nekem tetszik nyitott, friss szemlélete.Minden esetre ez jó alkalom volt…..
MOZAIKOS BLOG Tulipános 2010.05.14 22:15:00
 Fehérre meszelt, kézzel tapasztott vályogfalak, sötétbarnára pácolt osztott ablakok, nagy, nehézkes keményfa bútorok, szintén sötéten, időtlenül. A konyhabútor frissen készült, de a régi bútorok stílusát követve. Nagy, rusztikus kő…..
Időközben elkészült ez a padló mozaik, aminek az az érdekessége, hogy egy színű padlóburkolatból készült. A blogban már többször bemutattam olyan mozaikokat, amelyek több színű járólapból készültek. Ez a mostani bizonyíték arra, hogy akár egyféle lapból is készülhet…..
Ezen a nagyobbacska mozaik padlón dolgozom most. Nagyon élvezem a munkát, egyrészt mert szép az anyag, másrészt mert olyan szépek a fények ilyenkor ősszel a műhelyben. Ez a napsugár elindult a műhely egyik oldalán reggel, és délutánra átért a másik oldalra. Közben szépen…..
Az előző bejegyzésben bemutattam egy mozaikot, amely egy lakóház kétszárnyú bejárati ajtaja előtt kap majd helyet. Mint igértem, most megmutatom ennek a mozaiknak a "testvérét", amely vele egy térben, a konyhasziget burkolatául fog szolgálni.A két mozaik számára…..
 Egy mozaik területe lehet szabályos, kör, félkör, négyzet, téglalap, illetve sokszög alakú. De mi a helyzet akkor, ha a burkolni kívánt felület teljesen szabálytalan?Az itt következő mozaikok ilyen szabálytalan területre készültek.Az első, amit ebben a bejegyzésben mutatok…..
 Csempe helyett egyre többen választják a mozaikot. Különösen a csempe mozaikot keresők száma nőtt meg a tavalyi évhez képest. Nekem tulajdonképpen az tűnt fel, hogy egyre többen jutnak el hozzám úgy, hogy "csempe mozaik"-ra keresnek rá az interneten. Ma…..
Mostanában nehezebben tudok időt szakítani a blogírásra. Hosszú volt a nyár, és ha adódott egy kis szabadidő, azt igyekeztem pihenéssel tölteni. Szeptembertől beindult az iskola. Nem csak a gyerekeknek, a tanároknak is. Egy művészeti iskolában tanítok képzőművészetet, és ha nem a műhelyben dolgozok,…..
 Az előszoba, más néven belépő meghatározó része otthonunknak. Ide érkezünk meg egy munkával töltött nap után, és a hozzánk érkezőknek is ez a helyiség mutatja meg először otthonunk arcát. Fontos hát, hogy jó legyen ide belépni minden nap. Az előszoba…..
Most már nem csak a kommentelők, hanem a bloggerek is használhatják az avatarokat, sőt, ennél többet is: az új Névjegy oldaldobozzal az avatar mellett az Indaneten megadott és publikusra állított további adatokat is ki lehet pakolni a blogok oldalhasábjába.Az oldaldoboz jelenleg elég…..
MOZAIKOS BLOG Mozaik padló betét 2009.04.27 14:54:00
 Végre itt a jóidő, lehet újra a szabadban dolgozni. Ez most azért is nagyszerű, mert éppen egy hálós mozaikot készítek, és a ragasztó, amivel a mozaikokat az üveghálóra ragasztom, elég elviselhetetlen szagú. Ez egy speciális, nagy kötésszilárdságú ragasztó, egy hibája…..
 Műhelyemben igen széles - 20-30 cm szélességű - bordűrök is készülnek, sokféle változatban. Mivel ezek a széles bordűrök elég nagy díszítő értékkel bírnak, nem feltétlenül igénylik hogy körbefussák a helyiséget, kisebb darabokban is meghatározó díszítmények…..