Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gerberus

0 bejegyzést írt és 330 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szörfös dokumentumfilmek műfaja az 1960-as évek elején született meg, amikor a sport és a hozzá kapcsolódó hedonista életstílus gyökeret vert Hawaii és Kalifornia partvidékén, valamint Ausztrália keleti részén. A korai szörfös filmek közönsége kezdetben szinte kizárólag szörfösökből állt, ám az…..
Miután egy Franciaországból Olaszországba érkező autó áthajt a határon, súlyos baleset részese lesz, utasai − egy férfi, egy nő és egy kisfiú − pedig szörnyethalnak. A rendőrségi vizsgálat során kiderül, hogy a felnőttek hamis papírokkal utaztak és nem a gyerek szülei voltak, hanem drogcsempészek,…..
Miután a hitelezői megfosztják családi házától, Blanche DuBois, az éretten is szép irodalomtanárnő a Mississippi állambéli Laurelből New Orleans francia negyedébe utazik, ahol – a sokat sejtető szimbolizmus jegyében – egy Vágy nevezetű villamossal érkezik meg az Elíziumi Mezők nevű utcába várandós…..
David Marchant brit kalandor a vadászbarátjával, Hammond ezredessel, valamint egy nyomkeresővel egy sebesült leopárdot üldöz valahol Afrikában: David nem az a fajta fickó, aki csak úgy szenvedni hagy egy állatot; ha már megsebesítette, végezni akar vele – meg talán a jószág bundája is jól jönne neki…..
Gerberus 2024.04.10 22:14:35
@Field64: Rengeteg jól kinéző hölgy akad most is megannyi produkcióban, elég a Stroy4 és hasonló tévécsatornák szerelmes limonádéira kapcsolni tetszőleges nap. A világ olyan helyein, mint Magyarország pedig szó szerint minden bokorban akad egy-egy csinos hölgyemény. A kérdés a tehetség és hogy ez kiaknázható e valahogy ügynök, impresszárió, producer stb. közreműködése által.
Miután áttanulmányozta népe ősi próféciáit a királyról, aki elhozza a hőn áhított szabadságot, egy karizmatikus és elsőrangúan szónokló fiatalember úgy dönt, hogy Isten fiának adja ki magát, hátha ezzel forradalmat robbant majd ki és távozásra készteti szülőföldje megszállóit. Az önjelölt Messiás…..
Gerberus 2024.04.04 06:38:42
@Misamackó: Igen, a 9 és 1/2 hét mellett még az volt jelentős, de az is hozzátartozik ehhez, hogy akkoriban a rendszerváltás után sokmindenre ráugrott a honi filmforgalmazás, ami érzékibb volt, hisz végre hozzáférhetővé vált. Ekkoriban még az is megesett, hogy nevesebb színészek elmenjenek hardcore pornót szinkronizálni! :) Érdekes korszak volt ebből a szempontból.
Gerberus 2024.04.09 07:06:02
@Misamackó: Én találkoztam kifejezetten igényessel is, mondjuk ez inkább a honi színészek tehetségének volt köszönhető, de igaz, hogy legtöbbször ez inkább vicces volt.
Gerberus 2024.04.09 07:06:03
@Teakbois: A hangalámondás tipikusan ilyen volt minden filmen műfajtól függetlenül, legyen az pornó, akció, kaland, fantasy; rémesen bárgyú volt, de amíg nem kapott tisztességes szinkront megtette az is.
Meredith professzor egy tekintélyes amerikai orvosi egyetem nyugdíjazás előtt álló genetikusa, aki világmegváltó tervet dédelget: klónozni akar egy emberi lényt, és ennek érdekében titkos laboratóriumot rendez be magának az intézmény egyik lebontásra váró épületének alagsorában. Meredith…..
Gerberus 2024.04.09 07:05:35
@Teakbois: Na, már csak emiatt a sztori miatt is indokolt lenne. :)
A Férfi amerikai és olajmérnök, a cége pedig egyik egzotikus országban állomásoztatja a másik után. Legújabb ideiglenes lakhelye Venezuela, ahol azonban a texasi jóléthez szokott felesége, Monica, cseppet sem érzi jó magát: a klímától elfárad, az indián cselédeket lenézi, a napozása közben…..
Gerberus 2024.04.07 07:11:56
@gigabursch: Akkor biztos többet, mint ma, amikor akkora hiperinflációs szakadékokba zuhant az ország banánköztársaság-jellege miatt, hogy 2008-ban, aztán pedig 2018-ban is új fajta bolivarokat adtak ki - mondanom sem kell ettől sem vált Latin-Amerika Svájcává: egy pár éve már egymilliós címletű bankjegyet is bevezettek, ami akkori értéken így is csak 0,53 amerikai centet ért! :)
Gerberus 2024.04.07 09:21:14
@Teakbois: Láttam, kedves idős néni lett belőle. Szerepelhetne megint együtt Terence Hillel. :)
Miután majdnem fél évet húzott le egy hajón matrózként, Rik, a jóképű alfahím, arra tér haza, hogy a felesége, Elke egyszerűen eltűnt a közös lakásukból. Az aggódó férj hamarosan megtudja, hogy a szeretett asszony, akivel fényes jövőről és sok szép gyerekről álmodozott, a várakozás unalmát azzal…..
Susanne Carter amerikai karatebajnok azért utazik a Fülöp-szigetek fővárosába, Manilába, hogy felkutassa eltűnt húgát, Bonnyt. Susanne testvére oknyomozó újságíró, és a legújabb melója során veszett nyoma, miközben a drogkartellek és az illegális, halálig tartó harcművészeti összecsapások szervezői…..
Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (FDA) szörnyű felfedezést tesz: egyre több kamionos száguld a kaliforniai lejtőkről szakadékba, azonban nem közönséges közúti balesetekről van szó: a fickók egytől egyig Benny-rajongók, sőt: -függők. Benny ez esetben nem Benny Hillt vagy…..
Lee Hayes az a fajta birkatürelmű buszsofőr, aki még a legvérlázítóbb viselkedésű utasok jelenlétét is képes elnéző mosollyal nyugtázni. Unalmas hétköznapjaiba az visz némi színt, hogy a buszbéli visszapillantó tükre segítségével olykor szemezve flörtölget a csinosabb nőnemű jegyvásárlókkal. Az…..
Gerberus 2024.03.26 06:16:06
@gigabursch: A "tejcsárdák" igencsak szét lettek plasztikázva, korlátozottan vonzóak számomra.
Cseppnyi túlzás sem vegyül abba a kijelentésbe, miszerint a 70-es évek közepétől a 80-as évek közepéig a bájos és barátságos Laura Gemser (Fekete Éva, a legszebb kígyóbűvölő + Amikor Fekete Emanuelle apácának állt + Mussolini legromlottabb bombanői + A velencei karnevál buja szerelmesei + Az…..
Gerberus 2024.03.26 06:15:45
Gerberus 2024.03.26 06:15:46
@Field64: Kérdés persze, hogy eljut e odáig, hisz addig ötször elmarhatja maga mellől azt, aki nem állja az ilyen viselkedést. Aztán Dunaway alaposan kiesett a pikszisből, hisz később már csak olyan szerepek vártak rá, mint a Columbo epizódszerepe.
Az amerikai popkultúra csupán két személyt ruházott fel eddig félhivatalosan a „Király” titulussal: Elvis Presleyt, aki világformáló hatásúvá tette a rock and rollt, és John Curtis Holmest (1944. augusztus 8. – 1988. március 13.), aki olyan „csodafegyvert” hordott a nadrágjában, amelyet férfiak…..
Howard Clements, a snájdig irodista a munkája miatt várost vált, az új helyen pedig kiadós esti sétája során felbukik egy útakadályban, aminek következtében megsérül az arca, összesározódik a kabátja, valamint a jobb térdénél elszakad a nadrágja. Nem sokkal az esése előtt egy teljesen jelentéktelen…..
Dr. Brad Russell seattle-i pszichiáter levegő- és környezetváltozásra vágyik, mivel úgy véli, csak ezek hoznák meg az ihletét ahhoz, hogy megírja élete fő művét, amely majd forradalmasítja a lélekturkászatot. Az idillinek gondolt helyet a kanadai Új-Skócia egyik halászokkal teli kisvárosában,…..
Gerberus 2024.03.25 07:25:36
@Field64: Na, a Romeó vérzik és a Lény 2. illusztrálják milyen egy lecsúszás folyamata: a Romeó vérzik még egy tisztes neonoir, bár sok zavaros momentum is van benne, mindenesetre olyan nevek, mint Gary Oldman és Roy Scheider sem tudták megmenteni a csúfos anyagi kudarctól (Scheider karrierje ezután tűnt el a süllyesztőben olyan videótékás szemetekkel, mint a Rabold el az elnököt, meg a Con Train – A fegyencvonat). Medákra is nyilván ezután mondtak nemet az igényesebb producerek, hisz a Lény 2. már egy tipikus gagyi-folytatás lett, aminek minden momentumáról süt a lopkodás, az olcsóság és a gyenge dramaturgia, a színészi alakításokról nem beszélve, miközben ez is nagyot hasalt a mozipénztáraknál; noha a Lény sem volt egy filmtörténeti remekmű, de ez a film lényegesen silányabb lett ahhoz képest is. Itt Medák részéről valszeg már csak a pénz játszott szerepet, manapság pedig inkább csak sorozatok alkalmi rendezőjeként van jelen a filmvilágban. Mostanra sajnos már külföldön is ismeretlenné vált.
Gerberus 2024.03.25 16:40:14
@Teakbois: Ebben van valami, de jobb lenne nem gagyisági versenyen indulni. :)
Az 1931. március 22-én született kanadai színészóriás, William Shatner (Kirk kapitány belevaló pionírfelesége + Amikor Kirk kapitány örömlányokhoz járt) a Star Trek sci-fi sorozat és mozifilmek Kirk kapitányaként generációk fantáziáját ejtette rabul, és nem csupán azt mutatta meg, hogyan…..
2021-ben járunk (abban a 2021-ben, amelyet Michael Carreras forgatókönyvíró 1969-ben elképzelt)… A hidegháborús versengés olyannyira meggyengítette és elfásította az USA-t és a Szovjetuniót, hogy a Hold benépesítését immár elsősorban a britek végzik, akik az égitest minden négyzetméterét igyekeznek…..
Gerberus 2024.03.19 13:05:56
@Teakbois: Na, az altató funkció vitán felül áll, én most csak a zenéről beszéltem. Az Űrodüsszeia minden unalmasságával együtt is egy sokkal ünnepibb, magasztosabb, filozófikusabb film (akar lenni), oda nem való a pszichedelikus "tinglitangli", legalábbis az olyan nem, mint ez. Kubrick meg minden volt, csak megszokott filmes nem, ezért semmi meglepőt nem látok abban, hogy nem az akkor mainstream pszichedelikus rockhoz nyúlt.
Gerberus 2024.03.20 06:11:01
@Teakbois: Én sem vagyok finoman szólva sem Kubrick rajongó, egyet is értek nagyrészt azzal, amit mondtál, ettől függetlenül gondolom azt, hogy a pszichedelikus rockot pont nem egy Kubrick féle rendező fogja felhasználni; hogy aztán neked vagy nekem mi tetszik mindebből az már más kérdés.
A Magyar Nemzet meglebegtette, hogy Deutsch Tamás képviselőjelölt lehet Budapesten. (Telex)  Korábban már örvendeztünk egy nagyot Deutsch „Tompka” Tamás visszatérte okán, hát most már hivatalossá is vált, hogy a felesleges és romos telefonfülkék mellé bónuszként ismét megkapjuk őt is: Orbán Viktor…..
Gerberus 2024.03.20 02:43:52
Truman Langley a törtető Los Angeles-i ingatlanosok tipikusnak mondható életét éli: óránként szippant kokaint; hitelből vásárol drága sportautót, hogy felvágjon kollégái előtt; csinos feleségét, Pattie-t pedig nyugtalanító természetességgel ajánlja fel „alkalmi boldogítónak”, amikor úgy véli, csak…..
Gerberus 2024.03.17 09:54:14
@Teakbois: Mivel nem vagyok jártas annyira a ZS- filmek producerkedésében nem zárom ki ezt sem, csak ugye mindig arról hallani, hogy mennyi gázsit kapott ez vagy az az A-ligás színész, forgatókönyvíró stb., bárki ezen a szinten. Úgy képzelem a nagy pénz itt van és kevésbe a az alsópolcos tékás cuccokban, de persze mit értek én hozzá. :)
Gerberus 2024.03.19 07:10:51
@Teakbois: Jó, bocsánat, de emberünk nevét ilyen filmeken is látni véltem. Közben kicsit utánanéztem kíváncsiságból, valóban volt egy Franchise Pictures nevű cége, ami sok jóféle film körül bábáskodott, de aztán 2010 táján csalás miatt lehúzta a rolót. Most valami Andrew Stevens Picturesszel, vagy mivel próbálkozik, de már messze nem akkora sikerrátával. Persze ha korábban sikerült megszednie magát ez talán nem is olyan fontos számára, mindenesetre az is igaz, hogy sok ígéretes ember tűnt el a süllyesztőben; nem lepődnék meg, ha ez most Stevensszel is megtörtént volna.
Southside, a pitiáner New York-i ékszernepper azzal tölti a napjait, hogy a nyílt utcán kínálgatja kétes értékű portékáját, igazoltató rendőrök elől menekül, folyamatosan káromkodik – a fuck szóval központozza nem túl épületes mondanivalóját −, valamint két kisstílű gengszterrel, J. T.-vel és…..
A csinos Emily King a Connecticuti Egyetem elvégzése után az új-mexikói Taos városába utazik, hogy apjával, a híres íróval és műkedvelő festővel, Preston Kinggel találkozzon, méghozzá azért, hogy kegyetlen bosszút álljon rajta. Preston ugyanis elhagyta Emily anyját, amikor a lány kétéves volt, és…..
Ő is viszonylag magasról esett le a ZS panteonba. Mai sztárunk olyan, mintha ha  ő lenne a Jackson 5 elfelejtett hatodik sztárja, aki beleesett egy kád szteroidba, kezében Áder János bajszával. Fiatalkorában igazi focisztár volt, San Diegoban játszott és nem is eredménytelenül.…..
Gerberus 2024.02.05 01:30:40