Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Otm Shank

8 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eufemizmus arra, hogy kurvaélet, hogy nem fog megtörténni. Az olyan események megtörténtének valós, már-már reális lehetőségként történő feltüntetésére szolgál, melyek valószínűsége minden lehetséges világban a nullához konvergál. A legtöbbször a magyar…..
A kutya, nyugdíjazása után nálam került elhelyezésre, ahol házőrzési feladatok ellátásával került megbízásra.  Gyakorlatilag elmondása kerülhet, miszerint megfontolás tárgyává tételre kerül, hogy lényegében tehát elmondhatjuk-e, hogy ha és amennyiben történetesen arra…..
A magam részéről szeretem, ha a nyelv szabatos és minél rövidebb, de annál pontosabb kifejezéseket tud alkotni a világ jelenségeire, ebben a tekintetben különösen kedvelem az amerikaiak gyors és pontos fogalomalkotásait, majd azok hárombetűs rövidítéssé redukálását, mint pl.…..
Egy elképzelt, tehát soha sehol nem létezett, ám a beszélő szerint „Nyugaton” mégis a valóságban létező, magas szellemi és erkölcsi színvonalon, észre hatóan és nem populista módon politizáló párt(eszmény) állandó jelzője (vö.: európai értelemben vett baloldal).…..
Navracsics Tibor igazságügy-miniszter és miniszterelnök-helyettes találva érezte magát legutóbbi blogposztunk miatt, melyben három munkatársunk véleményén keresztül a szemére vetettük a Cozma-ügy kapcsán tett lépését. Alább közöljük a levelet, amit a miniszter sajtófőnöke írt nekünk, valamint azt a…..
Otm Shank 2012.05.17 23:29:14
@salamander:
1. Akkor lefordítom a miniszter levelét. "Kedves Péter! Ez az ítélet (meg persze több másik is, de ez különösen) rossz. Túl enyhe. Az emberek morognak miatta. Ha szerinted is rossz, akkor csinálj valamit!" Ha ez nem beleszólás, akkor nem tudom, hogy mi.

2. Nem, a hatalmi ágak szétválasztása nem azt jelenti, hogy a hatalmi ágak egymás fékjei. A végrehajtó hatalom fékje a másik kettő, legfőképp az igazságszolgáltatás. És ilyen jellegű "szolgálati út" nincs.

Az egész egyszerű, színtiszta politikai húzás, semmi több. A miniszterelnök is, a miniszter is (aki egyébként jogi egyetemi oktató volt) tudja, hogy nincs joguk beleszólni az igazságszolgáltatás működésébe. Ugyanakkor azt érzik, hogy a választóik ezt kívánják, ezért mégis megteszik. Ennyi.
Köki A mozgólépcső 2011.09.28 13:00:00
Tudom, hogy nem fogom megkapni a legupdatebb blog díjat, mert a hír 26-i, ma meg ráadásul nem is tudom hanyadika van, de annyira beszarás jó az egész, hogy tökmindegy, hogy mikori, mert abszolút aktuális. A Blikk cikke szerint állnak a mozgólépcsők a KÖKI MÁV állomáson, mert a BKV…..
Otm Shank 2011.09.29 10:26:22
Ez kb. olyan, mint amikor hetekig nem volt világítás KöKin, mert mindenki egymásra mutogatott az ügyben, hogy kinek a dolga a karbantartás, meg ki a tulajdonos. Aztán végül kiderült tán, hogy a BKV, és vissza is kapcsolták. Még az index is cikkezett róla. index.hu/belfold/budapest/koki0523/?rnd=313

A mozgólépcső irányáról meg annyit, hogy szokott fölfelé is menni, pl. reggelente (én már láttam, sőt mentem is rajta fölfelé). Biztosan van egy kapcsoló, amivel az irányt váltani lehet, csak nem nagyon szeretik használni.
Subba Pöttöm Panni: Maci Laci 2011.08.24 11:14:00
Pöttöm Panni, te miért nem pornózol inkább? Vagy maradhatnál valamelyik Mayo Chix butik mélyén a következő tíz évre. Megnézed elköltözöl. (Extra élményért érdemes a végére tekerni!!!) ..
Otm Shank 2011.08.24 15:18:49
  A kirgiz-üzbég konfliktusról szóló helyszíni riportunk első részének folytatása.  Termékeny völgy és vízhiány   A legnagyobb probléma a Fergana-völgyben mindig is a víz és a föld szűkössége volt. Üzbegisztán területileg nem sokkal nagyobb, mint…..
Mert nem úgy van az, hogy kitalálsz valamit, aztán úgy is lesz. Meg úgy se, hogy valaminek nagy erővel tartózkodsz a kitalálásától, és aztán az valóban nem találódik ki, vagy nem valósul meg. Megint felgyűlt három hülye nevű, gyanús lötty. Csakúgy, mint nagyjából tavaly…..
Van egy komám, aki kitelepült az agglomerációba, egy völgybe, ahol egyébként a Dunakanyar összes párája képes összpontosulni. Időnként más barátokkal együtt csapatosan megszálljuk a kertjüket, összeugráltatjuk magunkat a kutyával, valami nagy-nagy tüzet rakunk, az obligát…..
Ezt az új sorozatunkat legjobb nem elaprózni, úgyhogy rögtön azzal a kezdőjelenettel startolok, amit cakumpakk a leghatásosabbnak tartok: Fernando DiLeo 1973-as, jéghideg Milano Calibro 9-e úgy indít, mint egy tornádó, és később sem áll le. Gaston Moschin és Mario Adorf egyaránt…..
filmdzsungel 127 óra (127 Hours) 2011.02.27 12:11:00
5 nap és egy pici. Mennyi idő is ez valójában? Sok vagy kevés? Az idő múlása valamilyen csoda folytán mindig a közegtől függ, ahol éppen vagyunk. 5 nap a Balaton parton nyári vakációként iszonyatosan kevés. Ezzel szemben 5 nap egy kanyonban, úgy hogy a kezed egy szikla alá van…..
Talán az ország legszemtelenebb, legbeszólósabb üzletvezetőjét jelentett föl Edit a Sparnál. Emberünk olyat mondott, ami még a Homár levelesládájában sem mindennapos. Kellemes teázgatás alant: Szeretnék önökkel megosztani egy kis szösszenetet arról, hogy a balatonlellei…..
Otm Shank 2010.12.14 14:15:13
@atpijkamo: Mi a büdös isten faszáér kell egyből belekötni mindenbe? Mér jó az egyeseknek? Ezt sose fogom megérteni.
Mondjon valaki nekünk még egy dolgot, amiben együtt szerepel Bud Spencer, Laura Palmer a Twin Peeksből, René a Hallo Halloból, Dee Snider a Twisted Sisterből, Dr. Alban, Dolph Lundgren, a teljes Boyzone és Roger Moore, és a világ legszarabb számát éneklik a Budapest Tv-n megszokott…..
A Tv2 Mokka című műsora rengeteg mókás pillanatot tartogat a reggeli tévénézőnek, csak aztán félre ne nyelje az ember a pirítóst a röhögéstől. A tegnap reggeli adásban például Kárász Róbert műsorvezetői kvalitásait tesztelte sikerrel a szerkesztőgárda. Egy láthatóan…..
Subba Népi humor 2010.11.20 17:59:00
Damu Roland rajongói oldala a Facebookon, ma délután. (köszi tyúk!)..
Otm Shank 2010.11.21 09:20:27
@thehandsomest: Azé álljon már meg a menet! Amíg a bíróság jogerősen ki nem mondja, hogy tényleg nőkkel erőszakoskodott, addig talán nem kéne bűnösnek tartani. Szerintem. Főleg, hogy tagadja az egészet. Stohl Bucinál más volt, ő beismert (bár először lelépett, ugye). Az más lapra tartozik, hogy ebből le kéne szűrni, hogy milyen ember. Ahogy Damu se biztos, hogy jó fej, látva a kis kiakadós videóját. De majd csak akkor tartható joggal "nem embernek", ha el is ítélik nemi erőszak, vagy annak kísérlete miatt. Szerintem.
Szóban forgó sorozatunk képlete változatlanul 3X1. E heti versenyzőink a Soul Asylum, az Edelweiss és a Big Mountain.Soul Asylum: Runaway TrainA szerzemény, mely egy két generációt is az őrületbe kergetett. Elég volt, ha a gyerek fél órával később ért haza a sulidiszkóból, a…..
Kötelező darab The Hurt Locker 2010.02.21 14:44:00
   Mind láttuk a Halál 50 óráját, vagy a Kémek a sasfészekbent, vagy a Navarrone ágyúit és az összes többi patetikus, hősies, háborús filmet. Ezek kora azonban rég lejárt. Mostanra már elveszítettük az ártatlanságunkat, már nem hisszük, nem hihetjük azt, hogy a…..
Ma úszás közben (ami egyébként az egyik legjobb alkalom a gondolkodásra) rájöttem, hogy az utóbbi pár évben leginkább az olyan, vicces-kedves filmeket szeretem, amik arról szólnak, hogy bár az élet alapvetően szar, mégis, ha optimistán és kellő derűvel állunk hozzá, akkor…..
Lehet, hogy egyeseknek más a véleménye, de a bunkóság igenis vicces. Mondhatni MENŐ. Persze nem mindenfajta bunkóság, mert a buta, ötlettelen, másokat megalázó és gusztustalan bunkóság nem az (bár ebben a körben is akadnak kivételek), de az igazi szellemes és ötletes bunkóság,…..
Otm Shank 2010.02.04 16:55:55
@TO-MI-KA: Hát, nem ajánlót akartam írni, csak úgy írtam róla. Hosszabb is lehetett volna, mert ugye erről lehetne még regélni, de akkor meg a kutya se olvasná. Én legalábbis az ennél hosszabb posztokat csak nagyon ritkán.@robotzsaru:
Otm Shank 2010.02.04 16:56:49
@robotzsaru: Egyetértünk. Állítólag van már negyedik része, sőt, amerikában riméket is akarnak tán csinálni belőle. Szégyen.
Otm Shank 2010.02.06 20:50:58
@borzash: szerinted?
Az ötödik íz Abcúg műsajt 2010.02.03 15:50:00
Tiltsák be a növényi olajból kotyvasztott sajtpótlókat. Mindet, most. We want the world and we want it now.Na jó, ne tiltsák be, de szívesen gyártok rá egy jogszabálytervezetet, hogy hol és milyen feltételek mellett lehessen használni.A növényi olajból készült sajtpótló…..
Otm Shank 2010.02.04 17:13:36