Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Traktoros

2 bejegyzést írt és 203 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Osek állomás körfűtőháza. Változatos járműpark, de vajon az a Desiro hogy jön ki onnan? :)..
Traktoros 2023.10.02 16:45:42
vonatmagazin Újra itthon! 2022.04.02 06:30:00
Egyszer réges-régen, még az 1990-es évtized legelején az Mk48 2019-es pályaszámú mozdony elhagyta otthonát, az éppen leszálló ágban lévő Királyréti Állami Erdei Vasutat, és bevonult felújításra a MÁV szombathelyi járműjavító üzemébe. A megrendelt munka el is készült, azonban a mozdony nem tért…..
Találós kérdés: vajon melyik társaság azonosítója bújik meg a vandál graffitisek "műve" alatt?..
Traktoros 2021.11.29 09:46:33
Az ipartelepi kiágazás váltóit a sebnitzi nyílt napról hozott szürke talpfarácsra építette meg nekem Váltógyártó jó sok évvel ezelőtt. A vezetősínekhez is normál sínszálat használt (mivel azt adtam neki) és megjegyezte, hogy túl messze vannak a tősínektől, ez még gondot okozhat játék közben. Aztán…..
Traktoros 2021.05.20 05:51:09
@HOttó: nem, volt olyan drótköteles vonszoló is, amit a kocsi sarkára akasztottak. Tekerj 6:22-höz ebben a filmben és keresd az állad! :)

youtu.be/rRZTkbYccZs
István egészen addig boldog volt, hogy a Magyar Postán feladott csomagját nyomonkövetési információk alapján követheti, amíg rá nem jött, hogy milyen is az. Össze vissza ugráló státuszok, helyszínek és dátumok alapján próbált rájönni, mikor érdemes várnia a csomagos postást. Hiába. Rendszeresen…..
avagy, Indul az utolsó menet A teljes dioráma füvezésre került, jöhetett a többi növény ültetése. A korábbi építésekből még mindig volt a Heki 1640 és 1641 csomagokból, így ezeket használtam ennél a diorámánál is. A hátsó részre, ahová erdőtalaj került, több és nagyobb fa és bokor lett ültetve, a…..
A Herpa megint dobott egy csontot (csontocskát) nekünk tétéseknek. A július-augusztusi újdonság lapban szúrhatják ki éles szemű 120 rajongók az "Einsatzleitung" feliratú, kék villogós VW Golfot, a 2db N-es járműtől kissé jobbra, a 10. oldal alján. Nem szoktam bosszankodni ezen, mert hát biztos…..
Ismét egy egyedi átépítést mutatunk. A Halbi vezérlőkkel meglehetősen mostohán bánnak a MÁV-nál, nem használják ki a lehetőségeiket. Nálunk, a modulokon viszont remekül helyt áll az ingavonatban...
Traktoros 2018.04.10 08:10:46
Ma reggel egy barátom küldött nekem mosolyogva egy videót, hogy lám-lám, van hóhelyzet máshol is, nem csak Magyarországon. A videó alapján a Japán Vasút is küzd a hóval... ...viccet félretéve: a mai napra egy roppant látványos japán videót ajánlok a figyelmetekbe az idei télről. Japánban is esett…..
2014-ben egyszer már jártam a Deutsche Bahn Nürnberg Hauptbahnhof közelében levő múzeumi telephelyén, de 2016-ban ismételten eljöttem ide. Eredetileg nem terveztem ilyesmit, csak a vonatból kiszúrtam, hogy mintha más járművek állnának a szabadtéri kiállítási területen, mint régen, és meg akartam…..
Ez az elsőre furának hangzó cím ugrott be, mikor is minap bóklásztam a Facebookon, és az egyik makettező csoportban felfigyeltem egy megosztásra. A képeken egy vasúti szállítójárművön lévő Szojuz rakéta van. Ebben még semmi különös nem lenne, hiszen űrhajózási témájú makettekből igen sok van. Amire…..
Már-már azt hihettük, hogy vége ennek a hármas kis sorozatnak, nehezen jön el a harmadik rész, de örüljünk: nem ússzuk ám meg ennyivel! Ahogyan mi magyarok jól ismerjük, a hármas szám misztikus és jellemző a mi világunkra, azonban magyar ember sosem éri be annyival, ami jár neki, mindig van egy-két…..
Régen volt már Nohab, nem? Illetve nem is, csak sose elég belőle :) A Nohab-GM Alapítvány 2017. szeptember 9-én a Börzsönybe invitálta az érdeklődőket a Tizeske által vontatott különvonattal: Interszitivel csak hazafele menet, a Cserhátban tudtuk elkapni a szerelvényt, de itt is…..
Traktoros 2017.09.27 08:14:46
@wmitty: Gondolom az amerikai Northeast Corridorra utal... :)
A zsolnai TT modultalálkozó talán legszebb állomásának részlete. Bélá Pod Bezdézem részletesen kidolgozott, személy és teherforgalmat is bonyolító állomás. Olajtartállyal, raktárakkal, rakodóval. A képen egy önürítős kocsik gyors ürítésére szolgáló garat látszik.…..
Traktoros 2017.09.19 14:48:59
Bělá pod Bezdězemben van a Dehtochema üzeme, kátrány- és bitumentermékekkel, valamint mindenféle műanyagokkal foglalkoznak:

www.dehtochema.cz

Egyike azon nagy múltú gyáraknak (1868-ban alapították), melyek túléltek két világháborút, a szocialista Csehszlovákiát, a '93-as kenyértörést és még az uniós csatlakozást is :)
HamPLÓ Pozsony-Szőlőhegy 2017.08.25 07:00:00
Majd' egy hét szünet után mi mással is folytathatnám, mint vonatokkal... sőt: szlovák vonatokkal! Konkrétan a Pozsony-Szőlőhegy (Bratislava-Vinohrady) és Pozsony főpályaudvar (Bratislava Hlavná stanica) közti rámpát fogjuk látni. Pozsony vasúti hálózatáról azt kell tudni, hogy a főpályaudvar a…..
Traktoros 2017.09.02 21:04:32
@NAR: a gyöngyösi vonaton azért néha egészen jó az utasterhelés, a szóló Bz már igencsak kevés lenne oda.
A hazai augusztusi uborkaszezon egyik friss híre, hogy a kormány nem nyilvános telefonhálózattal kötné össze az összes fontosabb kormányzati és közigazgatási szervet. Első körben vezetékes (kanócos) hálózatról van szó, később állítólag megcsinálnák a cucc mobilos verzióját is. Ahogyan azt…..
Ma egy kis agytornával indítjuk a hetet. Hol készült a fenti kép? Annyit segítünk, hogy a hétvégén került a kamera elé a jármű, amikor is fotós kollégánk Sebnitzben járt a Tillig nyílt napon. Tehát valahol arrafelé kell keresgélni, mondjuk 200km-es körön belül. A helyesen…..
Traktoros 2017.06.14 09:17:04
Vagy féltucat ismerősöm végigutazta már a Transzszibériai vasútvonalat, ehhez képest én már akkor büszke vagyok magamra, amikor ki merem próbálni egy szomszédos ország egy fősodorból csak kicsit kieső viszonylatát :) Pedig a Csallóközben még csak idegen nyelveket se kell beszélni ahhoz, hogy…..
HamPLÓ Pozor vlak 2017.03.24 07:00:00
A múltkori, csilli-villi bécsi-ausztriai villanymozdonyozáshoz képest most a közép-európai vonatozás átellenes oldala következik: egy mellékvonal jellegű, de fővonalként nyilvántartott, nem villamosított csehországi viszonylat, csupán leheletnyivel az osztrák határ fölött. A bejegyzés címe nyilván…..
Traktoros 2017.04.11 14:35:26
@KissGecihuszár: Azért 2003-ban elég rendesen megnyirbálták a szlovák vasutat...

www.railpage.net/desatrocie-od-hromadneho-zastavenia-regionalnej-dopravy/
< E-Tanú > A 11-es főút királya 2016.10.08 13:54:26
Egy Ford Ranger vezetése nagyon menő kalapban már elég felhatalmazás mások életének veszélyeztetésére?   Úgy tűnik, valaki számára igen. A főút budakalászi szakaszán, Szentendre irányába a terepjáró kivágott elém. A sofőr azt hitte, hiába vagyok már ott, a váratlan indexelése jogot formál neki az…..
Traktoros 2016.12.19 14:19:52
@Arcade Macho: véletlenül nem egy szürke Rangerrel jársz? :)
Ismét egy újságbemutató, gondolhatnátok elsőre, de inkább lehűtenék mindenkit: nem érkezett a magyar - meglehetősen döglődő - nyomtatott sajtó piacára egy új, minőségi kiadvány amely a vasútmodellezésről szól, hanem inkább itthon is belecsöppenünk a gyűjtögethető és összerakható modellek, jelen…..
Rövidesen (szerda estére) felépül az idei lengyelországi TT modultalálkozó pályája, a sziléziai Bielsko-Bialában. A szervezők a tavalyinál is nagyobb, első blikkre kétszeres méretű modulkígyót várnak. A rendezvény részben látogatható, ingyenesen, bárki számára. A részletek az alábbi videóból…..
vonatmagazin Nohabbal a Tátrába 2016.04.22 06:25:33
Az elmúlt évtizedben – nagyjából a "Székely Gyors" zarándokvonat 2008-as debütálása óta – örvendetesen megnőtt Magyarországon a kirándulóvonatok száma. Ezen szerelvények nemcsak hazánk nevezetes városait, vidékeit célozzák meg, nemegyszer külföldi célok felé is útra kelnek. Az április 15-17-ére az…..