Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tudi

0 bejegyzést írt és 1774 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai válogatásba két képpel is "belenyúltam". A kezdőképet a járvány "tiszteletére" illesztettem be, valamint a napokban jutottam hozzá egy remek bankrablós fotóhoz, amit máris meg akartam osztani veletek, így ez is belekerült a maiba. Nézzétek! 1919. Auszrália. A sydney-i Surrey Hills kórház…..
tudi 2020.04.26 10:32:54
@fareszjó: Mikor néztem a képet nekem ez a vicc jutott róla eszembe:
www.viccesviccek.hu/Olvasni_jo
Ugyanaz az író, rendező, operatőr és zeneszerző jegyezte a második magyar tévésorozatot, mint az elsőt, A Tenkes kapitányát. Annyi köze volt emennek a jelen valóságához, mint amannak a múltéhoz. A gyerekeken kívül mindenki tudta, hogy a laktanyák világa egyáltalán nem olyan. De amilyen népszerűtlen…..
tudi 2020.02.15 15:49:54
Amikor 2018 adták az m3-n akkor megnéztem, amikor először leadták akkor én még kanyarban sem voltam. Nekem érdekes kordokumentum volt.
@Head Honcho: Na erre gyorsan rá is kerestem és nekem is beugrott, hogy aztán a jó csajok miatt néztem, vagy csak mert más akkor nem volt amit nézni lehetett az már jó kérdés.
1920. Omar Lockyear légikaszkadőr és "pilóta fenegyerek" repül neki egy díszlettemplom tornyának - az azóta elveszett némafilm - a "The Skywayman" jelenetében. Nézzétek a két kaszkadőrt is, ahogy leugranak! Lockyear a következő filmjének forgatásán, alig néhány hónappal később lelte halálát..
...és még egy ráadás   "DDQ, az egykori Szovjetunió repülőgép-eltérítéseiről szóló sorozatának utolsó részét olvashatjátok ma. De nem kell szomorkodni a téma kedvelőinek, néhány hét múlva egy rendkívül érdekes - szintén szovjet, és garantáltan ritkán látott - bűnügyi történetet olvashattok majd…..
  A 45-60 év körüli olvasóinknak talán megdobban a szíve a mai téma hallatán, hiszen a "legendás" magnókazettáról szól a mai mese. Ezen korosztály tagjainak szinte kivétel nélkül van valamilyen sztorija ami összefügg a kazettával azaz hivatalos nevén a compact-cassette-tel. Ki ne tekerte volna…..
30 éve robbant az arzamaszi "atombomba"   1988 júniusában egyik késő délelőtt, egy Moszkvától 400 kilométerre keletre fekvő szovjet város lakói irtózatos méretű detonációt hallottak. A hang irányába nézve egy félelmetes gombafelhő emelkedett fel ijesztően közel. A város lakói tudták hogy tőlük nem…..
Jocó agyában sokminden átfutott, hogy hogyan úszhatná meg az esküvőt. Homályos víziók lebegtek a szemében, mikor is betör az ara házába, s ellopja a szerződést, de ez még a legenyhébb volt, mert főleg a gyilkosság különböző változatai tetszettek neki. Elképzelte ahogy tulajdon tenyereit…..
  Olyat mutatunk, amilyet eddig még sose, pedig a Tények szolgált már pár kellemes perccel az internetes népművészeknek. Történt ugyanis, hogy van ez az OLAF-vizsgálat, aminek az utóélete egyre kínosabb fura urainknak: Orbán Viktor vejéről kiderülni látszik, hogy olyan bűnszövetkezetben elkövetett…..
  Mint az előző részekben (1,2,3) láttuk, az eredetileg a szövetségi állam túlhatalmának visszafogására is hivatott milíciarendszer mára nagyobb részben a szövetségi állam irányítása alá került (Nemzeti Gárda), kisebb részben a használhatóság határáig, és azon túlra is redukálódott (SDF-ek).…..
                                                                   ,,Nehéz a mértékletesség a szabadság védelmében” -Titus Livius Lemiles cikkeimet általában magyar dolgokról szeretem írni, a most bemutatott téma azonban magyar szemmel annyira idegen és egzotikus, hogy éppen ezért lehet érdekes a…..
Különféle címer- és kabalaállatokat az országok mellett évezredek óta alkalmaznak nemesi családok és hadseregek, sőt egyes alegységek is. A címerállatok általában méltóságosak, "menők" - sas, sólyom, oroszlán, farkas - a kabalaállatoknál azonban nincsenek ilyen merev szabályok, bár a legtöbb…..
tudi 2017.01.13 17:13:58
@György Sándor Balázs: Köszönöm szépen a választ. És mint jóérzésű ember csak annyit mondhatok. Nyugodjon békében.
Amint azt minden bizonnyal sokan tudjátok, 48 órával ezelőtt, 2016. december 25-én, vasárnap, karácsony első napján a Szocsiból történő felszállást követő hetedik percben a Fekete-tengerbe zuhant az orosz védelmi minisztérium RA-85572 lajstromszámú, Tu-154B-2 típusú szállító repülőgépe, fedélzetén…..
Karácsonyi üdvözlőlapok az 1800-as évek végének Angliájából   A tömegben gyártott karácsonyi üdvözlőlap „feltalálása” Sir Henry Cole érdeme, aki 1843-ban beleunt abba, hogy az ünnep közeledtével egyenként kívánjon ismerőseinek minden szépet és jót tradicionális, kézzel írott levélben. Felkért…..
"A visszaözönlő német csapatok láttán 1918 novembere jutott eszembe. Világosan láttam, hogy ezen a helyzeten csak egyféleképpen lehetünk úrrá: elszántan, de tiszta fejjel szembeszállunk a bajjal, és küzdünk, amíg úrrá nem leszünk rajta." - Michael Lippert SS-Standartenführer "Erre a német…..
Tiberius császár, Augusztus kijelölt utódaként, meglehetősen ellentmondásos emléket hagyott maga után. Tulajdonképpen idős emberként került a Római Birodalom élére, és addigi élete során számos megaláztatást kellett átélnie, ami alighanem sokat rombolt az amúgy sem szilárd kedélyállapotán.…..
Ismét egy évfordulós írás érkezik, igaz, hogy nem kerek a szám, de attól még érdemes e rövid cikkecskébe belefognotok. 1912. augusztus 12. az ünnepelt nap, a helyszín Szevasztopol, akkor még a cár atyuska birodalma, egy olyan ország, amely akkoriban a brit gyarmatbirodalom után a második legnagyobb…..
Ideológiai irányultság, történelmi ismeretek és politikai szimpátiák függvényében a Szovjetunió megszűnését tulajdonították már Ronald Reagannek, Mihail Gorbacsovnak és a szabadkőműves világösszeesküvésnek egyaránt (hogy a gyíkemberekről és a Moszadról most ne is beszéljünk). Noha a kísértés óriási,…..
5.g & Rammjaeger83 Hivatásos és műkedvelő körökben egyaránt nagy népszerűségnek örvend annak kimerítő taglalása, hogy a bevándorlók / migránsok / menekültek (nem kívánt törlendő) okolhatóak-e a közelmúlt erőszakos cselekményeiért, rejtőzködnek-e közöttük terroristák és úgy általában biztonsági…..
tudi 2016.03.16 17:53:09
@Kullancs1983: Nem csak ott, a nálunk tavaly elkapott két angol "terrorista" sem éppen Mohamed volt meg Abdul, hanem Jonathan meg Trevor. Hogy ebből miként jön ki Európa mg jó kérdés, de a jelenlegi integrációs politika nem folytatható az is biztos.
A második világháború kitörésekor a világ flottáiban a nagy csatahajók, és a nagyobb cirkálók voltak a zászlóvivők. Bár sok jel mutatott arra, hogy a nagy tűzerejű páncélos hadihajók ideje leáldozóban van, a régi doktrína hívei ragaszkodtak ezekhez a drága óriásokhoz. A háború viszont ékesen…..
tudi 2016.01.21 10:59:38
@proletair: tudotmmal a csatahajók rendszerben tartása mögött ez is állt:
en.wikipedia.org/wiki/600-ship_Navy
Nem tudom lehettek e német kémek ott a Nagy-tavak környékén, de szerintem érdekes dolgokat jelenthettek Berlinbe, az amerikaiak még a Nagy-tavakon is repülőgép-hordozókat állomásoztatnak.
A cikksorozat előző négy részében megismerhettük a Magyar Királyi Csendőrség munkáját és történetét, melynek során többször utaltam rá, hogy a fekete leves a végére marad. A befejező részben most ez jön: először beletúrunk a csendőrök szennyesébe, majd elkísérjük őket az újabb világháborúba, végül…..
 A LeMil blogon elég jelentős a Mil témák túlsúlya, következzen hát egy kis Law Enforcement. A magyar történelem alapvetően nem szűkölködik vitatott megítélésű fegyveres testületekben, a Magyar Királyi Csendőrség viszont talán a legtöbb indulatot kiváltó mind közül-…..
KatPol Blog Álomhajó 2015.09.24 06:30:00
A történelmi emlékezet egyik leglátványosabb, mondhatni népművészeti formája a haditechnikai eszközök makettezése. Szerkesztőségünk is bepillantást nyert ebbe a közelmúltban, amikor meghívót kaptunk egy legokiállításra, amely a KÖKI Terminálban került megrendezésre, és ahol a meghívás tárgyát képező…..