Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szoluska

2 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hoffmann Rózsa mai iskolaköpenyes felvetése első blikkre nem tűnik butaságnak, de ha megnézzük a kontextust és a valóságot, rájövünk, hogy az. Egyrészt az iskolaköpeny és az egyenruha között van különbség. Másrészt mindkettő (és igen más módon) csak elrejti a…..
szoluska 2012.08.30 16:53:07
@Pendemonda: Attól, hogy bemegy a suliba a gyerek, és felkap egy iskolaköpenyt, attól még reggel ugyanúgy parázni fog azon, hogy elég csinos legyen, mert az iskoláig is el kell menni, és utána haza kell menni, az utcán meg nem iskolaköpenyben fog mászkálni.
Kettős Mérce A fenébe is, Milla! 2012.06.04 14:46:17
Én kedvellek titeket, sokszor nem értek egyet azzal, amit csináltok, de azt gondolom a cél, a társadalmi aktivizmus segítése, az egyik legfontosabb dolog, amelyet ma Magyarországon tenni lehet! Csináltok számtalan hülyeséget, de mindenki hibázhat. Viszont azt a képet és szöveget,…..
Ha írok valamit, és kiteszem névtelenül a netre – mondjuk egy blogba –, akkor ki mit fog gondolni rólam. Vajon meg lehet-e mondani csak egy szöveg alapján, hogy nő vagy férfi írta, mi lehet a foglalkozása, mi a legmagasabb iskolai végzettsége, vagy hány éves?A Gyilkos…..
szoluska 2011.01.05 09:42:11
@Theobroma: Ha részletekbe bocsátkozok, akkor tömören így nézett ki a kutatásom: 6 szövegem volt 3 szerzőtől. Ebből raktam össze a kérdőívet, amelyben rákérdeztem, hogy milyen nemű, korú, foglalkozású a szerző, honnan származik és milyen iskolai végzettséggel rendelkezik.

Az erre adott válaszok alapján kiválasztottam egy nagyon "lehúzott" iskolai végzettségű, és egy nagytöbbségben felsőfokú végzettségűnek személynek tulajdonított szöveget, és az elsőt feljavítottam, míg a másodikat teletettem helyesírási hibával. Ekkor viszont épp az ellenkezője jött ki az eredeti kérdőívhez képest: akit először lehúztak, az most érettségi/felsőfokú minősítést kapott; akit eredetileg magas iskolai végzettségűnek találtak, őt rettentőek alulértékelték.
szoluska 2011.11.24 17:25:52
@Karakozum: Véleményt mindenkit alkot, és nagyrészt az előzetes tudásodat és a szocializációd során megtapasztalt/megtanult sztereotípiákat használod fel. Aztán persze kiderülhet, hogy tévedtél, de az ismét új információ, amit később fel tudsz használni. :)
(amúgy nem nehéz kideríteni, hogy ki vagyok :))
Rudolf herceg blogja Követeléseim 2009.05.28 22:56:00
View Herceghalom az enyém! in a larger map A forradalmi fiataloknak is volt követeléseik, aminek sikerült is érvényest szerezniük, és bár én nem vagyok drukkere egy forradalomnak, nekem is vannak jogos akarataim! Bizton érzem, hogy ez én ügyem is van olyan fontos, mint az ősök nagy…..