Regisztráció Blogot indítok
Adatok
[mimi]

118 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy korábban ígértem, Európa embert próbáló sípályái után most az amerikai és kanadai terepek következnek. Ahogyan az előző poszt, úgy ez is a Condé Nast Traveler gyűjteménye alapján készült. Függőlegeshez közelítő jégfalak, sziklák és szabadesés sílécekkel – borzongjunk vagy éppen vágyakozzunk…..
Fotó: Gutshofzillertal.at Emlékeztek, melyik volt életetek legmeredekebb pályája? Én hiába síelek már húsz éve, nem nagyon merem kipróbálni a legdurvább feketéket – a legjobban azt utálom bennük, hogy ha elesem, a komplett felszerelésem lemegy a völgybe. Mások viszont kifejezetten sportot űznek…..
Mátraszentistvánban március 25-én, az idei síszezon 89. napján bezárt a Sípark. A kékesi, a dobogókői és a visegrádi pályák szintén nem üzemelnek már. Hóviszonyok az utolsó nap előtt (Fotó: Sípark Mátraszentistván/Facebook) Eplényben most hétvégén lehet utoljára…..
Az év legjobb hegyi filmjeit március 26-27-28-án mutatják be a magyar közönségnek a budapesti Corvin moziban. Az eseménynek egy nagyon látványos előzetest készítettek: A kanadai Banff Mountain Film and Book Festivalt 1976 óta rendezik meg – ez a legmenőbb nemzetközi hegyifilm…..
Na jó, mivel Ausztriáról beszélünk, inkább csak hogy olcsóbb legyen. Mindenesetre, tényleg jókora kedvezményeket adnak az osztrák terepek így szezon végén. Ha van időtök, megéri még egy utolsót síelni. Persze így márciusban és áprilisban délutánra már eléggé átmegy…..
A finn Nils-Olof Eklundh 1937-ben tanult meg síelni, és most, 2015-ben is minden hétvégéjét egy Helsinki melletti sípályán tölti – írja a BBC. Szombatonként és vasárnaponként két-két órát tölt a hegyen, tíz csúszás után kávészünetet tart, majd tovább sportol. Eklundh…..
Egy Simon Beck nevű brit művész igencsak látványos módját választotta az önmegvalósításnak: gigantikus geometriai mintákat gyalogol hegyoldalakra. Világszerte több mint kétszáz ilyen alkotást hozott már létre lábán hótalppal, kezében iránytűvel. Az alábbi videón első…..
Több száz síelőt kellett kimenteni helikopterrel az olasz Dolomitok egyik felvonójának kabinjaiból. A Gardena-völgyben található Ciampinoi terepének liftje a 130 kilométer per órás széllökések miatt állt le: így mintegy kétszáz síelő ragadt harminc méteres magasságban. Az…..
Nekem a sajtos nokedli pirított hagymával, alias Kasnockerl/Kasnock'n/Käsespätzle (tájegységtől függően). Minél büdösebb hegyi sajtokkal csinálják, annál jobb. Van, ahol káposztasalátát, és van, ahol vegyes zöldsalátát adnak mellé, de a lényeg, hogy mindig jó ecetes. És…..
[mimi] 2015.03.07 13:22:15
@Artie: köszi, tényleg félreérthetően fogalmaztam a frittatensuppénél!
Huszonhárom millió euróért épül meg az osztrák SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental legújabb felvonója. A tízüléses kabinos az ellmaui Hartkasier siklót váltja le – éppen itt volt az ideje. A síterep Facebook oldala szerint az óránként 3200 főt hegyre juttatni képes felvonó a…..
Síeltél már Szlovéniában? Még nem? Pedig egész közel van, a pályák jól kezeltek, és a szálláshelyek is rendben vannak. És ami a legjobb: van olyan szép, mégis jóval olcsóbb, mint Ausztria. Jártál már a lenti helyeken, de mást tapasztaltál, mint mi? Írd meg…..
[mimi] 2015.03.04 14:00:44
@danialves: Maribor arra tökéletes, hogy a szezon végén még búcsúsíeljen egyet az ember :) én legalábbis haladóként erre használom. a Bolfenk oldalon a csúcstól egészen a völgyig lesíelni szerintem egy haladónak is szórakoztató tud lenni, az Areh oldalon pedig ugyan rövidebbek a pályák, de a kellemesen lejtő leghátsó pályán jól el lehet lenni. 2-3 nap után persze baromi unalmas lesz, de egy tavaszi hétvégére kiváló (főleg, hogy ilyenkor nagyokat akcióznak - pont most néztem, hogy márciusban a posztban is említett Hotel Arena pl 3 éjszakára síbérlettel és félpanzióval 195 euró/fő, szerintem ez elég baráti 4 napért, a szállodát már teszteltem és nagyon jó)
[mimi] 2015.03.04 14:54:17
@danialves: jaa, akkor nyugodtan nézzétek meg Maribort, nem csak gyerekpályák vannak :)(ha itt megnézed www.sielok.hu/images/siterkepek/maribor.jpg az 5a és a 23 is elég hosszú azért) amit még egyébként próbáltam fenn a hegyen barátságos áron az a Martin panzió és a Bolfenk Hotel/Apartman, mindkettő tökéletes pályaszállás, utóbbi márciusban azt tudja, h félpanzióval wellnessel 174 € / 2 fő / 3 éj, igaz itt meg síbérletet kell venni de ez még így is elég jó szerintem :)
[mimi] 2015.03.04 15:37:50
@danialves: hehe, eplénynél azért komolyabb kategória sztm:)
Gray Malin Los Angeles-i fotós nagy mestere a légifotóknak. Eddig a strandos-tengerpartos képei voltak a kedvenceim, de új, téli sportos sorozata – ami az Á la montagne nevet kapta a keresztségben – az eddigieknél is jobban tetszik. A fotós helikopterrel szállt a világ legmenőbb…..
 Egyszerűen csodálatos! via: Grofjandarhazy@Tumblr..
Imádok Ausztriában síelni. Igen, baromi drága, igen, sokan vannak. A táj szépsége, a rendezettség, a megbízható minőség miatt mégis évről-évre visszatérek ide. Mutatom is gyorsan a kedvenceimet! Schladming: a középhaladók álma Milyen messze van Budapesttől? 491…..
Wes Anderson elkötelezett híveként nem kérdés, melyik filmnek drukkolok az idei Oscar-gálán. És hogy miért írok erről a Hüttén? Hát a film zseniális, havas üldözési jelenete miatt, melyről az alábbi, viszonylag friss videóból kiderül egy-két kulisszatitok. Például, hogy a…..
Az elmúlt években családi hagyománnyá vált nálunk, hogy a síelés után nem indulunk egyenesen haza, hanem megnézünk egy érdekes várost az adott terep közelében. Ha már egyszer elautózunk több száz kilométert otthonról, ne csak – az amúgy kivétel nélkül…..
A világ leghosszabb síversenyét, a Schlag das ASS-t, idén eredetileg 2015. január 17-én akarták megrendezni a karintiai Nassfelden, a heves havazások miatt azonban február 28-ra halasztották. A brutális versenyre bárki jelentkezhet, aki érez magában megfelelő…..
Múlt héten egy sajtóút keretében két nap alatt végigszáguldottam az országon, és kipróbálhattam jó néhányat a hazai sípályák közül. Most bemutatom a kedvenceimet. Aki már a címet látva háborogni kezdett, hogy minek vannak egyáltalán Magyarországon sípályák, mikor nem…..
Remek hírünk van azok számára, akik síelés közben sem képesek lehasadni a Facebookról. Az egyik kedvenc sírégiónkban, Zillertalban ugyanis Facebook-kabinnal szerelték fel az egyik liftet. Mivel a régió hatalmas, itt egy kis segítség, pontosan hol keressétek a jellegzetes…..
Utazási magazinunkban, a Travelón rendszeresen írunk méregdrága helyekről – éppen aktuálisan például milliomosok kedvenc jakuzzis pályaszállásait mutatjuk be – ám a kanadai illetőségű CMH Heli-Skiing legújabb ajánlatához hasonlót még mi sem láttunk. A helikopteres…..
Csendélet egy osztrák hütte teraszán (Fotó: Wiesenhofer/ Österreich Werbung) Mivel a síeléshez legalább annyira hozzátartozik a hüttézés, mint maga a csúszás, összegyűjtöttük Európa öt legérdekesebb hegyi menedékházát a legrégebbitől a legnagyobbon át a legszédítőbb…..
Az alábbi videó 1980-ban készült a kanadai Labatt sörgyár számára, és attól különleges, hogy ez volt az első olyan reklám, amiben snowboardosok (akkoriban még snow surferek, vagy méginkább snurferek, azaz hószörfösök) szerepeltek. A reklámot Mark Halseth snowboard-veterán…..
Az alábbi zseniális videó egy Candide Thovex nevű profi síelő átlagos napját mutatja be a Val Blanc síterepen, Franciaországban. Már amennyiben átlagosnak nevezhetjük azt, hogy valaki olykor hátra szaltózik, ülőlift mellett ugrik el, sziklákba vájt alagúton csúszik át, vagy…..
Az alábbi videón a tizenkét éves észt kislányt, Kelly Sildarut, és nyolcéves öccsét, Henryt láthatjátok. Meg fog lepődni, aki valami bárgyú gyerekvideóra gondol, ahol a család kicsi kincsei hóekében jönnek lefelé a bébipályán, amit anyán és apán kívül senki nem talál…..
"Az utóbbi tizenöt évben, március utolsó hetében, a nők ingyen síelhettek az ausztriai Ski Amadé régióban. Idén azonban betiltották, mert diszkriminatív. Persze a síterepet sem kell félteni, kitaláltak egy jó megoldást a problémára" – írja a Sielok.hu. Fotó: Ladyskiwoche…..