Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Don Pármezán

0 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mai "Fillagória" adásunkban egy újabb, immár 2008. decemberében kitűntetett Példaképet mutattam be Hallgatóinknak, aki - lévén televíziós újságíró - mostanában sokat forgat a környező országokban, így a vele készült stúdióbeszélgetést még január 9-én…..
Hétfőtől megint van Fear The Walking Dead, a The Walking Dead testvérsorozata, ami annak idején másnak indult, mint az anyasorozat, és nekem be is jött legalábbis a harmadik évad végéig, ameddig az eredeti szereplők közül még nem nyírtak ki mindenkit, Aztán meg kicsit szarni ment minden, a The…..
Don Pármezán 2022.09.03 10:26:55
A nagy halvásárláskor az eladó félreértette a tõkehalfilék darabszámát. Én két filét kértem. Itthon viszont kiderült, hogy négy az a kettõ, pedig meg se kérdezte, hogy "négy lett, maradhat?" Ennyi halra már vendégeket kell hívni, mert magamban soha nem fogyasztom el. Ezeket a filéket megfeleztem,…..
Don Pármezán 2022.08.03 23:15:17
@Kumari aki Nilüfer:
Gondolom autista vagy, ezzel a logika nélküli, buta, puszta ösztönös mondataiddal. Én csupán a feka tőkehalat böngésztem a guglival és ide is ide dobott. Függetlenül a blog poszt dátumától. De ha az a szindrómád van, akkor hiába is próbálom elmagyarázni.
Menj és játsszál tovább! ☝️
A szélerőművek telepítése nagyban függhet a balsafa nemzetközi kereskedelmi hiányától, írja a Financial Times és OZY. Bár a repülőgép modellezők, asztalitenisz ütő vagy szörfdeszka készítők által leginkább ismert fafajtáról van szó, a balsafa alapvető alapanyaga a szélerőművek nagy fesztávolságú…..
Don Pármezán 2022.01.16 15:04:26
A horgászokat sokféleképpen lehet csoportosítani. Alkalmazott módszereik, életkoruk alapján, tavakon horgásznak-e, vagy folyóvízen, esetleg parti pecások, avagy csónakból kergetik a halakat. De lehet más szempontok alapján is „kategorizálni”. Például vannak azok a sporttársak, akik mindig…..
Tetőzött a Fehér-, a Fekete- és a Kettős-Körös, ám a Hármas-Körös még árad. Íme néhány remek kép.   ..
Don Pármezán 2019.07.21 20:44:42
@gringo:
A fokgazdálkodás jó dolog volt, mert az is csak volt már, múlt időben. Minket, kisszerszámos halászokat eltiltottak pár éve a ki-be folyó vizek, erek, holtágak torkolataitól is. Szigorúan csak a (Mura) folyó élővíz medrében emelőzhetünk. De még azt is meg akarták tiltani, hogy a vízben állva emeljünk. Erre megvitattam az illetékesekkel, hogy a mederben kell lenni a halómnak és éppen áradás van, de még ott tudok lenni, akkor miért tilt el az addig - 30 éve kb. - pont eredményes halászatomtól, hogy a kiáradt vízben, de a part szélén ott álljak 10-20-30 centis vízben, olyan csizmákban. Idén (2019) meg a 22-05 óra közötti, az éjjeli, a sötétben halászatot akarták elvenni, el is vették! De én visszavettem ám! Mert megtudtam, hogy bezzeg a horgászok válthattak "Nonstop" területei jegyet a Murára és minket meg "kirekesztettek" sumák, csendes döntésükkel. (Voltak ott januárban a mi közgyűlésünkön, de - ezt is - elhallgatták ám, naná!) Írtam egy hosszú emailt az illetékesek felé és láss csudát, a "kirekesztő magatartásuk" visszalépéssel végződött ám! ;-) Befizethettem én is - mint ksz.-halász - egy bizonyos összeget és már a papírral kimenve az nap este kivettem a Murából egy majd' 24 kilós szürke harcsát. A képet róla másnap kora hajnalban a Viberen elküldtem az illetékes vezetőnek, arra ébredt szerintem... ;-P Nem is reagálta le, csak másnap. :D Ott volt a bizonyítékom arra, hogy halat fogni hálóval sötétben lehetséges csak, már ha nincsen zavaros áradás!
Minden évre valami megszorítást, tiltást fundálnak ki, komolyan! Előbb-utóbb megszüntetnek minket is, hiába állítják az ellenkezőjét (szemtől-szembe mondva csak). :'-/
Tájékoztatjuk a jogszabályi előírásoknak megfelelően horgászókat, halászókat, hogy több éves várakozás után, az illegális horgászat, halászat és a halforgalmazással összefüggő feketegazdaság felszámolás érdekében 2015. május 1-jével megalakult az állami halőri szolgálat. Az alábbiakban…..
Don Pármezán 2018.09.30 22:48:27
@Don Calo': Törölve az a videJó.
Molnár Imre három évtizede halőr, 4 év óta hivatásos. Munkáját számos önkéntes, úgynevezett társadalmi halőr kolléga segíti. Azt mondja: ha nem is túl gyakran, de megesik, hogy rendőri segítséget kell kérniük a rapsicokkal szemben. Nem csoda hát, hogy a becsületes horgászok ne szólj szám, nem fáj…..
Don Pármezán 2017.12.09 15:00:21
@Don Pármezán:
Már az sem. :D
Az a halőr csípte nyakon a folyóparti halpucolós hallopáson, akit a pojáca éppen ráhívott a ksz. halászra előtte, hogy azt elmacerálva eltávolíthassa onnan. Nem járt eredménnyel. :)
Pedig a Tsetinek is megígérte a pojáca, ha az kihordja a saját kocsijával (L. kisvárosból) a msz.-i Mura kanyarba az ő földdel összekevert, drága ponty-etető anyag cukiságait vödrökben (hiszen h.bolti főcsicska ő is csak), akkor ő "garantálja", hogy a másik (északról jövő, csak oda lejáró) ksz. halászt majd ő aztán eltávolítja onnan... (Micsoda körmönfont összeesküvés volt ez. Azóta már nem haverok...) :)
Annyira mohó volt és beképzelt, hogy még az általa megnyúzott harcsa bőrét sem dobta bele legalább a folyóba, hanem lazán a mögötte álló fűzfa takarásába csak behajította.
A halőr meg nem lett a cimborája, hiába veri a mellét a pojáca. :D Megtalálta azt és bizony "ügy lett" abból... ;-)
Szegény "Jeti" meg 2 évig nem is ment le oda a folyó kanyarba halászni. 2 év után, 2017 nyarán aztán megjelent - a fivérével - újra ott... és a buta most elmesélte a "közös beetetéseket" is (2014) - amit sejtett eddig is a másik, az általuk csak hülyének nézett és gondolt ksz. halász.

A kettőjük IQ hányadosa is együtt is kisebb...
;-P
Don Pármezán 2018.09.30 22:42:10
@Don Calo':
2018. aug. 19. táján megint megcsípte ugyanaz a halőr azt a letenyei horgászbolti eladó pojácát, a Fényesin! ;-)
Eltört? Bizonyítsa be ! Mire én, rendben, itt egy röntgen lelet Rácz doktortól, azt félrelökte őt ez nem érdekli! Tisztelt Praxis Blog !    Nagyon Tettszik az oldal !  3 éve aútóbalesetem volt a zala megyei kórházban,még Idegsebészt sem hívtak,pedig eltört a Th…..
Don Pármezán 2018.04.16 12:32:33
@mildi: Nem százas szegény és beleköt az élő fába is, az élteti őt. :)
Lampart Üzemi Híradó, 1949. szeptember 29. Dolgozó népünk a reakció 25 éves uralma alatt légmentesen el volt zárva a munkások és parasztok hatalmas szocialista országától, a Szovjetuniótól. De nemcsak elzárva voltunk, a Horthy-propaganda mindent elkövetett, sajtón, könyveken,…..
Don Pármezán 2017.12.28 19:50:41
Itt olvasható a "náprádfai menyasszony esete" a Zalai Hírlapban, idehoztam és bedobom akkor. A hsz. 2. fele arról szól. Megtörtént!

"zalai népi krónikás (lehetsz akár te is!) | 2012 05 26 | 17:37
Nos hát akkor.
Nem tudom, egyes fontoskodó egyének később törlik-é (elmentett írásból vágom be ide azért, naná, hogy nem ide fogalmazom csupán, hogy a "kedvenc moderátorom" megint azon élvezkedjen, hogy eltünteti - csak azért, mert én írtam, avagy a jó ég tudja miféle okot kreálva az őrmesteri babérjaihoz.

A dobri lány, aki "jól járt". Avagy: "Jól járt, mint a dobri lány!"
(Zalai, e vidéki szólás, állítólag valós alapja van.)

A múlt század elején lehetett tán, még úgy a Nagy-Magyarország idején(?).
Ha jól emléxem(?) úgy mesélték, a Csáktornyai búcsúról tartott hazafelé (akkoriban eljártak innen oda, odáig is a "népek") az a dobri illetőségű és kissé tán gyengébb szellemi képességű fiatal, amolyan eladókorban viruló leányzó.
Ahogy gyalogolt hazafelé, az út szélén megpillantott egy fejszét a fűben.
Nagy örömét nem leplezve megszólalt magában, de hangosan ám!
"Na, én aztán jól jártam! Búcsún is voltam, (ott) meg is ..sztak engemet és még fejszét is találtam!" (Elnézést, de pont így, vulgáris szóval illette az örömszerzése dolgát.) :)
Mire az útszéli árok után közvetlen húzódó kukoricás takarásából kiszólt egy erélyes férfi hang erre (aki ugye a jelek szerint éppen a nagy-dolgát végezte, azért bújt be oda és nem ugorhatott elő...): Az lehet, hogy neked jó napod volt és az sem érdekel különösebben, ha meg is ..sztak, de a fejszémet azt otthagyod! Megértetted!?
A jól-járt dobri lány valószínű iszkolt gyorsan fejsze nélkül és leégve - már amennyire egy ilyen kukább lány tud szégyenkezni egyáltalán.
Ennyi volna ez, az egyik történet.

A másik, az a náprádfai. A menyasszony, a lakodalom története.
Megtörtént, ez sokkal biztosabb, mert a nyolcvanas években lehetett, úgy emléxem.
Mivel élnek - és virulnak(?) - a történet szereplői, minden valószínűséggel, itt óvatosabban lehet a történetet úgymond tálalni. (Kinek hiányzik egy esetleges "pör" ugye.)

Náprádfa Gutorfölde egyik falurésze ősi neve. Ott esett meg, hogy egy esküvő és lakodalom során hatalmas és pikáns botrány kerekedett. (Bár szerintem ilyesmi nem is egyedi eset lehet, hiszen az élet gyakran írhat hasonlót! Nem akarok itt felszarvazott ismerősökről regélni, csak ezt a történetet próbálom betűkbe önteni ide.)
Szóval állt a bál, a lakodalmi hangos dínomdánom, amikor - állítólag - a menyasszony, aki már ifjú asszony volt ugye akkorra, szóval kilopózott az igazi szeretőjéhez a sötétbe. Mert ugye ezexerint nem ahho' ment hozzája. Szóval forró ölelkezés aztán még forróbb azonnali szexuális aktus következett valahol kint(?), ahol mások nem láthatják. (Gondolták ők, de az is lehet, nem is sokat tettek a rejtőzködés érdekében?)
Na de - állítólag - utánuk lopózott(?) vagy hogyan volt - a vőlegény valamelyik hozzátartozója (testvére?) és naná, hogy meglátta az "igazi nászéjszaka" heves eseményét.
Nem tudta visszatartani az amúgy bizalmasnak számító infóját, berohant és hívta a többieket, vagy hogyan volt pontosan? Nem tudom, de általa aztán összeugrott alaposan a két (menyasszony és vőlegény rokoni-baráti vendégek) vendég-tábor és nem tudom, hogy volt-é tortadobálás, de állítólag hatalmas "cirkusz", veszekedés, verekedés(?), minden amit el tudtok képzelni. Éppen, mint egy filmen. :D
Igazi "paraszt-dekameron", már elnézést kérek minden egykori résztvevő illetékestől. A paraszt itt nem pejoratív jelzőnek szánva! Vidéki pajzán balhés történet.
Ez volt valahogy így, ha nem is tudom pontosan. Nekem is csak elmesélték, lassan harminc(?) éve is már.
Úgy tudom azonnali válás lett és a hölgy talán azzal kötötte össze a sorsát akivel a 'valódi nászéjszakát' - félrebújtan, ám nem elég titkon - megejtették anno ott és akkor.
Bizonyára bőven akad(na) hitelesebb "kútfő" ezt elmondani, csak hát nem akaródzik ugye. Egy falubelinek sokkal kényesebb erről megnyílni, bizonyára. Pedig de pletyka főtéma volt ez anno! ;D
Tulajdonképpen lehet ilyen története akár minden megyének is, esetleg környéknek. :)
Kérem, aki hitelesebben tudja, nem szégyellem és nem sért meg vele, javítson ki, írja meg ő. De csak az igazat, ennyit kérnék.

Végül kívánom minden olvasó(m)nak: Járjanak jól önök is! ;)
(Tanulságok: Ha elbújsz kakálni, vidd a fejszédet is magaddal a lábad mellé tedd le. Aki pedig hangosan örül, azt még a kukoricás is meghallhatja. Vagy mint a másik esetben, meg is látják. :)
Ha pedig nem tudod visszafogni magad és a kiszemelt partner sem a nagy love hevében, akkor sem mindegy, hogy hol és mikor teszed meg azt. Nagyon nem mindegy. - Ha csak nem filmeznek éppen és gázsit is ígértek...) ;-)
"
A Van Gogh Múzeum után találkoztam egy étteremben a cseh Ivaval, akit Mehdivel együtt hosztoltam kb. másfél éve. Iva jelenleg a booking.com internetes szálláskereső honlapnál dolgozik. Kb. 1 éve él kisebb megszakításokkal Amszterdamban. Régi barátként üdvözöltük egymást.…..
KKBK Göncz Árpád a Patkány? 2011.03.10 02:32:00
    "Göncz Árpád? a patkány?" kifejezést először egy nyugdíjas váci fegyőrtől hallottam...meg is lepődtem rendesen. Apámék szomszédjában lakott... gyerekként párszor vigyáztak is rám...Pár éve halt meg az öreg.ez mindjárt más megvilágításba helyezi a történelmet.... a megválasztása után nem…..
Általában igazi Dorkaként :) Smaragdvárosban éreztem magam, ahogy a gyepszőnyegünkön gyakoroltam visszaszokni mezítlábra a városi életformából, mert gyönyörű, dús, élénkzöld fű várt a kertben nap mint nap. Auztán lett egy száraz folt. Nem betegségnek tűnt, először arra…..
Fura szerzemények a levéltetvek. Érdekes és csodálatra méltó lények, kár, hogy sokféle haszonnövényen lakmároznak, s ennél is nagyobb baj, hogy e parányok veszedelmes, a növények szerveire, életére törő vírusokat is terjesztenek. Ha terjedésüket megakadályozni nem is lehet,…..
Don Pármezán 2015.05.09 10:47:26
Mondhatnánk persze, hogy Isten áldása a hévízi tó maga – de ez a lezárt tó a maga jegyáraival jó ideje már csak a németeké és azoké, akiket az orvos odaküld, egészséges magyar paraszt nem nagyon dughatja bele csak úgy a lábát. Mi viszont pont ilyenek vagyunk, ebben a…..
Don Pármezán 2014.05.03 17:15:24
@Tripolisz:
A magyar nyelvtan és helyesírás órákat is ellógtad, mert dagonyáztál? :D :-P
Árulkodó nyomokA poloskairtást megelőzi egy alapos helyszini szemle, meg kell bizonyosodni arról,valóban ágyi poloska okozza-e a rejtélyes éjszakai csípéseket.A poloskafertőzöttség nyomait viszonylag egyszerű megtalálni, régi és kiterjedt fertőzöttség esetén. Árulkodó jelek például a fekete pontok…..
Don Pármezán 2014.01.24 10:39:39
Köszi Mester a 'gyors reagálású hadtest' válaszokat! ;-)

Igen, ezekről is olvastam, itt Nálad is már.

A nejem... Hát lehet, hogy nem lesz piros pettyes, mert eddig egyszer ugyan látott valami néhány nagyon apró kissé piros pöttyöket egyik karján, de valóban, azok még az apró mitesszer-gyulladásoktól is gyengébb valamik voltak és egy kisebb helyen alig 3-4. (Lehet, akkor kóstolta meg, mert én már átjöttem mellőle aludni távolabb ugye. De arra gondoltam, annyira más a vére netán, hogy a mi "Drakulánk" az én - privát - vérszívóm inkább csak.)

Az ágyat ő már kétszer is felforgatta, lefújta az egész kemény elemeit. A kb. 7-8 éves Dormeo matracot azért mégsem fújtuk be. (De átnéztük nagyon.)
Amikor átmentem a nappaliba a múltkor, akkor azt az ágy lábakat is lefújtam, meg a parkettát is ott...

Köszi a csapda ötleteket is. Én igazából valami (fedett) ragasztós változatban töprengtem. Olyan, ami tutira odacsalná(!) és aztán beleragadna... Az ágylábasat akkor meglépem, ha össze tudom hozni.
Van egy fotel én felőlem az ágy-fejrész közelében a sarokban, az eléri az ágyat is. Azt el kell rakni először is. (Lehet, ott "lakik" akár ugye.)

Mert amúgy nem hiszem, hogy itt most egy csapat volna.
De ha nem egyetlen ez, akkor várható a hatványozódása hamarosan, úgy olvasgattam róla.
(Erről nem írtál választ, mehetek vissza a Wikipédiára, meg a biológia és környezettan leckékre...) :-/
Még mindig keressük, hogy "ő" az egyáltalán(?). Mert engem már több éjjel megcsípett, de a nyomára még nem akadtunk sehogy.
(Olyan modern, akkus, cree-ledes fejlámpám van, hogy "odasütné" a lapuló állapotában a kis dögöt, ha belekerülne a fénycsóvájába. ;)
Nos, hát - mint az éjjel ígértem - jelentkezem majd itt a "fórumban", ha előbbre jutottam a felderítéssel és egyéb hadműveletekkel.

Addig is:
Nektek sok poloskát (ügyfélre gondoltam ám, tudod, akikből a vállalkozás megél) - nekünk meg inkább poloskamentes életet! :) ;-P
(Bocs, ezt sem bírtam kihagyni és kösz, hogy van hozzám humorbefogadó toleranciád!)

Jaj, akkor már ezt még hozzá:
A nagyapám gyerekkorában, több mint 100 éve már ugye, az üveges mester (az ablakok és kirakatok üvegezője) a helység vásottabb gyerekei közül mindig jóban volt eggyel-kettővel ám. Akiknek volt megfelelő csúzlija, de legalábbis jól tudtak kővel dobni... ;D
A másik: a "gumis" esete, aki a rossz gyerekekkel szóratott ki időnként ún. Jancsi-szögeket az út porába (anno ugye)... Már, ha/amikor nem ment a "bót" ugye. :)
Csak gondoltam, valami ambivalens tréfásat írok még az olvasóközönségeteknek is. ;D Elnézést! Nem feltételeztem semmit ezzel, ez csak anekdotázás és tényleg meséltek ilyeneket nekem régen. ;-P
Don Pármezán 2014.01.28 18:00:49
...Rovar(ok) nyomára azóta sem bukkantunk. Ám megtudtam közben, a nejem nullás vércsoportú és azt állítják (a neten olvastam azt is) azt nem igazán komálja a vámpírlény. De amióta magára hagytam őt a fr. ágyon, e hétvégén valamikor megcsípte őt is a "valami", de sokkal enyhébbek a nyomai nála (és nem sok csípése lett). De a nyomát egy esti zuhanyzás előtt találta magán és nem reggel, sem délelőtt - mert nem viszketett, gondolom. (Avagy mégis hátha csak bolha?)

A poloska csapdákról.

A bábolnai weboldal le sem sz@rta a kérdező emailemet, de nem baj, mert így eszembe jutott a webfordító és az, hogy az angol nyelvterületen már poloska járvány dúl... ;)
Nos, van annyi (házilag kivitelezhető) csapda "recept" és ötlet, hogy még a trapper-rabsic (kreatív kihívás) mániámat is kiélhetem akár közben.
(Tudom, ha nem egy példány van nálunk, csapdával kiirtani képtelenség, csak befogdosni lehet mindig belőlük, de azt talán nem keveset. Csak kiműveltnek kell lenni akkor e csapdázás fortélyokkal is, gondolom.)

www.youtube.com/results?search_query=CO2+Bedbug+Trap&sm=12
www.youtube.com/results?search_query=Bedbug+Trap&sm=12

A botanikusok és akvarisztikázók is gyártanak esetenként CO2 gázt. Olyan videók vannak magyarul is. A cukor + víz + száraz-élesztő (por) keverése CO2 gázt termel, mint az őszi must vagy cefre kiforrásai... ;)
Rengeteg az ötlettár a neten.
(Láttam szárazjéggel is, az macerásabb. Meg a CO2 gyári kis tartályos is költségesebb volna.)

Csak még mindig nem találtunk bizonyítékot - nyomát - hogy poloska-é a nem kívánt vámpír látogató nálunk, avagy valami nagyon ügyes bolha (csupán)? :-/
Kreálok csapdá(ka)t... ;-P
Don Pármezán 2014.01.30 21:59:37
Ma elmentem a közeli kisváros SzTK rendelőjébe a bőrgyógyászatra (a csípések nyomaival). Nem lettem okosabb, de az orvos sem tudott semmit a tünet enyhítő receptjein kívül. - De!...
Mire délután hazaértem, a nejem azzal fogadott, fogott ám valamit a távolabbi kis szobában, ahová én már a 2. ütemben menekültem aludni ugye és tegnapra virradó éjjel 2 óra után ott is kézvakaródzásra ébredtem...
Utálom a bolhát és ismertem már (a nejem, mint már írtam róla, nem is ismerte) de én még így bolhának nem örültem! (Ő is rájött mi az, mert ugorva próbált elmenekülni a pöttöm rovar, amikor elcsípte és másodjára fogta meg végleg.)
Mert megváltásnak tartom/érzem a több mint 3 heti "poloskavész vízióink" után és annak megdöntésére. Már ha nem kiabálom el korán. Remélem csak ez a fajta vérszívó élősködő volt és ha esetleg van még belőle, akkor sem vészes: kiirtható, megfogható, ez nem fészkeli be magát hatványszaporodás rémségekké. Egyébként egészen kis bolha volt, nem olyan, mint pl. korábban a kutyáimban szoktam látni és elfogva agyonnyomni.
Lehet, éppen "ember-bolha" volt és valami turis-ruhával érkezett(?).

Nos. Részemről akkor itt kiszállnék a blogbitorló fecsegésemmel - talán és remélem nincs poloska ügyünk.
(Ma már kezdtem dolgokat összevásárolni a csapdázáshoz, meg már spekulálgattam is... Pl. az USA-ban benejlonozzák a fekhelyeket ügyesen és úgy mégis ráágyaznak arra maguknak. Nem tud felmászni, illetve hozzájuk férni a kis szemét vérszívó. Az ágy tövébe meg különféle házilagos CO2 gáz szivárogtató, belül - hintőporral - síkosított, kívül direkt poloska-mászható borítású csapdaféléket állítanak oda. Addig fogdossák a poloska ("Bed Bug") populáció-generációkat, amíg azok el- kifogynak a helyiségből. Már aki tökélyre viszi a csapdázást és nejlonozásokat.)
A Google a mi barátunk és nem a rovaroké pl. ;-P

Elnézést - és ha nem lesz kedvezőtlen fordulat nálunk, én már nem írok - mindenkinek kívánok sikeres poloskairtást, védekezést, mentességet, stb. pozitív helyzetet!
Az internet révén alig két hét alatt világhírűvé vált Lendvai Zoltán katolikus plébános gördeszkázós mutatványa, ami Brazíliától Oroszországig, a legnagyobb hírügynökségektől a neves világlapokig és televíziós társaságokig bejárta a földkerekséget. A Zala…..
Don Pármezán 2010.08.31 15:07:54
The Coach Entrenador Subjetivo 325. 2010.06.18 21:57:00
Labdarúgás:A számos afrikai kultúrában elterjedt kuduzelát betiltották a foci-vb alatt Dél-Afrikában, mert fegyverként is lehet használni a vuvuzelánál nagyobb és hangosabb hangszert. A tömeggyártása azonban elkezdődött, a következő szezontól számos európai stadionban…..
Don Pármezán 2010.06.19 12:09:26
törölted, te átokfajzat? :-P

hozzászólás Don_Calo 2010.06.19. 08:45

www.focivb-2010.hu/vuvuzela-utan-kuduzela

#6 eeöö, eöö, rémhír.. 2010-06-19 06:46
TAGS: Google falle: " MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, ... MMR, Lendva, TAGS: Google falle: " MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, ... MMR, Lendva TAGS: Google falle: " MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, ... MMR, Lendva

Beolvasott - elmesélt "eöö" hírke lett a fent "tags" jelzett rádió adón...
A decemberi koppenhágai ENSZ klímakonferencia a Föld jövője szempontjából az évtized legfontosabb eseménye. Nagy kérdés, hogy a világ országainak sikerül-e rávenniük magukat (és egymást), hogy összehozzanak egy megállapodást az üvegház-hatású gázok (leginkább a…..
Koppenhága Koppenhágai egyezség 2009.12.19 10:53:00
Vajúdtak a hegyek és végül valóban egeret szültek.Úgy tűnik, megszületett a megállapodás végső szövege, most folyik a vita, hogy az egyes országok elfogadják-e. A tegnapi híreink pontosnak bizonyultak, a megállapodás címe Copenhagen Accord, azaz koppenhágai egyezség, és nincs…..
Koppenhága Organikus hot dog 2009.12.11 12:21:00
Igen, jól olvastátok, organikus hot dog. Aki már járt Koppenhágában az tudja, hogy az utcák tele vannak hot dog és különféle kolbász árusokkal. A kisebb helyeken egyféle virsliből lehet hot dogot kérni és ugyancsak egyféle kolbász kapható, míg a nagyobbakban többféle virsli-…..
Don Pármezán 2009.12.11 12:52:54
www.nelegyhulye.com/ne-legy-hulye/

Bogee is foglalkozott evvel, onnan olvasott be tegnap este. (Most megint "ő" van adásban...) ;-P
És több hallgatÓ alá is írta azt a petíciót!? (Alul vannak a friss "nevek".)

www.nelegyhulye.com/peticio/
Tegnap a Parlament Környezetvédelmi Bizottsága is ülésezett, ahol Faragó Tibor államtitkár úr, a magyar delegáció főtárgyalója röviden ismertette a megjelent képviselőkkel a Koppenhágával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat és a magyar álláspont néhány elemét is. Az…..
A dán kormány úgy döntött, hogy a koppenhágai klímkonferencia résztvevői nem kapnak majd szóróajándékokat és felesleges kiadványokat. Ehelyett az erre szánt összeget, kb. 537.000 eurót inkább egyetemi ösztöndíjakra fordítja. 11 fiatal - akik a világ különböző pontjairól…..
Don Pármezán 2009.12.06 16:08:53
Don Calo' · gangstersinc.tripod.com/Vizzini.html 2009.12.06. 15:51:17
koppenhaga.blog.hu/2009/11/13/minden_ut_koppenhagaba_vezet

és Teem'ke megen' ide lépett (be)olvasgatni... és hasonlóan, mint "B" vagy néhány "mai trendi"?, ő is előretolt nyelvvel pöszít-selypít-gügyörész itt-ott a hangképzésekkel?! ;-(
Google falle: " MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, = TAGS.
Válasz erre
Don Calo' · gangstersinc.tripod.com/Vizzini.html 2009.12.06. 15:53:35
ja, ő a Teem'ke:
zalaihirlap.hu/hetvege/20091114_magyar_nyelven_a_muravideken?FullComment=true#comments
;-) ;-P
Válasz erre
Don Pármezán 2009.12.06. 15:59:50
Ne csináld má' Calócza! Úgy sem fognak javítani a beszédmódjukon. Nem azért térnek át időről időre többen is újabb nyelvrongáló hóbortokra, hogy lemondjanak aztán arról. Mit képzelsz te, ez a DIVAT! A jövő már UFO nyelven folytatódik... ;-P