Regisztráció Blogot indítok
Adatok
altimus

0 bejegyzést írt és 1000 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mészáros Ádám két Michelin-csillagos séf vezetésével november 17-én megnyílik a BOTANIQ Turai Kastély új fine dining étterme, a Clarisse. Az étterem kínálata túlmutat a gasztronómián, hiszen egy minden apró részletében megkomponált, Tura és a kastély által inspirált élménycsomagot nyújt a…..
altimus 2021.11.07 14:53:34
@ekat: Azt a sefet nyugodtan hivhatjuk michelin-csillagos sefnek, aki Michelin-csillagot foz egy etteremnek.
Az arany olyan fém, amelyet nem lehet közönséges kémiai reakciókkal előállítani. Előállításához össze kell kötni 75 protont és 118 neutront, hogy egy atommag keletkezzen. Ez azonban csak nukleáris fúzióval történhet. Az ehhez szükséges energia pedig nincs meg gyakran a világegyetemben sem. Egy új…..
Az index beszámolt róla, hogy több órán át égette a kerozint egy Ryanair-gép ahelyett, hogy menetrend szerint elindult volna Gran Canariára. A tudósítás szerint a gép túlsúlyos volt, és jobb híján a kerozint kezdte el elfüstölni azzal, föl-le gurult a kifutópályán. A gép valamikor negyed egy után…..
altimus 2020.02.19 22:19:50
@Pyrrhus: annyival toltik fel a gepet, amennyit a pilota ker.
altimus 2020.02.19 22:22:14
@vwxyz: a szabaly az szabaly. nekem pl. eleg sok penzt kellene fizetni, amiert hajlando lennek egy kis szekben ulni 6 oran keresztul, sok budos ember, siro kisgyerek ... tarsasagaban.
Eleged van a turistacsalogatásból és a lehúzásból? Olyan helyere utaznál, amit még nem leptek el tömegével az utazók? Szeretnél útikalauzok nélkül, saját magad felfedezni egy kevésbé népszerű országot? Itt a toplista Európa legkevésbé látogatott országairól! Ha ezekre a helyekre utazol, biztos, hogy…..
altimus 2020.02.14 12:39:18
@Vándorember: van egy duty free uzlet a foutcan. oda jarnak bevasarolni a franciak.
  Az építész Rajk László özvegye föltett néhány sort a közösségi üzenőfalra. A szeptember 11-én, hetvenéves korában elhunyt közéleti személyiséget október 6-án, vasárnap „családi körben, a nyilvánosság mellőzésével” hantolják el a Fiumei úti Sírkertben. Aki azonban épp arra jár, „temetőnyitástól…..
Az MTI Fotóarchívumával közösen indított sorozatunk Színes mindennapok címmel 1958-től minden évet érintve igyekszik bemutatni a magyar mindennapokat sosem látott archív, színes felvételeken. A legutolsó bejegyzésünk a sorban 1970-ig jutott, ma a következő két évet érintjük. 1971. január 18. A…..
altimus 2019.10.02 09:52:19
@hátramozdító: Magam inkabb egy nyugdijas gimnaziumi nemet tanarnore tippelnek. Ezesleg egy szinten nyugdijas rejtvenyfejto bajnok okleveles kozgazdaszra, aki anno meg a munkahelyi sakkcsapatot is erositette. Mindket esetben latok egy macskat is a hatterben.
altimus 2019.10.02 10:06:21
@ecetes torma: en is inkabb normalis hetkoznapokat latok a kepeken, mint barmifele mast, neadj isten embertelenseget.
MovieCops A BETÖRÉS 2019.08.19 06:00:00
A javarészt amerikai pénzből, ám hivatalosan francia–olasz koprodukcióban megvalósult A betörés Henri Verneuil rendező és a közkedvelt filmsztár, Jean-Paul Belmondo negyedik közös filmje volt. Alapjául az amerikai David Goodis bestsellerje, a The Burglar (A betörő) szolgált, amelyet az ötvenes…..
Arról, hogy miként gyarapodtak több emberöltőkkel ezelőtt gyűjteményeink, már írtak a blogunkon. Adományozók azonban ma is élnek köztünk, és friss, értékes bogárpéldányok is kerülnek közgyűjteményekbe. Nem is akármilyenek! Szöveg és fotók: Németh Tamás (MTM, Bogárgyűjtemény) Színpompás cincérek:…..
Kétféle munkahelyi szarka van, az egyik típus a kollégáit lopja meg, a másik az alkalmazóját. Ami érdekes bennük, az a sajátos lelki hozzáállás. A munkatársait meglopó a slendriánságot és a közösségben kialakult bizalmi viszonyt használja ki. A munkahelyeken megszokott dolog, hogy a személyes…..
Két hét telt el a 3-as metró északi szakaszának átadása óta. Tarlós István átadta, a városlakók pedig birtokba vették a felújított állomásokat. Néhány napig vártam a részletesebb beszámolót, a felújított állomások építészeti bemutatását, de hiába. Aztán úgy döntöttem, hogy további várakozás helyett…..
altimus 2019.04.14 12:06:18
@badlucktotem: a 4-es metro nem takarithatatlan, hanem nem takaritjak.
Budapest egyik legmodernebb irodaháza volt egykor a Magyar Királyi Ipari Anyaghivatal épülete. Most elhagyott szellemház a város közepén. Sőt: a város egyik leghíresebb szellemépülete, amelyet az egyik, urbexes ismerősöm már régóta be szeretne járni. Az urbex vagy urban…..
Az Investindustrial nevű olasz magántőke-társaság lett a Morgan többségi tulajdonosa. Az autógyártó 109 évig volt családi tulajdonban, de már csak kisebbségi részesedést tartanak meg a cégben...
altimus 2019.03.10 07:09:16
@engedélyes pinaellenőr: a magyar morgan stanley-k egyike.
Egy brutálisan hosszú, 15 órás autóút vége felé álltunk meg valahol Montanaban, Billings közelében pihenni egy kicsit és hát pont kapóra jött a Hardee's szimpatikus kis egysége, ahová belépve egy tipikus gyorsétterem képe fogadott és egy igencsak szimpatikus étlap. A Hardee's lánc egyébként…..
altimus 2019.03.04 14:35:37
Kétezerszeres a különbség a legolcsóbb és a legdrágább lakások utcái között az Egyesült Királyságban. Londonban már több mint 1200 olyan utca van, ahol az átlagos lakás ára meghaladja az egymillió fontot. A méregdrága Grosvenor Crescent..
altimus 2019.02.09 15:39:48
Bárki megveheti James Bond képzeletbeli otthonát 6,85 millió fontért. A londoni ingatlan abban az utcában van, ahová a szerző, Ian Fleming álmodta meg legendássá vált hősét...
altimus 2019.01.26 21:19:22
Mindenki egyenlő, de vannak egyenlőbbek. ..
altimus 2019.01.26 08:32:20
@FCUK5: biztos a fideszre szavaztal!
A Hold utcai Piac jónéhány éve egy fontos pontja a belvárosi (fast) food -főleg ebédelő- szcénának, olyan ikonikus helyekkel, mint a Séf utcája, Buja Disznók, Stand 25 vagy a Lakatos Műhely.   A piac folyamatos mozgásban van, helyek nyílnak, bezárnak, de kávé fronton jó darabig semmi érdemlegeset…..
Miért nem működik jól a látássérültek érdekvédelme? Egy olvasói levelet kaptunk, melyet szerkesztve adunk közre. Az illető nem mocskolódni vagy vádaskodni szeretne, hanem csupán leírja amit önmaga megtapasztalt, mint egy látássérültek érdekvédelmével foglalkozó szervezet alkalmazottja. A történethez…..
altimus 2019.01.19 20:16:17
@Helyszíni zsemle: @Vadiúj tutkóság: az a latasserult aki onmaga kepes (szerencsere) kozlekedni, az ki is tudja nyitni az ajtot gombnyomasra. a kornyezetuket ertik, nem szellemi fogyatekosok, hanem latasserultek.
Az airbnb-k megrendszabályozása a Bulinegyed egyik slágertémája. A bulituristával nem csak az utcán van gond, hanem akkor is, amikor hazamegy – a legtöbbjük szállása ugyanis a környékbeli házakban van. (2:30-tól érdemes nézni, akkor pörög fel igazán) Erzsébetváros…..
altimus 2019.01.19 13:13:51
@HToma: miert lennenek tularazottak az ingatlanok? becsben 2-3x-os a negyzetmeterar.
Lepcsánkparty Borjú bélszín 2019.01.15 00:05:00
 Mi szükséges ahhoz, hogy ilyen remek borjú bélszínt ehessünk otthon? Elsősorban maga a borjú bélszín, ami a legtöbbször véletlenszerűen és elég ritkán áll rendelkezésre, másodsorban egy öntöttvas serpenyő, valamint némi tudás, ami akár ebből a posztból is…..
altimus 2019.01.16 20:07:44
@Kedélyes Paraszt: a sultkrumpli tokeletesen rendben van, en peldaul utalom a folias krumplit, steak burgonyat ... de persze egy sima salata is jo a hushoz.
altimus 2019.01.16 20:29:01
@Mitzi von Küche: sok helyen adjak a fo husetelt koret nelkul. mondjuk az argentinok nagyon ertenek a husokhoz, a suteshez es meses a marhahus arrafele. en is jartam ba-ben es majd ket hetig minden nap ugyanabban a parrilla-ban vacsoraztam. a malbec se utolso hozza.
Jövő hét közepén érkezik a Mikulás. Gyerekek ezrei számolnak vissza, és képzeletben már bontogatják a csoki Mikulásokat a többi édességgel együtt. Ezért vakteszteltük most a csoki Mikulásokat, hogy megtudjuk, melyik a legfinomabb erre a várva várt alkalomra. 21 országosan kapható csoki Mikulást…..
altimus 2018.11.28 15:47:40