Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hurrá Torpedó

0 bejegyzést írt és 4378 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A világ tele van szebbnél szebb világítótornyokkal és bár néhányukat ma már múzeummá, hotellé, netán egy teljesen elhagyatott épületté alakították át, szépségük vitathatatlan - ezt most be is bizonyítom nektek. Következzenek is a világ legszebb világítótornyai!  Cape Reigne Lighthouse,…..
Nem titkolt szándákunk mai posztunkkal, hogy kedvet csináljunk a multiszerszámokhoz, úgy általában. Gyártótól, márkától, előnyök vs. hátrányok kivesézésétől függetlenül. Egyszerűen jó ha van multiszerszám az embernél. Ahogy az egyik gyártó egyik fejese egy interjúban elmondta: "egyszer legyen nálad…..
A Homár elég sokszor felhúzta már magát az elmúlt 15 évben, hiszen volt mint. Inkorrekt kereskedők, csalók, ügyfelet hülyének néző szolgáltatók, büdös hús, kis faszenes, volt itt már minden. Olyan helyzet, mint a jelenlegi viszont még sosem. A járvány pedig úgy látszik, hogy a pénzéhes, nyerészkedő…..
A K-Monitor és román partnerszervezete, a Funky Citizens tavaly májusban kezdte vizsgálni a szülészeti hálapénz jelenségét Magyarországon és Romániában. Tavaly már szerveztünk egy műhelybeszélgetést a témáról, most pedig blogposzt-sorozatba kezdünk, hogy felhívjuk a figyelmet a problémára és…..
Hurrá Torpedó 2020.01.14 08:27:11
@Géza néni:

Veszprém:
csak bizonyos orvosokat lehet (de nem kell) megfogadni szüléshez (2-3 orvos). Ha a te nőgyógyászod nem tartozik ezek közé, akkor nem ő vezeti le a szülést, hacsak nem pont akkor ő az ügyeletes.

a terhesség alatt végig magánrendelésen voltunk, annak a díját fizettük. ezért cserébe időpontra mentünk, nem kellett várakozni, illetve mehettünk ahhoz az orvoshoz, akit az asszony szimpinek tartott (állami ellátás esetén máshoz kellett volna menni, mert ez az orvos nem a mi körzetünkhöz tartozik)

a mi orvosunkat nem lehetett felkérni szülésre. így előre fel sem merült a hálapénz téma. (nyilván akit fel lehet kérni, ott gondolom tisztázódnak a feltételek előre)

mindkét gyerekem az épp ügyeletes orvosnál született. nem kaptak borítékot, nem is kértek. az egyik doki paréj volt (alapból olyan), a másik meg tök kedves.

a másodiknál fizettünk alapítványi szobát a kórházban, így egyedül lehetett anya a picurral a szülés után abban a pár napban (ez hivatalosan ment, asszem kaptunk papírt a befizetésről - 1-2 ezer/nap)

összesítve borítékba senki semmit nem kapott. magánrendelésen max 5× voltunk (kb 50-60000 Ft). DNS szűrés, extra ultrahang budapesti magánklinikán kb 150000
Mondhatnánk, hogy nem nagy ügy, de közben mégis. Egy kis családi cégnél még talán elmegy, de egy akkora cégtől, mint a UPC mást vár az ember. Például, hogy ne legyen hónapokig bugos a honlapja, vagy ha már nem sikerül több hét alatt sem megszerelni, legalább ne hárítsa az emiatt fellépő költségeket…..
Hurrá Torpedó 2019.10.31 09:05:23
@ekat:
a helyi önkormányzat által kiszabott gépjárműadó esetén ezt hogy oldottad meg? nekem ezügyebn csak úgy sikerülne megszabadulni a csekktől, ha eladnám az autóimat...
Hurrá Torpedó 2019.10.31 10:52:38
@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓:
ez tiszta sor, utalom is természetesen, de akinek válaszoltam, ő azt írta hogy nem kap semmilyen papír alapú számlát, sem csekket soha senkitől. ebben az ügyben viszont nem megoldható hogy digitálisan kapjak számlát.
(szóval az ő önkormányzata valamit nagyon tud digitálisan (nem hiszem), vagy nincs autója (ez simán hihető), vagy csak nagy volt a szája)
Olvasónk fiának nem jött be a Decathlonba vásárolt úszószemüveg, ezért olvasónk arra gondolt, hogy a reklámszöveg szerint jár el és inkább visszaviszi az áruházba. De ott nem az történt, amit várt, a pénzét nem kapta vissza, mivel a szemüvegnek valójában nem volt semmi baja.  Vásároltunk a…..
  Legutóbb júniusban szörnyülködtünk egy gyanús Adidas webshopból érkezett cipőn (azóta az az oldal szerencsére az enyészeté is lett), de az a Kínában postázott példány - bár nem volt szép, és pláne nem volt Adidas - semmi  az alábbi képeken szereplő darabhoz képest. Igen, a nyitóképen balra a…..
Sajnos a levélből nem derültek ki részletek, így érdekes rejtély, hogy Pórul járt fogyasztónál miért szakadt el a türelem cérnája a Szállás.hu-val való összetűzés után mindössze 14 órával (!)  annyira, hogy egy Homárnak írt panaszlevélben keressen azonnali vigaszt és megnyugvást. Lehet, hogy…..
  Picikék fotó Tudom, mindenkinek cukimuki, imádnivaló gyereke van. De ne mondjátok, hogy nincs olyan egyetemes, minden gyerekre érvényes tulajdonságuk, amivel az őrületbe kergetnek, mert ez nem igaz! Összeszedtem párat, amitől én a legszívesebben kifutnék a világból, személy szerint! 1. Imádom…..
Veszünk egy olcsó és hibáktól hemzsegő használt autót, hogy aztán szépen felújítsuk belül maradva az 500.000 Forintos álomhatáron. Nem csak kipofozzuk az autót, hanem levizsgáztatjuk és ellátjuk olyan extrákkal, amik megkönnyítik a mindennapi használatot. Elkezdtünk autókat nézni és elmerültünk a…..
Az a rés a fenti képen ugyan remek macskabejáró vagy drogrejtekhely lenne, de ilyenekre az átlagember nem szokta használni a vadiúj mosógépét, hanem azt egyszerű, hétköznapi módon csak szeretné bekötni és a ruháit tisztítani vele. Szegény Ádám ezzel már nem fogja. Története pedig szolgáljon…..
Elmúlt a karácsony és lassan nekiállunk eltenni a díszeket és dekorációkat. Itt az ideje, hogy a fenyőfa is távozzon a lakásból. Ennyi idő után már rengeteg tűlevelétől megszabadult már, és jó lenne ha a maradékot nem a lépcsőházban szórná szét. Lássuk hányféleképp viheted ki a lakásból a fenyőfát!..
A rendes ember, mikor még nyílnak a völgyben a kerti virágok, még zöldell a nyárfa az ablak előtt, látja amottan a téli világot, és karácsonyra készít költségvetést. Ez a művelet arra is jó, hogy sorra vegyük a rokonokat eldöntve, akarunk-e ajándékozni, avagy örüljön a delikvens, ha nem keressük fel…..
Hurrá Torpedó 2018.12.06 09:57:13
@Klesk: és ez miért függ attól hogy közben vesztek e ajándékot egymásnak, vagy sem?
Hurrá Torpedó 2018.12.06 10:44:50
@Klesk: a bevásárlási dilit jó szervezéssel el lehet kerülni. boldogság meg nem csak karácsonykor van, akkor emiatt kár is karácsonyt tartani.
Kiadás: ez mindig van. szülinapkor, névnapkor, stb. Nálunk karácsonykor is. Persze a kiadás mértéke nem kell, hogy kompenzáljon. Nem attól szeretünk jobban valakit, és nem akkor nagyobb a boldogság, ha az ajándék drágább.
Nálunk kicsi gyerkőc van, nincs olyan, hogy nincs ajándék. Milyen már, az egyik legjobb dolgot ölném ki a gyerekből, ha elhagynánk.
A Nyugati-pályaudvar közvetlen közelében található az Új-Házi vendéglő, mely az all you can eat üzleti modellt viszi. Ez itt a gyakorlatban azt jelenti, hogy a vendég befizet 1350 forintot, és 60 percen keresztül annyit eszik, amennyi csak belefér.   Nem tisztünk megítélni, mennyire etikus eljárás…..
Hurrá Torpedó 2018.11.12 22:49:01
A kenesi löszfallal mindig csak a baj volt, de az ifjú magyar mérnökök költséget és munkaerőt nem kímélve megoldották a problémát...
A LEGO Csoport leszámol a műanyaggal. Persze ez nem igaz, csak a jövőben az elemek egy része fenntartható forrású, cukornád alapú műanyagból fog készülni. Mindezt 2030-ig szeretnék megvalósítani, amikor is az összes fő elem és csomagolás már az új alapanyagból lehet. Az új…..
"Hamarosan az EU dönteni fog egy nagyon fontos kérdésben ami szó szerint mindenkinek az életére hatással lesz." Borzasztó idegesítő, hogy télen délután ötkor már sötétben kell lemennem a pályára edzeni, hogy ha négykor hazaérek az iskolából, már nem tudok elmenni sétálni vagy bringázni egyet…..
Hurrá Torpedó 2018.08.10 11:56:39
@Hurrá Torpedó:
Téli napforduló idején nálunk kb 8.5 órát van fent a nap. értelemszerűen ha azt szeretnénk, hogy a munkaidő után még legyen egy kicsit világos, akkor azzal egyenes arányban következik, hogy a munkaidő elején lesz sötét.
Hurrá Torpedó 2018.08.10 12:05:40
@altimus: vagy akár nullára, és akkor mindenki akkor császkál télen, amikor akar. ha világosban akar kutyát sétáltatni akkor akkor, ha sötétben, akkor megy akkor. stb. de mindenképpen törekedni kell hogy a 0 óra munkára európai szintű bért kapjunk. ez nagyon fontos! sokkal fontosabb, mint az óraállítgatás.
Most nyilván el kéne mondanom, hogyan készül az omlós csülökburger, de ezt a poszt végén megmutatja nektek Kocsis Bálint maga. Inkább bemutatom az északi part egyik legkreatívabb séfjét, és idén nyitott strandbisztróját, amely a Terasz by Bálint névre hallgat. Bálint egy többgenerációs…..
Ha addig már eljutottál, hogy muszáj felújítani a konyhát, de egyenlőre még kiforratlan, hogy milyen stílusú és kialakítású lenne jó helyette, akkor jobb ha igyekszel, ha idén még szeretnéd befejezni. Mit szólnál hozzá, ha mutatnék 16 panelkonyhát, ami segít elindítani a saját konyhád felé? Ráadásul…..
Hurrá Torpedó 2018.07.26 11:16:45
@GiaMarie: én is ezen filóztam. aztán a pult tetején látszik a mosogatótálca sarka is. valószínűleg ott pont vége van a falnak, ami miatt hátrébb csak 30 mély a szekrény. csak a fotózás szöge szar. szóval az egy normál mosogatógép lesz, és ott már sokkal beljebb lesz a fal is.
"Számlát nem kaptunk róla, mondván, majd még erre járnak, majd akkor. Mi Pakson lakunk, a cég a Pilis környékén."  Na, ebből már lehet tippelni, jártak-e a cég szakijai olvasónk háza felé az elmúlt 2 évben. Ami talán nem is lenne akkora probléma, ha az általuk beszerelt kapu…..
Meg fogsz lepődni milyen képességeket kapsz 30 ezer forint alatt!..
Hurrá Torpedó 2018.07.19 12:44:24
@ételizésítő:
normális-e vagy? egyik mondatod üti a másikat:
40-ért tűrhető olcsóbb Samu - Samu J320, akciósan 39900. benne 1,5 GB ram 8 GB háttértár, Android 5.1
De a kínait le kell fikázni, mert 30-at nem ér ma már a 2/16GB, és nem a legújabb Android.

Ettől függetlenül persze mindenki azt vesz, amit akar, ágyúval is lehet verébre lőni, de ne csodálkozzunk, ha többe kerül az ágyú, mint a csúzli. Illetve megállapítható, hogy Magyarország a 10 millió mobiltelefonszakértő országa is egyben.
A csevapcsicsa a grillszezon egyik kedvence, a horvát tengerpart alap étele, a nyár slágere. Akkor a legfinomabb, ha szabad tűzön sütjük, de otthon, a saját konyhánkban is élvezhetjük ezt a finomságot. Készítsünk hozzá házilag ajvárt és ropogós lepényeket is.  Csevapcsicsa hozzávalói  4…..
Hurrá Torpedó 2018.07.13 20:01:21
@Korunk egyik legnagyobb gondolkodója:
én is ott ettem a legjobbat. nem tudom hogy ugyanarról a helyről beszélünk e, de a város és a folyópart stimmel.