Regisztráció Blogot indítok
Adatok
st_one

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lassan véget ér a balatoni főszezon. Engedjék meg a kedves olvasók, hogy ezúttal hosszú szöveg helyett néhány verőfényes, nyári képpel köszönjek el ettől a kurta-furcsa, rövidre sikerült nyártól. A képek nem valami jók, és erre csak egyetlen egy mentségem van: a Balaton…..
Eddig jellemzően azzal vádoltak minket, hogy túlságosan atlantisták vagyunk, kritikátlanul imádjuk a kapitalizmust, szeretjük a neokonokat és hogy neoliberálisok lennénk. Ezzel együtt időnként megkaptuk a fasiszta jelzőt, egyszer egy kommentben pedig lekeresztényszocialistáztak…..
Deutsch Tamás aktivizálta magát, előbb naptárat készített, majd a "megtámadott" Orbán Viktor segítségére repült haza Brüsszelből. Az EU elnökségi nyitány az EP parlamentben roppant szórakoztatóra sikeredett, ahány újság, annyi nézet: Alázás! Szégyen! Orbán…..
st_one 2011.01.22 00:49:47
@Béla Bácsi: Talán túlzás lenne az egészet egyetlen személybe sűríteni, de ha lehet, egyetlen Nobel-díjas írónkat valóban oda sorolnám. Szerinted egyébként ki? Taníts!
Ma hajnal háromra elfogadták az új médiatörvényt. Igaz, nem ez blogunk fő profilja, de úgy éreztük, nem árt, ha olvasóink innen is értesülnek arról, mi vár ránk a tejjel-mézzel folyó szép, új világban. Az alábbi szöveget az MTI bocsátotta ki három részben, kicsit húztunk…..
st_one 2010.12.21 23:22:16
@KarbatettKezűZoltán: Oh, te igazság bajnoka, hírek megmentője! Végre egy világos elme, aki átlátja ennek a törvénynek az igazi mélyfilozófiai esszenciáját! Elvégre minek nekünk újságíró, ha lesz egy nemzeti hivatal, ami az ő végtelen bölcsességével előállítja nekünk az egyetlen objektív igazságot! Milyen érdemtelenül sok fölös energia távozott ebbe a végtére is fölösleges szakmába?! Hiszen az általad oly frappánsan, lánglelkű honfiúi dühvel elkiáltott kérdésekre - KI?MIT?MIKOR?HOL? - egyetlen pontos és minden igaz demokrata által befogadható válasz létezhet. A hírek között opportunista, sunyi módon válogatni, azokat manipulatív módon értelmező mondatokkal ellátni, kontextusba helyezni oktalan pártos mesterkedés. Választékosan fogalmazni, a lényeget kihangsúlyozni, az összefüggéseket megvilágítani miféle aljas újságírói műfogások? El nem tudom gondolni, az effle rosszindulatú pánikkeltés hová fajult volna, ha nem jön létre ez a hivatal, ami példás és arányos módon mér büntetést a személyiség, a szabad gondolkodás, az emberi kreativitás minden vadhajtására. Köszönjük, hogy jóindulatú tájékozottságoddal mindezt megvilágítottad számunkra!
st_one 2010.12.22 00:16:59
@KarbatettKezűZoltán: Igazad van, alapegység, amit százezerféleképpen lehet előadni. Vegyünk egy példát. A parlament elfogadott egy törvényt, ami alapján mindenki dönthet a nyugdíjcélú megtakarításainak további sorsáról. Lássuk a kérdéseket:

KI? A képviselők. Ezzel máris gond van, mert a képviselők csak egy része, még ha a többsége is. Ha viszont ezt megemlítjük, máris véleményt implikálunk a hírbe, hiszen jelezzük, hogy nem volt teljes az egyetértés, talán problémák lehetnek ezzel a törvénnyel? Vagy inkább hagyjuk a fanyalgókat, úgyis kevesen vannak. Ez esetben viszont nem adtunk pontos választ a kérdésre, félretájékoztattuk számos honfitársunkat.

MIT? Egy törvényt a szabad nyugdíjpénztár-választásról. Ezt mondja a törvény, tehát erről szól. Vagy talán mégsem pontosan erről? Egyes vélemények szerint van itt egy elég súlyos feltétel, ami miatt nincs is valós választási lehetőség. Mit tegyen a korrekt tájékoztatásra törekvő újságíró? Értelmezze a törvényt, vagy tényszerűen, a cím alapján tájékoztasson? Sőt: mit tegyen, ha minderre két mondatnyi ideje van?

MIKOR? 2010. október 25-én. Vagy a döntés esetleg már jóval korábban megszületett? Volt ennek bármilyen előzménye? Adekvát egy hírben megemlíteni a hozzá kapcsolódó - elvileg - nemhivatalos bejelentéseket, várakozásokat?

HOL? A parlamentben - de valóban ott? A törvényalkotás helyszíne egy kétharmados többség esetén a parlament, vagy inkább kormányülések, háttérmegbeszélések, esetleg egy miniszteri dolgozószoba?

Szerintem azért van szükség újságírókra, hogy ezekre a kérdésekre választ találjanak. Nem az egyetlen helyes választ, hanem sok különböző választ, amiket természetszerűen meghatározhat világnézet, politikai preferencia, műveltség, tájékozottság, vallás, verbális készségek, vagy akár a délután várható időjárás. A sokféle változatot áttekintve talán teljesebb és színesebb képet kaphatunk a világról. Ez lenne a demokrácia egyik alapja, kár lenne egy ostoba törvénnyel eltörölni.
Mivel úgyis meg kívánunk takarítani egy csomó pénzt, ráadásul a hivatalos indok szerint a Költségvetési Tanácsot is a "feleslegesen drága" jelszóval verték szét az illetékesek, ezért lenne egy tiszteletteljes javaslatom: legyen olyan kedves a kormány, és tegye a…..
A Kispál és a Borz búcsúkoncertje nem véletlenül mozgatja meg a közvéleményt: aki szereti, aki nem, elismeri, hogy egy kultikus zenekar búcsúzik, amely nagy hatással volt a magyar könnyűzene több, mint másfél évtizedére. Volt olyan ismert, mint az Illés vagy az Omega, tinilányok…..
st_one 2010.08.09 11:07:42
@rantottmaj: Ez már csak így van, manapság aki Bachot érti, az még nem biztos, hogy felnőtt a Kispál által sugárzott kissé felszínes intellektuális sznobság átszellemült élvezetéhez. Bár az is igaz, hogy Bachra az utóbbi száz évben biztosan senki nem csajozott...
A segélyekkel visszaélők, a társadalmat és a valódi rászorulókat megkárosítók ellen fellépni teljesen igazságos. (Fotó: Tésik Attila/delmagyar.hu) Hódmezővásárhely önkormányzata közzétett egy 150 nevet tartalmazó listát azokról, akik nem csak hogy éltek a közmunka…..
Modorosblog Az Excelguru 2009.12.08 07:00:00
  -Nos hát kérem szépen, a legmélyebb tisztelettel köszöntök minden kedves egybegyűltet a mai, haladó Excel-tréningen. Rengeteg ismerős arcot látok, de hát ha valaki mégsem ismerne: Wichshund Máté vagyok, a Bitumex megbízottan önkéntes mindentudó Excelguruja és…..
st_one 2009.12.08 14:10:46
@Fapuma: Ott a pont :)
Jövő héttől kezdve, ha jó Isten is úgy gondolja, akkor nem tartózkodom Magyarország területén úgy 5 hónapig. Ausztriában, konkrétabban Donnersbachban fogok dolgozni. A falucska igazi síparadicsom, 1600 méter magasan fekszik, itt már most is hó van. Kocsival elég nehéz lesz…..
Lajka blog Hétvége 2009.09.30 16:47:56
Csakhogy én is írjak már ide valamit. Az utóbbi pár napban történtek is dolgok, meg nem is. „Főattrakcióként” a hétvége eseményeit tudnám elmesélni, és most megkérem ST barátomat, hogy ne olvassa el, ha nem kíváncsi a „Jägeres történetekre”! :D Nos…..
st_one 2009.11.22 19:45:46