Regisztráció Blogot indítok
Adatok
spumi

25 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
EU turista Újra Berlinben 2009.10.18 01:58:00
Hol is hagytuk abba? Augusztus végén Barcelonában a Montjuïc-en motorozgattunk. Hmmm, de jó is volt az...Most pedig következzék egy gyorstalpaló, amolyan sorozatrész előtti "előző részek tartalmából" stílusban. Elindultunk Barcelonából, a lehető legkevesebb megállással…..
spumi 2009.10.18 10:44:01
Meglehetősen lehűlt itt a levegő. Szerencsére sikerült kihasználtunk, hogy nem csöpög rólunk a víz, felmotoroztunk a közeli Tibidabo hegyre.512 m a hegy legmagasabb pontja, és nem messze található Barcelonától. A környezet elég "rózsadombias" csak mégszebb, megspékelve…..
Azt hiszem nem túlzok, ha azt állítom ez volt életem legemlékezetesebb (magical!) szülinapja eddig. Elmesélem az egyik kedvenc, és egyben legjellemzőbb részletét:Lejöttek a kis barátaink a házból. Alexis és Pau(l) az emeletről. Mondják, hogy hoztunk ajándékot is, ott van, arra.…..
Elriszáltuk magunkat a piacra. Szívesen ismétli az ember ezt az élményt, nagyon mókás, kihagyhatatlan. Későn mentünk, mégis elég nagy volt még az élet. "Azt játszottuk", hogy Péter súgott, megmondta spanyolul mit kérjek, én meg kértem. Elég nagy volt a röhögés…..
Manna nagyon szereti nézegetni a motoros videókat, ígyhát itt van is egy, amin le lehet velünk jönni a bícsre. Hajrá! A víz egyébként fürdés előtt és után kifejezetten hűvös. Benne lenni nagyon kellemes, de állandóan mozgásban kell lenni :) Szép a színe. Vannak egészen…..
Barcelonáról elöljáróban csak annyit, a legpezsgőbb város, ahol eddig életemben jártam. Imádom. Egyben utazásunk gasztronómiai középpontja. (Igaz még nem voltunk Olaszországban :)) Megérkezésünk óta 3 nap telt el. Ezidő alatt annyit éltünk, mint máskor 1,5 hét alatt. Egyszer…..
 Versailles-ban ülök a campingben, ami gyönyörű. De hogy miért nem Calais-ban? Újraterveztük az útvonalat. Kihagyjuk az angolokat és a csalagutat. Egyenesen Párizsba jöttünk. Ennek oka egyedül az esős idő. Szóval próbáljuk „megúszni” a vízháton való sátrazást.…..
A napokban megpróbáljuk utolérni magunkat. Végre van töménytelen mennyiségű spanyol netünk, - igen-igen, már Barcelonában vagyunk - és némi anyagunk arról, ahogy idáig jutottunk. Egyelőre ezeket az élményeinket posztoljuk... Berlinben vásároltunk online egy kamerát, nagyon…..
Amszterdam igazán BAHHHH (lsd: hangutánzószó. jelentése:azta k****, nem gondoltam volna, hogy ez ilyeeeeen) Reggel f7kor indultunk Berlinből. Az az igazság, hogy még pihentünk egyet az út előtt, és milyen jól is tettük. A Berlin-Amszterdam út oké volt. Teljesen rákattantam a…..
Berlin igazán kedves a szívünknek. Egyedül az időjárás az, amihez szokni kell, de amúgy az sem vészes. Vannak kifejezetten esős napok, de ilyenkor is látni biciklist éppúgy, mint a napsütésben. Vannak kevésbé kiszámítható esők is, csak az ég színe és a tipikus viharjelző…..
Készülődünk a tovahaladásra. Elmentünk a hőn szeretett Louis áruházba és jól bevásároltunk camping felszerelésből. A képen látható sátor lesz a következő otthonunk, mintegy 10 napon, és 3(4) országon át. Én leszek a félvér néni, Dénes meg az izmos bácsi :) 4.én,…..
Utcai fesztiválon jártunk. A rendezvény lényege, hogy minél több kultúra képviseltesse magát, és különböző színes-szagos-zajos produkcióval, tánccal vonuljon az utcán karneváli hangulatot biztosítva. Egy kétméteres fal tetején csücsülve követtük az eseményeket egy ideig,…..
EU turista Fenséges Potsdam 2009.05.31 22:58:00
A hétvégére remek programot sikerült kitalálnunk.Igaz tavalyelőtt már jártunk erre, de imádtuk és most megismételtük.Potsdam igazán nincs messze Berlintől és olyan fenséges a környezet, hogy ilyen helyre szívesen visszatér az utazó. Csomó tó van mindenfelé, mi is egynek az…..
Sikerült a legesősebb napot kiválasztanom csavargásra. De tényleg. Aznap annyiszor megáztunk Oliverrel, mint az elmúlt 2 évben összesen.Előző héten megismerkedtünk a magyarházban Mariannal, aki volt olyan kedves és eljött velem, pontosabban elvitt engem néhány igazán érdekes…..
Hétköznapi túristának lenni, bevallom, picit nehezebb, mint mikor 2007-ben egy hét alatt bekebeleztük a Berlint. Annyi mindent megnéztünk akkor, hogy mostanra főleg az extrák maradtak. Bújom a Berlinnel kapcsolatos tájékoztató oldalakat, hogy vajon hol nem voltunk, mit nézhetnénk…..
Hölgyeim és Uraim,hadd mutassam be Önöknek a már sokat gurult, sokat tapasztalt, enyhén rozsdásodásba forduló, de idős kora ellenére csilli-villi..Biciklit.Neve is lett azonnal,mondhatnám gondolkodás nélkül.Ő Oliver.Fogadják nagy szeretettel :) ..
Ma szombat van és zuhog az eső. Ezt a weather.com jóvoltából szerencsére előre tudtuk, így a szombatunkat már csütörtökön megtarthattuk. Berlinből fél óra motorozással elérhető ez a remek vadaspark. http://www.freizeitpark-germendorf.de/..
EU turista Nyakamban a város 2009.05.20 16:13:00
Megkezdtem önálló pályafutásom a megálmodott maxiruha reményében. Nekiindultam két lábammal az Alexanderplatz-nak. Mindenfelé tátottam a szám, de picit bátortalanul forgattam a kamerát, bevallom "az első lépések "anya" nélkül"...csak totyogtam. :)…..
Ma végre eljutottam a már nagyon beígért, nagyon rákészült, nagyon ráguglizott.... annyira rágugliztam, hogy a googlearth-ön is kikerestem milyen központok vannak a közelemben, mi mennyibe kerül..Végül a Yoga*Loft melett döntöttem, mert közel van és mert nekik volt valamirevaló…..
spumi 2009.05.13 14:19:47
@KittY: LadyKitty a boah-ból, kösziiii!!! jót nevettem :D
Az első berlini vasárnapunk igen kellemesen telt. Simivel lenyomtunk egy barátságos ping-pong mérkőzést (nem én nyertem :) a magyar házban. Itt a video, de csak akkor nézd meg, ha nagyon ráérsz :)Motoros körutazásunkat a tv torony tőszomszédságából indítjuk, megyünk kajálni…..
Teljesen más Berlinben motorozni, mint Budapesten. Berlinben nem nyomulnak a motorosok, mennek a saját sávjukban az autók mögött. Az autóban ülő sofőrök is sokkal előzékenyebbek és szabályosabbak, pl. a kereszteződéseket nagyon tisztelik, még a legnagyobb csúcsforgalomban sem…..
spumi 2009.05.11 13:23:41
@Nigro: Mi meg a szuper kertedre irigykedünk, no meg persze a talicskádra :D
EU turista Önfeledt csavargás 2009.05.08 15:39:00
Délutánonként gyakran indulunk neki "csak úgy"! Próbáltunk célirányosan, fontosabb megnéznivalókat kitalálni, de egyelőre valahogy abban leljük örömünket, hogy megtaláljuk az ismerős helyeket. Ilyen a prater például, ahol legutóbb felfedeztem, hogy berlini szülők nem…..
Másfél napos "esőnapot" kaptunk rögtön a megérkezésünk után. Ezidő alatt kipihentük magunkat, belaktuk a lakást, kialakítottuk a munkaállomásainkat és megállapítottuk, hogy ez így most pont olyan, mint otthon :) Körbevettük magunkat a monitorjainkkal. A lakásunk…..
Világgá vagyunk menve, kéremszépen. Az utunk, mondhatjuk, hogy zökkenőmentesen zajlott. Reggel tízkor sikerült elindulnunk. Megpakoltunk az autót. Igaz nincs kevés cuccunk, de nem lepte el teljesen a hátsó részt. Előző este még órákig szüttyögtem azon, hogy "most…..
Mintha még nem lett volna elég a csomagolással járó agyalás, pakolás, szekrényszelektálás.. Megszerveztük a búcsúbulinkat. Állítom, hogy nagyon szuperül sikerült. Olyan jól, amire nem is számítottam álmomban sem. Sok segítséget kaptunk ehhez Anyuéktól (Köszönjük!!!), a…..