Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mmebukk

263 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Újabb helyszínnel bővült a Gólya Roadshow, ezúttal a felnémeti gólyafiókákat fogjuk meggyűrűzni.Időpont: 2012. június 23. (szombat) 9:00Eger-Felnémet Tárkányi úti elágazásA gólyagyűrűzés a felnémeti vasútállomás parkolójánál lesz!Bővebb infó:Rausz Rita 30/518-6113A…..
Meghívó Munkahelyi közlekedési terv tréningre Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala (3300 Eger, Dobó tér 2.)2012. június 29., 9-15 óráigA munkahelyi közlekedési vagy mobilitási terv olyan hosszú távú stratégia, amellyel a szervezetek segítik az alkalmazottak és a…..
Figyelem!Programváltozás!!!Füzesabonyban technikai okok miatt nem a Pöttömke Óvoda udvarán, hanem a Teleki Blanka Általános Iskolánál lévő gólyafészekben lesz a gólyagyűrűzés 17 órától!!! Több mint egy évszázaddal ezelőtt, a hazai madárgyűrűzés hajnalán, a The Times…..
A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság együttműködve a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettel „A parlagi sas védelme Magyarországon” című LIFE + pályázat keretében, önkéntesek bevonásával parlagi sas fészekőrző akciót hirdet 2012-ben.Az akció célja, hogy…..
A Heves Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve Egészségfejlesztési Osztálya az alábbi tevékenységekkel várja a családokat Egerben, a Felsővárosban, 2012. április 22-én a Föld Világnapján.Szlogenünk: Generációk együtt az egészségért!Szülők és…..
9:00-16.00 Természetismereti, környezetvédelmi, egészségvédelmi és önismereti programok, játszóházak kicsiknek és nagyoknak9:15 - Megnyitó az Excalibur Étterem mögöttKöszöntőt mond Sós István alpolgármester és Grédics Szilárd a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság…..
Kedves Madárbarátok! Felsőtárkányi Madarászsuli- és kézműves foglalkozásra invitálunk Benneteket:Reggeli „madárlesre” indulunk, s az erdei „madárhang suliban”, a tavaszi madárdalos természetben felbukkanó tollas vendégeinket figyeljük meg, s ismerkedünk hangjaikkal – a…..
Természetvédelem témakörben legfrissebb könyvek:Természetvédelmi állattan: (szerk.) Juhász LajosA természetvédelem felsőfokú képzésének tankönyve azokat a magyarországi állatfajokat mutatja be, melyek törvényes védelem alatt állnak. Mindenki számára ajánlott ez a könyv,…..
Eger MJV Önkormányzata az elmúlt években a városban működő környezetvédelmi és természetvédelmi civil szervezetekkel és intézményekkel összefogva a jeles környezetvédelmi világnapok keretében hívta fel a figyelmet környezetünk és természeti kincseink védelmének…..
2012. március 11-én a szokásos madármegfigyelő túrámat tettem az Egerszalók határában lévő Laskóvölgyi-víztározóhoz. A tó több, mint fele még jég alatt volt, ennek ellenére rengeteg madár tartózkodott rajta. Ezer példány felett voltak a tőkés récék, de akadt csörgő,…..
2012. március 4-én, vasárnap, 10 órai kezdettel „Madárbarát kert” programra invitáljuk a Madárbarátokat!A programon résztvevők a madarak költéséről, a költő odúk elkészítéséről, és a madárbarát kertről hallhatnak ismertetőt a Magyar Madártani és Természetvédelmi…..
- Ha több vetőmagod van, mint amit idén el tudsz használni- Ha szükséged van még néhány fajtára- Ha nincs vetőmagod, de kertelnél- Ha csak érdekel, mit művelünk mi itt :-) szeretettel várunk március 3-án szombaton délelőtt 10 órától a Felnémeti Civil Házban…..
Zöld Sátor - Télűző/tavaszváró programokkal - 2012. február 24-26.Kétszáz négyzetméter zöldet találunk a februári hideg ellenére a miskolci Kocsonyafesztiválon. A  Hősök terén felállított Zöld Sátorba azért érdemes betérni, mert egyébként egy teljes év sem lenne elég,…..
Időpont: február 26 (vasárnap) 10 órától.Helyszín: Tard, Sugaró-tetőProgramok: madárgyűrűzés, madármegfigyelés.A program kb: 15-16 óráig tart, ebédet (szendvics) mindenki hozzon magával. Meleg teával, forralt borral, és sós aprósüteménnyel tudjuk ezt…..
Még csak februárt írunk, de a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bükki helyi csoport munkatársai, Önkéntesei már kétszer is jártak Füzesabonyban.Először január végén a Széchenyi István Általános Iskola alsó tagozatos nebulóinak tartott előadást a…..
2012. február 4-én a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bükki helyi csoport munkatársai Madárbarát Kert programra invitálta az érdeklődőket. A madáretetők és odúk elkészítése mellett baglyos kitűzőt is készíthettek a…..
- Ha több vetőmagod van, mint amit idén el tudsz használni- Ha szükséged van még néhány fajtára- Ha nincs vetőmagod, de kertelnél- Ha csak érdekel, mit művelünk mi itt :-)várunk február 18-án szombaton délelőtt 10 órától a Padlás Adományboltban (Eger, Bródy S. u. 4,…..
A tél közepén már javában etetjük a madarakat. Ha szeretnénk, hogy kedves barátaink a téli etetés után is a kertünkben maradjanak, fészkelésre alkalmas odút készíthetünk számukra.A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bükki helyi csoport madárodú készítésre…..
BÜKK | A Bükki Nemzeti Park igazgatójává nevezte ki múlt év októberében a vidékfejlesztési miniszter Grédics Szilárdot. A természet szeretete az új vezető fő jellemzője.Mik ezek?A barátokkal való együtt zenélés miatt költözött Zalából Heves megyébe frissen végzett…..
Egerben, a Mobilitási Hét zárókonferenciájának és a Tükörben a Világ kiállítás megnyitójának előestéjén izgatottan vártuk a Gömörszőlősről érkező kis kiállítás kiegészítő darabjait. Megérkezett, időben.Az érdeklődők már Felsőtárkányban szintén…..
Azt gondolná az ember, hogy főként egriek vagy Eger környékiek. Hát itt egy napi statisztika (2011. november 22.), melyből kiderül a válasz:                      A statisztika a…..
A minap kezembe került egy "ökoújság", melyben a következő MOL hirdetést olvastam :Használt sütőolaj – Hozza a MOL töltőállomásokra!Tegyen Ön is környezetünk védelméért!Országszerte mintegy 150 MOL-benzinkúton helyeztünk el olyan speciális gyűjtőhordót,…..
Javult Eger város levegőminősége: tájékoztatási küszöbérték alatt a szállópor koncentráció. Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala tájékoztatja a lakosságot, hogy az Észak-magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség jelentése…..