Regisztráció Blogot indítok
Adatok
(avas)

514 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Parkolóépítés indult a Középszeren, melynek a tervek szerint további folytatása is lesz majd. Kevés dologból van annyira nagy hiány a Középszeren – és az egész Avason is – mint parkolóhelyből. Amikor a lakótelep épült, még közel sem volt ennyi autó, így mostanra nagyon…..
A Miskolc Geotermia Zrt. többfordulós pályázatok útján kiválasztotta azokat a kivitelezőket, akikkel megkezdte a Mályi–Kistokaj–Miskolc hővezeték megvalósítását. A Mályit, Kistokajt, Miskolcot összekötő – összesen mintegy 22 km hosszú – geotermikus (primer) és szekunder…..
Egy férfi holttestét találták meg járókelők kedden délután Miskolcon, egy avasi áruháztól nem messze, a vasúti sínek melletti bokros területen. Mint arról Dobi Tamás, a megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa lapunkat tájékoztatta, egy 44 éves,…..
az Avas.. Ütközés a Hideg soron 2012.08.12 12:33:11
Személyi sérüléssel járó közúti baleset történt szombaton a délutáni órákban a Hidegsoron. A frontálisan ütköző autó vezetői könnyű sérüléseket szenvedett. Frontálisan ütközött egy háromajtós Suzuki és egy Opel Astra kombi szombat délután a Hideg soron. A…..
az Avas.. Ütközés az Avason 2012.08.10 17:42:56
Személyi sérüléses közlekedési baleset történt pénteken dél körül Miskolcon, az avasi városrészben, ahol egy fekete Mercedes ütközött egy régi típusú, zöld Skoda 120-as személyautóval.A karambol a Gesztenyés u. 1. szám előtt történt, a Mercedes a Skoda elejének ment…..
A miskolci 6-os választókörzet az egyike az Avas városrészt magába foglaló háromnak, és az egyik olyan, amelyben csak panellakások vannak. Ennek megfelelően egészen egységes, ugyanakkor sajátságos problémák merülnek fel. Egy panelházakból álló választókörzetben, egy…..
Újra fel van állványozva a Középszer 18-20. számú társasház Miskolcon. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság határozata alapján ugyanis kötelező a szigetelési hiányosságokat kijavítani. Nem először dolgozik a kivitelező cég az épületen. A…..
Avasi kilátó: felújítást nem, csak állagmegóvási munkákat terveznek az operafesztivál után. Tovább romlott az Avasi kilátó állapota, jelezte az Agorán (az Észak-Magyarország internetes levelező fórumán) Kanyog Miklós levelezőnk. Egy évvel ezelőtt már írt hasonlót, akkor…..
Újra fel van állványozva a  Középszer 18-20. számú társasház Miskolcon. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság határozata alapján ugyanis kötelező a szigetelési hiányosságokat kijavítani tudta meg a minap. hu. Az eszakhirnok. hu úgy tudja, hogy a…..
Ezúttal a Klapka utcán tartott ellenőrzést a miskolci önkormányzat a társhatóságokkal karöltve közösen. Azokat a társasházakat ellenőrizték ezúttal is, ahol a beilleszkedni képtelen, alapvető együttélési normákat be nem tartó lakosok, illetve a fészekrakó csalók okoznak…..
Minek akkor, ha nem hordom? – mondta Irénke néni egyik idős lakótársának, amikor figyelmeztette, hogy ne hordja az arany ékszereit, a Gesztenyés utca nem olyan környék. Az egyedül élő idős nőt egyszer már megtámadták, azonban nem hallgatott a jó tanácsra. Valószínűleg…..
Bár az idén már rendelet szabályozza, mégis sokan úgy érzik, igazságtalanok a távhődíjak. Igazságtalanok a távhődíjak: írtuk tavaly, a fűtési szezon előtt. A probléma a panelprogramon átesett lakásokat érinti, azokat, ahol költségelosztókat szereltek fel. Amíg nem…..
Miskolc egyik legnagyobb aluljárórendszere az Avason található, a Fényi Gyula téren. A csomópont átépítése óta használaton kívül, lezárva áll. Az önkormányzat hasznosítani szeretné – több célra is.Az aluljárót addig sem nagyon használták az emberek, amíg az volt az…..
Az akkori őrsátadó rendezvényen Forgács László megyei rendőrfőkapitány és dr. Tuza László Miskolc rendőrkapitánya vette át az Őrs épületét Csoba Tamás Miskolc Város Polgármesterétől. Az avatószalagot dr. Pintér Sándor országos rendőrfőkapitány vágta el. Az állomány…..
Mint arról korábban beszámoltunk, élhetetlenné vált több lakás a Felsőruzsin körút egyik társasházában, miután egy fészekrakós család három év alatt teljesen lelakta második emeleti ingatlanját, kiköltözése után pedig szeméthegyeket, csótányokat, tartozásokat hagyott…..
Különleges helyszín, rendhagyó rendezés, több száz szereplő, és legkevesebb 1500 néző. Hatalmas siker mellett mutatták be pénteken este az Avasi Kiátónál a Tosca mindhárom felvonását. A Puccini operát Vidnyánszky Attila rendezte, aki úgy fogalmazott, a péntek esti előadás az…..
Bár panelépületekből áll az Avas, és lakótelepről beszélünk, mégis kifejezetten zöld területről van szó. A lakótelepi részek közül pedig a legzöldebb terület a városban, legalább is az 5-ös körzet képviselője szerint.Az Avas keleti oldalát foglalja magába az ötös…..
Ugyancsak nívódíjban részesült a Miskolci Pincék Asztaltársasága május 11-én. A 2009-ben létrejött civil szerveződés tagsága az elmúlt két évben megközelítette a 60 főt, akik valamennyien miskolci pincés gazdák. Miskolci lokálpatriótaként szívükön viselik városuk…..
Továbbra is gondot okoznak az Avason a fészekrakó családok – vagy az utánuk maradt romok. A Felsőruzsin körút egyik társasházában kedden tartottak szemlét a hatóságok: az ott lakók életét három éve keserítik a beköltözők, a társadalmi normákat be nem tartók által hagyott…..
Nem támogatta a miskolci közgyűlés Arday István, az Avasi Gimnázium jelenlegi igazgatójának vezetői pályázatát. A döntés után telefonon értül el az igazgatót, aki azt mondta az Észak-Magyarországnak, ő tulajdonképpen számított arra, hogy a képviselők többsége másik…..
Összehangolt hatósági akció keretében csütörtök reggel az Áfonyás utca 1.-5.-7. szám alatt tartottak ellenőrzést a közterület-felügyelők, a szociális osztály munkatársai, valamint az ÉMÁSZ és a MIVÍZ szakemberei. Az avasi hatósági akciók során eddig közvetlenül az…..
Előző sétám alkalmával a Petneházi bérházakig, s a vele szemben lévő Avas-délnek nevezett három ütemben felépült lakótelep betondzsungeléig jutottam el. Ezen a lakótelepen egy Eger nagyságrendű városrész található kb. 40 - 45.000 lakossal. Ez a városnegyed, a városunk sokak…..
Ismét közösségi festést szervezett a Dialóg Egyesület az Avason, július 1-jén, azaz az elmúlt vasárnap a Szilvás utca 13 szám alatti panelház lábazatát öltöztették új ruhába a ház lakói. Sélley Andrea, a Dialóg a Közösségekért Közhasznú Egyesület elnöke a minap.hu…..
Mintegy 30-40 tüntető várta kedden délelőtt Gyurcsány Ferencet az avasi lakótelepen, a Munkácsy általános iskola előtt, ahol a Demokratikus Koalíció (DK) vezetője pártja lakótelepek rehabilitációjára vonatkozó törvényjavaslatát kívánta bemutatni, megvitatni a társasházak…..
az Avas.. Mozdul az Avas 2012.06.03 20:38:00
A fogyatékkal élő gyermekek és az óvodások sportrendezvényével kezdődött csütörtökön a  Martin János Szakképző Iskolában a Mozdul az Avas rendezvénysorozat, majd bekapcsolódott a "Pattantyús" is. A népszerű rendezvénysorozat szombaton az avasi…..