Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Annamarie

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Az élet egy olyan izé, ami nem való mindenkinek.”Kedvenc karakter: N’Da Amédée úrAzt hiszem, Almost_Zed nemrégiben keletkezett remek ismertetője után túl sok mindent nem lehet hozzáfűzni a könyvhöz.A sztorit gondolom amúgy is mindenki ismeri.Adott egy tíz év…..
„Még ha csakugyan gyilkoltam is? Az, ami történt, úgy történt, ahogy a kő leesik, vagy ahogy a soká hajlított ág egy percben visszarúg. Túlhajlítottak bennem valamit; én magam is segítettem: szentet csináltam magamból, holott keresztény sem vagyok.” Bevallom,…..
Érzékiség. Nosztalgia. Gyász.Leginkább ezekkel a szavakkal tudnám jellemezni ezt a regényt.A történet ugyanis nagyjából csak annyi, hogy van egy korosodó, Max nevű művészettörténész, aki felesége halálát feldolgozandó zárkózott vidéki alkoholista módjára elvonul egy…..
 A munkásosztály rögvalóságának jegyzőkönyve.És a jegyzőkönyv szó most nem csupán metafora, ugyanis a regény fő jellegzetessége, hogy a nyomozati jegyzőkönyvek puritán stílusában íródott. Megjelenésének idején (1964) ezzel váltott ki jelentős visszhangot, emiatt…..
Módszeres tanmenet a szépíráshoz aczéltollszemekkel Tandem Graf. Stúdió, 2010.[öt tintapaca] moly.hu , tandemgrafika.hu , Anno-sorozat    "A technika fejlődésében ezer év valószínűtlenül hosszú idő. Pedig a lúdtoll, mint íróeszköz ennél is tovább szolgálta…..
[Mille anni che sto qui, 2007.] ford. Faragó ÉvaUlpius-ház, 2010   moly.hu (részletekkel)           Én ilyet ritkán, de most igen: ez valóban az olasz száz év magány. Megérdemelten írja ezt a fülszöveg. A nyitó jelenetben egy kis dél-olasz faluban…..
John David California: Rozshegyező – avagy a zabhegyezés vége[60 Years Later: Coming Through the Rye, 2009.] Partvonal, 2010 ford. Etédi Péter   moly.hu , előzmények: evocatio.blog.hu       Csalódás. Zsonglőrködni akar, de mert a semmit markolja csak, nem is…..
Alap, ugye, hogy a (megfilmesített) regények általában sokkal jobbak, mint a belőlük készült filmek... Na most itt éppen ama bizonyos "szabályt erősítő" kivételeket keressük. Van, hogy a remekmű szó kevés lesz az adaptáció leírására: mert hiába gyönyörű pl.…..
Itt a 80. Könyvhét, ezért most kaptok az arcotokba kb. 40 könyvet. Az éves hazai 15 ezres könyvtermésből a nyári könyvünnepre időzítettek kb. fél ezret - ebből szűrtük le az alábbiakat: ezt a majd' félszáz, őszinte reménnyel ajánlott (jólesően szamárfülezhető) könyvet. A…..
Annamarie 2009.06.07 18:41:05
Tegnap reggel a hatötvenötös makói buszon harmincas férfi bújta Tolkien A babó c. meséjét, a régi fordítást. Ezt:Egy negyvenes éveinek végét taposó nő pedig Kunderától A lét elviselhetetlen könnyűségét bújta. Különben gyanítom, hogy kifejezetten az Európa…..
Egy huszonéves lánynál pár hete a Shakespeare-titkot láttam a 14-es vilin - tegnap már a Boleyn-örökség utolsó oldalainál járt...Profi olvasó, csak a végállomáson nézett fel a könyvből. Még akkor se, amikor egy mackónyi munkás huppant le vele szemben az ülésre, se m amikor…..
Annamarie 2009.03.18 22:24:13
Kedden - hajnalok hajnalán – csodálatos módon nem én voltam az egyetlen olvasó ember a városban, mert szerencsére mellettem egy 60-as bácsi is könyvet forgatott a 14-es vilin, méghozzá Susan Sontagtól az Egyidőbent. Mindezt folytatta a 3-as metrón is, ahol csatlakozott…..