Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mikk^

0 bejegyzést írt és 107 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Én azt mondom ilyenkor, hogy menjetek csak, dolgozzatok, mosogassatok, vigyázzatok az angolok gyerekeire, kell a tapasztalat, hogy utána értékeljétek az itthoni lehetőségeket."..
Mikk^ 2018.04.12 10:12:14
Laci. Tudod mit képzelnek ezek a mai fiatalok? (Ez egyébként valami genetikai emlékezet, hogy előjön mindenkinél?) Azt képzelik, hogy Európában élnek. Azt képzelik, hogy a XXI. században már nem kell nekik ugyan azt végigcsinálni mint pl. nekünk (38 vagyok). Hogy a munkáltató azzal akar sakkban tartani, hogy örülj, hogy van munkád, mert van helyetted 100 másik jelentkező. Igaz nálam ez soha nem működött és érdekes, soha nem is rúgtak ki. Úgy látszik nem volt 100 másik jelentkező helyettem.
Viszont akkor nálatok még mindig ez a divat. Csak tudod, már a fiatalok tisztában vannak vele, hogy nincs helyettük 100 másik.
Az meg, hogy gyakornokaitokat elkülditek 1 év után. Lehet bennetek van a hiba. Én gyakornoknak soha nem mentem el. Semmi kedvem nem volt a gyakornokoskodással járó ugráltatást végigcsinálni. Ha akar tőlem valamit a cég vegyen fel próbaidővel és arra az időre is adjon normális fizut. A gyakornoki zsé meg hát ugye egy vicc szokott lenni. Mégis mit vársz? Alig kap fizut de úgy dolgozzon, mint egy rendes beosztott?
Persze az meg még mindig nem divat itthon, hogy akit felveszünk azt képezze ki a cég magának rendesen. Azt várják mindenhol, hogy aki jelentkezik az rögtön tudja azt amit a cég elvár. Mégis honnan?
Vagy ha tudja akkor meg már nem fiatal, de akkor meg nem veszitek fel.
Én is nézegetek álláshirdetéseket van hogy jelentkezem. Szerinted hány választ kapok? Mindegyikben fiatalt keresnek. Persze a hirdetés 3-6 havonta újra és újra megjelenik. Van ami kb folyamatosan fut, mégse kerestek onnan. Tehát akkor úgy látszik csak a munkakeresőkkel van a baj. Veletek a munkáltatókkal persze semmi :D
Mikk^ 2018.04.12 15:27:36
@szombuda: persze van egy szinten érték. De az ilyen Laci félék nézik le a mosogatót. Persze csak addig míg a mosogató nem mosogatja el a tányérját és nekiáll hisztizni miatta.
De gondolom nem ér neki semmit a takarító munkája se. Ellenben tapasztalható, hogy a diplomás Lacik, hogyan is szokták maguk után hagyni a wc-t. Ha a takarító nem takarítani Laci után, akkor meg megint csak menne a hiszti. De akkor mégis mennyit ér egy takarító munkája, ha a környezetedet rendben tartja és takarít utánad?
Ugyan így, egy gyakornok munkája miért is ér keveset? Mert olyat csinál ami "nem fontos". Ellenben ha Lacinak kellene megcsinálni akkor Laci nem úgy haladna a munkájával ahogy, hanem a gyakornok munkáját is el kéne végezze. Tehát egyértelmű, hogy egy gyakornok munkája nem minimálbéres állás, de nem is épp csak felette kell legyen. Persze nem is 300-400eFt.
És azért lássuk be. Mikor én 38 évesen elküldöm a jelentkezésem egy állásra, behívnak és egyébként úgy oké minden, de rákérdeznek a fizura és és lazán benyomom a 450-500eBruttót és húzzák a szájjukat az se normális.
A héten az egyik bejárásomnál futottam bele az egyáltalán nem ritka, tipikusan lakótelepi problémába: Van A néni, aki imádja a madarakat és ahelyett, hogy a lakásában tartana egyet ketrecben, inkább az erkélyről eteti a galambokat...
Mikk^ 2017.04.05 12:52:20
@zuulululu: Nem csak panel probléma. Nálunk is etetik azokat a rohadék dögöket, belvárosban. Már rászóltam, hogy ne etesse. Majd meglátjuk. Legközelebb közlöm vele a közteres büntetés mértékét is.
A brit népszavazás eredménye után több ismert fideszes politikus is meggondolatlanul nyilatkozott: Lázár János és Kovács Zoltán is az Unióból való kilépésre szavazna, ha lenne ilyen népszavazás Magyarországon. Még ha magánemberként is képviselték a véleményüket, az ügy…..
Mikk^ 2016.07.13 09:07:07
@Bambano:
Azért nem vásárolna, mert vámot kellene rá fizetni így drágább lenne.
Az autógyárak is pontosan ezért gyártatnak itt. De mivel vámot kellene rá fizetni utána, így olcsóbb lehet szlovákokhoz átvinni az egész gyárat.
EU-s jogszabály egy csomó vonatkozna ránk, mivel ha oda akarsz terméket eladni akkor az ottani jogszabályoknak kell megfelelned.
Az államosítást pedig látni lehet milyen jól is szuperál (közművek, iskolák, eü). Plusz azért megnézném, hogy ujjat merne e húzni bármelyik egy ilyen céggel.
Az autópályahasználatra pedig gondold végig. Itt egy kis ország, kikerülni nem nehéz. 26 ország érdeke 1 kis országgal szemben. Nem túl jó tárgyalási pozíció.
Szintén villany/gáz vezeték. Mennyiből is tartana 26 országnak elérni hogy a szolgáltató ország pofán vágjon minket?
Már javában dolgoznak a Kossuth Lajos utca 13. földszintjének átépítésén, novemberre ígérik az élelmiszerbolt nyitását. Lehet, hogy végre lesz élet a Belvárost átszelő sztráda mentén? Az Aldi vállalkozása azért izgalmas, mert a hatsávos út mentén kell majd megoldaniuk,…..
Üzenőfüzet Viktor, ne folytasd! 2014.04.01 08:09:06
A kampány során többször bírálta az ellenzék a Fideszt, hogy nincs semmilyen választási programja. Orbán Viktor végül annyit mondott, hogy a jelenlegi kormánytöbbség választási programja egy szóban összefoglalható: „folytatjuk”. Ez a faék egyszerűségű üzenet teljesen…..
Mikk^ 2014.04.01 11:10:05
@Poszt Olok001: "Ennek mondjuk örülök, mert 4 ev mulva a sajät B-közep huligänjaik fogjäk öket felakasztgatni, mert akkor mär nem nyocevezhetnek, max önmagukrol."

Te tényleg komolyan gondolod, hogy az a sok birka akkor majd gondolkodni fog?
Hiszen még most is simán benyelik a "Gyurcsány meg Bajnai, illetve az EU/IMF/vak komondor/Teri néni bivajbasznádon a hibás" szöveget.
Én még mindig tartom, hogy OV kezében egy pisztollyal random lelőhetne az utcán 7 embert amiről film készül, másnap letagadná és az okosok bólogatnának hozzá, hogy tényleg nem ő volt hanem valami baloslibsikomcsi hazugság az egész.
A brutális pénzkivonás mögött egy briliáns idegenforgalmi koncepció áll.  Szó sincs arról, hogy a kormány le akarná zülleszteni az egyetemeket - mondta Klinghammer István, a felsőoktatásért felelős államtitkár annak apropóján, hogy a Corvinus egyetem a súlyosbodó…..
Mikk^ 2013.11.21 12:26:27
@FrankaZsül:
Tudod az a baj ebben az országban, hogy az ilyenek már annyira reálisak, hogy nem vicc.
A jövő évi adóváltozásokról már annyit tudunk, hogy a luxusadó és a kedvezményes élelmiszer-áfa kimaradt a parlament elé benyújtott adótörvények tervezetéből, tehát kormányunk egyrészről nem megy szembe az unióval a több áfakulcs miatt, másrészről pedig nem…..
Legalább két hiperaktív gyerek jut majdnem minden hazai általános iskolai osztályra, a pedagógiai intézetek tapasztalatai alapján ugyanis nagyjából minden tizedik iskoláskorúnál megmutatkoznak a hiperaktivitás tünetei. A problémát tovább súlyosbítja, hogy a hazai pedagógus…..
Mikk^ 2013.09.25 11:53:31
@szamaritánus: pont ezt akartam kiemelni, hogy még nálunk volt egy bizonyos figyelem lekötés (megjegyzem hiperaktív lettem volna én is mert sok órán rohadtul unatkoztam, csak én aludtam inkább vagy firkáltam, szóval nevelésnek köszönhetően nem zavartam a többieket a tanulásban) egy mai gyereknek a figyelmét nem lehet ugyan úgy lekötni.

Egyébként, tényleg meg kéne figyelni azt is, hogy mi a francot eszik az a kölök akire azt mondják hiperaktív.
Mert szerintem egy étrendváltoztatással elég sokat lehetne segíteni.

Egyetemen is ezt tapasztaltam. Unalmas órák, az ember fészkelődik, mozgolódik. Akkor ott is sok volt a hiperaktív? Pedig már felnőttek voltunk.

@Gera:
nagyon ott van a link :D
És mennyire igaz is manapság. Egyetemen dolgozom és mellettünk az általános. (Nem tanár vagyok, hanem informatikus).
Nem ártana sokszor egy két sallert lenyomni.

Érdekesség: volt hogy az általános suliba mentem, mert gond volt a teremben a géppel. Míg az ajtó előtt álltam, hallottam a visítozást és röhögést a teremből. Miután benyitottam és bementem szép csend és fegyelem míg ott voltam. Kimentem, ajtó becsuk és folytatódott tovább mit félbeszakítottam.
Lehet tényleg kéne némi kiállás és "fegyelmezési eszköz" a tánroknak?
(Pedig én csak bementem és rájuk néztem :D ).
Mikk^ 2013.09.25 12:14:33
@CoSinus: Szülők magukba néznének? Itt?
Ahol semmilyen felelősséget ne vállalj?
Soha semmiért nem te/mi vagyunk a hibásak hanem a bankok/eu/kapitalista/zsidó/liberális...stb?

Én arra lennék kíváncsi, hogy egyáltalán minek egy csomó embernek gyerek?
Megcsinálja utána meg b@szik foglalkozni vele. A TV/számítógép/állambácsi/akárki majd megoldja.
Mikk^ 2013.09.25 14:07:39
@Emmanuel Goldstein: már miért ne lettek volna cukrosok, asztmások és rákosak?
Ugyan úgy voltak ezek a betegségek, csak akkor még ezeket nem ismerték fel és rendszerint bele is haltak.

De a hiperaktivitás egy marhaság.
1 osztálytársam volt aki oxigén hiánnyal született, de ő se volt hiperaktív.
Dadogott, kicsit lassabban értett meg mindent, ellenben amit megértett az ott volt (tiszta 5-ös volt a srác).

Nem hinném, hogy mostanra mikor a várandósság/szülés már biztonságosabban levezethető (mondom én kinek a lánya 7 hónaposan halva született) több lenne a beteg gyerek.
Nagyon úgy tűnik, hogy a Fidesz csodafegyverére – a rezsicsökkentésre – egyszerűen nincs ellenszere az ellenzéknek. A csökkentések óta pedig látványosan emelkedik a Fideszt támogatók aránya, az pedig ellenzéké stagnál vagy csak minimálisan javult. Persze 2002 óta mindenki…..
Ma több szegény él Magyarországon, mint a Bokros-csomag idején, a kormány három év alatt nem tudta megfékezni a 2008-ban felgyorsult elszegényedést. Sokan nem a lecsúszástól félnek, hanem már túl vannak rajta. Ami nem rövid távú szükséglet, abból egyre kevesebbet veszünk. Hat…..
Mikk^ 2013.05.11 13:49:13
@Larry Silverstein: csak hogy tudd, 3 hónap után nem munkanélküli a munkanélküli, csak ha nagyon ragaszkodik hozzá, hogy maradjon nyilvántartva. Feleségem 1,5 éve munkanélküli, ebből 3 hónapig szerepelt statisztikában, utána mivel már semmilyen támogatás nem jár neki, minek lenne benne? Most pedig gondold végig, hogy rajta kívül még hányan vannak így.
Mikk^ 2013.05.11 13:53:38
@Larry Silverstein: Csak kicsit hosszabb ideig mint itthon.
Ráadásul kint direkt kozmetikázott közmunkással nincs csökkentve, mivel a közmunkás se alkalmazott, hanem munkanélküli, csak a statisztika szebb tőle.
Indulásától fogva, hónapok óta kíváncsian, és érdeklődéssel figyelem a dohány átrendeződéssel kapcsolatos ügyeket az országban, és azt kell mondjam, életem egyik legnagyobb csalódása volt a tegnap hajnalban kapott végeredmény. Mosolyogtam, mikor láttam, az emberek megint…..
A TASZ jelenti Kedves Húgom! 2013.04.24 10:50:48
Borzasztóan örülök, hogy ilyen magas pontszámmal felvettek az egyetemre! Gratulálok! Hidd el, nekem sem esik jól, de a jelen helyzetben kötelességemnek érzem, hogy figyelmeztesselek azokra a veszélyekre, amelyeket magában rejt az a döntésed, hogy itthon fogsz egyetemre járni. Nem…..
Mikk^ 2013.04.25 08:19:51
@glinolid:
Ez az, hogy külföldön vannak ösztöndíjak.
A sok hülye meg össze meri hasonlítani azt ezzel a módszerrel.
Míg kint ha egy x ösztöndíjat megnyersz, akkor tudod, hogy egyetem után annál a cégnél aki fizette lesz állásod. Míg itthon nincs semmi csak a fenyegetés.
Akármennyire hihetetlen, van lehetőség rezsicsökkentésre úgy is, hogy közben nem haragítjuk magunkra a világ fejlettebb felét, nem pusztítjuk el a befektetői bizalmat, nem sújtjuk plusz terhekkel az egyébként is nehezen megélő kkkv-szektort, és közben még a lelkiismeretünk is…..
Igen, ezt elb@sztuk. Huszonhárom év alatt nem jutottunk előre szinte semmit, a szakadék egyre csak nő és nő. Mert mi is történt? A szocializmusban azt gondolták, maga a szocializmus megoldja magát a problémát, de nem ez történt. A települések szélén lévő telepekről igaz,…..
Mikk^ 2013.03.28 20:22:29
@tarackos:
"pl. a házak szigetelésénél." - normális vagy? Rezsit kell államilag csökkenteni, nem pedig normális fogyasztásra, körültekintő életre nevelni.

Akár tetszik akár nem, roma kérdést addig nem lehet megváltoztatni, míg az új generáció azt látja, hogy apuci anyuci bármit csinál nincs következmény. Elég kicsit visítozni, hogy "jáj jáj engemet báncsanak me cigány vok" és ezzel a probléma letudva. Ha nem tanul és 1-est kap szülők bevonulnak pofon a tanárnak és kész.
Egy egyszerű és spórolós lépéssel megoldható az egész. Magyarországon lehet magyar állampolgár és ugyan azok a jogok és kötelezettségek illetik meg mindegyiket, lehet külföldi aki itt dolgozik tehát a szavazáson kívül ugyan azok a jogok illetik meg mint az állampolgárt, illetve még a turista meg az átutazó.
Ha nincs kisebbségi politika ami kirekesztő (kizárja a nehéz helyzetben lévő magyart) és jogtalan előnyhöz juttat mást (ingyen lakás, oktatás amire úgyse jár el, extra előnyök és juttatások), akkor nem marad más a számukra mint a normális élet vagy a dutyi.
Minden orvost biztatnék, hogy nyugodtan érintse meg a betegét (legalább némi kedvességgel és érdeklődéssel). Tisztelt Praxis Blog!       Magzatelhalás középidőben. Méretek alapján, 3-4 héttel korábban, mint az UH időpontja. Nincs magán nőgyógyászom.…..
Jobbegyenes Hol vagytok gyermekek? 2013.01.14 19:08:19
Tulajdonképpen hálásnak kell lennünk annak a kormányzati gurunak, aki újra bedobta a közbeszédbe a 13. havi nyugdíj pszichotikus ötletét. Hálásnak, mert újra elkezdődhet egy vita, egy társadalmi párbeszéd a legégetőbb kérdésről: mit kezdjünk a fenntarthatatlan…..
Egyszer jó volna karácsony előtt szeretni a Jézust. Ha már arról van szó ugye, hogy megszületett. Egyszer jó volna, ha nem zúdulna már ránk folyton a pártpolitika, mely esküdt ellensége lett a nyugalomnak. Még karácsony előtt, december 23-án is. Hiába dobjuk el messzire…..
A KARD Viktor, az emberkereskedő 2012.10.30 11:23:05
Nálunk tényleg mindennek ára van. 250 ezer eurónyi államkötvény vásárlásával magyar állampolgárságot lehet szerezni egy fideszes javaslat szerint. „A haza nem eladó.” – hangzik el oly gyakran. De azért eladjuk. Kohn 15 év után hazalátogat, és döbbenten látja, hogy…..
Mikk^ 2012.10.31 08:44:46
@kerekes pereces: Ilyen utópisztikus dolgokat kívánni. De tudod mit, egyetértek.
Csak ki fogja ezeket meglépni. Te szeretnéd, én szintén, ahogy elnézem Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn is támogatná. Csak ez kevés ahhoz, hogy pártot alapítsunk és ki lenne az aki ránk szavaz? Tudod ha racionális programmal állsz ki az emberek elé elküldenek jó messzire. Tündérmesét tudnál ígérni (tudod pofán hazudni őket a hatalomért)?! Ebben az országban nem lesz még normális párt hosszú ideig és ahogy elnézem nincs is komoly igény rá.
A pénznyerő játékautomaták működtetésének teljes megszüntetését javasolja a kormány, holnap már a törvényjavaslat is a parlament elé kerül. Az indok? a korábbi intézkedések csak részben érték el azt a célt, hogy a leghátrányosabb helyzetben élők ne pénznyerő…..
Mikk^ 2012.10.02 12:36:41
@Disintegrator Rising: Volt egy Stallone film "Oscar" 1920-as évek. Csak egy egyszerű idézet:
- Itt a pezsgő főnök!
- Aldo te féleszű, tiltott italt hozol! Nem tudod hogy szesztilalom van!
- Hogyne tudnám abbó szedtük meg magunkat!

Tudom csak egy vígjáték. Viszont akkor anno mi a francból szedték meg magukat az akkori maffiózók?
Mikk^ 2012.10.03 08:47:30
@pimpalini: Én értem köszönöm.
Viszont te érted amit én írtam? Ezzel a lépéssel legalizálták maguknak, hogy bármi más területtel ugyan ezt megtehessék!?
Azzal pedig ne gyere, hogy miért tennék, vagy ilyet úgyse merne megtenni stb. Bár mondjuk a manyup lenyúlással kezdték.

Egyébként Gera-nak igaza van, ha tényleg a maffia kezében voltak ezek a gépek, akkor a helyükben nagyon morcos lennék.

A másik fele pedig, nem örülök neki, hogy az itt kiesett adót is majd nekem kell fizetni, meg neked is.