Regisztráció Blogot indítok
Adatok
salamandra

58 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ott ültem a gépben egyedül, előttem a vontatógép. Aosta völgy repterén vagyunk, körülöttem az Alpok hegyei.  Hónapok óta gondoltam erre a pillanatra, s már hetek óta tudtam, hogy kész vagyok rá. Mégis különös izgalmat éreztem, egy hete éreztem, hogy összeszorul a gyomrom, ha arra gondolok, hogy…..
salamandra (Pán)európai piknik 2016.06.25 13:35:03
Sokk. Nagy Britannia öregjei a jövő ellen szavaztak, a fiatalok sírnak. Persze vannak fiatalok, akik nem. Félelemből és ostobaságból született döntés. Most nem mennék bele abba, hogy az Unió miért…..
Az osztrák-magyar hadsereg egy valódi falut emelt a kétezer méteres meredek hegyormokra. Némi egyensúlyozásra és tériszony-mentességre is szükség van a bejárására. Három csaj: Natasa, Aiga és én: már összeszokott csapat vagyunk. Évek óta járjuk a hegyeket. Natasa szlovén, Aiga északról, valahonnan…..
Az Alpokban sem lesz fehér karácsony? Nincs hó. Seholsincs. Nem is lesz.  Legalábbis karácsonyig tuti nem lesz, és az ünnepek alatt is csak mutatóba. Totális a káosz az Alpok Déli részén, vagyis…..
Bombolo, a neve is gyönyörű, de a hely ahol van, az leírhatatlan. Egy barlangkürtőn keresztül kell felmászni egy hatalmas felül nyitott kör alakú barlanghoz. A Grotta dell’Edera, az edera nevű virágról kapta a…..
salamandra Egyedül a hegyen 2016.02.19 19:00:09
Talán a világ legismertebb szólómászója Reinhold Messner, aki nem csupán azért mászott egyedül, mert annyival jobb volt másoknál, hanem mert elviselhetetlen természet volt és saját –…..
A hegycsúcson fedél nélkül, némi fedéllel vagy a legextrémebb hegyi házakban aludni életre szóló élmény.  1. Luca Vuerich bivak/Montasio, Olaszország Luca egy fantasztikusan tehetséges…..
Hogyan lehet lakni egy autóban? Mert én abban lakok az év egy részében, a másik részében bérelt lakásokban. Mindig máshol. Általában a hegyekben.  1. Mit? Azt amire vágysz. Mindig egy Subaru…..
Az alábbi beszélgetés és írás 2011-ben készült: A  legsikeresebb magyar expedíciós hegymászót az ország igazán azután ismerte meg, hogy két éve egy a…..
salamandraoutdoor készítette ezt a képet...
Az alábbi beszélgetés és írás 2011-ben készült: A  legsikeresebb magyar expedíciós hegymászót az ország igazán azután ismerte meg, hogy két éve egy a Magas-Tátrában elszenvedett balesete után amputálni kellett jobb lábszárának térd alatti részét. Erőss Zsolt,…..
Van olyan helyzet az életben, amikor csak a következő pillanatért küzdesz, s semmi más gondolat nem jár az agyadban, csak a következő lépés. Ez a túra folyamatosan ezt az élményt adta.  Mindjárt rátérünk a bugyira is... Arra vállalkoztunk, hogy három nap alatt…..
salamandraoutdoor készítette ezt a képet. ..
salamandraoutdoor készítette ezt a képet. ..
salamandraoutdoor készítette ezt a képet. ..
salamandraoutdoor készítette ezt a képet. ..
salamandraoutdoor készítette ezt a képet. ..
salamandra Ice Ice baby, Maltatal 2013.01.05 07:17:46
salamandraoutdoor készítette ezt a képet. ..
"AZT HISZEM, OLYASMIT ÉREZTEM AZNAP, AMI NAGYON KÖZEL ÁLL AZ ÚGYNEVEZETT BOLDOGSÁGHOZ" - ÍRTA MAURICE HERZOG, MIUTÁN 62 ÉVE MEGMÁSZTA AZ ANNAPURNÁT. "AZT HISZEM TOVÁBBÁ, HOGY HA AZ OTTANI SZIGORÚ KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT OLYASFÉLE BOLDOGSÁGOT ÉLTEM ÁT, ANNAK AZ LEHET A MAGYARÁZATA,…..
Egy olasz macska és a magyarul beszélő olasz Cristiano fogad minket a Föld egyik legszebb helyén lévő, tibeti imazászlókkal ékesített Corsi mendékházában... Azon még nem csodálkoztam, hogy az áttetsző vizű medencékkel tarkított hegyi ösvény mentén egy jól ápolt vörös…..
Clandestino Patagónia DIY 2011.02.14 18:34:00
Patagóniában a faleveleknek a legkönnyebb, akiket felkap a szél, és százhússzal viszi őket ide-oda. Könnyű a flamingóknak is, akik mászkálnak egy kicsit valamelyik lagúnában, aztán ha kiették belőle a csigákat (vagy amit esznek a flamingók, nem tudom), felröppennek, és meg sem…..
Az Aconcagua(6963méter) megmászához jó adag szerencse kell és még nagyobb adag koka-levél Mendozába egy whales-i mászó fickóval érkeztem, na jó annyira nem mászó. Rich egy lesérült rögbi játékos, aki a sérüléséből úgy épült fel, hogy nem kokainista lett, vagy valami…..
salamandra 2012.03.21 16:06:50
@szubhuti: Nem:) az 6400 és valamennyi, az aconcagua a legmagasabb az Andokban.
qu.wikipedia.org/wiki/Anquhuma