Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CyranodeBergerac

0 bejegyzést írt és 109 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap este elhunyt Bajor Imre színművész, akinek a halála minden számottevő sajtófelületen kiemelten szerepelt, legyen szó a Tényekről, az Echo TV híradójáról vagy akár az MTI-ről. Egyedül a Hír TV és az M1 érezte úgy, hogy a színész halálhíre nem fér el a kormány…..
„Legyen ismét Békemenet!″ – hirdette meg Bencsik András az e heti Demokrata vezércikkében, amiben a paksi erőmű múlt héten bejelentett orosz bővítését a magyar függetlenség diadalaként ünnepli (igaz, a szerző már harminc éve is kötődött érzelmileg a…..
CyranodeBergerac 2014.01.24 22:34:51
@Vén Csataló: Elolvasgattam a hozzászólásaidat. Igazából felesleges volt nekifogni, de arra mégis jó volt, hogy ismét meggyőződjek arról, kik azok, akik ezt a békemenetesdit, ezt az öntelt, arrogáns és dilettáns kormányzást támogatják. Te, ember (bár ez túl hízelgő) képtelen vagy trágárkodás nélkül leírni egyetlen gondolatot. Azt hiszed, annak van igaza, aki ocsmányabbul és hangosabban üvölt? Arról nem beszélve, hogy idetolod a troll képedet, beleböfögsz a nagyvilágba nyilvánvaló hazugságokat, majd fennkölten kijelented, hogy az ellenvéleményt formálókat magasról leszarod és egyáltalán nem érdekel, hogy mi a véleményük és az érveik. Nos, akkor ezt most csak neked: Te kihypozott agyú, seggnyaló fideszbuzi. Mi a ferde fasznak jelensz meg olyan oldalon, ahol csak égeted magad? Minek szólsz hozzá bármihez, ha nem érdekel mások véleménye? Milyen alapon szólítasz fel bárkit is te senkiházi, hogy húzzon el ebből az országból? Menjél hamar vissza a gazdád segglyukába és vegyél néhány mély lélegzetet. Ja, és ne válaszolj, mert konkrétan szarok a véleményedre. Te paripa.
művész-ember A Nemzet Dala 2013.05.23 01:20:06
Bolyki Gyuri írása  Minden okom meg van rá, hogy haragudjak Bársony Bálintra. Pedig sokáig jóban voltunk, ő volt az egyetlen magyar könnyűzenész, akit a Brothers elvitt magával egy külföldi koncertjére. Bécsben, a Joe Zawinul's Birdland-ben volt fellépésünk, és lukat…..
Az elmúlt napokban sorra nyilvánitják ki ismeröseim, hogy Bajnai miatt nem vesznek részt a Milla tüntetésén. Én nem vagyok Bajnai Gordon rajongója, számtalan érvet tudok mondani, hogy miért ne legyen miniszterelnök újra belőle, de lehet mondani mellette is. Megértem ugyan azokat,…..
CyranodeBergerac 2012.10.13 12:28:44
@2345: 2345 0 bejegyzést írt és 477 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2012.08.27. óta tag.

Ez kb. mindent elmond erről a senkiről.
Amúgy, ha a mocskolódásra kíváncsi egyáltalán nem tisztelt senki, akkor lapozza fel saját hozzászólásait. Sunyi, büdösszájú alak maga, aki elbújik a nick mögé. Találkozzunk élőben és beszéljük meg egy fehér asztalnál, ami feltehetően nem sokáig marad fehér.
CyranodeBergerac 2012.10.13 12:47:00
@2345: Te kis csótány, nem ütlek meg, megígérem, egyszerűen eltaposlak.
A magyar kormány vezető tisztségviselői sorra mondják le részvételüket komoly szakmai fórumokon. Lassan egyáltalán nem mennek emberek közé, illetve (mit nem mondok...), csak olyan közegben nyilvánulnak meg, ahol hajbókolók hada veszi őket körül, s bizonyosan nem szembesítik…..
CyranodeBergerac 2012.09.28 15:24:49
@teglagyar4: Mi ez a zagyvaság?
Amúgy: teglagyar4 0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2012.09.24. óta tag.
teglagyar4 ezekben a blogokban publikált:
A parlament a hétfői ülésnapon tárgyalta meg az Élet-Érték Alapítvány országos népi kezdeményezését, amelynek az volt a célja, hogy az Országgyűlés tűzze napirendjére a családon belüli erőszak önálló büntetőjogi törvényi tényállássá minősítését. Az…..
CyranodeBergerac 2012.09.13 14:22:58
@Koronás Udvari Chinpoko Mester: Először is: én elmondtam a véleményemet és nem sértegettem senkit. Nincs nálam a bölcsek köve és természetesen valóban tisztázni kell a család büntetőjogi fogalmát, amennyiben védelem alá kívánja vonni a jogalkotó. Másodszor: Válogasd meg a szavaidat, mert, ha ilyen stílusban érvelsz, akkor családon belül, vagy kívül, de bizonyosan erőszakos cselekmény áldozata leszel valahol, valamikor. Üdvözöllek.
  Tűzoltók tüntettek pénteken a brüsszeli utcákon. Az ok: a kormány szigorítani akarja nyugdíjazási feltételeiket, így megszűnne az eddigi korkedvezményes, 58 éves nyugdíjkorhatáruk. A tűzoltók nem kímélték a velük szemben kivezényelt rohamrendőröket, a meglehetősen…..
CyranodeBergerac 2012.02.12 14:42:02
@online távmunkás: Sajnálom, hogy a tudatlanság demagógiát szül. A nyugdíjba vonult színészek jelentős része nem saját jószántából ment korkedvezményes nyugdíjba, hanem az igazgatója kényszerítette bele, így teljesítve a létszámleépítés iránti elvárásokat. Ezek az emberek most megalázottan rettegnek, mivel a jelenlegi "korhatár előtti ellátásuk" bármikor megszüntethető, csökkenthető, azaz teljességgel ki vannak szolgáltatva. És nem mindegyikük van abban a helyzetben, hogy még 20-30 évig játszhat és viszonylagos biztonságban tengetheti az életét. Szóval, mielőtt ítélkeznénk, vizsgáljuk meg a hátteret is. És én sokkal inkább felháborítónak tartom azt, hogy olyan emberek szítják ezeket a társadalmi ellentéteket, akik másfél milliós fizetéseket vesznek fel az adófizetők pénzéből és eközben a parlamenti padsorokban szunnyadnak, I-pad-eznek, újságot olvasnak, ha egyáltalán be méltóztatnak menni a munkahelyükre. Na tőlük inkább sajnálom az adóforintokat.
Közgyűlési előterjesztés2012. február 3.Előterjesztő: Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnökeÜgyiratszám: 45-10/2012Tárgy: Javaslat Csongrád Megye Díszpolgára cím odaítélésére (zárt ülés keretében)Melléklet: 1 db indokolás a határozati javaslathoz (nem…..
(The article is available in English.) „Úgyse hiszi senki el magának, hogy amit lát, az tényleg van, hanem várja, hogy a valódi látványt jelző kürtszó felharsan.”(Kispál és a Borz: Zsákmányállat)A Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány egy évvel ezelőtt…..
CyranodeBergerac 2012.01.09 21:09:31
@troll ellenpólus: Nagy vagy :))) Gondolom roskadoznak a polcaid korabeli "Előre", meg "Dolgozó Nő" című lapoktól (egykori romániai magyar nyelvű újságok). Valamelyikükben olvastam anno ezt a nagyívű mondatot: (látogatás egy gazdálkodónál) "A fedetlen, árnyas kifutókban karcsú, izmos sertések nyújtózkodtak." Na, valahogy így tovább :D :D
CyranodeBergerac 2012.01.10 06:51:30
@ekat: Akkor azt kell leírni, amire gondoltál és nem leszel félreérthető. Mert így ez felesleges hangulatkeltés, amiből máris több van, mint kellene.
Az alábbiakban a 2011. november 24-én közzétett levelem teljes szövege olvasható.       Tisztelt Miniszterelnök Úr!   Kedves Viktor!   Rég beszélgettünk. Régen beszélgettünk. Volt egy álmunk egy élhetőbb kollégiumról, egy nagyobb tudást adó egyetemről, egy…..
CyranodeBergerac 2012.01.08 21:22:16
@hulyeinformatikus: A munkahelyteremtés nem azonos azzal, hogy a munkahelyteremtésre (beruházásra) fordítható pénzösszeget egyszerűen kifizetjük bérként. A számológépet tudod használni, az agyadat úgy látszik nem. :)
Orbán nagy arányú adócsökkentést ígért a választóknak. Azt gondolták, hogy a kevesebbet majd többen befizetik, így összességében nőni fognak az adóbevételek. Ezt az adócsökkentést a társadalom már eleve polgári jólétben élő része élvezhette csak, mindenki más inkább…..
CyranodeBergerac 2012.01.08 20:42:18
@El Curros: Aztán miért mindig csak a deviza alapú hiteleket felvevő egyszerű állampolgár a hülye? Jelenlegi nagyarcú vezetőink, akik szajkózzák, hogy az "eeemúútnyóócév" során bűnös módon nem világosították fel a zembereket a deviza alapú hitelezés veszélyeiről, alkalmasint polgármesterként deviza alapú hitelekkel adósították el saját városukat iszonyatos mértékben. Akkor hát ők is szegény áldozatok, akiknek csak most nyílt fel a szemük, ők fenyegethetik a bankokat azzal, hogy, ha nem engedik el a hitelük egy részét, akkor majd törvényt hoznak rá oszt jónapot?
..
CyranodeBergerac 2011.12.25 13:49:59
@mikka: aha, voltak már olyan idők, amikor jó lett volna az országnak egységet mutatni kifele, de az akkori ellenzék kivonulgatott, meg kordonokat bontogatott. Kettős mérce??? Szóval szerinted az egység = egyetértek Orbán Viktor Miniszterelnök Úrral!!! Mindenben, minden körülmények között, mindig!!!
..
CyranodeBergerac 2011.12.25 13:45:42
@zoxó: Vakondokokat keres :))
Szájtépő Facepalm karácsonyra 2011.12.24 13:15:21
Tulajdonképpen nem láttunk itt nagyon gáz balhét, inkább csak kétségbeesést, és mérhetetlen ostobaságot.Először csak az történt, hogy az LMP úgy döntött, hogy kissé elege van a súlytalan lebegésből a magyar politikában, és hogy gyakorlatilag teljesen tehetetlen a dicsőséges…..
CyranodeBergerac 2011.12.25 08:49:25
@bigthereal: Persze, ha valaki a Parlament előtt a hatóságok által felállított kordont bontogatja, az dicső hazafi és forradalmár, mi? Te narancsködbe borult agyú fideszfan.
Nagyon sok tanulsága van ennek a mai napnak. Nem a legfontosabb, de a legjobban zavaró: a sokszor megénekelt kettős mérce. Értem én, hogy vannak különbségek a 2007-es kordonbontás és a 2011-es blokádépítés között, de azért a lényegük közös: parlamenti képviselők a polgári…..
CyranodeBergerac 2011.12.24 12:13:43
@László56: "A parlamentben folyik a munka, a parlament előtt meg akiknek odabenn dolgozni kellene, inkább saját magukat kötözik meg, nehogy már valaki bevihesse őket dolgozni. Valahogy jellemző a kommunista társadalomra. Ti dolgozzatok, mi meg majd a pénzetekből elüldögélünk és kritizálunk benneteket."
Nos, először is Békés, boldog Karácsonyt kívánok én is. Az idézett szöveget pedig kéretik egybevetni a FIDESZ ellenzékben elkövetett kivonulgatásaival, utcai politizálásával. Milyen érdekes, hogy akkor az harcos ellenzéki magatartásnak számított a támogatóik szemében, most pedig elvárnák az együttműködést és kikérik maguknak ugyanazon módszerek használatát. Hála Istennek a mai ellenzék is tanulékony és legalább felismerte, hogy Orbán Viktor és a FIDESZ akkori stratégiája ma is hatásos. Talán jó lenne ebből a szemszögből értékelni az eseményeket, na meg abból, hogy a parlamenti munkát éppen a kormányoldal tette lehetetlenné, hiszen az ellenzék jelenleg a padsorokban csak biodíszletként van jelen, érdemben nem képes befolyásolni a parlamenti munkát. Módosító indítványaik el sem jutnak a tárgyalás szintjére, nemhogy az elfogadáséra. A parlamenti szavazógép gondolkodás nélkül adja áldását minden beterjesztett törvény javaslatra, vagy kormányoldali képviselők által beterjesztett módosító indítványra. És még van arcuk ünnepélyes mosollyal bejelenteni, hogy "a magyar Országgyűlés elfogadta" ezt, vagy azt a törvényt. Legyen világos, nem a magyar Országgyűlés, hanem a FIDESZ 2/3-os többsége fogadta el az összes törvényt. A majdani számonkérésnél ez igen fontos momentum lesz.
Michael Knight K. O. előtt 2011.12.21 22:01:00
Orbán Viktor megbukott. És megbukott Orbán Viktor egész rendszere is, ez a pökhendi és kivagyi és képmutató, a hazugságot is hazugsággal leplezni próbáló rendszer. Nem a jó állam épült itt az elmúlt bő másfél évben, és nem lett itt jobb semmi - pedig lett volna mit…..
CyranodeBergerac 2011.12.22 17:10:50
@DillingerEscapePlan: A Nézőpont Intézet felmérése 1000 (Egyezer) megkérdezett véleményére alapul. Tudom, a statisztikai sokaság, meg minden.... Szóval ebből de facto megállapítani, hogy a FIDESZ 59%-os lenne, enyhén szólva is kincstári optimizmus. :)
A frankárfolyam tervezett, 180 forintra való rögzítésével a Fidesz, választási kampányában tett ígéretét hajtja végre. A sok százezer választópolgárnak tett politikai ígéreten túl persze számos egyéb érv is szól a devizahitelesek megsegítése mellett; ugyanakkor arról a…..
Várostervezőink figyelmébe! Hogyan kell olcsón, energiatakarékosan és kizárólag természetes anyagok felhasználásával fölépíteni egy húszmilliós nagyvárost? A hangyák tudják!A legtöbben soha nem töprengünk el azon, hogyan festhet három dimenzióban egy hangyaboly. Amerikai…..
Tíz perc alatt is lehet marhagulyást főzni. Persze csak levesporból. Ehető lesz ugyan, de valami megmagyarázhatatlanul kellemetlen utóíz marad utána a szánkban... Ilyen lesz az új alaptörvény is: alkotmány, levesporból.Ha minden a tervek szerint alakul - nem mondanám, hogy jól,…..
CyranodeBergerac 2011.04.18 20:41:09
@Lucernaböde: "mert nem osszák az egyébként destruktív véleményét"

Láthassuk, hogy a két diploma milyen mértékben fokozza a szellemiséget. Vagy netán a Nemzet Töltőtollához jársz továbbképzésre? :))) Mester, suk-sükölj még nekünk kérlek!
Igaz, hogy a tegnapi újságban jelent meg, de még azóta is ott van, tehát nem tréfa.Teljesen komoly, hogy a híres - megvágott, ám nem hamisított - hangfelvétel miatt kurucinfósan kipakolta a hódmezővásárhelyi Fidesz három, általuk felelősnek tartott férfi nevét, lakcímét,…..
CyranodeBergerac 2011.04.03 09:05:54
@Dendrobatidae: A sajtóközlemény terjesztésének korlátozására történő felhívás, miközben a világhálóra feltették, így jellemezhető: EPIC FAIL. :) (Ez mégsem egy belső levelezés :) )
Hogy ne merüljön a feledés homályába:
www.akk.hu/object.38C6DCF5-C48E-46A6-BF3C-7BAE76925CA0.ivy
Kettős Mérce Wittner és Horn 2011.03.26 15:37:00
Wittner Mária olyat mondott, amit egy ember nem mond, gyakorlatilag a halálát kívánta egy haldoklónak, a 3 éve kómában fekvő Horn Gyulának, és ezzel újra beindította, a mi kommunistánk, te fasisztád, mi fasisztánk, te kommunistád játékot. Ennek a játéknak annyi a lényege, hogy…..
CyranodeBergerac 2011.03.27 11:37:42
Alapvető különbség a két ember között, hogy WM az árvaházban, majd a szocialista börtönben, a halálos ítélet árnyékában szocializálódott, míg HGY a politikában. WM azonosítja a rendszer kiszolgálóit a gyilkosokkal és a saját szellemi színvonalán ad hangot ennek. Magyarország Parlamentjében hangoztak már el korábban is szalonképtelen megjegyzések és felszólalások, ez sajnos a mi parlamenti magatartásformánk velejárója. Nem kell ennek ekkora jelentőséget tulajdonítani. Inkább arra kellene koncentrálni, hogy milyen érdemi munkát végeznek a képviselők, akiket végső soron mi mindannyian tartunk el, pártállásunktól, szimpátiánktól függetlenül. És a blogokon ezeknek kellene megjelenni, ha már a parlamenti közvetítések ennyire hiányosak és csak a csámcsogni való részeket osztják meg velünk. Bocsássa meg nekem mindenki, de én bizony egy szellemileg teljesen leépült, a halál küszöbén vegetáló embertársammal akkor is együttérzek, ha korábban számomra vállalhatatlan tevékenységet végzett. Ha majd WM is ebbe a helyzetbe kerül, akkor vele is. De abban azért megegyezhetünk, hogy parlamenti képviselőként nem ez lenne a feladata, amit mostanság művel. És még jó néhány képviselőtársának sem, bármelyik pártot is vesszük alapul. Szóval koncentráljunk inkább a képviselők valódi tevékenységére, elemezzük, kritizáljuk kedvünk szerint, ha egyáltalán van mit.