Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mijuu

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Zöld zakós ember” állandó főszereplőnek levés bármilyen esküvőn. Eleve már magában fogalom hordozás: zöld zakós ember = mérhetetlen ízléstelenséggel felöltözés, zöld, lila, hígbetegfos színekben pompázó öltönyt magára ráncigálás, ehhez zsinór, esetleg…..
mijuu 2010.12.16 09:48:15
HRita volt olyan bátor, hogy Csajjal vásárlás, vásárlások című korábbi felvetésünket női szemmel kitárgyalja, ÁSÉS stílusban, ráadásul saját blogján, a Görbe sminktükrön sokkolta vele a közönséget. Én mondás, hogy kommentelők "jó lett, csak nem értés, miért kell ez…..
Hagyománnyal egy poszt erejéig szakítás, mert briliáns ÁSÉS Brigád stílusát nem kibírás, hogy ki ne próbálás. Kedvessel történő bevásárlást ők férfi szemmel nézés, de mivel csak érzéketlen pasik levés, nem tudhatás, nőkben mi lejátszódás. Én ezt most megírás, de…..
ÁSÉS Brigád Kari-feeling 2008.05.08 21:29:00
Mindenhol "leértékelés" ---> leértékelt áru keresés! - KARÁCSONYI VÁSÁR - felirat apró lámpákból, karácsonyi vásár sátrakban, sportcsarnokban műv. házban stb., karácsonyi vásárok környékbeli falvakból összes parasztot egy helyre csődítés, forralt bor ivás,…..
mijuu 2010.11.17 23:00:20
Na helló, szia, szevasz, van nálatok terasz? Csángó brékesek, szevasztok! Otthon szülő anyukák, szevasztok! Józsi korábban kellően kivesézte a családcentrikus nők témakörét, akiket úgy említ a szakirodalom gyakran, hogy szivolák. Ők azért hagyják a klasszikus női szerepet…..
Egy baba érkezése mindig nagy öröm a  családban, de azért ne csodálkozzunk, ha gyermekünk nem örül a kistesó hírének.Valószínű nem lesz elragadtatva az örömhírtől, hiszen úgy érezheti, hogy a kisbaba az ő helyét foglalja el.Néhány jótanács annak érdekében, hogy…..
mijuu 2009.11.19 23:03:05
Kedves Okosanya!

Régebbi a cikk, de én most tévedtem ide a körömrágásra rákeresve és gondoltam olvasgatok egy kicsit. Mint mindenkinek, nekem is vannak problémáim a gyerekeimmel, de most jutottunk el egy olyan pontra, hogy elég tanácstalan vagyok és a türelmem is fogytán:

Kislányom 3 éves volt, mikor a testvére született és kedves védőnőm tanácsait követve úgy jártam el, ahogy fentebb írtad, rengeteg figyelmet szenteltem neki, engedtem, hogy ápolja, gondozza a kistestvérét (bár ő nem az a lányos fajta, úgyhogy nem sokat sertepertélt körülöttünk). Sokat játszottam, foglalkoztam vele, a kistesót elláttam és már fordultam is hozzá, nem babusgattam a kicsit túlzottan előtte.
Nem is volt féltékeny, nem akarta, hogy visszavigyük a kistesót a kórházba, nem pisilt be, nem riadt fel éjszaka, szóval semmi jele nem volt sérülésnek.
Amióta viszont a kistesó öntudatára ébredt állandóan veszekednek, szekálják egymást! Közben pedig látom, hogy szeretik is egymást, mert néha meg olyan aranyosan eljátszanak, ölelkeznek, birkóznak.
Állandóan zeng a ház tőlük, mindenen összevesznek, mindig egymást cukkolják. Én meg sajnos az utóbbi évben eljutottam odáig, hogy elfogyott a türelmem és minden nap kiabálok velük.. (A lányom most lesz 6, a fiam pedig 3 éves.) Nem tudok mindig ott állni mögöttük és igazságot tenni, hogy ki volt a hunyó, meg ugye nem is tehetek és már csak a visításra érkezek, vagy oda se megyek, próbálják elrendezni egymás közt.

És itt jön a képbe a lányom körömrágása. Idén két új óvónő vette át a csoportot, de nagyon megszerette őket, szívesen jár oviba és ráadásul 2 hónapja ott is alszik, pedig régen hallani sem akart róla. Mondjuk nem alszik el, csak fekszik és elmondása szerint ilyenkor rágja a körmét, mert én itthon nagyon ritkán látom. Félek, hogy bármilyen keserű körömlakk csak a tünetet nyomná el, de nem hozna megoldást:(

Tudom, hogy ennyi alapján nem lehet végzetes következtetésekre jutni, de hátha Ön látja kívülről, hol hibáztam, hibázok, illetve mi lehet az oka ennek a szűnni nem akaró testvérharcnak.
Kérem írjon pár jó tanácsot, hogyan tudnám megfelelően kezelni az ilyen helyzeteket.

Várom a válaszát!

Előre is köszönöm!

mijuu
Így fogyok én... Haladok 2009.07.15 15:43:16
Hiába anyukáméknál vagyunk most, szépen haladok a fogyással, a hirtelen feljött 3 kilóból még 1 van. Odafigyelek az étkezésre, 90 százalékban csak egyes kódú kajákat eszek, reggelire gyümölcs vagy virsli, sok zöldséggel, délelőtt ha éhes vagyok hamlett, ebédre sült hús…..
Így fogyok én... Közkívánatra 2009.06.25 21:06:00
Szóval az úgy volt, hogy 2007 augusztusában, kb 35 hetes terhesen egy családi napon voltam a Tiszaparton. Rossz volt az idő, fújt a szél, néha esett is. Apukám főzőversenyen vett részt, és kicsit jókedve volt már a haverjainak és neki is, ez fontos lesz a sztori alakulása…..