Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Oli18

22 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hétfőn este úgy tűnt, hogy lezárul az NHL idei szappanoperája és Ilya Kovalchuk marad a legutóbbi kenyéradójánál, a New Jersey Devilsnél. A szerződés azonban gyorsan vitatémává vált, mivel több részlete is aggodalomra adott okot. Végül a liga is úgy döntött, nem fogadja el…..
A Chicago Blackhawks mennybemenetele után gyorsan a következő szezonra készülődnek az NHL csapatai. Mindenki teszi a dolgát, abban bízva, hogy a Szeles város után ők következnek a trónon. Amíg a játékosok a nyári szünetüket töltik, addig a menedzsment tagjai és a különféle…..
A labdarúgó világbajnokság a harmadik legnézettebb sportesemény a világon. Csak az Olimpia és az amerikai foci döntője, a Super Bowl tud több nézőt a televíziók elé ültetni. Az idei VB ugyan hagy kivetni valót maga után (kevés gól, defenzív játék, vuvuzela, stb.), de még…..
Péntek este két millió rajongó előtt ünnepeltette magát a friss Stanley Kupa győztes, a Chicago Blackhawks. A nagy hagyományokkal rendelkező franchise (már az NHL alapításakor is ott voltak) 49 év után ért fel ismét a csúcsra. Köszönhetően többek között a szisztematikus…..
A múlt hétvégi, törökországi Forma 1-es futam egyik legnagyobb szenzációja volt, hogy a két Red Bull Racing-es autó egymást fosztotta meg a győzelem lehetőségétől. Ez pedig nem csak a világbajnoki címért folyó versenyfutásban érinti őket érzékenyen, de a csapat pozitív…..
Az Észak-Amerikai Profi Jégkorongliga (az NHL) a hétvégén tartja a draft előtti szokásos újonc felmérőjét, ahol az egyes csapatok még inkább meggyőződhetnek a jövő nagy reménységéinek fizikai és mentális állapotáról. Az előzetes draftlistákat rendszeresen felborító…..
A hajrájához közeledik a németországi jégkorong világbajnokság. Mondhatnánk, hogy meglepetésekkel teli esemény zajlik, ha nem tudnánk, hogy egyes válogatottak mennyire komolytalanra veszik a „figurát”. Ideje elgondolkozni azon, hogy van-e értelme világbajnokságot…..
Az előző bejegyzésemben a szurkolókkal foglalkoztam. A gondolatmenetet továbbszőve egy rövid vizsgálatot csináltam arra vonatkozóan, hogy a gazdasági válság milyen hatással volt az egyes bajnokságok, csapatok nézőszámaira. A válság előtti idényt (2007/2008) vetettem össze az…..
Noha az elmúlt másfél évtizedben egyre inkább a labdarúgás üzleti oldala kerül(t) előtérbe, egyről sosem szabad megfeledkezni. Az egész mizéria nem a tulajdonosok, menedzserek és nem is elsősorban a játékosok hasznának növelésére van, hanem csakis kizárólag a…..
Április elején 71 ezer néző előtt játszott egyetemi kosárlabdadöntőt a Duke és a Butler. Az Indianapolis Colts amerikai futball csapat stadionjában lejátszott mérkőzésről hetekig cikkeztek az amerikai sajtóban. Magyarországon viszont totális érdektelenségbe fullad az egyetemi…..
Valakinek mond valamit David Ryding neve? Gondolom, nem sokat. Pedig a brit úriember a 27. helyet szerezte meg szlalomban a vancouveri téli olimpián. Na, és Kwame Nkrumah-Acheampong, ismertebb nevén a Hópárduc? Ő mindössze utolsó előtti lett, pontosan húsz hellyel lemaradva Ryding…..
Amerikai idő szerint szerda este kezdetét veszi az NHL rájátszása. Röviden ismertetjük a résztvevő csapatokat, és megpróbálunk tippelni is (hozzászólásokban várjuk az Önök tippjét is). A második részben a keleti konferenciával foglalkozunk.Washington Capitals (1.) –…..
Amerikai idő szerint szerda este kezdetét veszi az NHL rájátszása. Röviden ismertetjük a résztvevő csapatokat, és megpróbálunk tippelni is (hozzászólásokban várjuk az Önök tippjét is). Az első részben a nyugati konferenciával foglalkozunk.San Jose Sharks (1.) – Colorado…..
Egy igazán fanatikus DVTK-szurkoló három dolog után vágyakozott évek óta: stabil gazdasági háttér, modern stadion, NB I-es szinten jó teljesítményre képes csapat. Már-már úgy tűnt, hogy az "álom" valósággá érhet…Diósgyőrben már annyi, magát megmentőnek…..
Hamarosan kezdetét veszi a Nike által szponzorált Top Wanted tehetségkutató program, amelynek keretében a legtehetségesebb, de még fel nem fedezett 17-21 éves labdarúgókat keresik.A kezdeményezés nem magyar találmány, az Egyesült Királyságban Sir Alex Ferguson volt a program…..
A gazdasági válság leginkább a költséges technikai sportokat érinti. Mind a rally, mind a motorverseny hatalmas veszteségeket szenvedett el az idei évben, de a Forma 1 mindkettőt lekörözte ebben a tekintetben. Előbb a BMW, ma pedig a Toyota intett búcsút a királykategóriának.…..
Rangos sportdiplomáciai konferenciát tartottak ma a Parlamentben, melynek címe „A sport autonómiája az Európai Unióban” volt. A résztvevők egyhangúlag elfogadtak egy nyilatkozatot, amelyben többek között felhívták a figyelmet sport nemzeti értékeire is. Sepp Blatter a…..
Az U20-as válogatott Ghána ellen elszenvedett vereség ellenére minden dicséretet megérdemel. Ez a korosztály immár másodszor bizonyította, hogy alkalmas magasabb célok elérésére. Ideje tehát beépíteni őket a nagyválogatottba. De vajon kik lehetnek azok, akik meghatározó szerepet…..
Vas János után újra van olyan játékosunk, aki miatt érdemes lesz majd nagyobb figyelemmel követni az NHL következő játékosbörzéjét. Hári remekel a svéd ifjúsági bajnokságban, így szinte biztosra vehetjük, hogy gazdára talál. A kérdés az, hogy melyik körben? Az NHL…..
Holnap kezdődik az NHL 2009/2010-es szezonja. Röviden áttekintjük a nyár legfontosabb és legérdekesebb eseményeit, valamint egy rövid esélylatolgatást is tartunk. A nyár szokás szerint a draft-tal kezdődött, ahol a legtehetségesebb ifjoncok találtak gazdára. A Montreal-ban…..
Oli18 2009.10.04 23:10:53
@Ryan O'Brien: Köszi. De mitől is jobb?
A draft fontos eleme az amerikai franchise ligák működésének, amely elsősorban az esélyek kiegyenlítésére hivatott. Ugyanakkor hiába kap lehetőséget egy klub, hogy a rossz szezonját jóvátegye egy alaposan átgondolt draft stratégiával, ha végül azt rosszul alakítják ki. Lássuk…..
A Sapa Fehérvár AV 19-ben kezdheti a szezont Vas János, tudtuk meg a Nemzeti Sport híréből. Az NHL-draftolt hokis az előző szezont a Brynasban töltötte, inkább kevesebb, mint több sikerrel harcolt a svéd Elitserienben. Az elmúlt hetekben többször részt vett a fehérváriak, illetve…..
Michael Vick, az Atlanta Falcons egykori irányítója idén májusban szabadult a börtönből, és máris vissza szeretne térni az amerikai futball világába. Vajon milyen hatással lehet ez a liga működésére, valamint az őt leigazoló csapat népszerűségére?Előzmény A most 29…..
Az orosz bázisú bajnokság hivatalos honlapján élőben lesz követhető a KHL első draftja. Mint arról a maga idejében elsőként beszámoltunk, a tehetségvásáron négy fiatal magyar hokisra is lecsaphatnak a csapatok: Galló Illés az orosz sportiskolák neveltjeinek listáján…..
Az észak-amerikai jégkorongligában élesedeik a rájátszásért folytatott küzdelem, de a szerda éjfélkor lejáró átigazolási időszak miatt is forr a levegő. Sok csapat- és még több játékosnév forog a piacon, a playoffra hajtó csapatok erősítenének, a reménytelen helyzetben…..