Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cpt. Flint

0 bejegyzést írt és 3261 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Korábban több kormánytag is kijelentette, hogy a készpénzt előnyben részesíti. Emlékezetes, amikor Szijjártó Péter 75 ezer forintos cipőjének fizetésekor azt mondta, hogy "csak a készpénz". De miért is? Mi baja lett volna, ha kártyával fizeti ki? Miért jobb kivenni az ATM-ből és utána bevinni egy…..
Orbán, akárcsak Putyin, Ukrajnát abszurd, mesterségesen létrehozott államnak tartja és egyáltalán nem tartaná bajnak, ha megszűnne. Ebben az esetben Magyarország, élve a „szuverenitás” adta jogával, elhagyhatná a liberális, „sorosista” EU és NATO hatalmi tömböt és csatlakozhatna a Záhonynál kezdődő,…..
1912. Megkorbácsolt rab az orosz távol-keleti Szahalin-sziget büntetőkolóniájában..
Cpt. Flint 2023.11.20 13:38:36
@bioLarzen: igen, szerintem is szalmiákszeszt (ammónium-hidroxid oldatot) tartanak az orra alá.
Cpt. Flint 2023.11.20 13:53:02
"Hogy ezt mondhatjuk-e számítógépnek, azt majd a hozzáértők a kommentszekcióban jól megmondják. "
Nem nevezném ugyan magam kimondottan hozzáértőnek, de minimális kereséssel ezt találtam:

"Számítógép minden olyan berendezés, amely képes bemenő adatok (input) fogadására, ezeken különféle, előre beprogramozott műveletek (programok) végrehajtására, továbbá az eredményül kapott adatok kijelzésére, kivitelére (output), amelyek vagy közvetlenül értelmezhetőek a felhasználók részére, vagy más berendezések vezérlésére használhatóak. Fontos kritérium az, hogy ugyanazon bemenő adatok alapján mindig ugyanazon kimenő adatokat állítsa elő, azaz, hogy a gép determinisztikusan működjön, erre utal a „gép” szó. Az alapvető különbség a számítógép és számológép (vagy más számoláskönnyítő egyszerű eszköz) között abban rejlik, hogy az előbbi képes előre elkészített program emberi felügyelet nélküli önálló végrehajtására, míg az utóbbi csak egy – de akár bonyolult – műveletet (például szorzást) képes emberi beavatkozás nélkül önállóan végrehajtani."
(Wikipédia)

Az EMG 666-ról pedig szintén a Wikin az alábbiak (is) olvashatók:
"A gép programozása „nyomógomb nyelven” történt, hagyományos programozási nyelv ismerete nélkül (keystroke programmable). A gép a műszaki-tudományos számításokon túl, az univerzális I/O csatorna segítségével, lehetővé tette automatikus rendszerekbe való kapcsolását, online adatgyűjtési feladatok ellátását.
[..]
A géphez opcionális alfanumerikus keskeny mozaiknyomtató volt csatlakoztatható.
[...]
Mivel az operatív tár (RAM) a gép kikapcsolása után elveszti a tartalmát, a programokat és adatregisztereket el lehetett menteni a beépített programvezérelt kazettás mágnesszalagos tárolóra (szokásos hangkazetta, Compact Cassette)." stb.

Per def. így egyértelműen számítógépnek tekinthető ez a kütyü. Meglehetősen korlátozott és célorientált, de számítógép.
Igen. El lett kúrva az egész módszer- és gengszterváltás, illúziókat kergetünk, Ausztria még mindig sehol, sőt, az olló pedig egyre csak nyílik, és mára már a régebben folyton csak lesajnált Romániát és Bulgáriát is csak irigyelhetjük, még fociban meg olimpiai aranyakban is. 1990, de 2004 óta se…..
Cpt. Flint 2023.11.15 12:59:48
@Balogh Zsolt: nyilván ma nem keres senki havi 10 millát, miközben 500 eFt-ot ad a bejárónőnek egy hónapra. Én meg még ennyit sem kapok nettóban 30 év után állami alkalmazottként. A képviselők havi költségtérítése nagyobb, mint az egész éves fizetésem.
A demagóg modorosságot félretéve talán a kiszámíthatóság volt a legpozitívabb akkoriban a "kisember" számára. Na ez most nincs egyáltalán.
Az előző években nem figyeltem - bár tavaly ősszel úgy emlékszem már hűvösek voltak az éjszakák és a szarvasbőgés idején már nem tudtam nyitott ablaknál aludni, úgy kevéssé hallom őket - olyan sokan jönnek esténként és figyelik a szarvasbőgést. Nem mennek ki a völgybe, épp csak túlmennek a házon és…..
Cpt. Flint 2023.09.18 21:55:24
@Parkinca: jobb valami zártabb doboz, mondjuk deszkából. A kalitkában nem tud elbújni, fenyegetve érzi magát. A pelék amúgy is inkább éjjel aktívak.
Egy bakonyi vadászházba jártam évekig, ott sok pele volt. Volt, hogy a vizeskannába fulladva találtunk. Az egész padláson 10 centi vastagon állt az üres dió és mogyoróhéj, az általuk odahordott és megevett magok maradványként.
Ha a padlásod ennyre mozgalmas, akkor talán érdemes lenne egy olcsóbb nfrás vadkamerát felrakni. Irtó vicceseket és érdekeseket lehet felvenni, akár a blogot is szuperül feldobhatod vele!
Cpt. Flint 2023.09.18 22:21:02
@Cpt. Flint: "A pelék amúgy is inkább éjjel aktívak." itt kimaradt a folytatás; azt akartam kifejteni, hogy nem annyira szeretik a világos, kitett helyet, mint pl. a kalitka. Egy nem nagy (mondjuk 20-30 cm élhosszúságú), jól szellőző, de nagyjából zárt, sötétebb doboz, kibélelve szalmával vagy tiszta, nem műszálas ronggyal, vagy tiszta gyaluforgáccsal stb. megfelel arra, hogy max. 1-2 napig tárolj,vagy valahová szállíts egy ilyen kis jószágot. (Lehet pl. egy nyitható tetejű B típusú madárodút is használni; kis szellőzőlyukakat fúrva az oldalfalak felső részébe, és persze a röpnyílást be kell dugózni, vagy hálót, ill. elfordítható fedlapot szerelni rá.)
Hosszabb idő alatt persze egy ilyenből kirágják magukat.
Cpt. Flint 2023.09.18 22:23:35
@Cpt. Flint: "nfrás" = infrás
Tipikus, mindennapos jelenet, mondhatni jelenség a hazai vasútállomásokon: együtt, nemritkán egy-egy szál cigivel egymást kisegítve veszik semmibe vasúti dolgozók (közfeladatot ellátó személyek) és utasok a törvényeket - és a nemdohányzók jogait.  Cigiznek - gyakran  együtt - ott, ahol szigorúan…..
Cpt. Flint 2023.09.16 18:54:06
@Pályamágus, a sínész: ennyi erővel pár felest is bevehetnek a vasutasok (tudomásom szerint elég jellemző is). Az ivás is alanyi jog, saját bevallásuk szerint nyilván semmit nem ront a munkájukon/képességeiken sem, csak azok az ostoba szabályok tiltják, azt meg ki nem fossa le? És még csak nem is füstöl senki orra alá...
Showtime! Le a cipővel 2/1 2023.06.08 04:44:00
Ó, azok a '70-es évek, amikor térdig gázoltunk a gyerekfilmekben! Aki szívesen emlékszik vissza erre az időszakra, annal érdemes böngésznie a kizárólag az interneten látható M3 adó műsorát, ahol a nemrég sugárzott Keménykalap és krumpliorr után egy újabb Csukás István alapművet tűztek műsorra, az…..
Cpt. Flint 2023.06.09 19:20:09
@Terézágyú: a Pólika nyugodtan származhatna mondjuk a "polák"-bólés akkor máris megvan az egyértelmű lengyel utalás.
                       „A férfi közel egyidős volt a lány szüleivel... azért ez kicsit durva, akárhogy is nézzük. Akik azt mondják, hogy a szerelem mindent legyőz, szerintem nem erre értik” – Néhány pasi a fiatalság utáni ámokfutásában sok tévhitnek képes felülni, ilyen például az apakomplexusban…..
Cpt. Flint 2023.05.31 13:12:23
@Almandin: "Al Pacinónak most született új gyermeke" Na ugye, ott is milyen jól működik a kapcsolat 50 év korkülönbséggel... ;D
Tudom, hogy ez az én hibám, de én egész egyszerűen képtelen vagyok hinni a nagy korkülönbségű kapcsolatok érzelmi tartalmában. Ott én mindig valami érdeket, illetve lelki defektust érzek. Mondjuk az nyilván baromság, hogy minden kapcsolatnak ugyanúgy az örök lángoló szerelemről kell szólnia, mert minden ember más... De mégis, én nem tudom elengedni azt, hogy élete társát igazán szeresse az ember, élvezze vele az élet minden pillanatát, semmilyen téren ne vágyakozzon másra. Valszleg nagyon maradi vagyok és menthetetlenül romantikus.
                       A Legyünk barátok-dolog eddig még sosem ment Levélírónknak, és azt is furcsállja, hogy exének csak most, jóval a szakításuk után jutott eszébe. Így olyan, mintha nem régen csalódott volna, és most sürgősen egy vigaszpartner kéne neki, akit már jól ismer, és akivel bizonyos…..
Gondolom, ismerős ez a kifejezés: “Rendes vagy, DE legyünk csak barátok.” Amikor megkapják a férfiak a fenti mondatot, egy világ omlik össze bennük, és meg kell mondanunk, jogosan. A túlságosan kedves férfiakat elsősorban azért nem fogadják el a nők szeretőnek/barátnak/társnak,, mert a nőket a…..
Amikor kicsit több, mint 4 éve elkezdtem írni a blogot, többek között az volt a célom vele, hogy meg tudjam mutatni, hogy az autó, mint tárgy, ideológiai alapú kontextusba került, és nem véletlen, hogy a politikai dimenzióból vizsgálva a gyűlölet tárgya egy bizonyos csoportnál.Évek óta látszanak az…..
Cpt. Flint 2023.02.23 10:53:04
@2023: a személyeskedés csak téged minősít. Az, hogy néhány zöld politikus tépi a száját, akár a kormányban is kapva valami beosztást, nem jelenti, hogy alapjaiban sok minden változott volna, vagy változna a jövőben. Sem a közemberek, sem a nagyiparosok, pénzemberek nem engednek az érdekeiket sértő mélyreható változásokat.
Cpt. Flint 2023.02.23 11:13:02
@2023: "Az otthontalanság elsősorban nagyvárosi probléma." Nyilvánvalóan, mivel ott koncentrálódott/koncentrálódik sok ember kis helyen, akik a munkalehetőség miatt elhagyták az eredeti lakhelyüket. Külön házat építeni ennyi embernek adott területen nyilván nem lehet. Jönnek az emeletes, soklakásos házak. De ezt meg ki szervezné meg, hogy összeálljon 100 ember építőközösséggé, nyilván senki. Ezért a befektetők építik meg ezeket a házakat, vagy azok a vállalatok, akiknek ez a munkaerő miatt érdekükben áll.
A befektetők által épített lakások egy része nyilván eladó, de mindkét oldalról van igény bérlésre is. A befektető kisebb, de állandó hasznot húz, miközben a tárgyi eszköze megmarad. A bérlőnek pedig nem kell nagy összeget egyszerre előteremteni, mobilisabb (válthat másik munkahelyre, lakóhelyre), és ha csak ideiglenesen jött a városba, akkor is tud lakhatást szerezni.
Az általad "otthontalanság"-ként aposztrofált bérlakásrendszer nem a gyíkemberek emberellenes összeesküvéseként alakult ki, hanem az általad istenített kapitalizmus egyik teljesen természetes folyamatainak (szerves fejlődésének) eredménye.
Falun nincs emberkoncentráció, van elég hely, és csak annyian élnek ott, ahányan meg is élnek (akár ingázva is). Nem is nagyon szokás bérbe adni a házakat, és nem is nagyon van rá kereslet. De azért (faluban élőként) én konkrétan tudok olyanokról, aki falun is béreltben lakik.
Életem első 25 évét (szüleim révén) szolgálati lakásokban éltem le; az egyik kétszintes négylakásos társasházban volt, a másik egy kertes ikerház egyik fele. Sose jutott eszembe, hogy nem a "mi" lakásunk... míg meg nem kellett venni 1992-ben.
Cpt. Flint 2023.02.23 11:13:33
@gigabursch: az ember mindig reménykedik. :D
A tuja igazi kerti örökzöld, mondom ezt rögtön kétfajta értelemben, ugyanis egyfelől ténylegesen örökzöld, vagyis az egész évben színes, lombos, így díszítő értéke folyamatos, másfelől pedig olyan örök(zöld) slágere a kerti növényeknek, hogy kis túlzással kertet se találni, ahol ne lenne tuja. Mi…..
Cpt. Flint 2023.02.07 13:19:26
@Adszorbció: "Hamis ciprust is érdemes megemlíteni, mint alternatíva" Melyiket? Az oregoni hamisciprus (Chamaecyparis lawsoniana) (ami a magyarországi kertekben korábban talán a nyugati tuját is megelőzte) és fajtái kb. ugyanolyan klímaigényűek mint a nyugati tuja. De gyakorlatilag a (Mo-on forgalmazott) többi hamisciprus is mind pára- és nedvességigényes.
Cpt. Flint 2023.02.07 13:54:31
@OkoskaTo:rp: nem tisztem megvédeni a szerzőt, de egy kert, fasor, park telepítésénél a tőszám, ültetési táv mindig egy nehéz, eldöntendő kérdés. A növények nőnek, ez már a nevükből is következik. :D Az az egyik nagy kérdés egy tervezésnél (és ezt illik megkérdezni a megrendelőtől is), hogy MIKORRA legyen "mutatós" a növénytelepítés. Alapvetően két út van: úgy és annyit ültetünk, hogy már az elején is legyen látszatja, jól nézzen ki; vagy eleve nagyjából a véglegesnek szánt tőtávot és darabszámot alkalmazzuk. Első esetben nyilván jóval többet kell ültetni, és el kell fogadni, hogy egyes példányok az összenövés miatt idővel vagy maguktól elpusztulnak, vagy ki kell őket venni a többiek és az elvárt látvány/hatás érdekében. Második esetben (jóval) kevesebbet ültetünk, azzal a kompromisszummal, hogy a remélt/tervezett/elvárt látványt, környezeti hatásokat (pl. árnyalás) még sok évig nem fogjuk elérni.
A sűrűbb ültetés mellett szólhat az, hogy a természetes, vagy rendkívüli esemény miatti pusztulásokat is ellensúlyozza.
Egy idős erdőben pár száz darab faegyed van hektáronként, egy fiatalosban ennek többszöröse, mesterséges erdősítésnél pedig (őshonos fafajok esetén) 4500-7500 darab csemetét kell ültetni.
Emlékszünk még a mobiltelefon- és legfőképp a mobilinternet előtti világra? Valóban olyan borzasztó lett volna? Hát szerintem nem. Mert most ne azt mondjuk, hogy "mert akkor még beszélgettek az emberek", hiszen azt mindenki kívülről fújja már. Hanem ez egy teljesen messzire vezető, a mélybe…..
Cpt. Flint 2023.01.14 18:37:54
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: mikor nem politizálsz/trollkodsz, még mindig egész szellemes vagy.
Cpt. Flint 2023.01.14 18:40:12
@birca szerint a meghalt két t: ha elkapod a pillantását, az úgyis zaklatási ügy lesz...
Még utoljára egyszer ismét visszakanyarodunk az elmúlt ünnepekhez. Nálunk ez a leves volt az ünnepi fogás. Kicsit elfeledett étel, a 70-es évek éttermi konyhája szülte, de egyszerűsége mellett nagyon finom és változatossá teszik az étkezéseket. Mi a régi recepten módosítottunk, mert annak idején a…..
                       A barátnő visszatekint, milyennek is képzelte jelenlegi kapcsolatát az elején, és ahhoz képest hol is tartanak. Arra jött rá, hogy az eddig elnézett dolgok után az már nem is olyan durva, amikor párja tapintatlanul sokat sztorizgat a volt barátnőiről, gyakran intim…..
                       „A szerelem megvan, nem is az a célom, hogy elrettentsem, de rossz szokásokat nem akarok szó nélkül elnézni.” - Az alaptermészet nem olyan dolog, amin könnyen lehetne változtatni, ezzel Levélírónk is tisztában van, viszont ha egy pasi az ismerkedési fázisban képes uralni a…..
                       „A nők azáltal, hogy leértékelik a férfiakat, önmagukat is leértékelik, a két nem márpedig egymás nélkül nem tud kiteljesedni” – Egy kimerítő esszét kaptunk, melyből megtudhatod, hogy a nő valódi szerelmet csak a nála minden szinten tökéletesebb férfi iránt képes érezni, az…..
Cpt. Flint 2022.10.11 14:47:19
@Lorrh: "Ki az aki ezt végig tudta olvasni?" teljesen jogos kérdés. :D
Cpt. Flint 2022.10.11 14:57:40
@Balogh Zsolt: Huh, neked azért elég kevés elképzelésed van arról, hogy mire jó (mire való) egy kapcsolat. Ilyen hozzáállással szerintem ne is vágj bele.
ReAd-blog Húspiac 2022.10.05 09:31:17
A cikk címével ellentétben nem a húsok áráról lesz szó vagy piacozásról. hanem arról a dologról, mely egyre jobban kicsúcsosodik, és bizony csípi a szemem. Mégpedig a női nem testének áruba bocsátásáról, tárgyiasításáról lesz szó leginkább és a teljes kitárulkozásról. Na nem a legősibb mesterségre…..
Cpt. Flint 2022.10.09 16:31:21
Hát, lehet ezen siránkozni, és meg is történik rendszeresen, minden felületen. Csak hát...
Egyrészt, önkorlátozást ugyan hiába vársz! Amit kívánsz, szeretsz és törvény nem tiltja, komoly közösségi retorziója nincs, arról bizony nem fog lemondani szinte senki. A nők sem. A férfiak zömébe be van kódolva a szép női test(rész) kedvelése és bámulása. Szerintem a nőkben is megvan ez a késztetésca férfiak iránt, csak az évezredes társadalmi konvenciók miatt ezt sokkal kevésbé nyilvánítják ki.
Ha egy férfi nem csodálja a női testet, pont a nők fogják férfiatlannak gondolni.
Ezek után viszont balgaság azt gondolni, hogy ha a partnernő teste esztétikai és érzéki élményt jelent, akkor más női testek majd teljesen hidegen hagyják.
Nyilván az egész reklámipar is férfiak által alakult, az ismert nyugati társadalmi szabályok mentén, így olyan lett, amilyen. És gondolom, hogy megvannak arra a hatékonysági mérések, hogy működik-e a "húspiacos" reklám. Ha igaz az általad felvetett tézis, hogy egyre több van belőle, akkor nyilván működik. Ha működik, akkor nem fogják kivezetni elvi okokból.
Végül: amíg bőségesen van nő, aki erre a húspiacosdira örömmel vállalkozik, mikor sorban állnak egy-egy ilyen reklám-, vagy klipszerepre, amíg sok nő próbál a testi adottságaival előnyösebb helyzetet nyerni, addig kissé kétes mindezért csak a férfiakat okolni.
Ez az egész majd akkor változik, ha nagyítóval kell olyan nőt keresni, aki hajlandó lesz ilyenekhez a testét adni. Vagy ha az iszlám leuralja a világot. ;)
                       A barátnő stressztűrő képessége vészesen alacsony, sok mindent túlreagál, a pasi pedig úgy érzi, hogy 180 fokos fordulatot vett a kapcsolat. Szerinte a csaj már nem is fog azzal bajlódni, hogy szünetet kérjen, lehet, hogy már egyenesen egy szünetben vannak, még ha nincs is…..
Cpt. Flint 2022.09.28 10:46:52
@Olasz Bazsa: "Az olyan nőhöz, aki nem érdekből szegődik melléd, valamint képes intellektuálisan is hozzátenni az életedhez, pont egy lottóötösnyi szerencse kell."
Ezen azért még utólagosan pluszban felb.sztam magam... Ha úgy vesszük, MINDENKI érdekből szegődik a másik mellé. A pasik is érdekből házasodnak ugyanúgy. Szexet, gyereket, háztartási robotot. ápoló- és társalkodónőt akarnak. Plusz feature, hogy vendégségben/buliban lehet bebaszni, ha van jogsija a csajnak.
Annyira fájdalmas ez a felfogás, nagyon sajnálom az ide kommentelő - magukat realistának gondoló - megkeseredett embereket.
A lottó ötössel egyetértek, de én a "az, akivel tökéletesen összeilletek" jellemzéssel kapcsolnám össze, nem a tiéddel.

Amúgy mit jelent ez a "képes intellektuálisan is hozzátenni az életedhez" szöveg? Én ezt kb. a Curie házaspárnál tudom realizálni, amúgy egy értelmetlen, "coach"-os lózungnak tűnik.
Cpt. Flint 2022.09.28 16:12:43
@Real_Time: ez azért fordulhat elő, mert az emberek hajlamosak az általánosításra, akkor is, ha az hülyeség.
Amúgy egy párkapcsolati blog hozzászólásaiban kb. ugyanannyi lesz az elfogulatlan és nem általánosító komment, mint pl. a port.hu-n a filmek kommentszekciójában (vagy bárhol másutt). Nyilván igazából leginkább az fog ide írni, akit érint a téma és erős pozitív, vagy negatív élményekkel bír. (Plusz az eszelősök, akik mindenhová írnak.) Így elég kevés lesz az érdemi vita és a meggyőzhető partner is. :D
Cpt. Flint 2022.09.29 12:50:41
@body_andras: Ha egy nő így "megváltozik" a kapcsolat előrehaladtával, akkor:
1. nem jól választottál, nem ismerted meg eléggé korábban.
2. ő nem választott jól, a rózsaszín köd elfedte a rossz tulajdonságaidat, vagy legalábbis azt hitte, tudja kezelni ("majd én megváltoztatom!"), illetve alakoskodtál.
3. te (is) úgy változtál, amitől elvesztetted a vonzerődet.

Nekem nem tűnik valid állításnak az, hogy minden nő eleve számítgatja a kapcsolatai előnyeit, folyton csak a megélhetés lebeg a szeme előtt, eleve eltervezi, hogy hogyan vált egyik pasiról a másikra, hogy egyre jobb legyen neki. Hogy emiatt folyton az összes nő hazudozna, alakoskodna, csalna stb. Szerintem a zömük ugyanúgy nem gondolkodik ezen túl sokat és ugyanúgy csak valami igazán boldog kapcsolatot szeretne, mint a férfiak.
Azt el kell fogadni, hogy a nők nem férfiak; aki ugyanazokat a viselkedésmintákat várja el tőlük, mint magától, az csalódni fog, annak a saját neméből kell választania. Ha vannak olyan dolgok, amik nagyon fontosak, akkor mindenképp olyan társat kell választani, akivel legalább azokban egyezik az ember.
Az is egyértelmű, hogy a nők (ha normálisak és nincsenek valami kényszerhelyzetben) sokkal könnyebben kilépnek a langyos fosból, mint a pasik. Ha nem érzi jól magát, a férfi a munkába temetkezik, hobbit keres, vagy szeretőt. Aztán jól meglepődünk és megsértődünk, mikor a nő bejelenti a szakítást/válást.
Az is tény, hogy ha van gyerek, akkor a magyar bíróság nagyon erősen az anya felé húz. De vegyük azt is figyelembe, hogy a férfiak zöme (ha nem ő kezdeményezte a válást, hanem csak "belecsöppent") nem fizet ügyvédet, mert az egyrészt drága, másrészt "van énnekem annyi eszem, hogy megvédjem magam". A nők nagy többsége meg eleve ügyvéddel megy bele a dologba. (Most azt nem is ragoznám, hogy a mo-i válóperes ügyvédek egy része milyen...)
Száz szónak is egy a vége, nem értek egyet a nők démonizálásával, amit sokan nyomnak itt. (Természetesen a férfiakéval sem!)

Igen, a kapcsolatok nehezek. Igen, sokszor választunk rosszul, mert nem ismerjük magunkat sem eléggé, mert hazudunk magunknak, mert elborul az agyunk, vagy mert - néha - átvernek. Ez van, szívás az élet. De emiatt még nem lesz MNK (minden nő k.rva) és MFR (minden férfi rohadék).

"A háztartási robot azért nem életszerű, mert olyan világban élünk"... A háztartási robot konkrét válasz volt (a sugarbabyvel együtt) az Olasz Bazsa által említett "élősködő HÁZTARTÁSBELI" fogalomra. szóval ne keverjük ebbe a nem htb-ket, mert nem rájuk vonatkozott.
                        „Senkinek nem akarom azt hagyni, hogy jogilag támadható legyek, és egyszer a vagyonom felét magával vigye” – Levélírónk egyik exe 7 hónap után el akarta vetetni magát, és emiatt arra a következtetésre jutott, hogy a kapkodás mögött valószínűleg nem a szerelmi mohóság áll.  …..
Cpt. Flint 2022.09.27 12:46:57
@Almandin: "Ettől még senki nem szociopata. A szociopata pont a másik lehúzására törekszik, itt meg fél a posztoló, hogy élősködni akarnak rajta." De bizony, az empátia és érzelmek hiánya, az önzés, az irányításmánia, az előítéletesség és arrogancia mind szociopata vonás, és mind tetten érhető a szövegben.
Cpt. Flint 2022.09.28 12:47:33
@fkv.119: úgy örülök, hogy te mindent tudsz rólam (is)! ezek után nyilvánvaló, hogy nincs is miről vitatkozni (hiszen mindent tudsz), és természetesen neked van igazad (hiszen mindent tudsz).
Sok szerencsét neked és a hasonlóan gondolkodóknak az olyan kapcsolatokhoz, amelyben az egyetlen igazán lényeges kérdést ezek szerint az anyagiak képezik.
Cpt. Flint 2022.09.28 12:56:07
@sdani: az első hozzászólásod alapján azt mondtam, hogy hurrá, végre egy normális ember!
de aztán leírtad ezt: "nem egy háztartásbelivel élek kapcsolatban, akinek az az egyetlen lehetősége a jó életre, hogy más vagyonán élősködik."
Szóval a HTB az egy élősködő. Hm. Véletlenül sem a pasi mondja, hogy "Cicukám, nem kell neked dolgozni, elég, ha szép vagy!", vagy hogy "Asszonykám, nem kell neked dolgozni, legalább ellátod a gyerekeket, lesz meleg étel, tiszta lakás!"
Szóval sztem ha egy pasi sugarbabyt tart, akkor nyilván tisztában van a játékszabályokkal, ha meg háztartási robotot, akkor qrvára ne vegye a szájára azt a szót, hogy élősködő.
Az erdőkért felelős államtitkár szerint „semmiféle erdőirtásról” sincs szó, „ezek szokásos baloldali hazugságok”. (444.hu)  Zambó Péter erdőkért, földügyekért felelős államtitkár nagyon határozottan leszögezte, hogy az új kormányrendelet miatt nem fog csökkenni a magyar erdők területe. Nem lesz…..
Cpt. Flint 2022.09.23 13:40:17
"Méghozzá az az olcsó fajtája, amelyben az erdő nem a kivágott fák elhullatott terméseiből, hanem a tönkről, illetve a földben hagyott gyökerekről újul fel. "
Termőhelynek megfelelő őshonos faállomány esetén, amennyiben van magtermés, akkor az arról való felújítás alapvetően semmivel sem drágább a sarjaztatásnál. Lehet persze érvelni azzal, hogy a sarj eredetű csemete vitálisabb és így kevesebb ápolást igényel, viszont ott meg sarjválogatást kell végezni.
"az erdőirtás ettől annyiban különbözik, hogy a gyökereket is kiássák" Hátizé... az erdőirtás alapvetően nem egy erdészeti szakkifejezés, hanem egy köznyelvi... de ha erdészetileg nézzük, akkor talán az "erdőterület más célú igénybevétele" fogalmat fedhetjük le az "erdőirtás" kifejezéssel, azaz amikor kivágjuk a faállományt ÉS NEM IS AKARJUK, HOGY FELÚJULJON, mert valami egyéb tevékenységet fogunk végezni a területen (szánkópálya, radarállomás, bánya, lakóterület stb.). Nyilvánvaló, hogy ilyenkor nem kerítünk (legalábbis nem erdővédelmi céllal) és tökmindegy, hogy mi lesz a lepotyogott maggal/terméssel. Kiásni egyébként a legritkább esetben szokták a tuskókat. Ha nem zavarja a tevékenységet, akkor benn hagyják, majd elkorhad. Egyébként meg géppel szétfúrják, szétmarják, esetleg kihúzatják vagy tolólappal kitolják. Nyilván, ha építeni fognak vagy bányászni, akkor meg a felső talajrétegnek amúgy is mindenestől menni kell...
"A vágásforduló csökken és vele a fák átlagéletkora" Ez mitől csökkenne? A vágásMÓD megváltoztatásától alapvetően nem csökken a vágáskor.
"a sarjakról megújuló erdőben pont azok a fák vannak, mint a tarvágás előtt voltak. Igaz ugyan, hogy a kivágni kívánt erdőkben ezek értékes bútorfává cseperedtek volna, így pedig tűzifának kótyavetyélik el őket, de ez a természetességi állapotot jottányit sem befolyásolja." A sarjról való felújításhoz erdőtervmódosítás kell. Természetvédelemben dolgozóként azt kell mondjam, hogy a sarj felújítás több természetvédelmi szempontból is előnyös: 1. a genetikai állomány a már jelen levő állományéval egyezik, ami jó eséllyel a területen őshonos génkészlet, és nem valahonnan hozott, mesterségesen ültetett csemetéből/magból származik. 2. A sarj eredetű idősebb fák általában gyengébb egészségi állapotuk miatt sokkal több mikroélőhelyet (odúk, sebek, korhadt részek, gombák, rákos kinövések, fagyöngy stb.) "produkálnak", mint a mag eredetűek, ami az ökoszisztéma változatossága szempontjából nagyon kedvező. Mindemellett a Mo-i (és más) bútoripar (legalábbis a tömegtermelés) jórészt forgácslapot használ, aprítéknak a sarj is jó. Cser iparifát sztem elég keveset lehet pl. eladni... tölgyből meg olyan méretek és egyéb követelmények vannak az igazán értékes választéknál, amit kevés állomány teljesít.
Cpt. Flint 2022.09.26 14:58:32
"Azt azonban nem tette hozzá, hogy ez a szándék a normaszövegben még utalás szintjén sem jelenik meg" Hátizé... mondjuk a rendelet címében?
"287/2022. (VIII. 4.) Korm. rendelet a veszélyhelyzet ideje alatt a tűzifaigények biztosításához szükséges eltérő szabályok alkalmazásáról"
Plusz a preambulumban konkrétan hivatkozik a veszélyhelyzetet definiáló 2022. évi VI. törvényre, szóval nem csak úgy a levegőbe veszélyhelyzetezik.

"a védett fajok és állományaik sarjaztatással lerontására. Az akác nem védett: éppen ellenkezőleg: Amerikából behozott özönnövény"
A (jogszabályban deklaráltan) erdőalkotó fafajok közül csak néhány, ritka, kis területen előforduló, esetenként endemikus faj védett (kapásból csak a berkenye fajok zöme és a szőrös nyír ugrik be). A gazdálkodás szempontjából jelentős fafajok NEM VÉDETTEK. Az erdőTERÜLETEK lehetnek védettek, az ilyenek között viszont jócskán vannak akácosok (és vörös tölgyesek, fekete diósok, nemes nyárasok, fenyvesek) is. Természetesen védett területen is lehet gazdálkodni, az érvényes erdőterv a természetvédelmi hatóság előírásainak figyelembe vételével készül.
A sarjaztatás "lerontó" hatása nézőpont (az adott erdő fenntartási/termelési céljának) kérdése, ahogy azt fentebb írtam.

A végső konklúzió az, hogy (Zambó Péter stílusának, politikai irányultságának, illetve nyilvánvalóan irányított kommunikációjának kérdései mellett) kritikus cikket az írjon, aki vagy elég ideje műveli az adott szakmát, vagy legalábbis kellően tájékozott benne. Máskülönben a hibák miatt a szakembernek hiteltelen lesz, a laikust meg félretájékoztatja, esetenként csak hergeli. És még a végén joggal kerül be a "szokásos tudatlan, ámde elfogult megmondóember" kategóriájába.
                       Posztolónk régebben még azt hitte, hogy 38 évesen már családja lesz, ehelyett még mindig keresgél, mint egy 21 éves. Nem érti, mi a baj, mert amint ő érzelmet nyilvánít, a csajok eltűnnek. Az érzelmek zavaró tényezők lettek a párkapcsolatoknál?                          …..
Cpt. Flint 2022.09.26 13:22:59
@Josagos: "Ma erre már nincs szükség, a nő egyedül is képes erre, anélkül, hogy a gyerek éhenhalna, vagy megfagyna télen. Ezért a család szerepe csökken."
Pont ez a téveszme, hogy erre nincs szükség, elavult, túlhaladott. Az a társadalmi rendszer, a "nyugati" típusú jóléti állam, ami ezt állítja, nem fenntartható! Minden paraméter ezt mutatja, a környezet felélése, a népesség csökkenése és az egyedek degenerációja is. Az atomizált társadalom fenntartása kizárólag a gazdasági szereplők (relatíve) rövid távú érdeke. Elég egyértelmű, hogy jó esetben magától megváltozik, vagy (sokkal nagyobb valószínűséggel) össze fog omlani.
Cpt. Flint 2022.09.26 13:32:34
@Sadist: "Nem túl elegáns olyan dolgot számonkérni valakin, amire nem sok ráhatása van. 30-35 alatt a nők osztják a lapokat, ők döntik el, hogy kivel és mikor kezdenek bármilyen jellegű kapcsolatba." Én ebben nem hiszek. Ez megint a "red pill" duma. Nincs olyan, hogy "minden nő ilyen". meg "minden pasi olyan", meg "20-30 évig", meg "40 felett"... Legalábbis ennyire lebutítva és általánosítva biztos, hogy nincs. Trendek vannak, de egyénileg mindig van egy csomó kivétel, eltérés, lehetőség...
De amúgy inkább arra akartam reflektálni, ami NEM íródott le a posztban, hogy mi volt az elmúlt 8 évben, mert ha 100 nője volt ez idő alatt és mindegyikkel max. egy hónapig tartott, akkor nyilván nem csak a nőkben van a hiba. Igazából a siránkozáson kívül nagyon keveset tudtunk meg a posztolóról és a kapcsolatairól (akár valós a poszt, akár kitalált), ezt próbáltam feszegetni.
Két éve került a kezembe a kiadó és a szerzők jóvoltából Gyulai György és Demkó Attila NAPRÓL NAPRA TRIANON 1918-1924 című kötete. Megérte belelapozni újra...
Cpt. Flint 2022.09.23 13:09:40
@Wildhunt: @Piffu: Mi értendő a magyarok, magyarság "túlélése", "megmaradása" alatt szerintetek? Mert a magyar (anya)nyelv léte a c. nemzetiség (?) növekedésével sem forog veszélyben. A "magyar" genetika olyan szinten kevert, hogy kb. ugyanaz, mint a szomszéd országoké; és ebben is benne van az említett "nemzetiség". Vagy azt értitek alatta, hogy lesz-e Hollókőn vödörből locsolás húsvétkor 100 év múlva? Hogy állni fog-e a Parlament, meg a Lánchíd? Ez nyilván nem igazán az EU-n múlik... Változik a társadalom, változik a nyelvünk, "nyugati" életmódot akarunk, és nem vagyunk egy szigetország, hanem Európa kellős közepén ülünk egy medencében. Képtelenség elzárkózni a változások és a külső hatások elől.