Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cpt. Flint

0 bejegyzést írt és 2499 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Válaszolt a Klik a miskolci Herman Ottó Gimnázium levelére. Az okoskodó pedagógusok nem teszik zsebre, amit kapnak...
Valószínűleg a mai ideálok is ennyire megmosolyogtatóak lesznek 30 év múlva. Hányat ismersz fel közülük? ..
spindoc Cecil, az oroszlán 2015.07.30 10:18:40
Gyűlnek a plüss oroszlánok és más plüssállatkák egy minnesotai fogorvos háza előtt. Dr. Walter Palmer volt az a semmitől vissza nem riadó vadász, aki helyi segítőinek közreműködésével íjpuskával levadászta Zimbabwe nemzeti kincsét és leghíresebb oroszlánját, Cecilt. A…..
Cpt. Flint 2015.07.31 10:36:55
@Kopasz Szuzukis: "Magyarországon a vadásztársaságok "vadgazdálkodásának" hála a fácánok visszaszorították az őshonos madárfajok egy részét: siketfajd, fürj, vizityúk. Utóbbiak nem jó "vadászmadarak", mert nem feltűnőek, és rejtőzködnek."
Jó nagy marhaságokat hordasz össze...
Siketfajd hegyvidéken és északi erdőségekben él. Mo. jelenlegi területén kb. sose volt. Élőhelye nem fed át a fácánéval, visszaszorulása a zavartalan élőhelyek csökkenésének köszönhető. Vadászata viszont (pontosan az óvatossága és rejtőzködő életmódja miatt) nagyon különleges és kimondottan úri passzió, és trófeája értékes ritkaság (gyakorlatilag nagyvadnak minősül).
A vízityúk élőhelye és életmódja megint csak meglehetősen messze van a fácánétól. Állományát sokkal inkább veszélyeztetik pl. a hattyúk (amelyeket bezzeg nem vadászik senki, pedig ökológiai katasztrófát okoz már lassan a természetes vizeinken egyre szaporodó állományuk). Emellett a vízityúknak a húsa se finom tudtommal, leginkább ezért nincs hagyománya sem a vadászatának. (Bár a nagy Velencei tavi hajtásokban biztos esett ebből is jópár anno.)
A fürj meg baromi kicsi, étkezésre csak a hülye olasznak meg franciának felel meg. (Ettől függetlenül ezt is vadászták vígan nálunk is, míg védett nem lett, és személyzet is volt, aki pepecseljen vele.) Visszaszorulásáért ennek sem a fácán a felelős, hanem a nagyüzemi mezőgazdaság (És ebbe a 2 hektáros kisparaszt is beleértendő, ha műtrágyázik, rovar- és gyomirtózik, géppel arat stb.)
Cpt. Flint 2015.07.31 10:43:39
@Kopasz Szuzukis: "A természet több százezer év alatt kialakított egy önszabályzó rendszert. A sportvadászat ezt csak rombolja."

Az ökológiai egyensúly felborulásáért nem a (mai értelemben vett) sportvadászat a felelős. A ragadozók visszaszorulása egyrészt a zavartalan élőhelyek megszűnésének, másrészt többnyire a helyi lakosok/gazdálkodók "érdekvédelmének" köszönhető.
Nekem - erdőmérnök mivoltom ellenére, vagy épp amiatt - nagyon sok elvi problémám van a sportvadászattal, méginkább a művelőivel, de azért szakmaiatlan hülyeségeket nem kéne összehordani róluk, van elég valós probléma.
Egymás után jelennek meg a gyalázkodó kritikák a filmről, mely 2015. február 14-én, Valentin napon debütált a mozikban világszerte. Mármint ott, ahol nem tiltották be már jó előre. De vajon miért vannak annyian, akik már a film címének hallatán is cenzúrába való szavakkal…..
No Kamu 10 röhejes koppintás 2014.11.17 11:32:43
Napjában rengeteg hamisítvánnyal találkozhatunk, akár még a tudtunkon kívül is. A legtöbb másolat próbál kellőképpen különbözni az eredetitől, megtévesztve a legszemfülesebb szemlélőt is. Aztán persze van a hamisítványokon belül az a kategória, amikor semmivel nem…..
Kapanyél Trükkös gyomok 2. 2011.09.30 08:15:00
Galaj, pipacs, bükköny, árvácska, vérehulló fecskefű, konkoly, szarkalábA díszkertekben ritkábban, míg a gyepek, cserjesorok szélén gyakrabban megtelepedhetnek gyomsorozatunk második részének növényei. Az Ujvárosi Miklós által összeállított gyoméletforma rendszerben a T2-es…..
Ezek a plakátok és újságillusztrációk a hidegháborús időket idézik, amikor a politikai propagandának sokkal nagyobb szerep jutott, mint napjainkban. A hirdetések lényege, hogy a Szovjetunió jobb, igazságosabb, biztonságosabb, mint az Egyesült Államok és általában az egész…..
A PLT cikkére reflektáló, Mi lesz veled, fiatal középosztály? című cikkünk sok visszajelzést, nagy visszhangot kapott. Úgy döntöttünk: vitát, párbeszédet, beszélgetést indítunk a témáról egy cikksorozat formájában, amire elsősorban magukat megszólítottnak érző…..
Cpt. Flint 2014.06.11 11:10:46
@esefe: "A gazdasági erőnek, az meg a haderőnek, ha nem is a mostaninak, bár annak is. "
Ez is politika. A valamikori uralkodói döntések is politika. A szövetségek, a terjeszkedések, az egység megteremtése, hogy mit fejlesztünk stb. - ez mind politika (volt).
Valamit mi valamikor nem teljesen jól csináltunk. Nehéz megmondani, sőt inkább lehetetlen, hogy mikor és mit. Ez inkább folyamat, láncolat, összeadódó hibák, esetleg köztük jobb periódusokkal, esetleg kényszerpályákkal (bár utóbbiakban kevéssé hiszek, önigazolási kísérletnek jó szöveg).
Vannak szerencsésebben alakult országok, és ez gyakorlatilag mindig szerencsésen feltűnt és megválasztott (hatalomra jutott) politikusoknak, vagy legalábbis jó döntéseknek köszönhető (meg talán egy szigorúbb, erkölcsösebb általános mentalitásnak).
és igen, vannak hozzánk többé-kevésbé hasonlóan sorozatosan kevésbé jó politikusokkal és ezért kevésbé jó döntésekkel megvertek is. de ezek közül vannak, akik tanultak ebből (vagy csak szerencséjük lett) és azóta jobban választanak. és láthatunk olyanokat is, akiket egy nálunkénál is rosszabb garnitúra még mélyebbre vitt/visz.
talán az állandó, gyenge középszer (majdnem "középszar"-t írtam, freudi) a mi fő istencsapásunk.
erős, elhivatott embert nem merünk/akarunk választani (századok óta), mert félünk, hogy a fejünkre nő, diktátor lesz. maradnak az aludttej-emberek, a szélkakasok, a bábuk. de azok nem visznek semerre, csak a hátsó/külső erők játékai. ez nálunk a hagyomány.
Cpt. Flint 2014.06.11 11:11:39
@Tiszteltetem Brüsszelet: talán ők IS
Cpt. Flint 2014.06.11 11:56:51
@Pan Modry: esetleg nem volt tőkéje? :)
Sokan nem is tudják mit hagynak ki, ha elmennek egy-egy padlizsános stand mellett. Persze a legtöbben azt mondják: ismerjük, szeretjük vagy nem szeretjük. Gyakorlatilag a hazai padlizsánfelhasználás kimerül a muszaka és az egyéb rakott padlizsánok (amiben a -jó olajos- padlizsán a…..
Rendszeresen átmennek a piroson, járdáznak, és szembemennek a kijelölt forgalmi iránnyal a brit biciklisek. Yorkban egy szabálytisztelő sporttárs meg is elégelte, hogy egyedül kell álldogálnia a lámpás kereszteződésekben, és videó-összeállítást készített a fejkamerás…..
Cpt. Flint 2014.04.17 15:43:35
Az a baj ezzel a "majdéntudom, hogy mi a veszélyes, csak azt tartom be, aminek van értelme", hogy nem vagyunk egyformák. Nagyon sokféle elképzelés lehet a fejekben egy azonos forgalmi helyzetről, illetve általában arról, hogy mi a veszélyes, mi a helyes stb.
Ne most pont ezért vannak a szabályok. Hogy ez ne egyénileg legyen eldöntve, és mindenki (már persze aki ismeri a szabályokat) tudja, hogy (többnyire) mire számíthat a többiektől. Aki ezt felrúgja, az egy társadalmi megegyezést rúg fel, és teljesen nyilvánvalóan (és többé-kevésbé jogosan) kiváltja a többiek ellenérzését, rosszallását (mivel ők viszont betartják az őket is kényelmetlenül korlátozó szabályokat). Azt kellene tehát megérteni, hogy ha ebben a társadalomban akar valaki élni, akkor talán többnyire mégis inkább alkalmazkodni kellene a szabályokhoz, és azokat a kereteket megtölteni minél több értelmes és kellemes dologgal; nem mindig mások ellenében definiálni a magunk elképzeléseit/igazát. Hasznos dolog a szabályok feszegetése egyébként, különösen a művészetben, de a való életben is, ha ez valamilyen "felsőbb", csoportérdeket szolgáló céllal, meghirdetve zajlik. De aki simán önzésből, lustaságból, felsőbbrendűségi érzésből tojja le a normákat, az szerintem inkább költözzön olyan helyre, ahol ezeket a normákat eleve nem követeli meg tőle senki.
Az ugye, hogy egy biciklis a pirosnál biztonságosnak ítéli meg a helyzetet és átmegy, alapjában és többnyire annak köszönhető, hogy a többiek szabálykövetésére alapoz; arra, hogy nem fog valaki hirtelen 300 km/h-val megjelenni, hogy a szemből balra kanyarodó autós nem fog elindulni át a piroson úgy, ahogy ő, stb... És ez bizony már a többiek rovására való nemtörődömség és felsőbbrendűség; nagyon hasonlít a politikusaink és felső tízezerünk viselkedésére.
Average Citizen Férfi intimitás 2014.03.08 06:04:31
Hektikus férfi vagyok - és szerintem ezzel nem vagyok egyedül. Vannak dolgok amiket egyik pillanatban szeretek, egy másikban meg nem, egy harmadikban pedig ki nem állhatok. És vannak dolgok, amiket sosem állhatok. Ilyen az ápolatlanság.Sokan vannak ezzel így tudom. Önmagunkra igényesnek…..
Cpt. Flint 2014.03.08 19:33:17
@GrandPa: "Nem vagyunk egyformák, nem egyformák az igényeink"
ez rendben is lenne, ha nem akarnád folyton azt sugallni, hogy akinek nem olyanok az igényei, mint a tiéd, az igénytelen.
az autószerelőnek nem (feltétlen) "mocskos" a körme, csak éppen az olaj gyakorlatilag kimoshatatlan a körömágyból (sőt a bőrredők közül is); a köröm pedig a fizikai igénybevételtől töredezik.
de nyilván az ilyen nyomorult menjen a kecskékhez a te véleményed szerint.
az nem én voltam, aki a masszőrödet qrvának nevezte, ettől függetlenül fenntartom, hogy a masszázs nem igényességi kategória. ha gyógymasszőr, akkor a fogorvossal is dicsekedhetsz, ha meg csak élvezeti masszőr (és nem a szexuálisra gondolok), akkor sem az ápoltságba tartozik.

őszintén; el nem tudom képzelni, hogy 3 "kemény" munkahely mellett hogy van időd erre a sok hülyeségre.
szerintem ez egy kicsit mániákus dolog.
Cpt. Flint 2014.03.08 20:44:53
@GrandPa: hát, igazad van, mindenkinek más az igénye. ráadásul messziről jött ember azt mond, amit akar. nekem az ilyen marhaságokra nem futja az időmből, az biztos.

nem, kesztyűben egy csomó dolgot egyszerűen nem lehet megcsinálni. és attól, hogy valaki kesztyűt vesz, még lehet nyakig véres. az orvos nem azért vesz kesztyűt, hogy ne kelljen mosakodnia. de képzeld, az autószerelő sem (feltétlen) nyakig olajosan megy haza (attól, hogy a körme esetleg az marad). hihetetlen, mi? üdvözöllek a való világban.
Cpt. Flint 2014.03.08 20:51:50
@GrandPa: amúgy a "3 munkahellyel" az nálam 3 _teljes_ munkahelyet jelent, azaz akkor napi 24 órát... ez nyilván baromság, innentől viszont nem mondtál semmit, mert akkor a 3 munkahely lehet akár kevesebb is, mint az egy. és gondolom nem is kemény fizikai munka, szóval tökmindegy, hogy manager vagy bróker, vagy ügyvéd, neadjisten biztonsági őr (azok tudnak még ilyen önmagukba szerelmesek lenni).
Hozzávalók:  1 csomag leveles tészta 2 fej hagyma 20 dkg felkockázott szalonna 4 tojás 2 dl tejszín 10 dkg sajt lereszelve olívaolaj/vaj só bors szerecsendió Elkészítés:  A piteformát kivajazzuk, majd elegyengetjük benne a tésztát. Ráteszünk egy sütőpapírt,…..
Cpt. Flint 2014.01.27 10:32:52
@szvsz: főtt szalonnát meg minek sütni? tudtommal a császár a főtt kolozsvári...
A 900. poszt felé közeledve már azt gondoltam, kevés dolog tud meglepni, ám szerencsére tévedtem. A mai poszt szerzője, Roland ugyanis több szempontból is meglepetést okozott: egyrészt azzal, hogy története arról szól, hogyan és miért került Bulgáriába és miért pont oda,…..
A Dezeen nevű - az egyik legismertebb és leglátogatottabb - építészeti és dizájn oldalon jelent meg újra egy magyar ingatlan. A Hideg-háznak keresztelt, skandináv minimál stílusú jegyeket hordozó, kőszegi hétvégi házat a Béres Építésziroda tervezte egy párnak. Képek a…..
Cpt. Flint 2014.01.13 13:15:53
@Szzzz: hogy érted az elszeparáltságot? van (üveg)ajtó a fedett teraszra mindkét lakrészből. a nappalik földig érő ablakai és "tornácra" nyíló üvegajtajai megteremtik a külső térrel való kapcsolatot. ennél nagyobb "igazi" terasz kialakítása a terepadottságok miatt kissé húzós lett volna (koncepcióban is és használhatóságban is), ráadásul nem mindenki szeret az "utcára" kiülni. a viszonylag sötét fedett rész felé nagyobb üvegfelületeket tenni meg szerintem funkciótlan lenne.
Cpt. Flint 2014.01.13 14:13:41
@Szzzz: de itt a terep- és telekadottságok behatároltak, és viszonylag közel az utca. keresztbe kellett építkezni, a ház gyakorlatilag ki is használja a telekszélességet, tehát a végére nemigen lehetett volna már teraszt biggyeszteni (ráadásul az messze is lett volna valamelyik lakrésztől). amúgy nem olyan kicsi az a "tornác", ha azok a "kirakatüvegek" eltolhatóak (a nagyobbik lakrészé biztosan), akkor megvan a napfényes fedett teraszod. valószínűleg a megrendelő nem szándékozok 10+fős bulikat tartani. 2-4 embernek meg hótt elég.
Cpt. Flint 2014.01.13 14:23:55
@sárga bögre görbe bögre nyald a seggem körbe körbe: ja, csak ez a japán ház kb. 3× akkora.
"de nem tudott alá egy tisztességes telket venni"
hmmm, esetleg eszedbe jutott, hogy valamiért PONT Kőszegen szeretett volna hétvégi házat? és hogy ott esetleg nem annyira kínálati a telekpiac (főleg a hegyvidéki részén), mint Bakonybélben?
A Kiss Béla nevű user töltötte fel ezt a videót tegnap a Youtube-ra. (Elmondása szerint nem az övé, maga is lementette anno.) Az eredeti link itt elérhető, ha még nem szedte le. Utóbbira valószínűleg sor kerül, volt már rá precedens, hogy az önszopatás ilyen példájára bukta az…..
Cpt. Flint 2014.01.08 01:20:38
@20agh: arra még nem gondoltál, hogy németország, svájc, svédország stb. ezért élhetőbbek Mo-nál, mert ott MINDENKI (jó, szinte mindenki) betartja a szabályokat és _el is várja másoktól ezt_, azaz betartatja veled is. a "csak +15%"-ot sem eltűrve... itthon meg mindenki addig ügyeskedik minden téren a "csak 15%"-kal, meg a "most az egyszer"-rel, míg aztán így néz ki az ország, ahogy.

ja, és mikor 130-cal előzök egy 110-zel menőt, azért arra nemigen számítok, hogy 100-zal többel fognak hirtelen utolérni. amúgy is, én meg azokat utálom, akik nem bírják kivárni, hogy befejezzem a megkezdett előzést, azonnal takarodjak előlük, vagy satu és húzzak vissza, vagy nyomjam neki mint a barom és úgy húzódjak már le, mert nagyságos úr 155-tel akar menni és én a 132-vel ehhez útban vagyok...
Fotó: indafoto.hu/csipcsup Talán a budapesti mecset terve óta nem jött annyi vitatkozó komment egy Urbanista-poszthoz, mint a legutóbbi nap kérdéséhez, mely így szólt: mit változtatnál a KRESZ-ben 2014-ben? Mivel történetesen betegen fekszem itthon napok óta, nem volt jobb…..
Cpt. Flint 2014.01.06 12:53:16
@Visionstar: "Fellációd (suttyóknak lefordítom: merevedés) volt"
MEGALOL, bazmeg, felláció mint merevedés, és "suttyóknak" még le is fordítja... hát ez kész!
Erekció lesz az, amire gondoltál, de ezzel a tévedéssel megvalósítottad a fellációt is (szopás), haha!
A tavalyi listát tradícióvá téve most is szeretnék megemlékezni azokról kiváló produkciókról, amelyek a kutyát sem érdekeltek az év során. A bekerülésnek két kritériuma volt: legyen olyan jó, hogy méltó legyen a lista címéhez, valamint vagy ne rendelkezzen magyar…..
Cpt. Flint 2014.01.06 10:49:55
@profane: hmmm... nem zavar, hogy közben megtalálták, és nem ez az? :)
Cpt. Flint 2014.01.06 12:08:41
amire pamutnak válaszoltál. már nem sokkal később kiderült, hogy melyik filmről van szó:

"danialves ·
www.smokingbarrels.blog.hu 2014.01.05. 12:51:01
@pamut: Fél órája próbálok valami hasonlót találni, de ha ez lesz az, jössz nekem egy virtuális sörrel:
http://www.imdb.com/title/tt0113557/ "

pamut 2014.01.05. 13:06:13
@danialves: EZAAAAZ!!! Köszi! Mióta keresem, sose sikerült, és te most megtaláltad nekem! Köszönöm!!! Egy láda sörrel jövök neked! Buék!

különben mindegy, nyilván nem olvastad végig a kommenteket, nem számít.
Cpt. Flint 2014.01.06 12:09:30
@profane: ld. feljebb, elfelejtettem a "válasz" gombot.
A.T. egy rejtélyes anomáliát fedezett fel a számláján legutóbbi sparos vásárlása után. A végösszeg 1497 forintra jött ki, azaz 1495 forintot kellett volna fizetnie. Igenám, de megjelent egy SSH-kedvezmény tétel +1 forinttal, ami miatt 2000 lett a végösszeg. Sok kicsi sokra…..
A címet nyilván nem gondolom komolyan, csak pont beszélgettünk egy barátommal, hogy milyen szörnyű nagy divat lett a hasonlóan hangzatos címadás, igyekszem a jövőben önmegtartóztató lenni a témában. Addig is viszont egy tényleg zseniális és egyszerű ötlet arra, hogy hogy lehet…..
Cpt. Flint 2014.01.01 16:34:49
@élhetetlen: ha így csinálod, a kenyér megpirítása közben kihűl a tojás.
Dinamó Műhely Ha itt hibázol… 2013.12.19 15:04:27
Egyszer volt, hol nem volt, volt egy nagyon szegény leány. Nehéz élete volt, nem tudott jobbat, elment egy időre pornózni. Később egy tehetségkutató versenyen kiderült tehetsége, és láss csodát: az X-faktor dobogóján végzett. Ez még nem egy igazi tündérmese, de a magyar…..
A vonzalom alapja: nem tudatos összetett emlékkép a fejünkbenMindenki boldog akar lenni és olyan társat találni, aki hozzásegíti ehhez. Mégis sokan tapasztalják, hogy igyekezetük dacára újra meg újra hasonló párkapcsolati problémákba ütköznek. Mi lehet a magyarázat?Valójában…..
Cpt. Flint 2013.12.17 15:36:26