Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dezsoke007

0 bejegyzést írt és 146 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az NDK a berlini fal előtt sem volt szívderítő hely. Drága, gagyi termékek, ételhiány és háztömbkommandók mindenütt...
A most következő cikkben nem a leghosszabb vasútvonalakról, hanem a világ leghosszabb útját megtevő vasúti járatokról lesz szó, melyek útjuk során akár több országot és ezzel együtt több vasútvonalat is érintenek. Lássuk hát, melyik járaton tölthetünk el a legtöbb időt bosszantó átszállás…..
dezsoke007 2022.01.16 16:41:16
@Balogh Zsolt: Ausztrália kicsi?
Hmm...
Sydney-Perth vonattal 4.352 km. Itt a link:
www.greattrains.com.au/indian-pacific/sydney-to-perth
A testmagasság minden korszakban változást mutatott a történelem során. Az utóbbi 150 évben az átlagtermetet nézve a Föld legtöbb országában - legfőképp Európában - egy folyamatos növekedés figyelhető meg. Kontinensünkön 1870 és 2020 közt épp 11 centivel nőtt az átlagmagasság. Felmerül azonban a…..
dezsoke007 2021.11.18 09:40:58
@LevAbalkin: a ruhamérethez: neked még szerencséd van, mert arányosan vagy nagy. Az én 193 centimhez 80 kg társul, extrém hosszú karokkal és lábakkal.
A túra útvonala a Google Térképen A túra útvonala letölthető GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI - Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 56,54 km- Szintemelkedés/lejtés a kitérőkkel együtt: 96/96 m- Nehézség: 6/10 (Félnapos kerékpártúra gyakorlatilag nulla szinttel)- Kilátások: 8/10 (Szép…..
Ezúttal a Főfotó archívumából került fel több, mint 2500 fotó a fortepan.hu-ra. Ezek között persze bőven akadnak olyan képek is, amelyeknél nem tudni, hogy hol készültek, mit ábrázoltak. Ebből mutatok be most 30 felvételt. (Fontos: a fotók nem feltétlenül Budapesten készültek, bár a nagy részük…..
A tégla már évezredek óta ismert és használt építőanyag. Előnye, hogy relatív olcsó és sok helyen előállítható, így nem szükséges messziről szállítani. Ez különösen nagy előny volt az 1800-as évekig, amikor még nem állt rendelkezésre megfelelő szárazföldi közlekedési eszköz. Téglából sok mindent…..
Nemsokára 30 éves, de kitartóan „küzd” az életben maradásért egy cseppnyi magyar építészeti remekmű Sevilla városának peremén. Elhagyatott, kihalt, szinte már posztapokaliptikus területté vált az egykori világkiállítás mikrovárosa, de szerencsére a spanyolok rendben és tisztaságban tartják a…..
Tavasz óta lehetett biztosra tudni, hogy a Pázmány Péter Katolikus Egyetem piliscsabai története véget ért. Évekig tartott a dolog, sokáig csak találgatni lehetett, mit is szeretne tulajdonképpen az egyetemért felelős egyházi vezetés. Meggyőződésem, hogy a döntéshozók részéről nem színjáték volt a…..
dezsoke007 2020.12.31 12:58:46
@Lobo Marunga: sajnos te tévedsz. Ha nem is szó szerint NER-építész volt Makovecz (az általad említett okok miatt is), igenis Orbán kedvenc - és támogatott - építésze volt. 2002-ben, az elbukott tavaszi választások után Makovecz országjáró előadássorozatokon próbálta jobb belátásra bírni a vidéki Magyarországot.
A fizetség nem maradt el: az MMA hihetetlen mértékű kitömése pénzzel, számos megbízás a tanítványok siserehadának.
Egyébként mit jelent a posztban szereplő "katolikus épület" kifejezés? Ez nettó marhaság.
1902. A Bukovina területén élő kilenc etnikai csoport saját viseletében. Felső sor: hegyvidéki ruszin (hucul), magyar, cigány. Középső sor: orosz-lipován, zsidó, lengyel, német. Alsó sor: román, ukrán..
dezsoke007 2020.10.12 16:30:31
@bioLarzen: Dame Judy Dench, mint lovagina :D
Ugyan Katowicéből nem Ostraván át vezet a legrövidebb út Szlovákia fele, mi NZA-val mégis erre mentünk decemberben, hogy megnézzük a cseh város legújabb villamosait. Bár Csehszlovákia és Csehország a második világháború óta önellátó volt villamosból, a Stadler Tango NF2-nél (amit a helyi…..
fáymiklós Most örülsz? 2020.03.20 07:29:49
Most örülsz? A rövid válasz az, hogy nem. A hosszabb meg az, hogy nagyon nem. Miközben egyetértek azzal, hogy Eszenyi Enikőnek le kellett mondania, vagy nem szabad meghosszabbítani a szerződését a Vígszínház igazgatójaként. Nem volt a helyén, bár nem irigylem az utódot se, mert ki kell majd…..
SZMK Drakulics elvtárs - előzetes 2019.10.02 09:06:44
Egy 70-es években játszódó magyar vígjáték, amiben még Bödőcs Tibor is szerepel, ez a Drakulics elvtárs...
A szocialista Magyarország mindennapjait - eredeti színes fotókkal bemutató - sorozatunk folytatódik az MTI Fotóarchívummal összefogva, immár a negyedik résszel, amivel elérkeztünk 1960-ba.  1960. augusztus 26. Kislány libákkal a sekély vízben a fonyódi Balatonparton. MTI Fotó: Járai Rudolf..
dezsoke007 2018.07.19 16:04:59
@Namely: anyám a Szivárvány Áruházban dolgozott eladóként ('70-es, '80-as években). Nem volt önkiszolgáló semmi, ott az eladó felírta indigós blokkra a cuccot (hány darab, hány méter, stb.). Majd azt elvitted a pénztárhoz, ott fizettél (a blokkot bedugták a pénztárgépbe, arra rábélyegzett valamit). Ezután vetted át a kiválasztott és kifizetett holmit.
Ebbe a világba "robbant" bele a Skála, az önkiszolgálós osztályaival, de ez egy másik történet.
Kávésarok 8 tévhit a kávéról 2018.04.19 16:03:41
Mind tudjuk, hogy vannak városi legendák a kávé jó és rossz hatásairól, magunk is lehet hiszünk párban, de biztos, hogy valakitől már hallottuk ezeket. Most néhány tévhitről lelobbantjuk a fátylat nektek.    #1 Kiszáradunk a kávézástól A tévhit a koffein természetes vízhajtó hatásából ered, de…..
dezsoke007 2018.04.20 12:07:16
@KUNTYI: nem lehet, hogy akik több kávét ittak, azok pl. rummal bélelték ki és még egy cigit is elszívtak hozzá?
Márciusban már a második frissítésnél tart a fortepan.hu. Fantasztikus képek kerültek elő ismét. Egy tucatnyit válogattam a budapesti képekből, még több cikk a poszt végi albumban! (A kép azonosítóra kattintva nagyobb változat is megtekinthető.) 134539: Az Alagúthoz érkező buszon a 4-es szám…..
Az egészséges étkezés az alapanyagok beszerzésénél kezdődik, így segítségképp összegyűjtöttem 5 olyan alapanyagot, amelyekkel sokkal könnyebben és tudatosabban tudjuk tartani a diétánkat, ráadásul életmentőek tudnak lenni a rohanós hétköznapokon...
Az egyik legfontosabb és talán legrégebbi kiegészítő a férfiak ruhatárában az öv. Nagyon sok esetben elkerülhetetlen egy öv viselése és nem azért mert különben csúszkálna rajtad a nadrág. Na de hogyan is kell helyesen viselni ezt a kiegészítőt?..
A világhírű dalszerző és énekes Bryan Adams már régóta ismert fotósként is, több tucat kiállítása volt és több fotóalbuma is megjelent. Eleinte főleg hírességekről készített portrékat, majd később a reklám- és a divatfotózásban is sikereket ért el. Adams a világ egyik legnagyobb divatfotósától, Herb…..
A pénteki bejegyzésemben javasoltak fele már megvalósult: Botka László lemondott a miniszterelnök-jelöltségről. (Talán az is az utolsó cseppek közé tartozott, hogy itt a blogon 7 ezren, a Facebookon 32 ezren olvasták a posztot, amit átvett az Index és a Mandiner is.) Most itt az idő, hogy…..