Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Carmesina

388 bejegyzést írt és 523 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valamilyen rejtélyes oknál fogva az emberek szeretik, ha 10 pontba foglalnak nekik valamit, gondolom, már a Tízparancsolat is azért áll éppen ennyi ukázból – illetve tiltásból, mert az Úr is tudta, hogy mennyire van kalibrálva az emberi elme. Valentin-nap lévén meg már úgyis…..
Carmesina 2014.10.24 09:10:54
@nandras01: Jogos a kérdés, ui. én se tudom. Per pill ott tartok, h a jelszavam is elfelejtettem, ezért léptem be egy másik nick-kel - én vagyok Gloria. :)
Borzasztó sok a munkám mostanában, nem jutok hozzá a kedvenc blogomhoz, sorry.
Azok ketten nyilván csókolóztak, mert abbahagyták a beszédet. Viki visszatartotta a lélegzetét, annyira nem akarta, hogy felfedezzék, noha ez szinte elkerülhetetlennek tűnt. Még mindig jobb lett volna fekve maradni, akkor színlelhetné, hogy alszik, és nem vette őket észre, de így…..
A hálószobák egyikébe se merne bemenni, ezt jól tudta, úgy érezte, ez szinte tolvajlás lenne, ha csak betenné a lábát bármelyikbe is a tulajdonos meghívása nélkül. De eszébe jutott a padlás, amelyről Carlos már beszélt egyszer. Régen szívesen bújtak ott el Otáviával,…..
- Már én sem tudom - vonta meg a vállát Viki, és ellenállt a kísértésnek, hogy Diogóra nézzen. -  Azt hiszem, lassan ebből is kigyógyulok. De ha nem vagyok szerelmes, hiányérzetem támad. Hülye egy tulajdonság, mi?- Érdekes, tényleg hiányérzeted van ettől?- Mintha akkor nem is…..
Mire odaértek az ebédre, már mindenki nagyban küszködött az előétellel. Egészen pici rákokat kellett megszabadítaniuk a páncéljuktól ahhoz, hogy a kevéske húshoz hozzájussanak. Viki evett már rákot korábban, de gyakorlata nem volt benne egyáltalán, és annyira nem is rajongott…..
Végül kiment az álom a szeméből, lezuhanyozott, hajat mosott, és éppen azon igyekezett, hogy smink segítségével eltüntesse a sírás nyomait az arcáról, mikor kopogtak. Vikin csak egy átlátszó fekete kombiné volt, ezért felvette a szálloda által rendszeresített fürdőköpenyt,…..
Carmesina 2012.08.01 21:24:45
@seteluas: Ó, szóval végigolvastad... Furcsa lehet egy szuszra, sejtelmem sincs, milyen :-)
Mér pont a vőfély? :-)
Egy felé vitt az útjuk, Viki arra számított, hogy Péter majd leszáll a saját lakásánál, ő meg tovább megy a villamossal. De Péter másképp tervezte: mikor már majdnem az ő megállójában voltak, megfogta Viki csuklóját:- Gyere fel, kérlek - mondta rekedten.  Vikinek nem volt…..
Carmesina 2012.07.29 23:18:32
@seteluas: Most olvastam vissza ezt a fejezetet, tök véletlenül, és látom, h van új komment :-)
Hirtelen egy autó állt meg a kollégium kapuja előtt. Tíz múlt pár perccel. Az egyik fiú odament és kezet fogott a sofőrrel, aki kiszállt és kinyitotta a csomagtartót. Bekerültek a hátizsákok. Viki még mindig nem értett semmit. Vagy nem Carlos az egyik srác, vagy itt valami…..
Carmesina 2010.02.09 14:10:23
@Old Man: Ezen most jót kuncogtam, h lopták a kocsit, meg nem volt jogosítványa. Én úgy képzeltem, h Miguel vezet, de nem ő izzad, hanem Manuel, bár a szövegből ez nem derül ki. A kocsi ezer éves, nem lopták. Manuel csak azért izzad, mer nyár van. És ilyen izzadós szegény. De, ha akarjátok, mélyfúrást végzek Manuel múltjában, és ezentúl róla fog szólni a regény :P Az izzadós gömböc címmel :)
És mi köze van ennek a megcsalás-csaláshoz?
Torres Vedrasba mennek.
Carmesina 2010.02.09 14:11:18
@vén betyár: Mégse azt írtam, h izzadt, mint állat. Nézzétek meg, mit.
Carmesina 2012.07.29 21:37:15
@seteluas: Na tessék, ezek szerint az anyagzsebkendő is létezhet :-)
Viki csak az utóbbi időben kezdte megfigyelni, kik laknak egyáltalán a nagyi-féle házban, régen, mikor csak látogatóba jött, nem igazán volt alkalma ezzel foglalkozni, bár tudta, hogy a nagyanyja meglehetősen sok időt tölt a gangon, olykor kiül a küszöbre, ott kézimunkázik, vagy…..
Carmesina 2012.07.29 21:34:51
@seteluas: Vagyis a végét... Nagyon gyorsan haladtál :-)
Idegesen felkapkodta a cuccait az asztalról és elindult a bejárat felé. Aztán megtorpant. Félt ettől a találkozástól. Valósággal rettegett tőle. De Carlost látni! Ha csak egy pillantást vethet rá! Összeszedte minden bátorságát és kiment az előtérbe. Legalább tíz fiatal…..
Carmesina 2010.01.14 15:35:10
@tiboru: Csak szőnyegárus nénik :)
Carmesina 2010.01.14 22:39:45
@tiboru: Van 1 türkológus rokonom, egy csajszi, ő mesélte, h amikor Kínában az ujgorok között kutatott, soha nem a korának megfelelő csoportba ültették az asszonyok közt, hanem a lányokhoz, mert sokkal fiatalabbnak nézett ki, mint az ottani kortársai. Ezen bosszankodott, mert sose tudta meg, mit pusmognak az érettebb fehérnépek :)
Na, és hol rejtegetik az azeriek a fiatalabb nőket?
Carmesina 2012.07.26 10:53:18
@seteluas: Illetve Rodrigues dos Santos egyik könyvében még egy luxusprostiba oltott informátor nőci is erasmusosnak adja ki magát azzal az ócska szöveggel, hogy szakdolit akar írni :-) És a prof nem döbben meg rajta, h az istennőszerű szőke csaj ráveti magát. :-D
Amint António kitette a lábát, Viki felkelt és villámgyorsan készülődni kezdett. Addig a pillanatig halasztgatta a levél megírását, de most úgy érezte, ez a legfontosabb tennivalója. Már maga a gondolat is felizgatta, hogy Carlosnak fog írni. Félt a reakciójától, félt attól,…..
Carmesina 2009.12.30 20:39:49
@tiboru: Tanuljunk Tiborutól :) Ő tudja!
Carmesina 2010.01.04 10:09:37
@21 hónap: Tán nem mindegy, h ki hol szocializálódott. Ez a Carlos nem magyar, nem budapesti, stb, tehát egészen mások lehetnek a reakciói, mint az itteni pasiknak. (Akik ugyancsak sokfélék, persze :)
Carmesina 2012.07.26 09:27:50
@seteluas: Hát, igen... Az ember egyre rövidebbeket ír, de most már nem is divat a kézzel írt, sokszor átgondolt levél, azért egy e-mail egész más. :-)
– Végleg befejezted Raquellel? – kérdezte hirtelen, de azonnal meg is bánta. – Tudom, nem akarsz róla beszélni – mentegetőzött. António viszont hálás volt azért, hogy legalább nem csöndben ülnek egymás mellett. – Végül is beszélhetek róla ... Nézd,…..
Carmesina 2009.11.06 22:25:11
@Carmesina:
És most az én válaszom erre a kommentre:
"Erre lényegében igazat adtál neki - talán annak
örülve, hogy végre beírt valaki"
Ennek mindig örülök, beírhatnátok többször is :) De nem ezért adtam igazat.

"de valószínűleg azért is, mert
lelkifurdalásos lányka (bocs) vagy."
Most eltekintve a saját lelkifurdalásos hajlamaimtól, Viki valóban az. :)
DE: Valóban úgy gondolom, h egy kicsit kihasználta Antóniót, eszközként használta, és ez akkor sem túl fair, ha a pasi előzőleg nyomult.

"Vikinek legfeljebb a francia lánnyal szemben lehetett volna
lelkifurdalása. S hogy nem nagyon volt, ebből azt olvasom ki, hogy
nincsenek igazi barátnői."
Most szigorúan Vikiről beszélünk, természetesen, és nem az íróról: ebben van valami. Bár nem csak barátnői nincsenek, hanem úgy általában sincs sok biztos pont az életében.
Carmesina 2012.07.26 09:17:24
@seteluas: Köszi, h ennyire pozitívan értékeled. Kicsit már belefáradtam az írásba, rég be kellett volna fejeznem, és ilyenkor hajlamos vagyok elfelejteni, h érdemes lenne kezdeni vele vmit, a blogszférán kívül, mert lehetnek még bőven olvasók, akik úgy éreznek, mint te :-)
Elzavarni Carlost viszonylag könnyű volt, de a jelenet utóhatása igencsak megviselte Vikit. Úgy érezte magát, mint egy darab rongy, hiába tiltakozott az érzés ellen, hiába győzködte magát, hogy Carlos téved, és ő nem tartozik senkinek se hűséggel, se elszámolással. Nem tudta…..
Végre egy magányos éjszaka. Viki már nagyon vágyott rá, hogy egyedül lehessen, és Carlos nem is tett rá utalást, hogy szeretné vele tölteni az éjszakát, amiért a lány külön hálás volt. Nagyon elfáradt az algarvei kalandtól, és mindattól, amit azt megelőzte, jó volt végre…..
A feje azért fájt továbbra is. Tartogatott ilyen alkalmakra egy üveg bort, és elég rosszul bírta az italt. Éppen ki akart kászálódni az ágyból, mikor meghallotta a kulcs zörgését a zárban. Nagyon megijedt, mert úgy tudta, hogy Kati, a társbérlője csak vasárnap este jön…..
Carmesina 2009.08.07 23:24:37
@Csuri / Bariildi: Köszönöm a hozzászólást :) Igen, van benne valami, ez még a kísérleti fázis, elképzelhető, hogy kitalálok valami jobbat. Gondolkodom rajta :)
Carmesina 2012.06.19 08:50:25
@seteluas: Húha, remélem, azért aludtál is, bár egy író számára nincs nagyobb dicséret, mint ha valaki az alvásidejét áldozza az olvasásra :-)
São-val mégiscsak sikerült találkoznia. Kicsit azért is akarta látni, hogy Torresben utána úgy tehessen, mintha kifejezetten miatta utazott volna el, senkinek semmi köze a valódi indokaihoz. A vonat indulása előtt egy órával futottak össze az állomás büféjében, amelynek…..
Viki szinte elrohant a fiú elől, mert nem tudott mit mondani neki, könnyebb volt rohanni egy kicsit, noha a homokban ez egyáltalán nem ment egyszerűen, kissé nevetségesnek is érezte magát. Még mindig csak alkonyodott. Egy ideig nem nézett hátra, aztán megállt, kifulladva visszafordult…..
- Csak kicsit kettesben akartam lenni veled, itt, ahol senki se zavar minket.- Biztos, hogy senki nem fog zavarni?- Ne aggódj. Eddig sem aggodalmaskodtál. Ez tetszik benned, nagyon bátor vagy.- Lehet, hogy egyszerűen csak meggondolatlan.A homokban ültek egymás mellett, Tarak simogatta Viki…..
Sokáig ücsörögtek a tengerparton, Viki később nem tudta volna felidézni, miről esett szó, de túlságosan bonyolult társalgást nem folytathattak. Aztán, mikor kicsit elviselhetőbb lett a hőség, átgyalogoltak a kempingbe, és felverték a két sátrat. A fiúk nem vették igénybe…..
Szokatlanul meleg volt, mire odaértek a tengerparti kempinghez. Vagy az Algarvén tán nem is volt szokatlan. Viki hosszú nadrágot viselt, de úgy 8-9 óra körül már úgy érezte, hogy rátapad a bőrére, és mindenképp meg kell tőle szabadulnia. Egyetértettek abban, hogy teljesen…..
Olvasni lehetetlenség volt, mikor besötétedett, megpróbált lefeküdni az ülésen, bár nem volt olyan szerencséje, hogy fülkékre osztott lett volna a vonat, így két embernyi helyen kellett kuporognia, hogy elférjen, és tudta, hogy órákig úgysem fogja bírni ezt a testhelyzetet. De…..
Ahogy közeledett a délután négy óra, úgy ment el a kedve egyre inkább a találkozástól. Semmi szüksége még egy ex dicsőséges mennybemeneteléhez asszisztálni, tényleg, mi az ördögnek tenné ki magát ennek? Ha Diogo nem találja ki ezt a teljesen értelmetlen lisszaboni…..
Nem érte el São-t, de megígérte Antóniónak, hogy délután négy körül beugrik az ifjúsági szállásra. A férfi még ingyen szobát is ajánlott, ha szüksége lenne rá. Van egy felújítandó helyiség, amelyet épp nem adnak ki, de Viki egy éjszakára nyugodtan ott maradhatna. Vajon…..
Nem gondolta volna, hogy valaha szüksége lesz még arra a telefonszámra. A pióca háza, a lelakatolt telefon, Sónia, az őrmesternő, vajon még ő uralkodik a szemétdombon? Miért is ne, valószínűleg minden törzslakó ott van még, és meglehet, hogy a fiúik se változtak. Ha Sónia…..
 - Jól van - mondta Diogo - értem, nincs semmi gond. Értékelem, hogy tudsz titkot tartani. Nos, beszéltél a barátnőddel? Találkoztok?Viki kifelé nézett az ablakon, lepusztult épületek mellett hajtottak el, érezte a tenger közelségét a levegőben, noha csak a Tejo hömpölygött…..