Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tungsram777

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fogalmunk sincs milyen popzene illik egy Jézus Krisztus életét feldolgozó musicalbe, de Britney Spears soha nem jutna eszünkbe. Nem úgy, mint a Columbia Egyetem színjátszóinak, akik SPEARS címmel vitték színpadra Jézus életét musical formában, és tényleg Britney Spears…..
Egy tavaly decemberi, úgymond oldott hangulatú interjú után azon nem csodálkozunk, hogy Gyurcsány Éva, a volt miniszterelnök nővére csatlakozott a „Tiltakozunk!!! NE Gigi és Anikó vezesse az Alekosznak valót!” facebook-csoporthoz, sőt hozzá is szólt: „Nézni…..
Tungsram777 2012.10.05 14:38:09
A Zöld Pardon idén is útjára indítja Zöld Fül tehetségkutató versenyét, amely stílustól függetlenül, kezdő zenekaroknak nyújt kiugrási lehetőséget. Az immár negyedszer induló program 2011 augusztus 1-ig várja a lelkes zenekarok jelentkezését. A zenekarok előzetes…..
Az ezévi Hungarocomix több dologban sem hasonlított a tavalyira. Először is a Mangafannal (és a Holdfény teammel) karöltve szervezték meg a Millenárison, a Jövő Házában december 18-án, repkedő mínuszokban, másodszor pedig ezúttal nem én, hanem Rusznyák kolléga tántorgott…..
Geekblog Geekek a Hungarocomixon 2010.12.17 15:08:00
Holnap, 18-án szombaton a Hungarocomix magyar képregénykiállítás és vásár keretében 12 óra 30-tól az Index munkatársa, Szűcs Gyula (ex-Geek) beszélget Rusznyák kollégával és velem a múlt, a jelen és a jövő képregényfilmjeiről a Jövő Házában, az emeleti…..
Tungsram777 2010.12.19 22:45:10
@Oidipus Prime: "Nekem az lett volna érdekes, ha magyar képregényszerzők vannak kinn, dedikálnak, netalán lehet egy két szót váltani velük, arról ki mit hogy."
Nem csak, hogy volt kinn egy csomó magyar képregényalkotó, de 12-en dedikáltak is a nap folyamán. Velem szóba álltak, veled nem? :)
Képregényes interjúsorozatunk folytatódik, és bár sajnálatos módon a Galaktikomix megjelenése határozatlan időre eltolódott, azért minket még mindig főként a szerzők érdekelnek, akik az antológiában jelentek volna meg, így most a reflektorfényt Horváth Henrikre (és részben…..
Tungsram777 2010.12.03 14:25:35
"Úgy tűnik, hogy egy bármilyen szerzői kiadványból, a fesztiválon eladható, maximum 100-150 darabból befolyó "haszonra" tart igényt a Szövetség, 40 000Ft-os bérleti díj formájában"
Most akkor kitől kérhetnénk kiigazítást, a Geekz-től? Elnézést, hogy mindig a számokkal jövünk, de talán megértik a kedves olvasók, hogy ilyen hatalmas túlzásokat nem hagyhatunk szó nélkül, mert ez félrevezető és megtévesztő. Nyilván nem a rossz indulat szülte... A következő rendezvényen (Hungarocomix) a szerzők 3000 Ft-ot fizetnek a pultért, nem 40 000-et. Szerintem ez nem mindegy.
Én soha nem írtam le olyat, hogy aki nem akar belépni az MKSZ-be, az valamit nem ért. Az MKSZ lehetőség az alkotóknak, hogy megjelenjen a munkájuk nyomtatásban, felkéréseket tudunk továbbítani hozzájuk, kiállításokon, rendezvényeken mutathatják meg magukat, és érdemben szólhatnak bele, milyen legyen pl a következő Képregényfesztivál, és egyáltalán, milyen úton haladjunk tovább a magyar képregény népszerűsítésében.
Ennyi a történtet, semmi bonyolult. Akiknek valamilyen személyes okból nem szimpatikus a Magyar Képregény Szövetség vagy a Képregény Akadémia, nem fogjuk, nem is akarjuk győzködni. Van aki szívesebben érvényesül egyedül, mint hogy egy egyesület tagja legyen. Ezt mi mindig tiszteletben tartjuk, cserébe jó lenne, ha nyilvános fórumokon nem kellene kiigazítani az olyan hamis állításokat, melyek azt a tévképzetet kelthetik bárkiben, hogy egy nonprofit kulturális egyesület valójában egy pénzéhes üzleti vállalkozás, mely a magyar képregényalkotókat sanyargatja.
Tungsram777 2010.12.04 13:30:41
@_Henrik_: Először is nem értem mit keresnek itt a szövegkörnyezetükből kiragadott idézetek a Képregény.net fórumából, hetekkel ezelőttről...
Nem értem, miért állítasz dolgokat az MKSZ-ről, miközben fogalmad sincs a működéséről. Téged fölösleges lenne meggyőzni arról, hogy ez az egyesület nem maga a megtestesült gonnosz, így ismét csak arra vállalkozom, hogy valótlan állítások sorát helyesbítsem:
-"A szövetség egy közhasznú egyesület, de úgy tünik ez esetben a köz aminek a hasznát képviseli csak a tagokat jelöli."
Nem, ez a szövetség NEM közhasznú, hanem egy kulturális egyesület. Igen nagy a különbség, érdemes utánanézni! Ezért történhet meg az a sklandalum, hogy tagdíjakból finanszírozunk kiadványokat, kiállításokat, rendezvényeket... mégis miből kellene? A pályázatok leadása tudod nem jár mindig sikerrel.

"Nem sokezer alkotóról van szó, nem hiszem, hogy ne lehetne nagyjából ugyanazokat a feltételeket biztosítani mindannyiuknak, hogy ugyanakkora publicitást (munkájukhoz mérten) kapjanak"
Nem sokezer, de több száz olyan emberről van szó, aki foglalkozik képregénykészítéssel, legtöbbjük nagyon amatőr szinten. Mégis hogy gondolod, hogy lehetne a gyakorlatban(!) megoldani azt, hogy ugyanakkora publicitást biztosítsunk nekik? És ki dönt a "munkájukhoz mérten" kitételedről?
Az egy sokkal demokratikusabb rendszer, hogy a tagdíjért cserébe biztosítunk nekik lehetőségeket, és nem csak a publikálásra, de a fejlődésre is. Mivel ez a folyamat tavasszal indult el, nem hiszem, hogy már most meg lehetne ítélni ennek sikerességét.

"Ne is, még a végén jönne a sok igénytelen alkotó és tömegével árusítaná az arra érdemtelen kiadványait, hogy az MKSZ zsírján jó kövérre hízva a nagy bevételt beletankolja a Lambóba."
Nem tudom, honnan jönnek ezek a zöldségek, én nem ezt mondtam. Ha túl is lépünk azon a tényen, hogy minden ehhez hasonló rendezvényen a világban ennél sokkal magasabb asztaldíjakkal kell kalkulálni, akkor is belátható, hogy egy rendezvény jellegét erősen meghatározza, hogy kik árusítanak. Vesd össze a Képregényfesztivált ebből a szempontból a Börzével, ahol 300 Ft az asztaldíj. Nem azt állítom, hogy a Börze bolhapiacos hangulata ne lenne jó, de mi egész másra törekszünk. Azt már szinte kár is megemlíteni, mert látom, hogy ilyen mélységekig nem gondoltál bele a körülményekbe, de egy 3000 Ft-os asztaldíj nem sokkal több, mint amennyibe maga az asztal és a szék bérlése kerül külsős cégtől egy rendezvényre.
Végezetül csak annyit írok le, hogy mi nagyon örülünk annak, ha értelmes gondolatokat, kritikákat olvashatunk arról, hogy milyen irányban kellene mozdulnunk tovább. Az, hogy a nyilvánosság előtt, hozzászólásokban kell helyesbítenem a cikkben megjelenő tévedéseket, az eléggé kellemetlen. A tény ugyanis az, hogy ebben a közösségben sokan fogalmaznak meg kritikai észrevételeket az MKSZ-el kapcsolatban, de a döntő többség egyetért, hogy szükség van Magyar Képregényfesztiválra, Alfabéta-díjra, Pinkhell-re, kiállításokra, képregényes pályázatokra szakmai háttérrel, stb. Ha nincs MKSZ és MKA, ezek sincsenek.
Tungsram777 2010.12.04 15:11:10
@raveon: Ha nincsenek képregényes rendezvények szerinted nem lesz kevesebb kiadvány és a magyar alkotók helyzete sem lesz rosszabb?? Erről szerintem kérdezz meg kiadókat és alkotókat ;)
Lars Ulrich dobos szerint 2011 nagy dobása lesz a Metallica számára, hogy nekilátnak az új lemezük megírásának. Ulrich elmondta, tulajdonképpen 2006-2007 óta csak turnéznak, úgyhogy éppen itt az ideje egy kis kreatív munkának megint. Amellett, hogy újra útnak indulnak a Slayerrel,…..
Jövő év március 15-én a mi nemzeti ünnepünkön kívül egyéb fontos dolgok is fognak történni. Ekkor lesz ugyanis a jubileumi, 25. beiktatási ceremóniája a Rock and Roll Hall of Falme-nek. A lista nemrég került nyilvánosság elé, és első ránézésre is szerepel rajta egy…..
Tungsram777 2009.09.26 12:14:25
@Sierpe: Egyik szabály, hogy 25 évnek el kell telni az első lemez óta, csak akkor jelölhetik a Hall of Fame-be. A Metallica első lemeze 83-ban jelent meg, ugyan nem egyből, hogy lejárt a 25 év, de 2009-ben máris jelölve lettek.
Elnézést kérünk, ha esetleg monomániásnak tűnnénk, akiknek nincs elég tehetsége bármivel foglalkozni, amihez se Hagyó Miklósnak, se Gurmai Zitának nincs köze, de hát az internet már csak ilyen. Olyan, hogy kitermeli a maga sztárjait, akiket aztán jó sokáig lehet sulykolni.…..
(Használati utasítás: a szerző tisztában van a ténnyel, hogy a film elkészültéhez segédkezet nyújtott a blog egyik szerzője, Köbli Norbert. Aki úgy gondolja, hogy ez a tény befolyásolta az értékelést, azzal beszélgessen Pierre Woodman!)  A zenés dokumentumfilm műfaja elég…..
James Bond minden mennyiségben.http://tilos.hu/archivum/listen.php?file=2008/11/13/1630.m3uhttp://tilos.hu/archivum/listen.php?file=2008/11/13/1700.m3uhttp://tilos.hu/archivum/listen.php?file=2008/11/13/1730.m3uA Tilos rádió műsorában Trillian, Yvonne, Csákvári Géza (akinek tájékozottsága…..
"James, move your ass." ..
Tungsram777 2008.09.14 02:46:16
DCIJB: imdb pontos téma chuck-nak szólt, nézd csak meg!
chuck-d: tényleg nem akartam már reagálni, mert valamiért agresszív és kötöszködő stílust vettél fel, de ha már ilyen szépen megkértél, leírom mégegysezer azt, amit már megtettem :) Négány cm-el feljebb van egy viszonylag hosszabb hozzászólásom, mely összefoglalja érvekkel, hogy szerintem miért nem jó film a CR. Volt benne szó a divat követéséről, arról, hogy mennyire karakteridegen mindaz, amit a CR forgatókönyve tartogatott Bond számára, és hogy szerintem azokat az elemeket lőtték ki belőle, amik éppen, hogy kiemelték a sorozatban gyártott hollywoodi krimikből vagy akciófilmekből a korábbi JB filmeket. Aztán megemlítettem, hogy az eredeti médiumhoz való hűség nem mindig célravezető, hisz' nem biztos, hogy a legelső szárnypróbálgatásai a karakternek érdemesek arra, hogy vászonra vigyék. Ezek érvek voltak, te mégis itt hirdeted büszkén, hogy egyedül te folytattál érdemi "elemzést", én meg nem reagáltam az érveidre. Én csak elmondtam az enyémeket, amiket nem olvastál el, majd hamis állításokba keveredtél, miszerint én nem is érveltem. Aztán szépen megnézted, hogy hány éves vagyok, és jött a szokásos, vérciki, nagyon-nagyon szomorú "ki az öregebb" duma.
Ha írok pl. kritikát, alá szoktam írni a polgári nevem, egyáltalán nem titok, de szerintem igazából nem illendő más nevével dobálózni, meg nem is érdekel senkit. Látod, még félreértést is okoztál vele. Mindezt csak azért, mert véletlenül kihagytam egy h betűt a nickedből. Elnézést! Látod, próbálok kulturált lenni, de nehéz, ha visszaolvasva azt látom, hogy írok két kommentet, mindkettő után reagálsz, de mindkétszer az elsőből idézgetsz be. Ez elég necces, pláne ha ennyire rajta vagy egy értelmes vitán (legaláb is ezt állítod, de nekem nem ez jött le). Továbbá nem ismered el az alábbiakat, amik nélkül értelmetlen bármilyen művészetről vitázni:
-minden szubjektív, mindennek mértéke az ember
-minden mondatomban ott van, hogy "szerintem", csak nem írom ki, mert logikus, hogy a saját véleményemet írom, nem törvényeket akarok lefektetni, szóval ne próbáld meg így beállítani
-ha neked tetszik egy film, nekem nem, az nem érv, hogy hány csillagot kapott az imdb-n.
-nem érdemes igaztalan állításokat leírni egy fórum kommentjei között, hiszen könnyen vissza lehet olvasni
-kár személyeskedni, erre föntebb már kitértem egy korábbi hsz-ben
-miért akarsz vitázni a Bond frencsájzról, ha te leírtad, hogy nem is szereted? Nekem tökre bejött az előző 20 rész, az utolsó nem. Neked meg csak az utolsó. Nem gyanús, hogy ez a vita parttalan? "meseszerűbb ügynökfilmekbe nem tudom beleélni magam"-ezt írod. Akkor szerintem a Bond-sorozat nem a te világod, mert ezek biza mesefilmek. Még a CR is, bár tény, hogy kevesebb benne a fantázia, báj, humor stb.
-más véleményét ne vedd kioktatásnak, ne személyeskedj, ne tőrődj vele ki hány éves, a neten mindenki egyenlő. És ne vedd ennyire a szívedre, ha egy számodra kedves filmet akár le is fikáznak. Ezért van a net, mindenki szabadon nyilvánít véleményt. Ha nem is lettek volna érveim (ahogy többször hamisan állítottad), fölösleges lett volna reagálni, épp ezért. Szóval még egyszer elnézést ha provokatív voltam (tőled és mindenkitől akit ezzel untattunk), de tényleg indulatos tudok lenni CR ügyben, úgy érzem, a készítők nem voltak korrektek sok rajongóval szemben. Még én is az a generáció vagyok, aki többek között James Bondon nőtt fel.
Szóval geek-ként jogom van kardot rántatni, mert nagyon szeretem ezt a sorozatot :) Biztos van itt olyan, akinek meg fájt pl. A Star Wars I, II, III, és szidta is Lucast mint a bokrot :)
Geekblog Hősök, 2. évad 2008.08.12 08:12:00
Kár lenne most azon elmélkedni, hogy mennyiben tette tönkre a sorozatírók sztrájkja a Hősök második évadát, hogy mi lett volna, ha nem csonka évadként kell a készítőknek befejezniük ezt az évadot. Az eredeti elképzelések szerint ugyanis ez a 11 epizód csak a második évad első…..
Tungsram777 2008.08.18 03:23:29
"Thank you, my honor. This isn't a victory for me, it's a victory for the justice system. And for my balls."Az igazi über-hardcore South Park expert az, aki szerint az első évadok voltak a legjobbak, és azóta már csak lejtmenet van, sőt, annál autentikusabb egy fan, minél korábbi…..
Tungsram777 2007.12.03 20:19:45
Masive Darab:
Miért gondolod, hogy akinek tetszik a szinkron az "egy bizonyos szellemi színvonal alatt" áll? ez melyik színvonal? A tiéd? Ennél a hozzászólásnál gusztustalanabb, fennhélyázóbb és intoleránsabb gondolatot ma még nem halottam, de a héten se (talán mert hétfő van, adjunk esélyt a többi okostojásnak is, aki nem tudja mit jelent az ízlések és pofonok kezdetű szólásmondás). Én több részt is megnéztem eredeti nyelven és utána magyarul is, az összehasonlítás végett. Az számomra sem teljesen tiszta, hogy miért kellett ennyi káromkodást beletenni, a legtöbb helyen teljesen szükségtelen. Azonban mivel én akkor kezdtem el nézni ezt a sorozatot, mikor netet még nem is szagoltam, csak a HBO-n ment, így megszoktam. Rengeteg lelemény van a magyar fordításban, és bizony nehéz doluk lehet, azokból az okokból kifolyólag amiket chordpower leírt ("nyelv- és kultúra specifikus poénok"). Azonban hol maradnának olyan klasszikus, és a köznyelvbe beépült kifejezések a magyar szinkron nélkül mint a "pöcsök" megszólítás, a "tök csöcs!", a "rideg", a "moleszterál", vagy a "kicsit néger Chef bácsi", valamint a fingóhang a Szexuális zaklatás Panda dalból. Nem tudom miért tették bele, de mikor először hallottam fetrengtem rajta. :) Aki szerint Csőre Gábor rossz mint Cartman, az próbálja meg jobban csinálni, szerintem zseniális, de megértem ha valakinek nem jön be. Nekik talán jobban tetszett a Nagyobb, hoszabb, vágatlan szinkronja, ami jobban hasonlít Kyle, Stan és a többiek eredeti hangjához. Szóval én azt mondom addig jó, amíg szinkronizálják, mert több emberhez jut el. Az a korosztály akik nem tanultak angolul pl. a középiskolában, sokkal fogékonyabbak a South Park utalásaira, inteligensebb poénjaira. Na ennyit akartam, további jó blogolást!
Szögezzük le rögtön az elején, hogy a Marvel univerzuma zseniális dolog. Aki gyerekkorában nem lelkesedik a Pókemberért, azzal valami komoly probléma van. Később már kínosabb a nyílt utcán kijelenteni, hogy a Human Torch nagyon ott van, mert ez is olyasmi, mint Fenyő Miklós vagy a…..