Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Klausz.Melinda

623 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2023. február 14-én írta meg a Platformer, hogy Elon Musk unokatestvére azt az utasítást adta ki a twitter munkatársainak, hogy a közösségi média felület algoritmusa Elon Musk posztjait előrébb hozza és több embernek mutassa meg. Az ok valószínűleg az volt, hogy Musk a Super Bowl alatt írt posztja…..
Idén is elkészítettük gyorskutatásunkat Advent első vasárnapjához kapcsolódva a legnépszerűbb karácsonyi dalok háza tájáról. A Wham: Last Christmas és Mariah Carey: All I want for Christmas című dalai évről-évre megkerülhetetlenek, s bár mindig vannak újabb feldolgozások és újabb karácsonyi…..
15. szülinapját ünnepli a hashtag. A világtörténelem első hashtaget tartalmazó mondata 2007. augusztus 23-án hangzott el @factoryjoe, azaz Chris Messina "szájából", azaz billentyűzetéből. A hashtag-eket először az IRC chat-en használták a csoportok és a témák valamint az egyéni, ám mégis bizonyos…..
Hétfőtől kezdte meg az iPhone az iOS legújabb verziójának bevezetését. A 14.5 verzió lehetővé teszi, hogy dönthetünk abban, hogy a Facebook, a Google és más tech cégek felé információkat szolgáltatunk-e vagy sem. Elsőre nagyon sokan örülnek a funkciónak, mondván, hogy a "Nagy Testvér" ne…..
Aki rendszeresen olvassa blogunkat, tudja, hogy zenékkel kapcsolatos közösségi média jelenségekről is többször hírt adunk. A hírek zenékben történő megjelenítése kapcsán pedig több cikkünk is szól, kezdve az Obama reggae slágereken át a koronavírus kezdetén megjelenő dalokig. A Covid-19 dalok…..
...és letiltotta az őt ábrázoló ártatlan mémeket és képeket is, mint például a lentebb látható Capitoliumot támadó sámánt és a Reszkessetek betörők egy jelenetét összemosó mémet. Mint valószínűleg ismeretes, a Kongresszus január 6-án ült össze, hogy formálisan is megerősítsék Joe Biden demokrata…..
A leggyakoribb keresőszó szinte minden évben a Hogyan... volt a Google-ben: hogyan csajozzak, hogyan lépjek be a Facebookra, hogyan cseréljem le jelszavam stb, lásd 2014-es, 2015-ös, 2017-es, vagy éppen 2018-as összefoglalónkat).  Idén azonban mindez megváltozott. Idénre a legnépszerűbb keresőszó a…..
A kijárási korlátozás alatt számtalan alakommal láthattunk a közösségi média csatornákon fotókat eldugott helyekre, vagy éppen a Balatonra, a Velencei-tóra, Siófokra történő kirándulásokról. Május 4-től vidéken, majd két hét csúszással, május 19-től Budapesten szigorú menetrend szerint megkezdődött…..
A Timehop alkalmazásnak köszönhetően szembejött velem az első társadalmi célú közösségi média kampányom. 10 évvel ezelőtt, 2010. október 31-én került megszervezésre Muraközy Péter főszervezésével az Ajkai térségben bekövetkezett iszapkatasztrófa áldozatainak megsegítésére szervezett jótékonysági…..
Az önkéntes karanténok és a kijárási korlátozások feloldásával sokan elkezdték összeszedni, hogy mi minden JÓ volt ebben a helyzetben. Ebben a bejegyzésben szeretnénk összegyűjteni azokat a kommunikációs megoldásokat, amelyek a karanténidőszak alatt születtek, inspirálva mindenkit a kreatív…..
A jelenlegi kaotikus helyzetben vállalkozóként is fontos ismerni, hogy hogyan lehet minél hatékonyabban használni a közösségi média felületeket. Ezért most hoztunk Nektek néhány tippet, tanácsot, amikkel otthonról dolgozva is fel tudjátok pörgetni social media jelenléteteket és ezáltal…..
A jelenlegi kaotikus helyzetben vállalkozóként is fontos ismerni, hogy hogyan lehet minél hatékonyabban kihasználni a közösségi médiát. Ezért most hoztunk Nektek néhány tippet, tanácsot, amikkel otthonról dolgozva is fel tudjátok pörgetni social media jelenléteteket és ezáltal vállalkozásotok…..
A hírek zenékben történő megjelenítése nem újkeletű, a koronavírus zenék azonban annál inkább. Emiatt végignéztük a világ minden tájáról fellelhető zenék lenyomatait a YouTube-on és összeállítottuk a mi top40-es koronavírus dj set-ünket Indiától Kínán, Mexikón és Németországon át Jamaikáig.  A…..
A koronavírusra való hivatkozással adathalász kísérletek kezdődtek egyes külföldi pénzügyi ügyfelekkel szemben. Magyarországon még nem tudnak ilyen jellegű bizalmas banki azonosítókat kérő elektronikus levelekről – mondta az MNB felügyeleti szóvivője. Binder István azonban felhívta a figyelmet,…..
Egy átlagos nap 6 óra 45 percet töltünk online, a 16-24 év közöttiek pedig napi 9 órát. Viszont a jelenlegi körülmények miatt ez a szám radikálisan megnövekszik majd. Mi vár ránk ebben a „szép” új világban? Ezeket vettük sorra. Internetfüggők leszünk? Figyeljük környezetünkben a gyerekeket,…..
Az utóbbi időben sok zenészben, művészben felmerült a kérdés, hogy mihez kezdjenek a jelenlegi helyzetben. Ebben szeretnénk segíteni tanácsokkal, hogy ki tudjanak használni minél több lehetőséget a közösségi média felületeken. Első kérdés, hogy miket posztoljunk? Új videótartalmak Mivel nagyon…..
A társadalmi felelősségvállalás jegyében mindig is fontosnak tartottuk, hogy visszaadjunk a társadalomnak, segítsünk amennyire csak lehet. Emiatt maz Internetbiztonság februári hónapja kapcsán minden évben 10-10 iskolának küldtünk a közöségi média könyveinkből, adatvédelmi és internetbiztonsági…..
Hogyan térj át #online munkavégzésre, ha olyan a munkaköröd, hogy megteheted, de eddig nem így dolgoztál?   Összeszedtem néhány gondolatot és módszert, ami nekem annak idején segített. 1. Kelj fel időben! Az első és az elején legnehezebben megvalósítható tényező. Mert otthon…..
Ismét egy roppant hasznos statisztikával szeretnénk gazdagítani mindenkit a korábbi Ki várja legjobban a Mikulást? témakörű kutatásunk után. Aki eddig még nem tudta volna, szeretnénk szólni, hogy két közegre oszlik a világ karácsony környékén:  1. Wham: Last Christmas  2. Mariah Carey: All I want…..
Csizmák kitisztítva?  A dalokat mindenki megtanulta? Jók voltatok egész évben?  Virgácsot vagy csokit kaptok vajon? Hamarosan érkezik a Mikulás, de nézzük meg, hogy vajon kik várják a legjobban! Ehhez segítséget jelent számunkra a Google Trends. Nem mondunk újdonságot, amikor azt mondjuk, hogy…..
Egy álhír szerint már értékesítik a cukorbetegséget legyőző szert. Az internetes kampányhoz a Semmelweis Egyetem egyik professzorának nevét és fotóját használták fel. Egy ismert dietetikus nevével pedig fogyasztószereket reklámoznak. A csalás mellett aggasztó tendenciákra világít rá ez az eset.…..
2013-ban írtam a legelső blogbejegyzést arról, hogy miért NEM jó a sok lájk és a sok rajongó (olvasd el itt, vagy itt). Azóta is képviselem ezt az álláspontot - főleg amióta az influencer-éra túlnőtte önmagát és főleg az Instagramon kezdtek el begyűrűzni olyan eszközök és módszerek, amelyek nem…..
Kiakadtál a munkahelyedre?  Elő szokott fordulni ilyesmi. Viszont az elmúlt napok közéleti és nem közéleti poszthadjáratai egyértelműen rámutatnak nagyon sok dologra, ami miatt nézzük végig az éppen most aktuális KFC ügyet és vegyük végig a munkavállalói és munkáltatói oldal felelősségét! Adott…..
57 ügynökségi nevezésből összesen 24-et juttatott rövidlistára a zsűri, mely élő szavazáson választotta ki a nyerteseket a KREATÍV Influ díján.  A "Támadásból együttműködés" című munkánk ARANY díjat kapott a KREATÍV 11 tagú szakmai zsűrijétől olyan kampányokat megelőzve, mint például a Pepsi…..
Nagyon sok reklámmal találkozhatsz mostanában, amelyek az Instagramot éltetik és azt ígérik, hogy mennyire könnyen és gyorsan jönnek a felületről rajongók, vásárlók és érdeklődők. No most egyetlen egy gond van, hogy mindezt a Facebookon hirdetik… Vajon miért? Mert a Facebook még mindig tökéletes…..