Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jacobsson

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az amerikai LifeSiteNews a teljes terjedelmében leközölte az Egyesült Államok korábbi pápai nunciusának írásos vallomását, amiben a nuncius azt állítja, Ferenc pápa és az Egyház több jelenleg befolyásos tagja aktívan fedezte (a bíborosi rangjáról mostanra lemondott) Theodore McCarrick…..
jacobsson 2018.08.26 14:18:25
@Gratia Copiosa: Tehát te kétségbe vonod a 77 éves Carlo Maria Viganò érsek, valamint a nuncius állitását, vagyis indirekt modon hazugnak nevezed őket ?
jacobsson 2018.08.27 11:03:33
@Gratia Copiosa: Semmire nem akarom rávenni, egy kérdést tettem fel, amire ön nem válaszol, hanem mellébeszéléssel kitér a probléma elől.
Nem vezet bünbocsánathoz a bünök rejtegetése és büneinkel való szembenézés. Ez nem csak az egyénre hanem az egyhézra is vonatkozik.
Az áldozatok ezreinek semmibe vevése károsan hat mindenkire, az egyházra is.
Gyakorlatilag megfenyegette Orbánt, ha nem távozik, akkor napokon, heteken belül kompromittáló felvételek kerülnek nyilvánosságra róla és a családjáról. ..
Bornai Tibor Még csak kérem 2012.10.31 22:48:23
Kérem vissza a lehetőséget, hogy vallásos emberként újra tisztelhessem az egyházakat! Kérem vissza a kedvemet, hogy lendületesen kritizáljam a baloldalt – amely egyedül áll ki következetesen a fajgyűlölet ellen, de nem ezért, hanem - gyengeségeiért, szervezetlenségéért,…..
jacobsson 2012.11.12 12:31:33
@szájhúzó kutya:
A baj nem a más kutyájában van hanem sajnos az öneben. Nem véletlen hogy húzza szájat hiszen mérget evett, epét hány.
Aki ennyire alaptalanul gyűlölködő annak bizony nagyon rossz lehet es ez öregkorral csak romlani fog. Revideálja elvakultságát meg van gyógyulásra mód....
Üdvözlettel
jacobsson 2012.11.12 12:38:05
@mezsuka: Nem másik országot ker hanem ennek az országnak a lakóitól a megbekelest, gyűlölködésmentességet.
Egy orszag olyan mint egy elö es valtozo szerv. Mindnyájan alkotói vagyunk akik most itt élünk. Nem elmenni kene a rosszbol hanem meggyogyitani a betegseget.
világevő Vietnam íze videón 2012.02.22 11:00:00
Nem szeretek túl sok idegen anyagot közzétenni itt, főleg, ha lenne saját is egy témában, de ez a videó annyira profin összefoglalja és bemutatja a vietnami gasztronómiát, és annak a mindennapokat uraló mivoltát, hogy közkinccsé kell tennem, aki ezt látja, szerintem sürgősen…..
jacobsson 2012.11.02 21:30:25
@LCD: Palawan szigetenek az eszaki csucskebe kellett volna menni El Nino ( es a környezö kis szigetekre, ahol nincsennek turistak, de meg benszulettek se )... igaz hogy nehezen megközelithetö
A Kulturális és Idegenforgalmi Bizottság 2011.09.21-ei üléséről készült hangfelvétel „legerősebb” részét kijegyzeteltem. A hangfelvétel időnként értelmezhetetlen részeket is tartalmaz (pl. zajokat, összemosódó beszédet) ezért hiba és félrehallás elképzelhető,…..
A nyugati civilizációban, ahova eredetileg tartoznánk, az öltözködés kérdése nem csupán a divat és a kényelem függvénye. A megjelenésnek ugyanis társadalmi jelentése van. Hamar felkapta az internetes sajtó a Blikk tegnapi hírét (Semmi szexi! Új ruhaszabályok a…..
jacobsson 2010.09.25 17:34:36
@Franky4fingers: A pecsétgyűrűt mindig hordja az ember, még a strandon is..... az nem kiegészítő hanem a családfa szimbóluma !
Svédországban a miniszterek is saját ízlésük és kedvük szerint öltözködnek.... és egy részük metrón utazik.

A tiszteletet nem a ruhával hanem a viselkedéssel adja meg az ember. A kedvesség és odafigyelés többet jelent minden attribútumnál.

Sok esetben egy Armani öltöny még egy kedves embert is felfuvalkodottá, öntelté tesz... azt az érzetet sugallja hogy ő különb a másiknál....

Gandi legyen a példa aki gyolcsruhájában különb volt az egész keménykalapos angol felsőháznál, beleértve a királynőt is....
Subba Szoptass szabadon! 2010.09.23 09:06:00
Rossz az, aki rosszra gondol! Borzasztó lelkesen megnyitottuk nyilvánosszoptatás.freeblog.hu oldalát, és teljesen megrökönyödtünk. Hát köszi, ezt inkább ne!!!   ..
jacobsson 2010.09.23 21:30:58
@Aabroncs: Mi köze van egy kellemetlen szagú szellentésnek a szoptatáshoz ???? A logika teljes hiánya !!!!!
De nem lehet elvárni se a logikus gondolkozást se a toleráns viselkedést még a legtermészetesebb dolgokkal szembe sem....
Svédországtól Indiáig ez mindenhol elfogadott dolog, de hát itt inkább az erőszak az ami elfogadott, mert a legritkább esetben próbálják meggátolni a nyilvános helyeken zajló verbális és fizikális erőszakot. Elég autóba ülni és megtapasztalható hogy miről beszélek...
Nem vagyok én a magam ellensége. Pár éve megfogadtam, hogy azt a néhány hétvégét, amit a Balatonon töltök, nem teszem tönkre azzal, hogy csöndes fejszámolással ellenőrzöm a büfében/borozóban/étteremben elém tett számlát, mert az a pár száz forint…..
jacobsson 2010.09.20 22:51:28
@éjjeli_alkesz:

Ne csak magadra gondolj !!! hanem a többi emberre is akiket be fognak csapni.... és a turistákra akik nem azt fogják mondani hogy az XY étterembe becsapták, hanem azt hogy a magyarok TOLVAJOK és bűnözök !
Azért folytatja mindenki ezt a csalást, lopást mert az emberek nem veszik a BÁTORSÁGOT és nem lépnek fel ellene !
SEMMILYEN BECSAPÁST NE FOGADJON EL SENKI !!!!
jacobsson 2010.09.20 22:56:09
@Cuppanj a végére!:

Sirnak a borászok hogy rossz az üzlet, sirnak a magyar emberek ( rajtad kivül ) hogy drága a magyar bor !
És igy igaz a magyar bor drágább mint a francia, a portugálrol és a Chilleiről stb nem is beszélve holott a magyar munkaerő a töredékébe kerül pl a Franciának.
A festményeladásnak két fontos eleme van: elsősorban egy anya kell hozzá, másodsorban pedig nem szabad nyomni a szöveget, mint a felpörgött Snoop Doggnak. A tanácsok elsőre meglepőek, de a legbelsőbb körökből kaptam őket, ezért úgy bocsátom a nyilvánosság elé, mintha Soros…..
Mégsem Új idők lesz a megszüntett Kultúrház után ősszel induló kulturális műsor címe, hanem Aranymetszés. Mint azt az MTV sajtósától megtudtuk, a stáb egy részét megtartják, de hogy pontosan kik maradnak és kik jönnek, arról egyelőre még nem tudtak nyilatkozni. Az augusztus…..
jacobsson 2010.08.17 21:55:29
@yaksi76:
Komoly vélemény, szégyelld magad !
Téged meg azért utálnak valahol mert magyar vagy.... pedig azért nem kéne, csak csupán azért amilyen vagy...
w Észre tért hű Felvidékünk 2010.06.13 06:32:00
Szlovákia választott, és tanulságos, ahogy. Azért is, mert élnek ott magyarok, és mert a szomszédaink arra vannak, hogy megnézhessük, mit lehet másképp csinálni és gondolni nagyjából ugyanezzel az emberanyaggal, hasonló éghajlattal és geopolitikai helyzettel. Kiesett, nagyot…..
jacobsson 2010.06.13 17:52:32
SI-LA-GI ( www.si-la-gi.com )

Európa XX-XI. 2008 - papír (print), 2 db, egyenként: 63x90 cm

Image

A munka alapötlete rendkívül egyszerű: egy grafikailag átgondolt táblán abc-sorrendben megjelenítve, történelmi évszámokhoz kapcsolva felsorolásszerűen láthatjuk azokat az európai országokat, államokat, amelyek között komoly politikai, vagy fegyveres konfliktus történt az elmúlt évszázad során; - ám mindezt oly módon, hogy a szövegben az adott államok kölcsönösen bocsánatot kérnek az okozott agresszióért; tulajdonképpen függetlenül attól, hogy mennyire hibásak az adott problémáért, az elszenvedett károkért, kioltott életekért. Ha meggondoljuk, a művész ahistorikus gesztusa igazából nem a történeti államképződményeket illeti, hiszen a mai országok (és vezetőik) nem hibáztathatók elődeik vétkeiért, mégis, milyen jó lenne néha politikusok szájából hallani az elnézést kérő szavakat. A döntő momentum a műben a bocsánatkérés gesztusa és annak kimondása, megjelenítése. A munka – a politikai pikantériákon, és aktualitásokon túl - talán azért is lehet zavarba ejtő, mert bár személytelenül, de mások helyett, az ő nevükben kéri, ezzel magára vállalja az első, lélektanilag rendkívül nehéz első lépés megtételét. Olyan ez, mintha elébe menne (pontosabban javaslatot tenne) a múltban gyökerező konfliktusok rendezésére: bűnösségtől függetlenül tiltakozva így a napjainkat elöntő agresszió ellen.

SI-LA-GI művészi világképében meghatározó szerepet játszik a különböző kultúrák személyes értelmezése, a jelenségek szubjektív feldolgozása egy tudatosan alakított értékrend alapján. Számos, gyakran provokatív erejű munkája foglalkozik művészeten kívüli kérdésekkel, problémákkal, számára természetes, hogy a műalkotások kifelé kommunikálnak, reagálnak, és az élet nagy kérdéseivel foglalkoznak. A művészet a művész értelmezésében elsősorban meditáció, amely az önmegismerés, és a másik elfogadásának eszköze, a személyes lét misztériumának megértése.

A szemléltető ábrákhoz, vitrinekhez hasonló keretbe helyezett, történelem utáni „történelmi” tabló egyes tartalmai napjainkra megelevenedni látszanak: aktuálpolitikai realitás, hogy hónapokkal a munka elkészülte után, 2008. augusztus 20-án Sólyom László köztársasági elnök – a mű sorait csaknem szó szerint követve - nyilvánosan kért bocsánatot Csehországtól és Szlovákiától az 1968-as csehszlovákiai bevonulásban való magyar részvétel miatt.
Share | A kérdés persze úgy is elhangozhat, ahogy a címben szerepel, meg persze így is: Mennyibe kerül nekem az, hogy: egy szakember segít összefoglalni/rendszerezni/formába önteni/kitalálni álmaim otthonát? idôt, energiát, és ezzel pénzt spórolva megmutatja nekem, honnan szerezzem be a…..
 A New York Times után, most a Wall Street Journal fejtegetni, mi lesz vajon a haute couture sorsa? Az amerikai és európai negatív eladási rekordok után, a divatházak most Ázsia és Oroszország felé fordulnak, és mindenki pontosan tudja, ez az utolsó reményük.   Vannak…..
"Laci, ismerős még a dallam?" - feszítette ki transzparensét a veszprémi kézilabda B-közép a mai Barcelona elleni negyeddöntő visszavágón. Azt leszámítva, hogy a magyar sportkultúra ismét bebizonyította, mennyire nem méltó a profi címre, azt sem gondolhatjuk komolyan,…..
jacobsson 2010.05.01 22:14:01
@Jim Raynor: És mi a véleményed KOZMÁROL... ö is bunkó mert elhagyta hazáját és itt játszott Magyarországon ?
A Magyarországon játszó külföldiek mind elitélendők vagy csak azok akik máshol probálnak szerencsét.... és nem biztos hogy csak anyagi okok miatt ?
PUSKÁS-t vajon melyik mércével kell megítélni ?
Különben megemlíteném hogy bár gyerekkoromba kerültem ki külföldre és felnőtt fejjel hazahoztam külföldön töltött évtizedek tudását itt dölyfös zárt klikkekbe ütköztem. Nem hogy nem érdekel hogy hasznosítsák nemzetközi tudásom, tapasztalataim és elismertségem hanem féltékenységgel és kirekesztéssel találkozom ....
Már megint. Az utóbbi években Thaiföld és Bangkok már nemcsak mint turistaparadicsomként szerepel a hírekben, hanem olyan eseményekkel kerül a CNN és a BBC címlapjára, mint „több tízezezer fős kormányellenes tüntetés”, „megbénított belváros”,…..
jacobsson 2010.04.07 21:54:49
@tamis:

Bulvárosan hangzik.... és az is....
Vannak akik egy jó storryért eladnák az anyjukat ....
De mi értelme van ennek.... két percre a lokális középpontba kerülni ?
Megéri ? és a következményekért ki a felelős ?
  A március 15-i budapesti Jobbik-rendezvény utáni kisebb dulakodásról készült videónk meglehetősen nagy vitát váltott ki nemcsak a mandineres poszt alatt, hanem a Youtube-on, az Indavideón és más oldalakon is, ahol átvették az anyagot (például itt, itt, itt, itt, itt és…..
jacobsson 2010.03.19 11:14:36
@T. Andrews:
Bár családom 700 évvel ezelőtt kapott nemességet, majd később bárói rangot, én ennek ellenére nem érzem azt hogy nekem tisztelettel kéne lennem egy dalmű (himnusz ) iránt, vagy akár milyen szimbólummal szemben. Engedtessék meg nekem hogy az én saját értékítéletem alapján éljek és gondolkozzak.
Fontosabbnak tartom az EMBEREK ( minden ember ) tiszteletben tartását.
jacobsson 2010.03.19 11:18:39
@abandi: Az indulatok a pokolba visznek.... Saját magad poklát teremted meg minden percbe. Ráadásul mérgezel másokat is.... VÁLTOZTASS
Az ingatlan tulajdonjoga sajnos súlyos kötelezettségekkel is járhat, ezt ismerte fel időben az alábbi levél írója. Talán egyszerűbb megoldás lett volna, ha a hagyatékot visszautasítja. Kedves Zugügyvéd,  Alábbi esetben vagyok kissé tanácstalan, jó lenne nálam okosabbak…..
  Néhány napja volt szó az Urbansitán a pusztulás szélén álló Várkert Bazárról, mely olvasóink szerint sajnos csak azért van felállványozva, mert egy filmforgatáson azon szökik majd egy szereplő. Most viszont a mellette álló gyönyörű villa hirdetésére lett figyelmes…..
Döbbenetes nyilatkozatot tettek a svájci óriás hadronütköztető vezető tudósai legutóbbi sajtótájékoztatójukon. Az egyéves kényszerpihenő után újraindított szerkezet közel két heti munka után nem várt eredményt hozott: semmit. A nemzetközi tudóscsoport arra a…..
László a művészet szemfüles barátja a Főzelékfaló falán szúrta ki a fenti kép egy felnagyított másolatát. Feltételezte, hogy talán nem  korrekt eljárás előzte meg a dekorálást, így felvette a kapcsolatot a kanadai művésszel. Aki persze meglepődött, mert még sosem…..
Úgy tűnik, mostanában mercis napok vannak itt nálunk, előbb a cserbenhagyó ML mercisről, aztán meg a legpofátlanabbul parkoló lepukkant E mercisről kaptunk posztolni való leveleket, most meg Andrisnak volt egy kalandja eggyel, aki ráadásul többször is azt kiabálta neki, hogy ő…..