Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dorothy***

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miközben a magyarországi választások második fordulója zajlott, szűk körű, de élénk és üdítő eszmecserét folytattam laptopomról a Facebookon tegnapi aforizmám okán ("Világnézeti kompromisszum: Isten hozta létre az Ősrobbanást."). Eközben egy (árulkodó?) megjegyzésemmel kapcsolatban felmerült, hogy…..
Dorothy*** 2010.05.01 09:48:37
@rainy_day_coffee:
A kérdés pofon egyszerű .
A hit ( és ez egy igen tág fogalom ) minden esetben a lelkedben „tanyázik” , a tudomány pedig „odakint” . Szükség esetén tökéletesen elkülöníthető, mégsem egymásnak feszülő két terület. Ezenkívül miért ne lenne az elfogadható teória egy tudós számára, hogy aminek a megismerésén ügyködik az egy egyszerre fölénk magasló és mégis mindannyinkba ( :) ) meglévő erő műve.
Nem látom benne az anomáliát.
Vegyünk például egy biológust. Miért ne tekinthetné a sejtek rajzolta „labirintust” , ahol néha félig bekötött szemmel barangol, Isten művének . Persze lehet a maga tökéletességével a véletlen műve is , hmm? :)
www.freewebs.com/ne_felj/rendszbibl/tudosokistenrol.htm
Dorothy*** 2010.05.02 15:20:47
@rainy_day_coffee:
Kedves KV ! :)

Korábbi véleményemmel - miszerint a „hit odabent, a lelkedben tanyázik”- arra szándékoztam rávilágítani , hogy a vallások vagy bármely hittel összefüggő világnézet szerintem lényeges folyamatai –ellentétben a kevésbé fontosakkal- hol zajlanak és a "kégli" amit „berendezel” számára csak rád tartozik és tőled függ ,hogy milyen. Nyilván első hallásra mutat némi skizofrén lelkiállapotot az, hogy a tudományt is magába foglaló, minket körbeölelő világot, külön egységnek tekintem, de úgy hiszem ,hogy megtalálhatóak azok a fogópontok, ahol ez a két terület összehangolható. Azt pedig szívből remélem, hogy minden hívő kissejtes tumorokat kutató tudós is megbirkózik majd ezzel.
Talán abban is kicsit sajátos a gondolkozásom ,hogy egyfelől el/felismerve ezen erők világra gyakorolt hatását, nem a folyón tehetetlenül sodródó papírhajónak képzelem magam, hanem az eseményekre markánsan hatni képes elemnek. Napi szinten "teremtek" és "rombolok" :)
Egyszer egy – időnként ábrándos szemű- kutató biológus mondta nekem , hogy minden kutatás elengedhetetlen alapfeltétele az egészséges kétely.
Ha ezt a gondolkodást elfogadjuk origónak , talán nem is létezik a megrögzötten ateista tudós fogalma...
Amúgy te hol húzod meg a hívő ember körvonalait?
Aki egy vallás szabályai szerint él és házasodik?
Aki beszél Hozzá és kérdez Tőle ?
Aki bizonyos történések mögött Ő-t sejti ?
Hmm?
Dorothy*** 2010.05.04 07:58:56
@rainy_day_coffee:
Én sem gondolom másként. Mindenki abban hisz, amiben akar
– legyen az akár a hétpettyes katicák rajzása - ha ez boldoggá teszi és nem árt vele másoknak..
Ebben a témában is számtalan Igazság van a földön. :)
  Karácsony - Hanuka 7 évvel később Csönge felújította az ötletét és a Facebookon ezzel a megjegyzéssel osztotte meg: egy 7 évvel ezelőtti munkám frissített verziója – tudom, hogy terjed belőle egy másolat, de lusta vagyok a szerzői jogokkal foglalkozni. / i made the original of this work 7…..
Itt most próbaképpen néhány régi és több új aforizmám egynémelyike olvasható: minden frissítésre egy újabb. Frissít!..
Dorothy*** 2009.11.22 19:34:20
Tévisme Másra hajlottál. Amit tudni véltél, az még most is ott áll.   Önmegragad Szólítod magad. Senki sem válaszol, csak a fülzsír ragad.   Vízbesít…..
bdk blog archívum Magánpiréz 2009.07.16 09:50:00
Telefonon bekapcsoltak az RTL Klub mai Reggeli című műsorába, mint Első Pirézt. Mondani nem sokat tudtam, nem érdemi, inkább csak jelzésértékű volt a bejelentkezésem, pár szóban összefoglaltam, hogyan és miért lettem piréz (több mint két évvel ezelőtt!). Nem biztos, hogy jó…..
GoldenBlog 2009 végeredmény Komplex blog kategóriában itt: zolivagyok http://zolivagyok.blog.hu/ this is normal http://gus.hu Kihasználatlanul http://kihasznalatlanul.blog.hu Balla D. Károly / BLOG http://bdk.blog.hu Szakács Béla…..
Dorothy*** 2009.08.20 20:14:08
bdk blog archívum Hát ez mi? 2009.07.14 13:29:00
Nyájas Olvasóim! Rég játszottunk, és feladvánnyal is rég jelentkeztem. Itt az ideje egy könnyű nyári erőpróbának. Kérlek, válaszoljatok arra az egyszerű kérdésre, mit ábrázol az itt látható kép. Mivel bízom leleményességetekben, kicsit megnehezítettem dolgotokat. Viszont (ha nem érkezik helyes…..
bdk blog archívum A Rosszabbik 2009.06.08 08:54:00
Minden nemzetnek megvan a joga az önveszejtésre. Ha a magyarság a Jobbik révén kívánja magát szalonképtelenné tenni Európában, ebben nehéz lenne megakadályozni. S ha újra el akarja űzni legjobb elméit az országból - csak emelje politikai tényezővé a szélsőjobbot. Az okok…..
Dorothy*** 2009.06.14 21:35:10
@szorgalmas:
Akad néhány dolog amit egy emberben tisztelni tudok:
a gondolatai, az érzései és a tettei.Más ezen kívül nem igen hat meg.
Én pedig erre reflektáltam.

Ha valaki, hát én nem töltöm a napjaim a múlton való kesergéssel, de ez a speciális módszerekkel történő „ állóvíz felkeverés „ eszembe juttatott dolgokat.
Nem válaszoltál a kérdésemre :
Ki nem mondott igazat ? A nagyapám vagy a jövő zálogai fiúk a várban? Hmm?

A történet a kislányommal tegnap esett meg, nem provokáció, hanem tiszta tények voltak.
Megdöbbentett ,hogy gyerekként milyen tisztán látja a lényeget.
Egy párt a társadalmi feszültségek keltette szelet meglovagolva miként képes ekkora kapitális baromságokat hajója falára festeni.

A kislányodhoz gratulálok, hogy milyen világot építesz neki ez a te felelősséged.
Dorothy*** 2009.06.14 22:49:37
@szorgalmas:
Tévedsz. A lányom nem traktálom dolgokkal , amik nem az életkorának megfelelőek. Egy eszes korabeli gyerek kíváncsiságával igyekezett értelmezni egy szószerkezeted, de nem ment:
" Visszafoglaljuk Európát"
Nem csodálom. Én már a vissza szónál elakadtam....


Az utolsó mondatod , rólad sokat mondóan primitív volt. Két diploma ide vagy oda.
Jó éjt mindenkinek.
Dorothy*** 2009.06.25 20:16:23
@tibor2:
Nézd Tibor ,téged nagyon megvezettek.
Gyakorlatilag minden szavad tudnám cáfolni az „a”-t és „és”-t leszámítva, de ennyi energiát nem feccolnék a kérdésbe.
Elég lesz ez az egy:
Zsidó vagyok, de cseppet sem hat meg a pénz vagy hatalom, sőt bizonyos léptéken túl taszít.
Ami számít: a lányom mosolya, a barátaim társasága, a családom szeretete, a szerelem illata, a munkám öröme, az eget épp most rajzoló szivárvány íve és a teraszomon nyíló hibiszkusz virága.
És nem szoktam másokat becsapni.
Hibás az elméleted, de el kell ismerni: nálad is hatékony volt az agymosás..
Hosszas hezitálás után regisztráltam a Facebook közösségi oldalon. A tegnapi napom jó részét rászántam arra, hogy felkeressem az ismerőseimet, közel százat elsőre találtam is, közülük eddig 55-en igazolták vissza az ismeretséget, egy nap alatt ez szép eredmény. Még csak…..
bdk blog archívum néHAIKU 2009.06.05 14:44:00
Van, aki képesélvetegen viselniaz aszkézisét. *   Fűről a harmat -remegd le magadróla csilló hatalmat. * Halottaidtól- ha éjjel…..
magyar és digitális - Esküszöm, hogy nem beszéltem össze az Országos Széchényi Könyvtárral, mégis egyazon napon tettünk hasonló, bár közel sem azonos horderejű bejelentést. Én arra hívtam fel olvasóim figyelmét, hogy blogomból immáron elérhető a régi Ungvárt ábrázoló képeim száznál több darabból…..
Dorothy*** 2009.06.17 22:58:56
@BDK piréz:
Én ilyen szempontból a sors kegyeltje vagyok, ismertem a nagyszüleimet, de ez nekem is az eszembe jutott:
Időutazásom során meglesni őket. Látni milyenek voltak fiatalon, a közösséget , aminek a részei voltak.Izgalmas lenne a múlt fiókjaiban kutatni :) Esetleg beülni a mamámmal- mikor még huszonéves volt- az Éva cukiba egy krémesre, bár -ha jól tudom- a Rigó jancsi volt a kedvence..
Negyven éve annak, hogy John Lennon és Yoko Ono politikai performanszt kerekített nászútjából. Előbb az amszterdami Hilton hotelben, majd a montreáli Queen Elisabeth szállodában hirdették a békét nászi ágyba bújva bed-in for peace akciójuk jegyében. Az utóbbi helyszínen…..
bdk blog archívum Ökofolyosó 2009.05.28 09:31:00
Olvasom, hogy zöld ökofolyosót nyitnak az ukrán-lengyel zöldhatáron abból a célból, hogy a szögesdrót kerítés által elválasztott területek között szabadon mozoghassanak a  vadállatok. Az elszigeteltség miatt ugyanis kipusztul-hatnak az amúgy is veszélyeztetett, a Vörös Könyvben szereplő védett…..
Dorothy*** 2009.05.29 23:22:17
@rainy_day_coffee:
:)
Persze , a jégtábla fontos , de mindig lesz egy szomszédos, ami nagyobb.
És mit tanácsolsz annak, akit nem vonz a fókahús....mert vega.
Dorothy*** 2009.05.31 12:37:52
@rainy_day_coffee:
Baj lehet az érzékelésével is, mert nem érzi.:)
Fókahiány ellenére is a világ közepének tűnik. Innen.
Dorothy*** 2009.06.05 16:39:18
@rainy_day_coffee:
Pont, pont, vesszőcske ..
Talán csak azért érzed így, mert a Teremtés végeredményét a fonákjáról nézed.:)
A szabadság: a végtelenbe vetett hit.
Mindenki ismeri a háromkerekű gyerekbiciklit. Ez azonban valami egészen más: mind a három kerék egy síkban helyezkedik el, azaz egymás mögött. Hogy melyek a kétkerekűvel szembeni előnyei, arra maga a feltaláló, Gennagyij Kolesznyikov (mi beszédes név!) is némileg kitérő válaszokat ad, leginkább…..
bdk blog archívum Piréz vagyok 2007.03.07 19:17:00
Az alábbi blogbejegyzéssel én lettem az ELSŐ PIRÉZ... Aztán sok minden történt...  Tegnap a híradásokat olvasva, hallgatva, nézve  még csak azt éreztem, hogy kifejezett rokonszenvet érzek a pirézek iránt. Mára beláttam, ezzel nem elégedhetek meg. Ezennel kijelentem tehát, hogy mától teljes…..
Dorothy*** 2009.05.27 20:22:09
@dragon_fly:
Őszintén megvallom, nem vagyok egy netguru, de azt én is tudom mit jelent a nagy betű használata.Olvasd vissza magad.. bár lassan nem tartom ezt túl érdekfeszítő témának.
Viszont az sajnos nyilvánvaló, hogy olyan erők testesednek hazánkban, amik egyszer már igen „sáros útra” vezettek.
Mikor az öregeket kérdeztem: Miért nem tettek semmit, amikor az kezdődött , egyöntetűen azt a választ kaptam : „ Nem gondoltuk ,hogy ez lesz belőle .”
Az ország nem rasszista, de nagy számmal vannak akik hajlandóak, olyan zászló alá állni, ami textiljére hímzi ezen eszméket is és ez baj.Túl jó hely ez ahhoz, hogy engedjük a félelem sötét madarát fészket verni otthonaiba.
Ezen okból én személy szerint támogatok minden olyan kezdeményezést, ami az elgondolkodtatás módszerével él.
A pirézek ötletét ilyennek tartom és sosem irritált.
Talán mert tisztának érzem a lelkiismeretem ez ügyben.

bdk blog archívum Családi gyász 2009.05.23 14:31:00
Május 23-án hajnalban súlyos betegen meghalt kisöcsém, bátyám fia,ifj. Hazslinszky Elek(1966-2009)Gyászolja a szűkebb és tágabb család apraja-nagyja. Temetésére május 26-án, kedden 11.30-tól kerül sor az ungvári Kálvária ravatalozójából.…..