Regisztráció Blogot indítok
Adatok
9mmPara

0 bejegyzést írt és 1670 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
        Magyarországnak tíz év múlva X darab nemzetközileg kiemelkedő és Y darab rendkívül képzett, élvonalbeli mesterséges intelligenciával, gépi tanulással, adattudománnyal foglalkozó kutatóra, fejlesztőre, Z darab a mesterséges intelligenciát napi szinten alkalmazni képes mérnökre,…..
9mmPara 2021.04.19 16:31:15
@Podvinecz Marsall: @kemény keleti kommentelő: Kína -- csak ők tudják, miért -- nem kooperálni akar az EU-val, hanem le akarja győzni azt. És a leggyengébb láncszemet nyilvánvalóan nem hagyja ki.
9mmPara 2021.04.19 16:33:57
@9mmPara: kieg.: nem tudom, a tajvani vezetéssel más lenne-e a stratégia, de a népi Kína folyamatos frusztrációval küzd. Nem képesek win-win szituációban gondolkodni.
     Szüksége van-e Magyarországnak a Fudan Egyetemre?      Mondjuk úgy, szüksége lehet Magyarországnak valamire, amit esetleg megkaphat a Fudan Egyetemmel történő együttműködéstől.      Szüksége van-e a Kínai Népköztársaságnak erre a bizonyos együttműködésre?    A kínai kommunista vezetés…..
9mmPara 2021.04.18 21:09:07
@Kettes: Akkor Karácsony tegye meg magának és minden ellenzékinek azt a szívességet, hogy választ maga mellé egy-két-több olyan figurát, aki(k) helyette beleszállnak a klastromsertésbe. Hosszabb távon, a konszolidációra gondolva, egyébként is hasznos lenne, ha megmaradhat jófiúnak, aki az átlag . Anno, még ellenzékben a Fideszben is elég nagy létszámú karaktergyilkos-osztag működött Orbán helyett. És ez nyilván befolyásolta azt a hitet, hogy lehetséges orbáni konszolidáció.
9mmPara 2021.04.19 10:02:35
@Kettes: Akkor ezt is megoldottuk a hivatásos politikusok helyett :)))

Mondjuk én Kunhalmit kihagynám. Az egy dolog, hogy nem tűnik nagyon okosnak, de amióta TóCsa mellett kampányol Zuglóban...
          1925. április 25.-én Róma alapításának évfordulóján adták ki a Fasiszta Értelmiség Kiáltványát.  Olyan olasz értelmiségiek írták alá a Manifesto-t, mint Luigi Pirandello, Gabriele d'Annunzio,  Ungaretti, Malaparte vagy Marinetti. Nem Jókai Anna, Kovács Ákos vagy Fekete György.         A…..
9mmPara 2021.02.23 18:11:25
@fortin: És sajnos, a projekt annyira ki van fillérre számolva, hogy egy fél-egy százalékos költségnövekedést már nem bír el a jelenlegi büdzsé. Muszáj a plusz pár milliárdocskát hozzátenni.
9mmPara 2021.04.16 12:47:12
@kemény keleti kommentelő: Erre vonatkozóan voltak már régebben is ötletelések.

Csak az a helyzet, hogy a jelen berendezkedésben egy sima feles többségű parlament is annyiszor alázza a porba a köztársasági elnököt, ahányszor csak akarja. Viktorunk aligha vágyik arra, hogy jogszabályonként írja alá egyetértőleg, amint az új parlament lenullázza a rendszerét. Tehát a jelenleginél sokkal bővebb jogkörrel kellene az elnöki pozíciót kitömni, amihez viszont a 133 bátor közül hiányzik a másfél hónapja lélegeztetőn lévő. Szóval, a MiHazánkos csapatból ((vagy az ellenzéki téglák közül) legalább egyvalakit meg kell venni, de már alig egy év múlva a parlamenti helyek újraosztása lesz. Egy bukóban lévő kormánypártnak kellene fix bejutó helyet ígérnie legalább egy külsősnek, a sajátjai rovására. Szép humánerőforrás-menedzselési probléma.
9mmPara 2021.04.16 14:46:25
@kemény keleti kommentelő: Én is így emlékszem, de Putyinnak megvolt a tényleges és formális hatalma is ahhoz, hogy mielőtt elnökké választatta magát, az elnöki pozíciót tegye a legfontosabbá. Ez most Orbánnak nem lenne egyszerű. A képviselője valószínűleg túléli a betegséget, de hogy mikorra lesz gombnyomó állapotban több hónapnyi gépen lét után, az kérdéses. És akkor felmerül a korábbi kommentemben említett nehézség.
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
9mmPara 2021.02.25 08:00:13
@kemény keleti kommentelő: A tájékozatlanságból fakadó ostobaságon sokat segítene, ha bejárna a munkahelyére, csak erről már Kaposváron leszokott.
9mmPara 2021.03.11 08:38:44
@netukki: Az a cikk úgy hülyeség, ahogy van. Ádert pedig csak az a veszély fenyegeti, hogy elfogy a hajfestéke.
9mmPara 2021.04.13 17:20:12
@kemény keleti kommentelő: Szerintem csak a felelősség elkenése. Ha ugyanis Scheuer (vagymianeve) s.k. írja/írta alá, akkor, ha covid-betegség, netán halál lesz ott a tanév vége előtt, akkor simán megáll a foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés.
    "Kapusunk az ellenkező irányba tett nyilatkozatot." (Orbán Viktor Gulácsi Péterről)   Orbán Viktor ma utasította Marco Rossi szövetségi kapitányt és Szalai Ádámot a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitányát, hogy Gulácsi nyilatkozata miatt tegyen bizonyos lépéseket, nem világos, hogy…..
9mmPara 2021.04.09 21:32:16
@Vakmacska: "eddig Prőhlével különösen bajom nem volt" Mert viszonylag ügyesen adja elő az u.n. emberarcú fideszes szerepét, aki azt is ügyesen sejteti, hogy ő a valódi munkaerőpiacon is vidáman megélne. És csak azért nem tesz így, mert valahogy mindig egy kormányzati feladat találja meg. Már-már egy mártír.
       A jelenlegi adatok birtokában járványügyi előrejelzésekkel foglalkozó szakembernek aránylag komoly pontossággal meg kell tudnia mondania,  hányan fognak meghalni Covidban március huszonhatodikán.      "Nem. Mindig volt 1-2 százalék tévedés, de hálásak is lehetünk nekik, mert az…..
9mmPara 2021.03.30 19:50:40
@white999: Lázárnak ez a kijelentése nem hírnévrontás véletlenül? Mert, ha a Magyarországon érdekelt "nyugati" gyártó kártérítési pert indít, akkor hamar odalesz a kastély.
      A blog.hu zárolta a  Corvinus-tudomány avagy cseréljük probiotikus joghurtra a krémsajtot a sütiben.   című posztom, amelyben konkrétan egyetlen név sem szerepelt, de viccelődtem a rezsimegyetem Social Futuring "kutatásán". Fogalmam sincs, hogy mit jelent ez, de a poszt utolsó mondata az…..
9mmPara 2021.03.24 13:54:01
@velőtanya: A 133-as számnak is van némi aktuál áthallása :))))
      Az állampárti propagandaoldal interjút készített Orbán Viktorral.      Idézem  :     "Oxfordi évekről, az antikommunista előkészületekről és a magyar történelem lehetséges olvasatairól beszélgettünk a miniszterelnökkel." .     Orbán Viktor pár héttel később ment ki Angliába, mint én…..
9mmPara 2021.03.12 08:34:26
@sanya voltam: :)))))))

@Vakmacska: Ne,ne, végre egyszer, még takarítás előtt, élőben találkoztam eggyel! Hadd maradjon még kicsit, lécci!
      Amikor a féldebil Szilvay Gergely saját faji felsőbbrendűségétől és vallási fanatizmusától  megőrülve kioktatja a világot, amikor Apáti, Bayer, Megadja és a többi nyilaskeresztes szolga őrjöngve fenyegetőzik, emlékezzünk arra, hogy kb. mennyire baszarintotta el a centrális erőtér, a nemzeti…..
9mmPara 2021.03.06 12:59:06
@AdvocatusDiaboli: Technikai-műszaki dolgokban lehet, hogy tudja, mit csinál. De a távol-keleti és ezen belül a kínai népvezetési kultúra meglehetősen eltér az európai-amerikaitól. Konkrétan arra gondolok, hogy míg Európában minden nyomorult hullajelölt életéért is utolsó másodpercig küzd a teljes egészségügy (kereszténységet és feltámadásban való hitet félresöpörve), addig a kínai gondolkodás kb. leszarja az egyes emberek jelenlegi életét. Ebből -- számomra -- az következik, hogy ha a kínai oltóanyagról ők maguk úgy gondolják, hogy kb. okés, akkor már csak politikai döntés kérdése, hogy elkezdik tolni ezerrel vagy nem és a legkevésbé sem biztos, hogy eközben figyelembe veszik az európai mentalitást.
      Aránylag biztos voltam benne, hogy az Orbán-rezsim nem engedi el a járványt és a végén nem lesz napi száz halott. Elengedte. És meghamisították a halálozási adatokat. Ezért nem tévedtem olyan nagyot látszólag.     Kásler Miklós mai bejelentése:    December 10. környékén 27-30000…..
9mmPara 2021.02.22 19:28:52
@ijontichy: Már nekem kínos, hogy mennyire inkonzisztens a kormányzati u.n. kommunikáció. Az egy dolog, hogy a tényekkel ritkán sikerül harmóniába kerülni, de már hantázással is baj van. Közismert, hogy a hibbant főkipcsák állandóan arról szónokol, hogy mimagyarok milyen harciasak és függetlenek vagyunk, a toporzékoló csirkefejű is folyamatosan hőzöng, hogy a magyaroknak csak ne írjanak elő semmit, a narancskommandó meg lelkesen tercel hozzá. Nem annak kéne ebből dicséretes módon következnie, hogy mimagyarok válogatunk?
9mmPara 2021.02.22 19:37:01
@Muad\\\'Dib: Szerintem muszáj lesz valami ürüggyel a nyarat kiadniuk a népnek, különben jövő tavasszal belefojtják őket a szavazóládába. Ahol élek, ott egy falusi traktorost 60% körüli eredménnyel választottak meg (fideszes) országgyűlési képviselőnek, de mostanság már olyanokat hallok a piacon, hogy még én is sokallom. Ha ezek a népek nem mehetnek júniustól Balatonozni, lincselés lesz.
9mmPara 2021.02.26 14:12:17
@aronsatie: @rdos: Nem akarom újjáéleszteni az off-ot, de ez a megjegyzés azért legyen itt: a Wehrmacht és a Waffen SS nem ugyanaz a cég volt. Az egybemosó "németek" szó használata 1940-es eseményekre nem igazán szerencsés, ha ideológiai hátteret is emlegetünk.

Ettől még igen, Németország agresszor volt.
      " Ehhez elmesélte azt is, hogy 2017 után egy évig a Farkas-hegyen készenlétben tartott egy kisrepülőgépet, hogy ha arról van szó, bármikor Bécsbe tudjon menekülni. Elmondta, hogy például Schmidt Mária felől is kapott olyan üzeneteket, hogy „felmossa vele az Indexet”.  (A 444.hu Bodolai…..
9mmPara 2021.02.15 14:22:10
@frissen regisztrált troll: A helyszíni bírság 10.000-ről indul, ha egyéb papírozás (határozat, posta, e-mail stb.) is van, akkor 20.000-ről. Bármilyen közlekedési szabálysértés minimum ennyibe fáj, a tiédre vonatkozó tippem:
-- 15 vagy 30.000 Ft-os kategória a túlzott közeliség miatt,
-- és még 10-20.000 a járda miatt.
  Az  1808-ban született Jack Hinson -"Captain Old Jack"- az amerikai polgárháború legidősebb és valószinűleg  legeredményesebb mesterlövésze volt.  ..
9mmPara 2020.11.10 14:34:24
@Rosszindulatú Vászka: Egy időben, amikor már komolyan kezdett felfutni itthon az elöltöltős szakág, erősen terveztem, hogy megszervezném a monarchiabéli Augustin-puska és a hozzá való töltény kis szériás replikagyártását. Osztrák-magyar viszonylatban évi néhány tucatnyit biztos el lehetne belőle adni.

Aztán egy idő után úgy döntöttem, hogy inkább megvárom, amíg valaki más megcsinálja és majd veszek tőle egyet.
9mmPara 2020.11.17 10:17:24
@omron: Bocs, de ez erős tévedés. Ha támolyog a vessző, akkor az a lövész oldási hibája miatt van. Kifejezetten szoktam/szoktunk tollazás nélküli, kopasz vesszővel gyakorol(tat)ni, mert megmutatja, hogy mit hibázik a lövész. Pontosabban, hogy oldáskor merre ránt bele az idegbe vagy a markolatba.

Az kétségtelen, hogy a tollazás stabilizál (ezért találták ki), de a forgatásnak picit más szerepe van, különösen vadászat során. A modern vadászhegyek úgy vannak kialakítva, hogy minél erősebb vérzést okozzanak a vadnak és ebben nagy segítség, ha a tollazás miatt egyfajta forgó húsdarálóként csapódik be a vessző. Az íjjal történő vadászat során a tipikus lőtávolság annyira kicsi (néhány tucat méter), hogy már egy 50-60 fontos csigás íjjal lőve is egyszerűen átrepül a vadon a vessző. Klasszikus "poén", hogy lövéskor felporzik a mező a mezei nyúlon túl, a nyúl elrohan, a vadász meg bosszankodik, hogy elhibázta. Aztán -- ha és amikor -- megtalálja a vesszőt, azon meg szőr- és vérnyomok vannak.
9mmPara 2021.02.14 08:39:45
@rdos: nagyon régi és halványuló emlékeim szerint a szabványos mellalak eltalálása nemtommilyen, de nagyon magas százalékban <-- ez a katona kézifegyverek pontossági követelménye
    Le kellene kapcsolni, mert nemzetront és genderizál, minden lehetséges felkapcsolt dolog alkalmas a fellazításra, általában a dolgok sok mindenre alkalmasak, különösen alkalmasak a deviantúra és a baloldalizmus térnyerésére, mert a felkapcsoltak Hatodik Hadoszlopa maga a mélyállam, ha…..
9mmPara 2021.02.08 08:05:14
@Strawdog: magyar ex-hírszerző, akit a Nyírfa-ügy apropóján rúgtak ki kb. az ezredforduló környékén
      Mitch McConnell a szenátus republikánus kisebbségének (oh, yes) vezetője, Trump egykori szövetségese. Felesége, Elaine Chao, Trump közlekedési minisztere volt.      Ezen a videón Mitch McConnell a következőket mondja:     "The mob was fed lies. By the President and other powerful…..
9mmPara 2021.01.22 14:05:01
@Abulafia: Kardos legjobb tudomásom szerint a Sorbonne-on filozófdiplomázott.
      Vajon akkor is a Sandhurst Akadémia növendéke lett volna Orbán Gáspár, ha a kedves papa nem az ország miniszterelnöke? Biztos, hogy játszott volna NB I-es meccsen? Biztos kapott volna X milliót a fura egyháza, Y milliót a diákszervezete?      Orbán Gáspárról még azt sem gondolom, hogy…..
9mmPara 2021.01.16 14:23:12
@BiG74 Bodri: Így van, mert a tandíjat (és egyéb kötelezőket) a hallgató fizeti. Zsebből vagy támogatásból, de ő van szerződésben.
9mmPara 2021.01.19 08:59:09
@incze: egy-két alkalommal megpróbálkoztunk a Panzerlied-del, de mielőtt botrány lehetett volna belőle, feladtuk a dolgot, mert a többség képtelen volt a szöveget megtanulni :))))
9mmPara 2021.01.19 09:01:44
@Lloywzy: Amit nem tudunk: ő akart menni (legalább formálisan pályázott abban a biztos tudatban, hogy nyerni fog) vagy apuka ötlete volt az egész?
         A liberális demokrácia ellenségei támadtak a Capitoliumra?  A QSámán trumpista diktatúrát akar?  Az összeesküvéselméletekbe beleőrülő szerencsétlen nő, akit közvetlen közelről lőttek mellbe, miután be akart mászni egy olyan területre, amit fegyverrel védtek a biztonságiak, fasiszta…..
9mmPara 2021.01.12 08:10:22
@combo: "Például egy ilyen mondattal."

A semmiből idejött ("idetévedt", nyilván megbolondult az egere :) és már az első (és ha jól látom, egyben utolsó, hmmm) megszólalásával alig várta, hogy mártírt csináljanak belőle. Megkapta.

Korántsem mellesleg, nagyvonalúan egyenlőségjelet tett egy pillanatnyi politikai attitűd (u.n. "jobbos") és a hazafiság közé, továbbá kapásból kisajátította az u.n. "jobbosok" számára a hazafiságot. Ez azért nálam is erősen a toleranciaküszöbön toporgás.
       Az Örülünk Vincent blog szerint az Amerikai Egyesült Államok következő elnöke Joe Biden lesz.      Indoklás: Georgia államban a legtöbb még el nem számolt szavazat az erősen kék Gwynnett megyéből származik, Trumpnak tehát semmi esélye arra, hogy fordítson.  1584 szavazattal vezet Biden.   …..
9mmPara 2020.11.28 19:47:36
@velőtanya: Arra van valamiféle, viszonylag logikus magyarázat, hogy miért nem képes a hazai "jobboldal" elengedni az amerikai elnökválasztást? Nem lenne elég akkor elkezdeni utálni Bident, amikor esetleg tényleg elkezdi bántani a magyar kormányt? A legelkötelezettebb trumpista híveket lepipálva kapaszkodnak egy három hetes részeredménybe.
9mmPara 2020.11.28 20:49:18
@velőtanya: Ja, hogy Biden libernyáknak minősül? És -- felteszem -- akkor már a libernyák magyarhazarontó világösszeesküvés főizéje is kell, hogy legyen. Világos, köszönöm!

@Kettes: Az a rafinált 'A' terv különösen kifinomult része, hogy az mondja, nincs 'B'. És aztán kiderül, hogy mégis van, sőt... és az ellenség újra paffá lett téve.
9mmPara 2021.01.12 07:56:59
@kiazmarmegint: Öööö, ha kijönne belőlem a kis gonosz, akkor azt mondanám, hogy Belichicknek most, hogy idén még a rájátszásba se jutottak be, bőven van ideje egyéb módokon jó fejnek lennie :))

(jó pár ezer forintom bánta a teljesen elmebeteg módon hektikus teljesítményüket :)
       E sorok írója a vakszerencsének köszönheti, hogy most nem egy géppuskafészkekkel diszkréten díszített ingatlanban lakik a parókás feleségével és kilenc gyerekével közel Nabluszhoz, mely kilenc gyereket már rég megtanította volna arra, hogy Júdeát és Szamáriát  .sten (ilyeneket is mondana,…..
9mmPara 2020.12.23 17:03:02
@Patreides: Kérdés, hogy mit értünk ütőképesség (felteszem "csapásmérő képesség"-re gondolt) alatt? Ha netán a legyakott ország(rész) tartós megszállását annak pacifikálódásáig/végleges beolvadásáig, akkor ahhoz talpas létszám is kell, aminek a költségeit csak a sikeres megszállást követően lehet a megszállt terület erőforrásaiból fedezni, addig saját zsebből megy. Ha csak rabló rajtaütésben gondolkodunk, ahhoz kisebb, viszont kivételesen jól képzett és felszerelt csapat is megfelel, de a hátországnak akkor is kell olyan védelmi képességgel rendelkeznie, ami a megtorlást el tudja hárítani és a zsákmányt megőrizni.

Maróth Gáspár viszonylag kevéssé jegyzett hadászati teoretikus.
       Boldog Salkaházi Sára nem a keresztény kultúrát akarta megvédeni. Ő a zsidókat akarta megvédeni a nyilasoktól és ezért megölték. A keresztény kultúra védelmezése Magyarországon azt jelenti, hogy nemcsak a zsidókat kell Dunába lőni, hanem a Salkaházi Sárát is, és amikor aztán boldoggá…..
          Tamás Gáspár Miklós a 444.hu-ban közölt cikket Kurta szó a szólásszabadságról címmel. Tézise szerint a rendőrség helytelenül járt el, amikor előállította dr Gődény Györgyöt, akit általában és joggal koronaszkeptikusnak szoktak nevezni.        Nem vagyok jogász, ezért csak nagy vonalakban…..
9mmPara 2020.12.14 21:07:38
@rokakutya pri: Ez nagyon jól hangzik, de azért erősen élsz a költői túlzás szabadságával :) Érdemi, tömeges gépesítés korántsincs olyan régóta. Valójában az elektromotoros meghajtások általánossá válása -- tehát legfeljebb 100 év -- óta beszélhetünk arról, hogy egy klasszikusan fizikai munkakör betöltéséhez nem feltétlenül kell "férfinak lenni". Vagy nagyon fiús csajnak.
9mmPara 2020.12.14 21:13:08
@Dendrobates: Vannak itt fogalmi zavarok rendesen. Khm, identitászavara pl. annak a homoszexuálisnak van, aki heteró szerepet köteles betölteni, ha el akarja a társadalmi megvetést kerülni. Régebben meg a súlyosabb retorziókat.
         Ha Orbánról az elkövetkező napokban kiderül, hogy megdugott egy struccot, az azért lesz, mert el akarja terelni a figyelmet arról, hogy een Hongaars parlementslid dat intussen al onstlag esetleg pikáns helyre dugta be a kis fütyijét, persze csak azért tette, ha egyáltalán tette (jogi…..
9mmPara 2020.12.10 10:39:57
@kemény keleti kommentelő: Az egy viszonylag közkeletű félreértés, hogy a zsarolással kikényszerített együttműködés egy statikus helyzet. A kezdeti zsarolásra alkalmas körülmény valójában csak a kooperáció/engedelmeskedés első kikényszerítéséhez kell. De az a bizonyos körülmény az idő elteltével elavulhat (érdektelenné, így értéktelenné válik), tehát, ha a zsaroló folyamatosan fenn akarja tartani a másik fél kiszolgáltatott helyzetét, akkor magát az együttműködést úgy kell menedzselnie, hogy mindig legyen friss kompromittáló anyaga (ld. még: egyre mélyebbre ásta magát). Persze, még jobb, ha ha félelemben tartás mellé jutalom is társul, mert akkor az "ó,ó, esendő, gyenge, megzsarolt áldozat" szerepet már nehéz hitelesen eljátszani lebukás esetén. Ami persze fenntartja a kiszolgáltatott helyzetet -- és végülis ez a cél.

Hogy mondjak egy teljesen légből kapott példát: lehet, hogy sok évvel ezelőtt Pável még megfogta Orlandót a komcsi besúgó anyagaival, de ennek ma már kb. nulla jelentősége lehet. A megfogással viszont olyan dolgokat csináltathatott vele, amik aktuálisan is érdekesek. Plusz az anyagi megbecsüléssel (engedi sokat lopni a közös ügyletekből) a legalja áruló kategóriába tette, hiszen aki nagyon sok pénzért (azaz lényegében CSAK pénzért) teszi, annak minden morális alapja megszűnt.
       David Manzheley, a brüsszeli meleg szexpartik szervezője elmondta, hogy kilenc fideszes politikus járt a bulijain. Grrr kolléga javaslatára megnéztem Manzheley-t az academia.edu-n.      Dawid Manzheley néven Tel-Avivban (hello Bencsik, hello Bayer) Ph.D hallgató (lehet, hogy csak volt?). …..
9mmPara 2020.12.03 17:23:13
@rinaldo-rinaldini: akkor ebből több lesz egy kis belga ejnye-bejnyénél; 20 ezer euró még Brüsszelben is érték, 70 ezer pláne
9mmPara 2020.12.04 13:08:57
@kemény keleti kommentelő: ez kocsival tipikusan a Kolozsvár, Temesvár távolság Budapesttől. És ide nem nagyon szokás se repülővel, se vonattal menni. Úgyhogy nagy eséllyel mégis erdélyi túra volt az.
     2018. november hetedikén fogadták el az Európai Néppárt  nyilatkozatát, amit a FIDESZ is megszavazott.  Úgy tűnt, hogy elég pontosan értik a jogállamiság fogalmát, ugyanis a nyilatkozatban KILENCSZER írták le a rule of law kifejezést.  1.   After the Second World War, Christian Democrats were…..
9mmPara 2020.12.04 07:19:38
@frissen regisztrált troll: ó, dehogynem az; részben a tiéd még most is -- legalábbis a fenntartási és üzemeltetési költségek része feltétlenül :)))

(én egy "családi" nyaralóval egész konkrétan így vagyok, azóta az apró betűs részt is gondosan)
       "Furcsa dolog ez a német szellem, német szellemiség vagy német társadalom. Ha megnézzük a XX. századi történelmüket, akkor azt látjuk, hogy nagyon fegyelmezettek. Tehát amikor nácinak kell lenni, akkor nácik, amikor liberálisnak, überliberálisnak vagy árjaliberálisnak kell lenni, akkor azok.…..
9mmPara 2020.12.01 07:35:05
@Dendrobates: van ennek a német választókra nézvést is érdekes illata. Merkel most gyakorlatilag azt mondta, hogy Németország politikájában a német választók csak demonstrációs fügefalevél, valójában néhány nagyobb cég főnökei döntik el, hogy mi legyen. Nem egyszerűen befolyással bírnak, hanem döntenek.
        Írtam korábban a Johns Hopkins Egyetem kutatóintézetének előrejelzéséről. Azóta félelmetesebbé váltak a jóslataik Magyarországgal kapcsolatban. Ma aztán címlapon hozták le a lapok, hogy napi 220 halálesettel számolnak (ez így nem teljesen igaz, de mindenképpen 100 feletti értékkel).       …..
9mmPara 2020.11.06 13:00:33
@kemény keleti kommentelő: Akárhány és akárhol állampolgár, tudomásom szerint állandó lakhelye csak egy van. Na, abba az irányba átmehetne. Egyszer.
9mmPara 2020.11.06 13:42:56
@ámbátor: Affrancba! Meg voltam róla győződve, hogy a "ki, hol fizessen gépjárműadót/kötelezőt" pénzügyi huzakodás alkalmával ezt már évekkel ezelőtt lejátszották :(