Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NocadLee

14 bejegyzést írt és 188 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ebben a posztban azt próbáljuk nyomon követni, hol érhetőek el a különböző Star Trek-sorozatok...
NocadLee 2024.04.17 22:21:24
@Terézágyú: Tökjó, de én spec a magyar tévékre gondoltam. A világ összes tévécsatornájának nyomonkövetését inkább nem vállalnám be. ;-)
Bryan Fuller neve talán kevésbé ismert az "új-nemzedék-kori" Star Trek írói közül, de amellett, hogy számos emlékezetes Star Trek-epizódot írt, több fantasztikusan jó sorozat is fűzödik a nevéhez, mint például a Halottnak a csók (Pushing Daisies), a Hannibal és az Amerikai istenek. Mivel épp…..
Miután a Star Trek Strange New Worlds népszerűsége kapcsán egy csomó kérdést kapok, úgy gondoltam, összefoglalom egy posztban, mit érdemes a Star Trek-fordításról tudni (és így nekem sem kell mindig megválaszolnom ugyanazokat a kérdéseket ;-) )...
Szerda este. Az egyik csatornán két politikus vitatkozik arról, milyen „zöld” intézkedéseket vezetne be, ha kormányra kerülne (óvatosan persze, nehogy felzaklassák a választókat), egy másik „kommcsatornán” pedig William Shatner beszél a Blue Origins rakétafellövése előtt egy pár nappal rögzített…..
A merchandising gyártók egyik alaptétele, hogy a sci-fi rajongók mindent megvesznek.  Ez persze magával vonja azt a tételt, hogy valakinek ki kell találnia, és meg kell alkotnia ezeket a cuccokat – még akkor is, ha ezt a valamit eredetileg nem igazán erre találták ki. És itt néha elgurul a…..
Folytatjuk magyar "StarTrek-történeti" összefoglalónkat, melyben 1996-tól 2016-ig toljuk el az "űrszekereket". Mely szereplők jártak Magyarországon, és mi a Star Trekes kapitányok kedvenc magyar étele?..
A Star Trek idén már az 52. születésnapját ünnepelte, legalábbis Amerikában. Nálunk sajnos nem... A sorozat ugyanis az egykori szocialista országokba (így hozzánk sem) nem jutott el, ami minden bizonnyal az akkori aktuálpolitikai áthallásoknak köszönhető (a klingonok például szinte kendőzetlenül az…..
Minden évben ilyentájt rendezik meg Las Vegasban a "hivatalos" Star Trek-találkozót: erre időzítik a legnagyobb bejelentéseket (legyen az film, könyv, vagy egyéb kütyü), itt találkozhatsz a legtöbb színésszel (autogramot is kérhetsz nem kis pénzekért...), és ide jön el a legtöbb rajongó is. Közülük…..
Nehéz dolog visszaadni a "Star Trek-érzést" egy társasjátékban. A Star Trek Catan kicsit elment absztrakt irányba, és elveszett a téma. De a tematikus játékok között sem termett túl sok babér: ott volt az A Klingon Challenge, ahol maximum takarítóbrigádok lehettünk az…..
Mai értekezésünk tárgyát érdekes módon nem az eBay végtelen bugyraiból halásztam elő, hanem – meglepetésre – a Vaterán bukkantam rá. Ez itt a “Star Trek The Next Generation: A Klingon Challenge” (Decipher, 1993) borítója: “Interactive VCR Boardgame” – hirdeti büszkén a dobozon a felirat, amin…..
1999 nyarán a magyar Star Trek-rajongók egy igazán különleges eseménynek lehettek részesei: Budapestre látogatott Jerry Goldsmith, a híres filmzeneszerző, több Star Trek-film és sorozat komponistája. Sőt, egy koncertet is adott!..
The Autobiography of James T. Kirk (by David A. Goodman) 79 tévéepizód és 6 mozifilm után a Star Trek-rajongóknak egészen biztosan van elképzelésük kedvenc karaktereik, mondjuk Kirk kapitány élettörténetéről. David A. Goodman (aki az Enterprise egyik írója volt, és ezt a munkát úgy kapta, hogy ő…..
Egy tévésorozattal kezdődött, 1966 szeptemberében. 50 évvel később a Star Trek egy kulturális jelenséggé vált, amelynek népszerűségét 4 spinoff-sorozat, tizenhárom játékfilm, egy animációs sorozat, megszámlálhatatlan számú licensztermék is jelzi. És akkor még nem is beszéltünk a könyvuniverzumról,…..
NocadLee 2017.08.21 08:43:32
@Mrs Broccoli: jogos. :) Spinoff-sorozat, tehát TNG-DS9-VOY-ENT. Amikor a cikk eredeti változatát írtam, még eggyel kevesebb film volt, és most nem számoltam utána. Illetve utánaszámoltam, de a Nemezist megint kifelejtettem, mert azt a filmet szeretném elfelejteni. :D
Na, de örülök, hogy valaki figyel! ;)
  A Star Trek azon kevés tévésorozatok egyike, mely egy saját univerzumot alakított ki magának, saját, különleges belső szabályokkal és irányelvekkel, változatos karakterekkel, saját technológiával… és a sort még lehetne folytatni. A kalandok azonban ma már nem…..
Éljen május 4-e, a nemhivatalos Star Wars-ünnep! Ami ugye amiatt lett ünnep, mert egyszer állítólag egy német tévé szinkrontolmácsa a közismert Felkelő-köszöntést, a May the Force be with you-t úgy értette: May the 4th be with you, ebből lett a Május 4-én találkozunk! Május 4-én tehát gombamód…..
William Shatner (with David Fisher): Leonard – My Fifty Year Friendship With A Remarkable Man Megszállott Star Trek-rajongók biztosan olvasták már mind William Shatner, mind Leonard Nimoy önéletrajzi könyveit (utóbbi kettőt írt, előbbi meg már vagy hatot). Kettejük közül nyilvánvalóan Nimoy volt…..
A hivatalos bejelentés előtt szellőztette meg a The Hollywood Reporter, hogy Alex Kurtzman producer (Star Trek-filmek, Hawaii Five-O, százezer más) újra befogja durrantani a világ legjobb tévés sci-fi-univerzumát. Egyelőre írókat keres hozzá. A THR szerint pont menő lenne, ha jövőre…..
NocadLee 2015.11.02 22:10:06
@Alick: a Renegades szerintem annak ellenére harmatgyenge, hogy Star Trek-színészeket foglalkoztat.

Van egy másik rajongói sorozat, szintén közösségi finanszírozásban, a "Star Trek Continues", ami viszont elég hűen megidézi az eredeti sorozat szellemét:
www.youtube.com/watch?v=3G-ziTBAkbQ
NocadLee 2015.11.03 13:49:47
@Bobby Newmark:
"Továbbá majdnem teljesen biztos, hogy az Abrams féle idővonalat fogják továbbvinni, mert a "régi" idővonal jogai a Crypticnél vannak, és a Star Trek Online viszi tovább a sztorit:"

Bocs, de ez hülyeség. A Star Trek Online nem számít kánonnak. Egyébként van egy könyves univerzum is, az is folytatja a régi idővonalat, és persze teljesen máshogy, mint a játék. Meg van több képregényes is ráadásul...
A CBS/Paramount eladja a jogokat akárkinek, de ők döntik el mi történik a Star Trek-univerzumban. Ha kihoznak egy új sorozatot, nem fogják figyelembe venni, mit kavarnak a többiek.
Október 12-én jön a Comedy Central új, saját gyártású műsora, a Készhelyzet, amiben Kulka János, Soma, Kecskés Karina, Badár Sándor és Lakatos Márk is szerepel majd, és az a lényege, hogy a vendégeket kész helyzet elé állítják, amiben el kell játszaniuk egy karaktert - de…..
Mikor már azt hittük, Ian McShane leigazolását semmivel sem tudja überelni az HBO, az Entertainment Weekly bombaként robbantotta a hírt (amit azóta természetesen átvett a fél internet, úgyhogy mi sem titkolhatjuk tovább), miszerint a 86 éves színészlegenda, Max von Sydow is…..
NocadLee 2015.08.04 10:48:07
@-Szűcs Gyula-: tényleg? hogy? Sarlacc-nak gyomorrontás volt, vagy mi? :)
comment:com Hírek kávé mellé 2015.07.29 09:00:00
Igen, néha van ilyen rovat is. Hírek az elmúlt egy hétből. Terry O'Quinn beszállt Juliette Lewis és Michael Ealy mellé a Secrets and Lies második évadába.   Úgy néz ki, hogy a 2016-ban érkező, negyedik Banshee-évad lesz az utolsó. Kurva életbe. Josh Duhamel is beszállt…..
Persze ne tessék nagy dolgokra gondolni, inkább csak olyan rajongóknak kikacsintó ínyencfalatokra, mint például egy klasszikus "Mulder és Scully stukkerrel és zseblámpával berúgják a bezárt szoba ajtaját, és körülszaglásznak a kísérteties félhomályban"-típusú…..
NocadLee 2015.07.09 14:52:58
@netrion: Nyilatkozták valahol, hogy lesznek összeesküvéses, meg monster-of-the-week sztorik is.
Michel Gummelt közel 20 éve toldozgat-foltozgat a maga szórakozására egy Star trek Uncharted elnevezésű, új Űrszekerek-tévésorozatot, ám ha minden igaz, most már a jogtulajdonos Paramount is érdeklődik a projektje iránt. Gummelt egyébként úgy tudja, ez lesz az első olyan eset,…..
NocadLee 2015.06.23 12:45:24
A héten folytatódik Steven Spielberg korszakalkotó blockbustere a mozikban, s ez jó alkalmat kínál arra, hogy kicsit beleártsuk magunkat a Jurassic Park magyarországi történetébe. Íme néhány dolog, amit talán nem tudtál a franchise első részének hazai…..
Mikor először foglalkoztunk külön filmszinkronnal, a Bosszúállók már pergett a mozikban. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne lett volna lehetőségünk milliószámra kommentálni a Marvel cinematikus univerzuma szereplőinek magyar hangjait. Most megtesszük még egyszer, és alighanem nem…..
NocadLee 2015.05.02 10:21:59
Habár önéletrajzi könyvének a "Nem vagyok Spock" címet adta, a világ film-és sci-fi rajongóinak mindig is a Star Trek-franchise legendás karaktereként marad ikon Leonard Nimoy. Több mint hat évtizedes, gazdag karrierrel a háta mögött, a színész ma reggel örökre egy nem ismert…..