Égbekiáltó

Aktivitások

Sógorom, a zugügyvéd Kizsarolt szülőtartás 2013.08.28 15:28:34

Az alábbi levél beküldőjének édesanyja elégé sajátosan értelmezi a szülőtartás intézményét. Kedves Zugugyved! En a kovetkezo probemaval forulnek Onhoz. jelenleg kulfoldon elek es terveztem volna hazakoltozni, de a kialakult esemenyek miatt elegge elkeseredetten irok Onnek,…..

Égbekiáltó 2013.08.29 09:37:14
Ne fizess az anyádnak semmit, csak elpasizza a felelőtlenje. Hagyd, hogy megfagyjon télen, vagy utcára kerüljön, abból majd tanul és máskor nem hagyja magát becsapni, megkárosítani. Némely emberrel csak így lehet bánni, ne legyen emiatt lelkiismeretfurdalásod. Sőt, ha ilyen, helyeztesd cselekvőképességet kizáró gondnokság alá, ne a te örökségedet szórja már. Gondnokolt öreget amúgy is könnyebb szeretetházba tenni ahol úgysem hagyják netezni, tehát a leírt eset nem történhet meg újra. Ha azt mondja, hogy ő évtizedeken át önzetlenül tartott téged, iskolázott, vette a plüssmackódat ne dőlj be neki, rég elévült, mivel kötelmi jogi igény, sose fogja tudni behajtani rajtad. Remélem segítettem.
Égbekiáltó 2013.08.29 10:17:46
@fizetekmegegysort: ha valóban úgy érzed, hogy nem kérted a születésedet, és a szüleid a te akaratod ellen cselekedtek, bármikor korrigálhatod a hibát :)

@Mária: más az erkölcsi felfogásunk, neked ilyen, nekem olyan. Esztétikai és erkölcsi dolgokon kár vitatkozni, meggyőzni egymást úgysem tudjuk.
Égbekiáltó 2013.08.29 10:41:49
@fizetekmegegysort: Örülök, hogy sikerült írnod :)
Kettős Mérce Indulatból ütni nem igazolható! Ennyi. 2013.06.19 15:40:18

Egyre durvább és durvább kommentek születnek abban a történetben, ami szerint egy terhes nő véletlenül lelépett a villamos elé, majd a villamosvezető lefékezett kiszállt és pofonvágta a nőt. A történetben a legdurvább szereplő, nem a terhes nő, nem a villamosvezető, hanem a…..

Égbekiáltó 2013.06.19 16:21:34
Mostanában komolyan csalódok a Kettős Mérce blogban. Nem azért választottátok többek közt ezt a nevet, mert nem szeretnétek egyoldalúan, elfogultan közelíteni egy témához, nem szeretnétek kettős mércét alkalmazni? A gyurcsányos posztban is mellélőttetek, itt is. A poszt amúgy oké, de nem a kettős mércén. Ítéljük el már a nőt is, ha itt tartunk. Alapvető, hogy nem megyünk át a piros lámpán, főleg hat hónapos terhesen, mert a nyilvánvaló közlekedési szabályszegéssel más életét is veszélyeztetjük. Alapvető, hogy a figyelmetlenségünk miatt nem találunk ki hazug sztorikat, hogy Angliában jobbra nézünk a forgalom miatt, amikor az a piros lámpa ott is szemben van és nem véletlenül világít pirosan. Alapvető, hogy lélekben legalább bocsánatot kérünk a butaságunk miatt elesett, másra zúzódó utasoktól, főleg ha a minket kérdező újságíró erre lehetőséget ad, sőt vállaljuk az anyagi kárért is a felelősséget, ha egyáltalán okoztunk. Ezután mehetünk erkölcsileg tisztán feljelenteni a sofőrt, ahogy meg is tettük.
Vastagbőr Egy potenciális bankpánik miatt dönts a bank javára? 2013.06.18 14:01:00

Egy kis iránymutatás nem árt még a bíróságok szakmai vezetésért felelős (a bíróságok központi igazgatását a Szájerné Handó Tünde által vezetett Országos Bírósági Hivatal látja el) Kúriának sem. Mivel egyre több devizahiteles nyert pert bankjával szemben, Szász Károly…..

Égbekiáltó 2013.06.19 08:38:08
A jobb bíróságok csak akkor állítják helyre az eredeti állapotot, ha az - jogszabály szerint - helyreállítható. Tehát egyszerűsítve a dolgot az ítélet meghozatala előtt kérnek egy igazolást a felperestől, hogy a bank által folyósított összeg rendelkezésére áll-e. Ha nem, nem rendelik el az eredeti állapot helyreállítását, lévén az lehetetlen.
Nem vagyok devizahitelekben járatos, de az amit nap mint nap hallani lehet, hogy valakinek a törlesztőrészlete kétszeresére, háromszorosára nőtt nem túlzás? Ha a legrosszabb pillanatban, 140 forintos CHF-nél vesz fel valaki hitelt, az max szintén a legrosszabbal számolva 250-re nőtt. És ezek csak pár hónapig élő, extrém árfolyamok.
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz